Știrile zilei – 25 octombrie 2018

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

36 comentarii

  1. Schema aia se numeste Maradona si se face de multi ani, deja ii mirosi pe astia cand iti vin cu hartii multe de bani sau una mare.

    00
  2. Asta cu legea ajutoarelor sociale, mi se pare ceva prea frumos, ca sa fie adevarat.

    Astept sa vad ce se intampla. Oricum erau suparati patronii de firme de merchandising, ca nu gasesc fraieri care sa le aranjeze marfa la raft pe 1500 de lei (in Bucuresti), desi brandurile le dau miliarde pe un proiect.
    Le-a pus doamne doamne mana in cap.

    00
    • Nu se va schimba nimic cu legea asta. Autoritatile locale nu vor raporta refuzul participarii si nu vor taia ajutoarele pentru a nu pierde voturi. Asistatii sociali, ca si pana acum, vor obtine diverse adeverinte medicale pentru a fi scutiţi de munca.
      Nu cadrul legal este problema ci aplicarea lui.

      00
    • ce legatura au patronii din mediul privat cu asistatii care sunt platiti de stat?

      00
    • @Cosmin, patronii sunt ofuscați că nu găsesc acum carne de tun, plătită cu 2 lei.
      Acum avem lege care zice că asistații social pierd banii dacă refuză un job.
      Cam cât crezi că o să dureze până când patronii, clienți politici, o să scoată job-uri plătite cu 2 lei pe care asistații (ăia care chiar ar vrea să muncească, dar nu sclavi pe plantație) or să le refuze?!

      00
    • Din moment ce exista prin lege salariul minim pe economie nu cred ca vor putea oferi mai putin pentru un job full time.

      00
  3. Când te angajezi la Profi îți arată un clip similar, doar că acolo e vorba doar de 100 de lei.
    Cel puțin așa era acum 3 ani.

    00
  4. Cum mah, masinile chinezesti is ultimele in topul americanilor?!

    00
    • NOU
      #15

      topul e relativ la ce se consuma in america in special, insa si asa e interesant daca s-au pus americanii pe treaba si incep sa faca masini cat de cat acceptabile, macar la nivel de golf/jetta.

      00
  5. Vin si eu cu o intrebare, ca tot e plin de „experti” aici (inclusiv eu), asa ca tre’ sa ne consultam intre noi, ca de la priceputi la priceputi.
    Asadar: Observ ca un singur monitor nu imi mai este de ajuns si oricum e un cacat care imi oboseste ochii rau de tot, asa ca urmeaza sa cumpar doua mai bune. Cum nu ma pricep la monitoare, ci doar am cautat ceva in buget, care mi s-a parut mai rasarit, am ales si eu asa ceva: https://www.emag.ro/monitor-led-samsung-27-curved-full-hd-d-sub-hdmi-display-port-alb-lc27f591fd-lc27f591fduxen/pd/DZ74V3BBM/
    Vreau sa comand 2 bucati. Apropo, mizerabilii i-au crescut pretul, ca vine Black Friday. Era 1100 de lei acum 2 luni, cand am adaugat la wishlist.

    Asadar, cat de potrivit pare? Timpul mediu de petrecut in fata monitorului e undeva la 8-10 ore pe zi. Daca aveti alte sugestii, astept. Sa nu depaseasca 1500 de lei/ bucata.

    00
    • ”Era 1100 de lei acum 2 luni, cand am adaugat la wishlist.”

      Îmi cer scuze că nu te pot ajuta în privința monitoarelor dar au dezvoltat ăștia un script nesimțit să forțeze oamenii să plătească mai mult pe un produs decât l-au văzut prima oară. Dacă chiar au mărit prețurl fără să se folosească de script-ul acela, atunci așa să fie.

      Două metode de bază pe care le știu:

      1) Dacă poți, încearcă să-ți ștergi cookie-urile asociate cu site-ul respectiv. Dacă ai pus ca browserul să-ți memoreze userul/emailul și parola, atunci n-ar trebui să ai probleme cu logarea fiindcă te va deloga după ce-ți ștergi cookie-urile dar măcar ți-ai salvat datele private; dacă nu, scrieți undeva userul/mailul și parola pe care ai folosit-o să-ți faci cont.

      2) Intră pe incognito mode (sau cum s-o numi) și vezi acolo, pe pagina produsului, dacă e altfel decât îți apare când ești logată. Atunci e clar că e script-ul acela de monitorizare a clienților.

      Dacă nu, atunci chiar au umflat artificial prețurile din cauza Vinerii Negre.

      Dacă greșesc cu ceva, să mă corecteze postvorbitorii, și verifici mai târziu.

      00
    • Am verificat, prin mai multe metode si tot ala e pretul.
      Au scumpit jegurile, ca sa il faca 1100 de lei de black friday. O sa vezi.
      Asa am patit anul trecut cand am cumparat electrocasnicele pentru casa. Ma apucasem prin iulie sa vad preturile si deja ma gandeam ca de black friday le iau si mai ieftin. Numai ca, de black friday, o mare muie in dinti: aceleasi preturi ca in iulie, umflate din octombrie.
      Ba chiar setul de cuptor cu plita au costat 1800 de lei de black friday si 3 zile mai tarziu, era 1600 de lei. Ce crezi ca am facut? Am anulat comanda (ca inca nu venisra produsele) si am comandat iar :)) Daca ei sunt muisti, eu de ce sa nu fiu?:))).

      00
    • Depinde ce faci in fata lor, daca e Office, programare, mult de citit sau desen, nu recomand monitoare curbate, caci distorsioneaza perceptia liniilor drepte sau textului. Eu am pus ochii pe https://www.emag.ro/monitor-ips-led-lenovo-l27q-10-qhd-hdmi-display-port-argintiu-65cegac1eu/pd/D9M0F0BBM/ . Rezolutie 2k, de obicei e 1100 lei, gasesti si pe la alte magazine.

      00
    • Da, in principiu, mult office, citit… din astea.
      Sa inteleg ca e no- no un curbat… damn.
      Recunosc, am luat in considerare si aspectul cand l-am vazut (deh, muiere) si ma gandeam ca o sa arate misto daca lipesc doua si cumva, o sa am vizibilitatea mai buna.
      Am sa iau in considerare si recomandarea ta. Multumesc.

      00
    • pe la mine pe la birou toata lumea foloseste dell ultrasharp (u24, u25, u27 etc). inca nu s-a stricat niciunul in 4 ani de folosire.

      00
    • @kmlx
      Multumeeesc, am bagat deja la wishlist, varianta de 27″. Vad ca are review-uri foarte bune. Posibil sa renunt la alea curbate si sa iau asa ceva!!

      00
    • Si eu sunt de parere ca nu e bine sa iti iei monitor curbat daca lucrezi pe el, iar la 8-10 ore pe zi cred ca e foarte important sa fie reglabil si pe inaltime.

      00
    • recomand si eu ce a scris cristianh , am cumparat la birou niste lenovo d alea, si apoi am mai luat o tura de philips-uri tot ips, tot rezolutie 1440p insa cu picior reglabil si mai multe intrari ( dar se vad mai prost decat lenovo). In orice caz decat 1100lei pe monitoare curvate cu rezolutie fullhd (1920×1080) mai bine ecran plat cu rezolutie QHD (2560×1440) , o sa vezi mult mai multa informatie pe ecran .
      P.S. ai grija sa ai o placa video care sa suporte 2 monitoare d-alea si sa ai iesiri HDMI si Displayport

      00
    • Eu cu două monitoare sunt mai neproductiv decât cu unul. Dacă poți, încearcă să vezi cum e cu două monitoare înainte să cumperi. Eu am vândut pe cele vechi și m-am întors la un singur monitor mai bun. Rezoluția recomand să fie mai mare decât full HD dacă rămâi la unul singur că o să te ajute mult ca spațiu de lucru. La 4K s-ar putea să fie prea mic scrisul pentru unii, însă 1440p e de multe ori de ajuns. Diagonala 27″ o consider ideală, dar e ok și 24″. Dacă îți permiți unul cu ‘panel’ (emag îi zice „Tehnologie display”) IPS nu te mai uita la altceva. La IPS luminozitatea, contrastul și culorile sunt mult peste TN. VA (ce ai dat tu link) e undeva la mijloc. Dacă o să-l folosești într-o cameră luminoasă atunci aș căuta doar IPS care să-ți asigure o luminozitate mai bună (300+ cd/m²) și s-ar putea să rezolvi partea cu obositul ochilor cu asta. Ai aici un link de căutare cu ce am zis mai sus, mai puțin diagonala, unde am lăsat doar 27″: emag: rezolutie 2560×1440/4k, IPS, 27″-28″

      00
    • @Luxian
      Multumesc, da, actualul monitor are rezolutie de 21,5. Asa ca am ajuns si eu la concluzia ca s-ar putea sa am nevoie doar de unul de 27″, nu doua.
      Se pare ca Lenovo ala, recomandat de vreo 2 ori, deja, e in lista data de tine.
      Am sa ma orientez catre ala.
      Multumesc tuturor, pentru rapsunsuri!

      00
  6. Apropo de moartea lui Balaci: din ce am auzit din sistem (si se stie in Craiova de ani de zile ca practica sportul cu sticla ca un profesionist), infractul a fost cauzat de bautura. In plus, omul nu isi mai luase de o saptamana antihistaminicele si se umflase de nu s-a mai putut face intubarea. Asta fara legatura cu incompetenta criminala din cazul Sanador sau altele.

    00
  7. Dar ce ar putea spune ala cu banii ca sa te faca sa il ajuti..hai ca o data ii schimbi, da pe buneee, de 3-4-5 ori, chiar nu iti pare nimic suspect de la a doua oara?? Si cum sa ii schimbi mai ales fara sa ii numeri?

    00
    • „Ăăăă, m-am răzgândit, mi-am adus aminte că-mi trebuie pentru ceva…” Pretexte se găsesc. Și la cât de proști sunt unii oameni….

      00
  8. A schimbat 5 bancnote de 200 in 50 apoi in 100 si in total a fraierit-o de 880 lei. Sa zic ca inteleg ca aia a fost asa de proasta incat nu si-a dat seama ca de fiecare data i-a dat inapoi jumatate din numarul de bancnote, dar cum a facut smecheria cu 80 lei? A rupt dintr-o bancnota de 100 si i-a dat inapoi decat un colt de 20 lei?!!

    00
  9. Eu nu inteleg schemele astea….
    Atunci cand o CIOARA te intreaba ceva (gen „imi schimbi si mie” sau „nu vrei verigheta asta” sau „mor de foame, ajuta-ma”) raspunsul e invariabil „NU” sau „nu ma intereseaza” sau „MORI, IN MORTII MA-TII DE CIOARA JEGOASA!”
    Cum sa intre un tigan borat in magazin si tu sa il ajuti sa ii schimbi bani, auzi……

    00
    • Toti suntem tari in gura pana la urma pe internet, nu ???
      Dai un bombeu aluia in fata (aluia negru care o fi, de unde-o fi) si dupa aia mai stam de vorba …

      00
    • Îți spun eu cum pentru ca am avut un amic care se ocupa de asta prin anii 98-2000: ii dădea vânzătoarei (înainte de face schimbul) „de o ciocolata”.

      00
  10. Poate ma lamureste si pe mine cineva,eu ca cetatean roman beneficiez de vreun avantaj de pe urma legii off-shore,gen un spital nou,scoli noi,vreo autostrada?Sau banii aia din redevente o sa le umfle curul la politicieni ca si pana acum?In cazul asta ma chish pe ea de lege.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.