Un pic de bătut obrazul…

update: acum văd că pe youtube nu se vede prea bine, dar omul aruncase mucul de la țigară pe jos. am pus aici o versiune mărită.

Vreau o țară mai bună, ia uite ce murdar e pe jos și ce curat e în Germania sau Austria! De câte ori ați auzit asta? De aia e bine să pui întrebarea asta cu „vrei o țară mai frumoasă și o lume mai bună” unuia pe care îl vezi că face mizerii de orice fel. Să vadă instant legătura dintre ce face el și ce vrea să vadă pe stradă. Pentru că e plin de gigei cu „#rezist” în suflet și în gură, dar în realitate, faptic, nu prea vor să conecteze sinapsele.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

60 comentarii

  1. Încercat și eu asta, majoritatea devin agresivi sau se uită la tine ca la un nebun. Uneori ajungi să-ți strici ziua pentru așa ceva. La un moment dat te plictisești să te bați cu morile de vânt. Ceea ce este foarte trist.

    00
    • încearcă să zâmbești în timp ce vorbești cu ei. asta îi enervează și mai tare. nu te certa cu ei. doar fi calm.

    • Tocmai de aceea trebuiesc pizdamasiti ca sa ma exprim plastic si tratati cu putina violenta verbala de la inceput. Daca li te adresezi cu formule de politete te iau la injurat.

      00
    • @vali: „fii calm”

      00
    • Suntem o tzara de 18 milioane de speciali. Nimeni nu vrea sa invete nimic de la nimeni. Cu cat mai multa ‘scoala vietii’ are, cu atat e mai batut in cap.

      Eu sper ca drumurile cu masina in vest a tuturor gigeilor astora va face un declic intre aia doi neuroni si vor evolua putin peste nivelul ‘ba, noi ce mancam maine’ si ‘votam PSD pentru ca asa ni s-a spus’.

      00
    • Mai scade din 18 vreo 5 si atunci vei afla populatia din romania, 18 milioane cu cei plecati afara…

      00
  2. La cum ai sunat, eu aș fi crezut că urmează să-mi dai niște pliante cu referendumul :))

    00
  3. Eu am un zambet de killer, sperii lumea sau risc sa-mi fac probleme.

    Pas.

    00
  4. „Draknea fură și sugruma justiția și tu te iei de chiștoace ?
    Bă, comuniștilor ! „

    00
  5. Te felicit pentru atitudine ! Cu cat mai multi fac asta, cu atat mai mult cocalarii se vor gandi de 2 ori inainte sa faca o marlanie …
    In weekend tocmai am parcat la hypermarket cand am vazut la vreo 10 metri mai incolo un gigel in un Tiguan ca arunca pe geam ceva gunoi . N-am rezistat si am urlat la cocalar ca i-a cazut ceva pe jos si ar face bine sa rezolve (spre disperarea nevestei care ma tragea de mana). Cocalarul a bombanit ceva dar spre surpriza mea s-a dat jos si a strans. Trebuie sa recunosc ca tot timpul petrecut la cumparaturi mi-a fost insa teama ca boul se va duce la masina mea si va face o magarie (si ma tot invinovateam ca nu-i luasem si numarul just in case). Mi-am revenit abia cand am venit inapoi la masina si am vazut ca totul e in regula :-)

    00
    • @GR asta crezi tu! Sa nu coboare cocalaru cu briceagu la tine! Crezi ca asa se educa astia?

      00
    • @Marian : Exact asta imi spunea si nevasta-mea cand ma tragea de mana – si avea dreptate … Tot imi spunea sa iau in calcul ca iese ala cu o bata la mine si ma face varza (cand a iesit din masina recunosc ca am avut o tresarire, ce sa mint…)
      Aici e si problema pentru care multa lume nu reactioneaza, pedepsele pentru violenta sunt incredibil de mici.

      00
    • Camera pe bord. Merge tot timpul cat e motorul pornit. In caz de ceva ai numarul de inmatriculare.

      00
    • Eu m-am luat de una ca a parcat pe locul de parcare cu disabilitati si i-am pus semnul de nu parca in spatele masinii (pe care il daduse la o parte sa parcheze desi nu avea nimic in geam). Ca si tine ma asteptam sa imi gasesc ceva pe masina, n-am gasit.

      00
  6. Oare tie ti-ar place ca in timp ce stai la semafor si te scobesti in nas sa apara din pamant un hipsterache sa iti bata in geam si sa te intrebe „Tu nu vezi ca esti scarbos? Scoate degetul din nas ca nu-i frumos!”?

    00
  7. Usor offtopic: Ce faina e Mazda 6, si break-ul e ok, dar sedan parca e cu totul altceva. Nu ai nici un review pe țeavă la asa ceva?

    00
  8. In Amsterdam s-a rezolvat simplu. Calci pe bec, iesi pe interval cu 140 de euro. Au inceput o campanie agresiva de anul asta: https://tripatricks.com/blogs/travel-tips/amsterdam-sets-fines-on-tourists-for-disrespectful-and-anti-social-behavior

    Am fost in urma cu doua saptamani si erau anunturi de genul asta peste tot, inclusiv in transportul in comun. Si pe aruncatul de chestii pe jos, tot 140 de euro era amenda

    00
  9. Cum naiba era tema asta in legatura cu #rezist? serios, suntem acum respensabili cu tot ce nu e ok in tara? te asigur ce cei de la proteste sunt mult mai corecti decat media. vezi cum ramane victoriei sau centrul clujului dupa un protest?

    00
    • @FLorin: Omul i-a avut in minte pe cei care una zic (tare) din gura si complet alta fac… Am in memorie un reportaj facut de Pro TV acum ceva ani la mare, pe parcursul unei zile.
      Astfel toata dimineata au filmat cu o camera ascunsa o plaja (nu mai stiu de unde, cred ca era partea aia de Mamaia de la „popor”, mai de langa Constanta) , insistand asupra unor cocalari si cocalarase care au aruncat toata dimineata gunoi pe plaja (mucuri, peturi, hartii etc). Apoi dupa-amiaza au venit cu o camera „oficiala” si o reporterita, chipurile cu un reportaj pe tema mizeriei de pe plaja, luand interviu (printre altii, ca sa nu bata la ochi) si celor care au aruncat tone de gunoi. Ei bine, cine credeti ca erau cei cu gura cea mai mare si cei mai revoltati de mizeria de pe plaja ? Exact, aia cu gunoiul…. Imi aduc aminte cum o pitzi era super-revoltata „cum dom’le sa avem o tara ca afara, cand nesimtitii arunca atata gunoi pe plaja ???? Asta-i Romania ! ” – asta dupa ce ea fusese lider la capitolulul respectiv in toata dimineata… :-)

      00
  10. Am fost in septembrie prin cazanele Dunarii si barcagiul care ne-a plimbat zicea ca la nustiu ce curs/training/inspectie pe care o aveau ei, cu privire la aruncatul chistoacelor in apa/la gunoi, raspunsul corect ar fi fost ca e ok sa fie aruncate in apa, ca cica acum sunt facute sa fie biodegradabile.

    Nu sunt fumator, nu umblu cu ele, dar…asa e?

    Asta nu te face mai putin plavan daca le arunci pe jos, dar ar fi macar o miscare decenta din partea tobacco industry.

    00
  11. Ce curat e în Austria. Ha ha ha,ai fost în Viena? Nu în centrul centrului,dar nici chiar la periferie. Multe orașe din România sunt mult mai curate. Un taximetrist care se mândrea ca familia lui e de 4 generații în Viena, mi-a spus cu tristețe în glas că orașul e atât de murdar din cauza emigranților.

    00
    • Am fost in Viena vara asta. Si prin centru si mai pe la periferie (parcat masina la un park and ride si misunat prin zona la 10 noaptea). E mai murdar decat Tokyo, dar in nici un caz nu se compara cu Bucurestiul. La modul centrul Bucurestiului e mai jegos decat ce am vazut prin cartiere in Viena.
      Data viitoare incearca sa mergi pe jos mai mult si sa explorezi orasul si o sa vezi diferenta.

      00
    • Sa vezi cum miroase a pisat prin Paris.

      00
    • Tutan Camon a vazut cum mirosea. Coiosule!

    • In Paris sunt gunoaie peste tot…prin comparatie multe orase din Romania sunt lux. Si alte orase turistice la fel. Nu inteleg obsesia asta cu „orase ca afara” pentru absolut orice. Romanii pur si simplu idolatrizeaza orice exista afara, ignora toate problemele si ridica pe un piedestal.

      00
  12. De ce politia nationala/locala/rurala nu isi face treaba sa amendeze jegurile? Sunt 100% sigur ca o filmare de genul asta s-ar solda cu amenda direct in posta intr-o tara dezvoltata.
    De ce sunt legi care nu sunt implementate de nimeni?

    Aproape ca incep sa cred in conspiratia Primarie-Politie-Societati de salubritate.

    E foarte frustrant sa incerci sa respecti niste reguli pe care altii se pisa….

    00
    • cred ca e mai important sa-ti repeti ca regulile alea le respecti intai pentru tine si nu pentru altii…plm…e mai usor asa

      00
  13. Parca marisera amenda pentru gunoaie aruncate din masina la 2000 de lei?! Ce gluma buna, amenda poate fi si 10 000 euro atata timp cat nu o aplica nimeni este frectie la picior de lemn.

    00
  14. Ieri, când plecam spre casă de la serviciu era un Golf 3 cu numere de Brăila din care ieșea fum – geamurile erau deschise. Când m-am uitat mai bine la mașină am observat că erau patru adulți și doi copii (adulții stăteau frumos pe banchetă, copiii în picioare). Toți adulții fumau în mașina aia. Chiștoacele zburau, evident, în stradă când nu mai produceau efectul dorit.
    Ce să le mai zici la ăștia?

    00
  15. aici se vede ipocrizia fumatorilor, care sustin ca legea i-a ingradit pe nedrept. ei arunca chistoacele pe jos pentru ca PUT, in mod normal le-ar tine in scrumiera de la masina sau ceva pana la cosul de gunoi, dar si ei sunt dezgustati de miros asa ca le arunca repede

    00
  16. off: voiam să trimit un review pentru acest autoblog, dar tocmai am vazut noua mașină (de 680 cp!) a unui amic și nu-mi mai vine.

    00
  17. Știu că greșesc și că nu e bine că procedez așa, însă pe ăștia eu îi iau direct cu „bă gunoiule…!„. Până acum efectul a fost că au călcat accelerația. Ce-i drept, mă ajută puțin și fața…

    00
  18. Azi dimineata in parcare la Carrefour Vulcan,patru tarleti cu un cazan din care cadeau suruburile,cu numar de TR,isi cumparasera franzele,parizer si niste pateu la matz de plastic.Bineinteles ca s-au apucat de mancat pe portbagaj,iar toate cojile de parizer si ambalajele de mancare+sticle Cola,le-au aruncat pe jos,cu toate ca un cos de gunoi era la maxim trei metri!L-eam atras atentia sa culeaga mizeria si sa o puna in cos,la care tzaranoii teleormaneni(toti in jur de 18-20 de ani) au inceput sa raga si sa urle.N-am avut ce sa le fac,i-am dat in primire la un badigard mai musculos si s-a dus ala peste ei.
    Ideea e ca mai ales tinerele generatii crescute cu manele,feisbuc,telefon musai si munca ioc,fara indrumarea parintilor betivi si lipsa scolii,sunt niste generatii de ratati care o sa-ti arunce pe jos nu mucul de tigara,ci galeata plina cu gunoi de la etaj.S-a dus pe mizda pa-si respectul fata de ceea ce te inconjoara si fata de semenii tai.

    00
  19. Vaaai, dar cum, si brasovenii arunca chistoace pe jos? Nu se poate dom’ne! Doar miticii si moldovenii fac de-astea. :D

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.