Firea dă bani acolo unde vor bucureștenii…

La recreere.

Pentru că bucureștenii se tot plâng că nu au parcuri și zone de petrecut timpul liber, primarul Bucureștiului el dă ceea ce vor.

Primăria Capitalei prevede o nouă rectificare bugetară, care se va dezbate, joi, în ședința CGMB.  Potrivit proiectului, multe instituții au solicitat diminuarea bugetelor pe 2018, dar peste 70 de milioane de lei vor merge, așa cum se prevede în proiect, la instituții care se încadrează în domeniul „Cultură, recreere și religie”.

Să vedem spații verzi aranjate frumos, să vedem iarbă mai des, să vedem parcuri, să vedem plantări de copaci. E ironic că Bucureștiul e cel mai poluat oraș din România și nimeni nu se gândește la identificarea de locuri unde să se poată planta mai mulți copaci.

Glumesc. O să le distrugă bucureștenii imediat, că n-au unde să parcheze, pentru că vor și parcări și spații verzi, dar și apartamente în oraș.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

26 comentarii

  1. E bine ca toti se gandesc sa lupte cu efectele dar nici unul nu se gandeste sa reduca/estompeze cauzele! NOOOOOT.
    Reduceti in plm sursele de poluare…in paralel cu „tratarea” efectelor!
    Nu mai zic nimic… pentru ca SiCatiOrMaiFiFost are de decartat… si o sa decarteze acolo unde trebuie.

    00
  2. Așa este. nevoia de spațiu verde este pusă mult după nevoia de a parca mașina la loc sigur, dacă se poate sub balcon, ca sa alungi pisicile și să-ți tragi un furtun să o speli la perie

    Dar nu-mi fac griji, in 15-20 ani o să moară problema asta, milenialii nu mai vor bătaie de cap

    00
    • Toti milenialli pe care ii stiu au masini. Cum o sa dispara problema?

      00
    • Pai în 15-20, lumea o sa arate ca în ”The fifth element”, mașinile vor zbura și milenialii vor parca pe blocuri. Cine locuiește la etajul 4 va transforma acoperișul în parcare.

      00
    • Odata cu milenialii, probabil. Din fericire se nasc din ce in ce mai putini si dupa ce polueaza aerul aici o vreme, oricum pleaca. Deci sperante sunt.

      00
    • Nu se mai nasc deloc, chiar, de aproape 20 de ani.

      00
    • Depinde pe cine intrebi. Uni zic ca nu se mai nasc din 1995, altii din 1998, altii din 2000, altii din 2005, si in fine, unii precum Pew research pretind ca sunt mileniali toti cei nascuti din 1981 incoace, data finala nefiind stabilita.

      00
    • Se nasc, preponderent bronzatii…

      00
    • Milenialli nu mai fac copii ci se plimba prin lume, ca nu poti sa pui poza pe Instagram cand se kk copilul, dar din [insert oras here] poti. E mult mai cool si mai putin bataie de cap sa te plimbi.

      00
  3. „și religie”, dar mai ales „și religie”. Godporatia are nevoie.

    00
  4. eu sper să mor în casă sau măcar repede la vreo calamitate fiindcă parapeții ăia de beton plantați prin tot orașul vor fi a doua cauză de carnagiu după calamitatea aia

    00
  5. Bucurestenii nu vor spatii verzi cat timp nu pot sa ajunga cu masina pe trotuarul adiacent parcului (IOR, Izvor, pana mai recent si Bl. Kiseleff).
    Si cu atat mai mult nu vor aer curat, avand in vedere cate masini s-au inmatriculat in ultimii ani in oras.

    P.S. Multumesc tuturor celor care si-au parcat masinile pe trotuarele de langa Parcul Izvor cu ocazia maratonului de weekend-ul trecut. Si din B-IF si din provincie. Sper ca v-ati umplut de hashatag-uri in timp ce pietonii au luat-o pe carosabil.

    00
    • Daca centrul Bucurestiului nu avea capacitatea pentru a primi atatea masini cate au venit ca urmare a organizarii maratonului cu atatia participanti si spectatori, trebuia sa nu organizeze deoarece nu putea asigura conditiile. Si organizeze alte localitati care au capacitate de absorbite a atator vizitatori.

      00
    • Ok, obtiunea inversa: Trebuia sa dea amenzi in tot centrul bucurestiului tuturor masinilor parcate ilegal. Sa faca periodic evenimente si sa ii mulga pe cei care participa de bani prin amenzi de parcare pana se strang bani de cate o parcare subterana, cupola aurita, ceva ..

      00
    • La eveniment se putea ajunge doar cu masina? Din cate stiam, parcul Izvor nu e vreun cand izolat, avea si o statie de metrou ultima data cand am verificat.

      00
    • @alex_b la eveniment se va ajunge cu ce se va ajunge, nu ceri voie de la primarie cu ce sa vi. Ori esti pregatit sa preiei incarcarea, ori nu esti pregatit si nu faci evenimentul. Sa inteleg ca tu esti cu obtiunea 2, sa mulgem de bani de la cei care au venit cu mijlocul de transport nepotrivit?

      00
  6. La câți bani publici a donat Firea bisericii și instituțiilor asociate eu garantez că o să ajungă pictata într-o catedrală și post mortem o să fie Sfânta Firea Ocrotitoarea Pedofililor.

    00
  7. Nu spatii verzi și parcuri, ci creart, evenimente, concerte, șpăgi. A pus mai bine punctul pe i Cetin.

    00
  8. Sincer? Bucurestiul EXACT asta merita. Ati ales-o majoritar, nu? Muie, bre. Luati si va ‘bucurati’. Ca ‘nu noi’, ca n-a fost altcineva mai bun, sa iesim sa protestam si alte manele. :) Exact ASTA meritati: Firea, PSD, betoane, praf, trafic si multe biserici.

    00
    • Asta cam e valabil la nivel de tara. :))

      00
    • Sincer? Romanii ca tine m-au facut si mai mult sa vreau sa ma car din tara. Ca va iese venin si pe cur de cat aveti in voi…centenaru plii…atata stiti: sa fteti in gura in stanga si in dreapta in online. Ca voi nimeni nu mai e, toti sunt prosti in jur…vai si-amar…

      00
  9. Ba esti nebun?! Nu s-au facut statiile ratb cu iarba pe acoperis acum cativa ani?! Ce mai vreti?! Sa se faca elevatoare sa pot sa-mi tin masina in dreptul geamului de la dormitor!

    00
  10. Corectie, bucurestiul e cel mai poluat oras din UE. cu mult!
    detine in acelasi timp si un onorabil loc 5 in lume la traffic congestion.

    dar avem rezidentiale la tot pasul :))

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube