Știrile zilei – 15 octombrie 2018

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

40 comentarii

  1. Doar ca.. aia nu e casa in care s-a născut Brâncuși. Cea originala s-a distrus acum foarte mulți ani.

    00
  2. Facebook-ul asta e ca statul roman…trebuie sa ne dea, sa ne faca…
    Cat de greu este sa iti lasi telefonul ala in suportul de pahare pana opresti masina?…sau sa iti cumperi un hands-free (in anul 2018 astia care vorbesc la telefon in timp ce conduc egaleaza numarul celor care agale se-ndreapta-n fundu’ curtii pentru golirea tehnologica din schimbul I).
    Trist…ca unora le place sa fie in statistici.

    00
    • Acum vreo sapte ani am luat amenda pentru folosire telefon si nepurtarea centurii, la pachet, cum ar veni. De atunci am in masina in permanenta fie o casca bluetooth, fie una cu fir (ca la un moment dat ma satur de limitarile uneia si vreau sa mai schimb ceva). Pentru ca, decat sa dau banii statului roman, mai bine fac altceva cu ei si nici nu trebuie sa ma feresc in permanenta, atunci cand vad un politist in trafic.
      De ce nu procedeaza mai multi asa? Probabil ca baietii sunt spirite libere, care stiu mai bine si „lasa bah, ca nu imi da mie amenda”.

      00
    • Tu vorbesti de oameni rationali, care se gandesc la posibile pericole si ce e bine sau rau. Dar macar 1/3 din tara asta e inca la nivelul de gandire al maimutelor, care asa fac cand dau de tehnologie. As zice ca e selectie naturala, dar din pacate cate un cretin din asta mai loveste si un sofer nevinovat.

      00
    • Cred că mă repet a nu știu câta oară : când vezi masini dotate cu ultimele tehnologii și pisi sau ceafă lată stă tot cu telefonul la ureche sau când vezi organul conducând mașina poliției vorbind la telefon știi că problema asta nu se va vindeca niciodată.
      Pentru ca poliția stă la un radar sau vreun filtru anunțat , pentru că poliție nu e in stare sa folosească mașini nemarcate , camioane nemarcate să filmeze toate tâmpeniile din trafic și aplice amenzi educative : confiscat mașina dacă nu ai asigurare,RAR, ITP, amenzi sa se simtă adânc in buzunar. Nu degeaba suntem in top la accidente mortale în UE.

      00
  3. Ar fi o solutie si tot s-ar gasi cocalati revoltati care cu 180 la ora ar butona sa vada cum si-a permis Facebook sa le taie live-ul.

    00
    • Sa detectezi ca telefonul e in miscare si sa inchizi automat live-ul nu e o solutie. Pot face si pasagerii live. Problema e lipsa creierului, lipsa de educatie rutiera si lipsa politiei in civil pe strazi.

      00
  4. Attilla Szabo asta din articolul ZF despre Ford Ecosport este un fel de persoana publica de-l stiu toti? De aia nu se specifica functia lui? #jurnalismfin

    00
  5. Stirea 6: Faptul ca unii, se cred buricul pamantului, in bula lor de pe Facebook, nu m-ar deranja, daca nu ar lua si alte vieti dupa ei. Pentru asta, ar fi bun un astfel de „detector”. N-as vrea sa ajung acasa intre 4 scanduri, ca a intrat un astfel de specimen pe contrasens si m-a facut carne de burger.

    Aia care sunt cu ei in masina si nu sunt deranjati, catusi de putin, de faptul ca le pun viata in pericol, se exclud. Se cheama selectie naturala.

    Dar, intre timp, suportul de telefon (daca tot tii sa te filmezi cum conduci) , sau casca bluetooth, castile de telefon (sau sistemul bluetooth din masina) sunt doar pentru fraieri. Smecherii stau cu telefonul la ureche, sau in mana.

    Stirea 7: Fiecare youtuber promoveaza dupa cum e trendul in tara unde locuieste. La noi sunt in trend pacanelele si castigurile miraculoase (bagi 10 euro si castigi un iphone). La ei, se pun foarte mult in lumina, probleme mai serioase si extrem de actuale, gen „mental health”. Si atunci, normal ca apar oportunisti, care vor sa stoarca tot, pentru ca unii platesc oricat, ca sa nu iasa din casa, la terapie/ la doctor. Sa fim seriosi, de-aia multi (chiar si de la noi) isi expun problemele medicale pe internet, din jena sau comoditatea de a merge la medic. Din pacate, e normal sa existe costuri ascunse. Inteleg ca toata treaba aia e o facatura, dar chiar daca era pe bune, totusi, o persoana reala este la dispozitia ta, in online. Logic, ca platesti serviciul cu varf si indesat.
    Si asa apar site-uri din astea, care fac multi bani si youtuberi care iau astfel de bani, fara jena, de la ei.
    Si il vedem si pe super eroul PewDewPie, cum vine el si salveaza planeta.

    00
  6. ”2,5 milioane români au WC în curte”

    Eu nu cred ca statistica e corecta. Cred ca toti care stau la case, inclusiv alea construite langa orase, au fosa septica. Fosa septica nu e canalizare.

    00
    • da, dar poate au o ţeavă de la buda din casă până la fosă, cred că statistica se referă la ăia care ies iarna până în fundul curţii.

      00
    • Spicuim parul acuma? Fosa septica tot nu e canalizare, ca iesi sau nu ”in fundu curtii”.

      00
    • De fapt in articol scrie ” 2,5 milioane de familii nu au grup sanitar în casă”. Adica nu intra in discutie cei de la case cu fosa septica, ci doar aia cu buda in fundul curtii.
      Asta daca tot e sa spicuim.

      00
    • Ce conteaza ce scrie? Fosa septica nu e canalizare, iar cei care locuiesc in case nu sunt mai diferiti fata de aia care-si fac gropi sa-si cace nevoile, inclusiv ei cu fosele detin cacatul sub pamant intr-o cutie din ciment.

      Deci? Acelasi rahat, doar ca unii se cred civilizati si se mint singuri ca au ei ”canalizare”.

      00
    • bre, tu eşti greu de cap… ieşi naibii să te caci în fundul curţii la -15 grade şi o să vezi diferenţa!

      00
    • Hahaha, ce discutie productiva. Sunt curios cum decurge o discutie cu unul ca Trezoi conform noului cod al bunelor maniere al lui Vali. Ii spui ca e batut in cap sau continui sa ii explici ca sunt doua statistici complet diferite si el continua sa iti spuna ca nu conteaza ce inseamna cuvintele si fosa septica e in fundul curtii?

      00
  7. „Cât de greu ar fi pentru Facebook să detecteze că telefonul e în mișcare și să oprească live-ul?”

    dap, pt. că toți care-s în mișcare sunt șoferi și nu există pasageri în mișcare

    asta-i din ciclu să interzicem ceva pt. că unii sunt cretini

    00
    • Sincer, la câți tâmpiți sunt pe șosele, prefer să nu pot face nici eu, pasager, live decât să mai existe astfel de situații.

      00
    • Banuiesc ca s-ar putea face cumva sa detecteze de la o viteza de X km/h in sus… Asta daca nu cumva faci live-uri de obucei in timpul vreunei curse de alergare viteza..

      00
  8. Poti sa faci un Live si sa nu fii la volan.

    00
  9. Niciun roman in lista de artisti.

    00
  10. Eagles – nu numai ca inca concerteaza , dar sunt in top la incasari…

    00
  11. lasa ca detecteaza waze daca esti in miscare si nu te lasa sa butonezi la telefon.doar ca apesi pe „pasager” si faci ce vrei cu telefonul in timp ce conduci….
    nu stiu daca voi ati intalnit vreun tractor pe drumurile nationale noaptea… 80% din tractoare nu au stopuri care sa mearga pe spate ca „plm muncesc pamantul cu tractorul ce imi trebuie mie becuri la stopuri”. stopurile ca stopuri dar nu o sa vezi semnalizari la tractoare ….. cand incetineste trebuie sa ghicesti ca face dreapta sau mai periculos stanga si sa nu faci vreo depasire cand el „poate face stanga” …..

    00
  12. La accidentul transmis Live. Ala nu e drum de 100km la ora (fara 2 benzi pe sens si parapet pe mijloc) si iar au murit oameni nevinovati.
    Si in plus politia nu face controale de viteza. Ei stau la prins fraieri pe la iesirea din sate, acolo unde se accelereaza pe portiunea dintre ultima casa locuita si pana la ridicarea restrictiei de viteza. Ca fix acolo e nevoie. Si toti care fac drumul ala stiu unde e politie si unde pot sa ii dea talpa.

    00
  13. Asta e specimenul cu accidentul (un romulan din Oravita)
    https://www.facebook.com/Florin.denniss?lst=100004035854526%3A100002113433873%3A1539589157
    E plin de live-uri la volan.

    00
    • Omul asta are un motto foarte sugestiv pe feisbuc…”Experiența este cel mai dur profesor, pentru ca întâi îți da testul si apoi îți spune care e lecția”….

      Pacat ca nu l-a inteles inainte de accident.

      00
  14. Forduletul se vinde in draci… cand te gandesti ca fabrica poate sa produca 700 pe zi…

    00
  15. Si daca vreau sa fac live din tren?

    00
  16. Membrii The Rolling Stones sunt mai batrani si mai sus in top decat Eagles.
    Bruce Springsteen in top cu pret mediu pe bilet $508 si cea mai mica medie de bilete/spectacol.
    Cirque du Soleil pe 5 la incasari totale, din cele 4 spectacole diferite.

    00
  17. Ce mi se pare interesant e că live-ul cu accidentul încă e pe Facebook la profil la tip.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube