Foarte mișto campania pentru Huawei Mate Pro

Zilele astea am colindat un pic prin magazine, cu diverse treburi, și trebuie să spun că sunt un pic impresionat de campania Huawei pentru telefonul lor nou lansat. Am văzut afișe mari la interior și exterior cu telefonul, standuri de prezentare, un poster foarte mare pe Media Galaxy, un poster în vitrina unui operator telecom…

Se vede că au băgat niște bani și că vor să fie luați în serios, să sperăm că nu vor mai încerca cu Scarlett Johannson sau Catrinel Menghia și se vor rezuma la oameni normali.

Pe mine mă râcâie altceva însă. De ce doar la modelele de top? De ce nu și la modelele mid range? De ce să nu pună 2-3 modele pe afiș, la modul “descoperă universul HUAWEI! Mate Pro la 4.500 lei, Mate SemiPro la 3.000 lei și Mate Săraci la 1.600 lei“?

Mi se pare că se limitează foarte mult.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

66 comentarii

  1. Daca la alea de 1600 de lei ar trebui sa spuna,, pentru saraci,, la alea de 4500 ar trebui sa spuna ,,pentru prosti,,
    4500 de lei Huawei???

    00
    • Da, pt. ca asa te iau oamenii in serios.

      Daca faci telefoane ieftine, oricat de bune ar fi, oamenii or sa continue sa cumpere apple si samsung, ca alea sunt scumpe si deci premium. Cand si Huawei e scump, automat devine premium, lumea cumpara pt. ca face o legatura directa intre pret mare si valoare.

      Faci si o campanie draguta si vizibila peste tot si asa iti muti brand-ul dincolo de nivelul allview, myria, etc.

      00
    • Bagă-l în apă pe ăla de 1600 de lei și vezi dacă rezistă la fel ca ăla de 4500 :)

      00
    • @Teniescu Oh you poor schmuck…

      00
    • N-ai înțeles. Pentru ăia 4.500 de lei primești și puncte sociale. Adică alți prăpădiți ca tine care adună firimiturile din toaster-ul de la lucru, dar care vor face ochii cât cepele când aud că ai dat atâția bani pe un telefon. Deci ești valabil, inspiri oamenii, semizeu, alfa.

      Am auzit că se lucrează la o petiție pentru ca punctele sociale să poată fi folosite la plata ratei la bancă pentru ca să nu mai ajungă atâtea persoane alfa în pericol să fie date afară din casă.

      00
    • Teoretic P20 Pro are cea mai bună cameră foto dintre smartphone-uri si nu e nici foarte mare. Să nu mai spun că arată și foarte bine.

      00
    • completare:
      De ce nu ar fi si cel mai scump telefon atunci? pentru ca e Huawei?

      00
  2. pentru ca in Ro in special saracii cumpara modelele de top, pe credit.

    00
  3. eu din cauza „Catrinel Menghia” m-am interesat de Huawei….
    O iubesc pe Catrinel

    00
  4. Pt că alea pt „săraci”, adică Lite sunt de toată jena. Dă-l în mă-sa de lite, dacă vreau să îmi sacadeze în interfață sau să fac poze jalnice e suficient un jaf de 400 de lei, gen allview sau vodafone smart, nu trebuie să dau 1200-1500 pe lite-ul sufletului.

    00
    • Ai scris Samsung greșit. Unde alea de săraci sunt vai curul lor și mai scumpe decât Huawei.

      00
    • Am un Mare 10 Lite de la Huawei și te asigur că fac tot ce am nevoie cu el. Nu fac baie cu el iar camera, procesorul, spațiul de stocare sunt arhisuficiente pentru un utilizator peste medie. Is satul de posesori de flagshipuri care nu știu să folosească nici macar calendarul.

      00
  5. E o chestie aspirationala. De ce nu pun in campaniile la masini varianta cheala cu capace de plastic?

    Oricum „premium” phone-urile lor sunt adresate doritorilor de midrange in general.

    00
  6. Adică eu, când am citit p-aci, la sfatul tău, de un telefon bun, dar low-mid range, Huawei P20 lite, prins la emag la 1300 de lei, să înțeleg că-s gâscă și sărac? Nu face același lucru ca și ăla la 4700? :D:D

    00
    • Ba da, face, dar sa nu mergem pe ideea ca patru roti au si masinile de la Dacia si alea de la Mercedes :).
      Depinde la ce ai nevoie de telefon. Vrei camera buna, iei ceva flagship, vrei ecran mai bun iei flagship, iti cade telefonul des in wc, iei flagship, in rest diferentele la majoritatea capitolelor cred ca au ajuns insesizabile pentru userul obisnuit. Pentru mine e suficient un mid-range.

      00
    • Asteapta 6 luni, vezi daca mai esti la fel de incantat de P20 lite-ul tau. Am luat pt colegi mai multe huawei de-a lungul timpului, P8, P8 lite, P9, P9 lite, P10, P10 lite si toate cele lite erau jalnice dupa 6 luni. Nici cele non lite nu au fost chiar ok, desi au costat o gramada de bani, nimeni n-a zis ca vrea sa ii cumpar alt huawei cand a venit timpul de schimbat telefonul.

      00
    • Ba da, si loganul si BMW-ul ca si Ferrari de altfel fac acelasi lucru, te duc din A in B, pe drumurile publice.

      Cat de repede/confortabil e alta discutie. E acelasi lucru si la telefoane.

      Personal insa, asa cum nu vad sensul (si nici nu mi-as permite o masina de 50.000 EUR + (noua), la nivelul meu nu gasesc sensul unui telefon la mai mult de 2000 de RON.

      Am un HTC Ultra, cand a aparut era 3000+, acum la jumatate. Sincer P20 lite mi se pare chiar afacere, mai ales in contextul in care nu mai exista de cativa ani telefoane proaste. Mai sunt diferente pe la video, in rest tot ce are peste 2 GB RAM se misca decent. Oricum 90% din utilizatori il folosesc pentru FB si chat.

      00
    • @Vio: Am avut 2 ani un Mate 7 care inca e in familie si functioneaza foarte bine, bateria tine 2 zile la pas. Singura problema e ca se misca mai greu insa probabil e doar peceptia mea cand il utilizez dupa ce zilnic folosesc Mi Mix 2 care are 4 Gb ram in plus si alt procesor fata de huawei.

      00
    • ai ceva bun la măcelărie? poate facem un barter :D

    • @Vio, esti simpatic, am un P10 de 14 luni, nici cea mai mica problema, cativa colegi au P8Lite de 2 ani, P10Lite de 1 an… la fel, nici cea mai mica problema cu ele…

      00
    • Eu am p9 de aproape 2 ani, cand e frig bateria o ia razna, se duce rapid la zero. Nevasta-mea are la fel, amandoua luate in acelasi timp. Niciun fel de probleme!
      Eu as putea spune ca huawei e de kkt, dar ma uit la cel al neveste-mii si ce sa mai zic…

      00
    • @Vio, confirm și eu, am colegi care au primit telefoane noi și după 1 an snu mai sunt așa mulțumiți de ele.. Contează și cât de mult și cum utilizezi telefonul..

      00
  7. fiindca e acelasi lucru ca la masini: visezi la un M5, dar iti iei un 520D pachet M. Sunt modele puse in fata pentru marketing si efectul e invers descris de tine – se vand mai mult modele mai inferioare.

    00
  8. Pentru ca toti vor cel mai bun, si daca nu ai un telefon care sa se bata cu cel mai bun la ora actuala, lumea nu stie de tine. Ca putini isi permit sa cumpere varful de gama de la tine, asta e, se vor multumii ei si cu mid-range important este ca e de la compania aia care are cel mai bun telefon de pe piata. Bine Huawei mai are mult de tras la imagine, o companie nu scoate produse premium peste noapte.

    00
  9. Modelele Lite se cam vand singure la ora actuală, alternativele la nivelul de preț de 1600 de lei sunt fie slabe calitativ, fie nu au dotări comparabile, fie sunt de la Honor, care e celălalt brand al Huawei. Am impresia ca mulți dintre competitorii lor nu-și dau seama că aproape au pierdut segmentul ăsta. Adică nu mișcă nimic în sensul ăsta. Samsung duce modelele comparabile la 2700 de lei, LG sau Sony au modele de 1600 cu procesor și cameră de acum doi ani, alții cu baterie de 2000 mAh. Concurenți ar fi, gen Xiaomi, dar care vin la noi pe căi gri și la prețuri mari, să vedem când vor intra direct.

    00
    • Da, pentru că Huawei nu folosește aceleași procesoare de 2 ani pe mid-range-uri. Nu nu, deloc. Niciodată. Doamne ferește. cough *Kirin 65x* cough (unde 659-le din 2017 și 2018 e practic același 650 din 2016, doar ușor supratactat). Hai să nu-i ridicăm nici pe ei în slăvi. Samsung vinde bine pe segmentul low și mid-range pentru ecranele AMOLED best in class, pentru rating-ul IP (pe mid), pentru că arată la fel ca flagship-urile lor (dar nu ale altora*) de la distanță, pentru că au o mie de accesorii șamd.

      * Huawei (ca mulți alții) scot telefoane cu breton identic cu cel de la Apple (nu cu Essential sau Sharp) iar oamenii le cumpără mizeriile din același motiv. În sfârșit au scos zilele astea unul cu bretonel asemănător cu cel de la Es/Sharp, făcut doar pentru cameră, dar doar unul care nu va ajunge în România este așa (cel non-pro). România va cumpăra Pro-ul care pe față e 99% iPhone.

      00
    • Prezent pe un câte telefoane mid-range, lansate acum… o lună? Sau două? 8 luni din anul 2018 ce procesor au avut toate mid-range-urile Huawei, inclusiv P20 Lite, model 2018, care încă se află la vânzare și probabil va mai fi până în 2019-2020?

      O singură excepție nu face regula. Niciodată. Cine vrea telefoane mid-range, are două opțiuni: Nokia 7 Plus (1500 lei) sau Xiaomi Mi A2 (1000 lei, cu aceleași performanțe ca alternativa de la Nokia, dar autonomie și camere ceva mai slabe). Niciunul din aceste telefoane cu Android One (cu update-uri rapide și Android curat) nu arată ca iPhone X.

      00
  10. Orecum offtopic, unde vor producatorii de terminale high-end sa ajunga cu preturiile? De la an la an scot modele tot mai scumpe, nejustificat as adauga, testand praguri de preturi psihologice, dar nr ce cumparatori se pare ca nu scade. Am ajuns ca un iphone XS Max sa fie aproximativ cat un macbook pro, in ideea in care inovatiile sunt modeste dar ingrasam maketingul.

    00
    • Vor sa ajunga cat mai sus posibil. 1000$ s-a dovedit acceptabil, deci au mers mai departe.
      Vor continua sa creasca preturile la fiecare generatie noua, pana cand ajung acolo unde vad o scadere in vanzari. E logic, orice alta abordare ar fi bad business.

      00
    • Raspunsul ti l-ai dat singur – numarul de cumparatori nu scade. Cata vreme exista prosti care dau banii e imoral sa nu-i exploatezi.

      00
  11. oarecum off-topic (și cred c-am mai spus-o pe aici), mie mi se pare fascinantă tehnica prin care marii producători de telefoane (mai întâi apple, apoi samsung și vin și ceilalți) reușesc să mărească abrupt prețurile într-un domeniu în care, de fapt, tehnologia se ieftinește încontinuu. au transformat telefoanele într-un fel de diamante pentru săraci. 90% dintre cei care se îngrămădesc să dea peste 1000 de euro pe un telefon o fac doar pentru a arăta că au acel telefon, nu că ar avea nevoie de tot ce oferă el. marea păcăleală globală (doar nokia au căzut de fraieri, au dat faliment tocmai pentru că au făcut telefoane ieftine)

    00
    • lol la nokia a da faliment pentru ca a facut telefoane ieftine
      nokia facea telefoane care nu le voia nimeni sau aveau profit spre 0

      00
    • atâta tot? reușești, din tot comentariul, să dai replică exact părții irelevante? bravo. ești în cei 42%

      00
    • și da, mi-am dat seama că ești tăriceanu: „telefoane PE care”, nu „telefoane care”

      00
    • oi fi cum zici tu, pentru că, simplu, comentator de tușă e un banal pleonasm: nu poți fi comentator decât de pe margine. în rest, tu ai vrut un banal atac la persoană, că na, doar atât poți

      00
    • @berenger: ești esența comentatorului de tușă, veșnic având dreptate, care aruncă cu tendințe, cifre și procente fără o bază reală.

      00
    • Dan Pandrea, de unde știi că cifrele date de el nu au bază reală? Le ai tu pe acelea? Dacă da, împărtășește-le și cu noi.

      00
    • Bun. Pe rând.

      Tehnologia tot mai ieftină vs mărirea prețurilor în mod abrupt. Bănuiesc că te referi la hardware. La fel ca orice produs, durata pe piață duce la ieftinirea costurilor. De-asta Apple n-are o problemă în a vinde un iPhone 7 la prețul de $449, la 2 ani de la lansare. Între timp, oamenii au băgat bani în dezvoltarea de noi tehnologii (procesoare, camere, display-uri, Face ID), iar chestiile astea costă. Legat de mărirea abruptă, Apple a oferit anul trecut două modele de telefoane în marja de prețuri cu care ne-a obișnuit (8, 8 Plus) și a oferit un singur model cu preț semnificativ mai mare (X). Odată ce ai văzut că iPhone X e de aceeași mărime cu iPhone 8, apariția unui iPhone X Plus (în cazul real: iPhone XS Max) un an mai târziu n-a surprins pe nimeni. Cum n-a surprins pe nimeni că Apple a renunțat la design-ul început odată cu iPhone 6 și a făcut o linie nouă de modele, mult mai coerentă. Același caz poate fi explicat și la Samsung, prin introducerea repetată în gamă a produselor Galaxy S Plus, deși ei aveau deja gama Note. Pentru mine este vorba de obișnuirea potențialilor clienți că o nouă clasă de telefoane va costa mai mult. Nu-ți permiți? Vezi că tehnologia devine mai ieftină odată cu trecerea timpului și acum îți poți permite un iPhone 7 sau un Galaxy S8. Vrei neapărat ultima generație de procesor la cost de iPhone 7 / Galaxy S8? Din fericire ai de unde să alegi.

      „90% dintre cei care se îngrămădesc să dea peste 1000 de euro pentru un telefon o fac doar pentru a arăta că au acel telefon.” Statista spune că Apple a vândut în 2017 aproape 217 milioane de telefoane. Nu toate au fost de ultimă generație. Dar vorba asta că posesorii de iPhone își cumpără modelul doar pentru imagine nu îmi este străină. Să nu zicem că 195 de milioane de consumatori sunt niște maneliști. Hai să presupunem că măcar jumătate din ăștia sunt imbecili care pun botul la marketingul Apple. Eu am căutat statistici, sondaje care să arate ceva în direcția asta și nu am găsit nimic. Iar atunci când Cook iese pe scenă și spune că iPhone-urile au customer satisfaction rate de 98%, consider că procentul ăla pe care l-ai dat tu e complet gratuit și se bazează doar pe câteva exemple pe care le-ai văzut personal, iar de acolo ai generalizat (cazul „Mailat” din Italia, ergo aproape toți românii sunt violatori și ucigași).

      „Nokia a dat faliment pentru că au făcut telefoane ieftine.” În 2008, Nokia lansa varianta de 8 GB a modelului N95 la prețul de $749. Asta nu înseamnă că Nokia a vândut doar modele scumpe. La același eveniment au mai anunțat un model de €150. Dar Nokia s-a dus pe brânci pentru că n-a sărit în barca Android odată cu toată lumea. Au continuat orbește cu Symbian până când n-a mai rămas nimic din utilizatorii lor din categoria business. Pentru că n-au fost în stare să gândească, toate lansările lor de atunci până când au fost cumpărați de Microsoft au fost lamentabile (căutați ce confuzie a generat denumirea produselor). Iar în curtea Microsoft știm deja ce succes au avut.

      Și în ultimul rând: Nokia nu a falimentat.

      00
  12. Huawei a crescut mult ca brand iar acum este luat in serios ca alternativa viabila la Apple si Samsung. Nu este doar marketing, produsele lor au crescut in calitate de la un model la altul. Isi permit acum sa creasca pretul pentru ca deja e un brand cunoscut si cu imagine buna.

    00
  13. Punand un afis mare cu Mate Bogati impusti mai multi iepuri cu un glonte. Intai, poate vinzi din alea celor care-si permit. Apoi brand recognition. Pe baza caruia saracii vor si ei din ala, dar nu-si permit 4500, asa ca iau de 16 si vor avea brand de bogati la pret convenabil. Daca faci invers, „cumparati Mate saraci”, degeaba dai 4500, tot vei avea senzatia (sau vei fi considerat de altii) ca ai un telefon de saraci, ieftin si vai viata lui.

    00
    • Sau, pentru cei care vin aici ca e blog de masini, e ca si cum Dacia ar scoate un Logan 2.5 GTI, automat, 4×4 all x drive. Nu s-ar vinde, ca e Logan. In sens invers nu mai explic, e plina tara de beambeuri de cacat, doar pentru ca e brand, dar X6 nu ne permitem toti :)

      00
  14. Poate pentru ca asa se pozitioneaza ca brand de top si orice produs al lor este vazut ca bun. E Huawey pana la urma, brand de top, etc, ce daca iei un model mai iftin? Ma gandesc

    00
  15. Huawei Mate Pro e pt cei care nu au bani de „Tennis” Max?

    00
  16. Nu promoveaza modele mai ieftine pentru ca vor sa incadreze Huawei in linia brandurilor premium, de acolo si reclamele cu celebritati A+.

    Pentru zona mid – low range au lansat Honor, detinut de Huawei, si chiar daca au si modele mai ieftine pe brandul Huawei, nu le vor promova la fel de tare pentru a nu canibaliza vanzarile Honor.

    Pe acelasi principiu de sub-branding a lansat si Oppo – Oneplus si acum Realme, la fel cu Xiaomi – Poco (Phone)

    Deci, marketing.

    00
  17. Nu faci reclama unde sa se vada ca mai ai un produs cu 1/2 din pret care face groso-modo acelasi lucru.
    Lumea vine in magazin sa vada flaghip-ul, se scobeste in buzunare, vede cat are, si iese cu midrange din magazin ca arata la fel. Altii fac credit si il cumpara.

    E la fel cum vezi in reclama masina full option si pret *de la x euro, iar la asterix citesti ca e cheala si pretul e cu 5 tichete rabla si fara TVA, si eventual fara 50% avans.
    Nu face nimeni reclama la masini aratand versiunea cu manivele la geamuri si la care butonul de recirculare aer apare pe lista de optionale.

    00
  18. ROI? Nu de alta, dar Huawei n-a avut mare lucru din profitul întregii piețe de telefoane mobile. De ce să bage bani în low și mid range când alea oricum să vând la prelungiri de abonamente?

    00
    • Nu o sa crezi când îți spun că cele mai multe prelungiri de abonamente și chiar măriri (inutile) de preturi la abonamente se fac pentru flagshipuri. Omul n-are 1000 euro să de-a pe un telefon așa că e mai ușor să-l ia „in rate” cu abonament de 40 euro/lună

      00
  19. pentru ca mid range sunt pocnitori

  20. Vali, variante pentru săraci găsești la toate mărcile de telefoane și găsești o varietate și mai mare pe site-urile chinezești. De ce nu ți-ai face reclamă la ceva ce nu au alții? (și aici mă refer la camera foto care este nr 1 aici în top: https://www.dxomark.com/ , https://www.dxomark.com/huawei-p20-pro-camera-review-innovative-technologies-outstanding-results/ )

    00
  21. Varianta ” Lite”pentru săraci?…… și merge sacadat?
    Ăla care a scris asta e ceva snob,Mate 10 Lite cumparat in dec.2017,merge impecabil și arată ca nou,nu mi-a dat freeze niciodată,folosit moderat aproape 3 zile bateria,uzat intens o zi la luminozitate maxima,nu are niciun lag.
    Altul mai zicea că Kirin 659 e de fapt 650 din 2016….alta tâmpenie,scor in AnTuTu 7 de 91000 la Kirin 659 față de 6500 la Kirin 650.
    Oricum prefer să-mi cheltui banii pe altceva decât mii de euro pe telefoane.
    Dar la urma urmei e alegerea fiecăruia și trebuie respectată.

    00
  22. eu voiam sa imi iau un telefon Huawei pana am citit cat de prost merge cu Android Auto si m-am calmat.

    00
  23. Io am telefon de tri milioane , da’dupa trec pe iphone. Daca ma bagam pe mid, nu mai scapam de acolo.

    00
  24. Oare de ce, citind comentariile voastre, mă simt că un sărac pentru că mi-am luat acum 2 săptămâni un Google Pixel 2xl, după vreo 2 ani de LG?

    00
  25. Știu… Ce să-i faci daca n-am avut bani de iPhone! Un sărac!

    00
  26. Oare sunt singurul de pe aici care s-a bazat pe telefoanele primite de la munca? De 3-4 ani n-am mai scos un chior din buzunar pentru asta.

    00
  27. P20 pro face toți banii. După părerea mea camera foto bate tot la ora actuala, iar telefonul e de top… Numai cine nu l a folosit nu poate emite o părere asupra performantelor.

    00
  28. Huawei. Nuff said.

    00
  29. Au facut asta cu P20. Au reclama in care spun de P20 si P20 Pro, dar evidentieaza mai multa cele 3 camera si bateria mai mare ale Pro-ului. Ca posesor de P20, consider ca nu merita diferenta de pret doar pentru acele chestii (cam 1300 lei)

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.