Știrile zilei – 10 octombrie 2018

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

32 comentarii

  1. La stirea cu tanarul fara permis, ala nu doar ca a mers fara permis dar a si avut un permis fals. De aia a luat cu executare, ca s-au cumulat infractiunile. Daca nu era idiot macar arunca permisul fals, dar in mod sigur i-a mers de cateva ori si a zis ca trece si acum.

    00
    • Mie-mi plac comentariile de la stirea respectiva. Bietul baiat!

      00
    • Da, vesnicile comentarii „doar n-a dat in cap, n-a omorat pe nimeni”.

      00
    • La asta ma gandeam si eu.
      Iti dai seama de cate ori politistii n-au verificat daca e real sau nu permisul daca omul era atat de convins ca si de data asta va scapa?
      Doar ca ghinion, a dat peste niste politisti care respecta procedurile.
      Apoi dublu ghinion, a dat si peste un procuror care nu a propus „iertarea” cum se obisnuieste la infractiuni „la care n-a murit nimeni”.
      Apoi triplu ghinion, a dat si peste un judecator care nu a propus pedeapsa doar pe hartie (cu suspendare), care practic nu e pedeaspa e doar un mod pervers de a simula justitia.

      Daca nu era atat pe prost incat sa isi cumpere permis fals si sa il foloseasca omul era in libertate, ca pentru conducere fara permis nu exista practic pedeapsa in Romania.

      00
  2. Primul comentariu de la cel fara permis: „dorud de 13 h Raporteaza
    il cunosc pe bietul baiat…. ce inseamna sa nu ai relatii sa poti sa scapi de asa abuz … ca doar no omrat pa nimeni”

    Nu a omorat pe nimeni, ce mare lucru…

    00
  3. Afacerile romanesti nu au site-uri. Si daca ar avea, n-au bugetele de promovare cat sa ajunga in pagina 1 unde conteaza.

    Genul asta de studii sunt folosite de baietii care au nevoie de materia de convingere pentru oferta „psssst, baiatu’, te fac un wordpress la 100 de euro”.

    00
    • Ideea ar fi sa ai un minim de informatii despre afacerea respectiva. De ex sa stii daca au progr sambata sau ce gama de servicii au etc.

      00
    • De ce să dai 100 euro pe un site cand pagina de Facebook este gratuita si mai usor de gestionat. Dacă schimbi prețul la pizza trebuie sa modifici pagina web, mai usor este sa pui o poza cu meniul pe Facebook si daca merge bine afacerea activezi si optiunea de Review-uri.

      00
    • 90% din fime nici „independente” nu au nevoie de siteuri, majoritatea micilor afaceri sunt niste gherete de colt de strada care sunt niste tepe care fac evaziune cu sacul si nu ofera nici bon fiscal.
      Pentru ce ar avea nevoie de site daca publicul lor nu e unul care sa aiba acces la internet si chiar daca au acces nu stiu sa umble pe internet si nici nu au de ce sa intre e un site.
      Majoritatea nici macar numele firmei nu il au scris undeva pe/in magazin, desi in teorie legea ii obliga sa aiba certificatul firmei la vedere, dar numai la vedere nu este. Eventual il pun undeva pe un perete si il acopera, iar cand vine controlul spun ca „acum s-a acoperit din greseala sefu”.
      Iar daca ii intrebi ce firma este incep injuraturile, amenintarile si uneori si violenta fizica, ca „nu e treaba ta ce firma e, vrei sa cumperi sau nu?”

      Asta e comertul in Romania al firmelor mici „independente”.

      00
    • Site builders.

      00
  4. NOU
    #13

    Interviul ala cu C. Love e de acum 18 ani. Totusi ramane relevant pentru industria muzicala.

