CEO-ul Telekom se pregătește să plece

Urmând tradiția, Miroslav Majoroš, actualul CEO al Telekom, a început să țesale iapa, că să dea bine când o predă următorului CEO. Prin companie umblă vorba că are vrea să vândă niște active toxice la preț cât mai bun acum, înainte de finalul anului.

Miroslav Majoroš a venit la Telekom în ianuarie 2016, în locul lui Nikolai Beckers, care venise în martie 2013 în locul lui Stefanos Theocharopoulos, numit în 2011.

Asta e soluția găsită de nemți pentru a păstra cât de cât compania pe linia de plutire: numim un CEO cu mandat de 3 ani și ne facem că nu vedem ce face, el își aduce niște oameni ca să conducă niște departamente, după 3 ani pleacă și vin alții. Au timp să își umple buzunarele și să fie mulțumiți, fără a-i deranja prea mult pe cei de sub ei.

Așteptăm cu interes comunicatul de plecare, ăla cu “mi-am îndeplinit obiectivele, am pierdut doar jumătate de milion de clienți, dar compania a făcut profit”.

 

telefon-telekom

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

49 comentarii

  1. Hai, ca nu au pierdut chiar atat de multi clienti, doar jumatete din cat zici tu s-au portat out… in ultimul an :))

    00
    • Telekom Sport 1 & 2 costa acum 1 Euro, pachet separat. Vrei Champions League sau Liga I ? Plătești in plus.

      00
    • Cine se mai uita la Liga 1? In urma cu cativa ani, Antena 1 cumparase pachetul de difuzare a meciurilor din campionatul national, iar apoi, din cate stiu, a inceput sa vanda unele segmente ca se uitau romanii doar la derby uri (cate au mai ramas: Steaua-Dinamo si CFR-Steaua, cu indulgenta Craiova-Steaua)

      00
  2. Magenta, mult magenta

    00
  3. Telefonie și internet prin satelit stabile și rapide + alternative de provideri, apoi bye-bye Telekom/Organj/Voda, sper să se ducă toți în groapă

    00
    • Bravo Claudiu, ai înțeles bine piața. Prin satelit totul o să fie mai bine și oamenii ăia sunt mult mai buni și de treabă.

      Tu bănuiesc că te-ai semnat cu numele complet ca să îl compromiți pe careva, nu?

      00
    • Si sa te rogi sa nu fie nori niciodata. doar soare si cer senin.

      00
  4. De bine de rau miroslav asta a tras fibra pe la tara care probabil a costat ceva. kkt-ul ala dinaintea lui se pisa tare pe clienti.

    00
    • La tara au tras-o prin fonduri UE.

      00
    • @Gabriel… ok, au tras-o pe banii ue. si? altii nici asa nu au facut-o. cand te-ai uitat ultima oara pe statisticile absortiei de fonduri europene romania pe ce loc era?

      00
    • De aia stâlpii în anumite zone, atârnă rupți.
      Am câțiva kilometri de fibră trasă la activ, pot să ți zic: e trasă fibră de 12 sau 24, autoportanta sau nu, pe stâlpi care l-au vazut pe Gh. Gh. Dej.
      Dacă ți fac o fișă de lipituri de la Năsăud spre Rodna, mă opresc pe la Rebrisoara fiindcă mai multe fire n-am.
      Ăsta e doar un exemplu.
      Cât despre traseele de fibră de 20-30 de kilometri, cu cutii de jonctare făcute din tavite de fibră trase intr un pet de 2 litri și terminarea bruscă a traseelor în rezerve imense care s acolo de 5 ani, nu zic nimic.

      Așa că, mai informeaza-te.

      Divizia jmekera a Telekom e Next-Gen, altă data copilul handicapat al Telekomului. Cu ăia ce se mai scot….da’ n rest, e jale.

      00
    • NOU
      #12

      Nu stiu pe unde la tara au tras fibra ăstia. Au o infrastructura mizerabilă cu stâlpi de lemn de pe vremea lui moromete. La noi in sat, si-au făcut vrabiile cuib in cutiile de pe stâlpii lor.

      00
  5. din cunoscutii mei ori sunt pe vodafone ori orange. pe telekom nu stiu pe nimeni.

    00
    • Nici soacra-mea nu mai ii pe telekom …

      00
    • soacra-mea e pe digi si cand mai zice „de ce nu sun mai des?” ii spun ca eu sun da nu are semnal :))))))))

      00
    • Unde locuiește e soacra ta, de nu are semnal?
      Am Digi din februarie, parcă. Nu m-am plimbat prea mult prin țară, dar unde am ajuns si nu aveam semnal, nu avea nici o altă rețea.
      Pentru 8-9 lei abonament lunar, chiar nu am ce sa cer mai mult.
      Am pus 100 de lei în cont și am să mai trec pe la ei la anul…

      00
  6. Dintre toți operatorii mari, Telekom mi se pare cel prost la calitatea serviciilor oferite. Am și RDS și Vodafone, am avut Orange dar Telekom îmi scoate peri albi.
    Din păcate au schimbat la muncă operatorul de telecom și au schimbat cei de la Achiziții Vodafone cu Telekom și nu depinde de mine.
    Semnal prost în clădire, semnal prost la metrou, semnal prost în afara localităților.
    Luna asta ne-au blocat serviciile oferite deoarece nu ne-au facturat luna septembrie dar în sistemul lor figuram că nu am plătit factura inexistentă. Mișto, nu așa?
    Sincer nu le voi simți lipsa dacă vor da faliment.

    00
    • ”Sincer nu le voi simți lipsa dacă vor da faliment.”

      Privatizarea, domnu Paul. Înainte să fie Telekom, era Romtelecom. Iarăși ni se fură una de sub picioare fără să ne dăm seama.

      00
    • @Domnu Fane și care e ideea? O firmă privatizată nu se poate reprivatiza.
      Telekom nu e firmă cu capital românesc și în general marile firme cu capital străin sifonează profitul către firmele mamă (prin audituri, intermedieri, cedare drepturi de proprietate, etc) special pentru a plăti impozit cât mai mic în țara gazdă (cu un sistem mult mai corupt decât media, în țările cu apă caldă de acum 2 milenii nu prea se întâmplă asta la nivelul.din România).
      Deci, dacă dispare de pe piața românească ori apare altă firmă să îi preia activele ori nu ne afectează. Vrei să spui altceva și nu am priceput eu?

      00
  7. eu sunt multumit de telekom si am metronet, iptv, vdsl, mobil. Treaba e sa ai un agent care stie ce face si sa stii ce si cum sa ceri.

    00
  8. De cind au preluat Romtelecom si Cosmote au facut un singur lucru vizibil: au pus cite o tablita cu numarul de inventar si cu textul „Proprietatea Telekom” pe fiecare stilp de lemn in sate. In rest nimic notabil.

    00
  9. Dobitoci cu acte: nu ai semnal cu orele, nu recunosc ca au probleme. Ma tot suna să îmi facă oferte standard, mai proaste decât în magazin.
    Mai nou inteleg ca nu mai primesti apel sau sms după ce iti expiră opțiunea.

    00
  10. Dupa cum vezi, articoloul e contra.Si pe aici, prin Romania, toata lumea uraste companiile care ne dau net, telefonie si cablu. Toti sunt niste hoti, semnal prost, preturi mari etc, etc. Cand se duc pe afara si vad( daca vad) 50 £ un abonament nu mai zic nimic.A, si 60 £ daca vrei sa vezi Champions League.La noi sunt niste nenorociti ca au facut pachetul sport la Telekom 1 €. Asta dupa ce a fost moca vreo 7 ani.La UPC parca e mai scump, vreo 3 €. Dar, ce sa-i faci ? Toata lumea e contra.Ca asa da bine.

    00
    • in plus, sa nu vorbim despre viteza pe care o primesti pt 50 de lire…

      00
    • Despre ce vorbim aici? Acolo un salariu e 2000£, abonamentul 60£. Aici e 2000 lei, un abonament 60 lei.
      Vai ce preturi mici, in afara de cativa laketi care descarca torente cand prind oferte, utilizatorul obisnuit nu consuma beneficiile 100%. Sunt tare curios pe la ce cifre se invarte treaba + cat ii costa pe ei per utilizator in medie.

      00
    • Pe la sfârșitul lui 2015 aveam in UK cartelă cu 4G nelimitat cu 20£/lună. Mergeau torentele de zbârnâiau (prin adaptor wi-fi la PC). Și eram la țară în Cornwall nu in vreo metropolă.

      00
    • @Shack, asa e ba, niste laketi.. auzi tu, cine a mai pomenit sa vreau sa beneficiez de TOT ce platesc. probabil gigabaitii aia pe care nu ii folosesc ajung la copiii din africa, nu?

      00
  11. O altă privatizare care s-a dovedit prost făcută. Nu s-a vrut…

    00
  12. Telekom, cunoscuti ca jegosi chiar si de catre germanii de unde provin, a preluat mult prea tarziu Romtelecom si Cosmote ca sa faca ceva in timp util..

    Cand ai infrastructura de Europa anilor ’90 in timp ce competitia are fibra chiar pe langa cablurile tale de cupru nu prea reusesti sa faci mare lucru… doar sa mai fi jegos si sa-ti faci reclama..

    P.S. Spre surprinderea mea, in ultima perioada am cam ajuns la concluzia ca(,) companiile telekom/ISP din Romania sunt remarcabil de bune si de concurente pentru piata noastra… Vodafone Spania, de exemplu, (dupa ce au preluat ONO – varianta Romtelecom a Spaniei) sunt de 10 ori mai jegosi decat orice gasim la noi, in special cu clientii vechi ONO ce au abonamente mult peste pretul pietei… Plus vanzatori de servicii mult mai agresivi;

    00
  13. @Adrian, cred ca tu faci o confuzie… Grecii au vandut catre Telekom , care e o companie germana.

    00
    • de fapt grecii nu au vandut nimic catre telekom… decat pe ei insisi.

      00
    • @GR mai citeste… DT are 45% din OTE… OTE are 54% in Telekom fix si 70% in Telekom mobile… OTE mai are o parte din Telekom mobile prin intermediul Telekom fix, care are 30% din Telekom mobile. Apoi vezi cat inseamna Telekom mobile in intregul business Telekom RO si aproape ca vei avea un raspuns…si vezi cat detine DT din chestia asta.

      00
  14. La mine, semnalul e bun de la Telekom, partea cu 3G. Dar , e prea redusa aria de acoperire. Acum, ma bazez pe Vodafone si Digi Mobil. Ma bazam si pe Zapp, daca mai era.

    00
  15. Râdeți voi, dar Telekom chiar nu stă atât de prost la capitolul servicii. Momentan orange mi se par ultimii iar Vodafone primii. Ăștia roz sunt pe la mijloc.

    00
  16. In coltul meu de Timișoara singura varianta de net e Telekom cu 12Mbps, deci aia am.

    Serviciul clienți e impecabil. Suni, dacă nu te rezolva imediat primești ticket, te suna când rezolva (chiar te suna, pe bune).

    De două ori au programat un tehnician sa vina la adresa, de două ori a venit la timp.

    Scump ca dracu.

    La toți restul e mai ieftin, dar mult mai prost când ai o problema.

    00
  17. Nu s-a vândut nimic. Grecii prin OTE sunt acționari la telekom, iar Deutsche telekom e acționar la OTE.

    00
    • Cred ca nu ai înțeles. Băieții ar cam vrea sa se care de tot. Adică sa nu mai fie Telekom și sa se reîntoarcă într-o varianta Cosmote. In Bulgaria de exemplu exista Cosmote dar nu Telekom.

      Băieții vând conturile cu probleme la agenții de recuperare își iau banii, lasă locul curat și gata. Sunt peste 500000 de conturi cu întârziere la plata din cauza faptului ca anul trecut au fost vreo 5 luni în care nu s-au emis facturi sau dacă se emiteau erau greșite.

      00
    • @Florin: In Bulgaria A EXISTAT Cosmote, dar nu mai exista. OTE a vandut afacerea acum mai bine de 5 ani.

      00
  18. E posibil să plece, altfel nu este explicabilă atitudinea lor. Parca vor să te postezi la concurența.

    00
  19. O traditie de …. 2 CEO. Stefanos Theocharopoulos era de la OTE, nu a fost niciodata la Telekom. Oricum nu e nimeni capabil sa scoata traditia comunista din Romtelecom.

    00
  20. Tocmai ce m-am portat pe Telekom. 6 euro nelimitat orice + 1.6 GB in Roaming. Pana acum sunt multumit, vedem in doua-trei luni, dupa cateva iesiri prin tara si afara.

    00
  21. Buna Vali! Poate ai timp sa scrii outin despre niste evenimente care au avut loc in tara de Halloween si mii de oameni au iesit din strada sa faca niste trasee care au fost platite in aplicatia questo https://www.facebook.com/questoapp/

    A fost o mare teapa pentru ca aplicatia nu a mers pentru ca erau prea multi oameni pe ea.

    Poti vedeq penpagina lor de facebook evenimentele create in orase pre um cluj, bucuresti, iasi, timisoara,…, unde oamenii erau foarte nemultumiti ca au dat banii si ca aplicatia nu merge iar cei de la questo se tot scuzau.

    Au castigat probabil zeci de mii de euro inntr-o seara.

    Eu am cerut refund, cum de altfel ei au recomandat pentru nemultumiti insa normal ar trebui sa dea refund la toata lumea direct… insa na…vor zice ca nu se uita nimeni la 10-20 lei insa cand ajnt mii de persoane e foarte mult
    In Ckuj s-au blocat strazile, a venit politia, jandarmeria, nu staiu ce se intampla :))

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.