    00
  5. Asta cu site-urile chiar mă doare când văd afaceri din Cluj fără site sau magazine online, IT&C eventual, cu magazin online fără search funcțional, varză etc. Silicon Valley, mhm :)

    00
  6. Sincer, nu-mi dau seama cum au supraviețuit stomacul și rinichii mei anilor de școală. Nu-mi amintesc să mă fi dus mai des de 2-3 ori pe lună la toaletă la școală (nu fumam :) ).

    00
  7. Agricultura in desert. Sa nu uitam ca tot ce are Israelul se datoreaza fratelui mai mare, unchiul Sam, de unde ceilalti 20 milioane evrei, printre care si Rothschild ori prelucratorii de diamante din Anvers, trimit lovele. Inclusiv marile companii, chiar daca investitiile nu renteaza. Pentru ca totul, dar absolut totul functioneaza cu bani. Inaltimile Golan au fost luate de la arabi pentru bazinul acvifer. Iordanul e sec dupa Lacul Galileii, ceilalti de pe malul sting nu au de unde mai lua apa nici macar de baut. Fisia Gaza e tinuta in șah deoarece s-au gasit mari rezerve de petrol linga coastă. Reziduurile chimice de la combinatul chimic din Ashdod sint aruncate noaptea in larg in Mediterana fara nici o jena.

    00
    • Nu ca vreau eu sa le iau apararea israelienilor, ca-s destui care pot face asta, dar tu pari asa, unul dinala de crede in conspiratii zioniste. Asa ca, trebuie sa-ti subliniez ceva, ca esti pe langa:

      Inaltimile Golan au fost luate de la arabi pentru bazinul acvifer.

      Stii cum au luat Inaltimile Golan de la arabi? Pai s-au gandit toti vecinii arabi ai Israelului ca ar fi misto daca toti ar ataca Israelul in acelasi timp, ca doar sunt mai multi si mai tari. Insa arabii erau si mult mai tampiti decat evreii, asa ca dupa 6 zile, evreii i-au batut pe toti tampitii aia de arabi de s-au cacat pe ei. Si au ocupat niste teritorii, ca sa-i invete minte.

      Bonus:

      On 19 June 1967, the Israeli cabinet voted to return the Golan to Syria in exchange for a peace agreement, although this was rejected after the Khartoum Resolution of 1 September 1967.

      Adica evreii vor sa returneze inaltimile Golan, in schimbul pacii, dar arabii, fiind ca de obicei niste tampiti cu spume zic nu, si apoi se dau cu curul de pamant ca Israelienii au ocupat teritorii.

      Asa ca, mai usor cu pianul pe scari.

      00
    • Israelienii sunt la alt nivel, din afară normal că ţi se pare că totul e conspiraţii and shit.

      În primul rând, pentru oamenii ăia, şcoala e sfântă. Au cel mai mare număr de ingineri şi oameni de ştiinţă la mia de locuitori din lume. Iar asta are consecinţe. De evreii câştigători de premiu nobel nu mai zic, se ştie.

      Apoi, serviciul militar e obligatoriu. Şi bogat, şi sărac, şi şmecher, şi fraier. Şi bărbat, şi femeie. Şi aici sunt favoritisme, corect, nu e totuna că eşti soldat sau stai în birou, dar în armată tot eşti. Iar şi asta are consecinţe, mulţi din ăştia vor avea disciplina şi curajul necesare de a fi antreprenori.

      Apoi, guvernul îi sprijină cu bani, nu vin banii de la Rotschild şi alte prostii. Există programe, pe diferite axe de interes, unde se sprijină anumite chestii şi se pot accesa bani.

      Nu e nici o conspiraţie, e un sistem care funcţionează, şocant pentru noi ca români, ştiu. E fix ceea ce ar trebui să fi fost fondurile europene la noi, dacă nu aveam incompetenţii pe care-i avem în ministere. Uită-te la Polonia ce-au făcut cu fondurile EU. E fix acelaşi lucru.

      Ca idee, aşa de departe a ajuns obsesia lor pentru şcoală, încât mamele când sunt însărcinate, fac exerciţii de matematică pentru că cică ar ajuta la dezvoltarea copilului. Nu zic că funcţionează sau nu, dar ca să înţelegi cultura lor.

      Şi apoi se uită românul la ei ce zionişti îs ei că au sere automatizate. Geesh, îs nişte amărâte de sere, nu sunt centrale nucleare.

      Arabia Saudită ce fonduri are la dispoziţie? Da, statul israel primeşte ajutoare militare de la SUA, care de fapt sunt ajutoare de stat mascate pentru industria lor, pentru că au voie doar să cumpere aparatură militară americană de banii ăia. Banii ăia nu părăsesc de fapt niciodată SUA. Mai evrei îs americanii la faza asta ca evreii (dacă tot vrem s-o dăm pe tipologii).

      P.S. Faptul că îs buni în unele chestii, nu le scuză comportamentul faţă de palestinieni şi faţă de alte chestii nasoale care le fac, deci nu mă consideraţi că-i consider ceva demizei, că nu cred asta. Dar în acelaşi timp vreau să cred că am trecut de nivelul evreii sunt de vină pentru toate, rotschild and shit.

      În primul rând Rotschild domină în Europa şi vor să pună mâna pe aurul getodac…(puts tinfoil hat on) :))

      00
  8. Lasand la o parte ca dna Courtney are dreptate ca ok, sunt furati de catre casele de discuri…in saracie crapa aia fraieri. Sunt atatia artisti care fac probabil peste jumatate din avere din afaceri secundare, pe care si le-au deschis in timp. Ca bine, bine, nu o scoate Snoop 100 de trilioane din albume, dar cu siguranta scoate suficient din vanzare de diverse cu numele lui pe ele…plus reclame, plus aparitii tv samd. Ok, nu e corect, ea zice ca ar trebui sa faca taspe sute de milioane ca e cantareata, da daca vezi ca nu merge…zic ca te adaptezi si faci cumva sa fie bine, ca oricum ca artist cunoscut la nivel global ai mai multe sanse sa traiesti bine, in comparatie cu…nu stiu…98% din restul oamenilor de pe planeta??

    00
    • 1. ce zice ea e că muncește prea mult pentru câți bani câștigă casa de discuri de pe urma muncii ei.

      2. n-are a face cum trăiește ea față de 99% din oamenii de pe planetă. ăia n-au talentul ei. tu faci ceva ce bucură 98% din oamenii de pe planetă (mă rog, la câți dintre ei ajunge acea bucată de artă), muncitorul de la bmw e parte dintr-un angrenaj care produce o mașină care bucură 2-3 familii în 20 de ani. e o diferență enormă.

    • @vali

      Pe acelasi principiu oare cat ar trebui sa castige tot felul de ingineri si cercetatori? Cati nu se bucura de noul Wifi/5G… la a caruit dezvoltare au participat vreo cateva zeci sau sute de ingineri de top? Cate milioane de vieti or fi fost salvate datorita unui nou tratament descoperit de o duzina de cercetatori? Dar e bine, noi facem multimilionari cantareti si fotbalisti.

      00
    • e cu dus și întors. dacă eu angajez pe cineva să îmi inventeze bășina umedă, iar eu licențiez apoi tehnologia către 10.000 companii, cui ar trebui să îi intre banii în buzunar? mie sau omului angajat de mine?

    • Inteleg ce zici. Capitalism, antreprenorul care isi risca banii, si are baga multi bani in echipamente fara de care cercetatorul ala n-ar putea face nimic… Dar pana la urma se reduce la cum stim noi societatea sa apreciem (si sa remuneram) oamenii cu adevarat valorosi. Capitalismul asta e si el de mai multe feluri, e un intreg spectru, de la ala salbatic in care aproape nu ai reglementari pana la unul ultrareglementat care se misca greoi si nu mai e asa inovativ. Societatea (prin conducatorii ei) stabilesc coordonatele astea. Daca chiar am vrea am putea introduce reglementari ca in astfel de cazuri, cand firma are succes si cercetatorul ala sa castige foarte bine.
      Dau un exemplu semigandit: Fiecare patent rezultat in urma cercetarii apartine cel putin x% echipei care chiar l-a dezvoltat. Fara sa poate fi vandut astfel incat compania sa-i oblige sa cedeze procentele alea. Dupa amortizare, ce e peste se imparte.

      00
    • Diferenta dintre Comunism si Capitalism:
      In Comunism avem exploatarea omului de catre om.
      In Capitalism e invers.

      00
  9. La faza cu școlile, îmi pare rău, dar mai ține și de copii. Să faci un test să vezi câți se spală pe mâini după ce se duc la budă și câți lasă curat în urma lor. Eu aș zice cam unul din cinci. Chestiile astea se învață acasă, dar probabil mămica și tăticu la fel fac. Bun, nici școlile nu-s perfecte, 2 femei la 500 copii e cam puțin.

    PS: Și acum îmi vin imagini în cap din timpul școlii când ieșeai din budă plângând de la mirosul de cloramină, dar parcă era mai curat decât vezi acum.

    00
    • Eu ma uit la malluri si hipermarketuri.
      La unele e curat, la altele e dezastru.
      Ambele efectueaza curatenia cu niste firme private de curatenie care trimit angajatele sa curate conform contractului si apoi se duc la urmatoarea firma la care au de prestat (daca mai au si alte contracte).
      Se vede imediat cine are si cine nu are blat cu patronul firmei de curatenie.
      La alea care sunt dezastru directorasii au blat cu patronul firmei de curateni si isi incaseaza „comisionul” sa le ofere contract gras si supraevaluat pentru curatenie inexistenta.

      Iar in scoli exista femei angajate cu norma intreaga care cu asta se ocupa 8 ore pe zi. Si totusi e dezastru, in afara de curatenia in birourile directorilor si profesorilor nicaieri nu e curat.
      La scoala de mai sus spuneau ca sunt 2 femei la 10 toalete, asta inseamna ca o toaleta ar trebui sa fie igienizata minim o data pe ora… facem pariu ca in practica se igienizeaza doar o data pe zi?
      Timpul trece leafa merge, noi cu drag furam. Aici e problema principala.

      00
    • Socoteste igienizarea toaletei 10 minute. Imposibil sa igienizezi 10 toalete intr-o ora… si sa nu uitam, pe langa toalete mai sunt de spalat geamuri, de spalat pe jos, de golit cosurile de gunoi, de adunat gunoiul de pe jos, de curatat curtea de mucuri de tigara frunze si alte balarii…
      Dar eu nu pricep altceva, poate sa fie manerul plin de cacat, ai chiuveta si sapun… te speli pe maini la intrare si la iesire (in mod normal ar trebui sa te speli de doua ori nu doar o data)… la iesire nu pui mana pe clanta ci folosesti cotul… inca astept sa vad si eu un reportaj despre cati copii se spala pe maini corect dar nu ma mira nimic, in liceu aveam colegi ce foloseau sapunul lichid pe post de gel pentru par…

      00
    • ceva wallpaper-e cu buda din spatele scolii ar fi ceva ideal fata de astea.

      00
    • @constantin – știi ce înseamnă să faci curățenie zilnic după câteva sute de obrăznicături pentru salariul minim pe economie?! Să știi că în multe instituții femeile de serviciu sunt cele care muncesc cel mai mult! Dar din bula ta de it-st cu ifose nu se vede asta, iar sclavii trebuie să tacă și să înghita! Știai că în Japonia școlile nu au femei de serviciu?! Acolo elevii curată pe rand, prin rotație, așa cum era și la noi sub comuniști. Iar asta ajuta la autodisciplina!

      00
  10. Agricultură în deșert – arunca o privire la Central California- fisticul vandut in Romania e din California.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.