Două cu copii: soare și scandal

Niște părinți civilizați:

Scandal vineri dimineaţa în Botoşani după ce o fetiţă de doi ani a fost lăsată peste 20 de minute în maşină, în plin soare, de către părinţii ei, care au închis-o în autoturism, au blocat uşile maşinii şi au plecat la cumpărături. În scurt timp în zona s-a adunat multă lume. Oamenii au încercat să dea de părinţi însă fără succes. Apoi au sunat la 112. Când părinţii s-au întors, a început scandalul. (sursa)

OK. Nasol. Amendă la părinți. După care, hai să îi luăm la puricat pe toți ăia care se strânseseră ca la urs. Hai să vedem, RCA-uri, ITP-uri, scaune de copii. Și chemăm și o mașină de la RAR, să nu pierdem timpul. Asta cu verificările noxelor de către RAR în mall-uri ar fi cea mai mișto chestie. Ați fost la cumpărături? Ce mișto. Deci aveți bani. Hai să vă căutăm un pic la filtrul DPF.


O femeie a luat 500 lei amendă, pentru că copilul ei de doi ani urla la 3 noaptea. Destul de aiurea, doar că undeva la subsolul știrii apare faza asta:

Reprezentanții Poliției Ilfov spun însă că polițiștii trimiși să intervină au stat 10 minute la ușă fără să li se răspundă, timp în care au auzit multă gălăgie din respectivul apartament, respectiv copilul făcea zgomot cu jucăriile pe gresie, mașina de spălat și televizorul erau pornite și se vorbea foarte tare.

Deci dacă tot urlă copilul, hai să dăm și televizorul tare, poate nu se mai aude! La 3 noaptea. Probabil în rezidențial cu pereți subțiri.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

19 comentarii

  1. am vazut o tipa care spunea ca fetita dormea. dormea si cand a fost scoasa din masina.
    btw, ce temperaturi au fost zilele astea pe la botsani? au sarit de 40 de grade?

    00
    • Nu stiu de Botosani, dar in Timisoara la vreo 20 de grade, dupa ce am lasat masina 15 min in soare, era insuportabil inauntru.

      00
  2. Codul meu moral personal imi zice ca amenda din cauza unui copil mic care plange, sau rade, mi se pare o mare mizerie. Poti amenda cel mult pentru galagia facuta de jucarii, dar si acolo e in functie de cat de civilizati, adica intelegatori sunt vecinii, de ora la care se intampla etc.
    Altfel, adultii pot fi trasi la raspundere pentru zgomotul facut de ei, cu exceptia celor inevitabile, in caz de boala (de exemplu vreun aparat medical ceva), sau reparatii, la orele permise, si cu anuntarea in prealabil a vecinilor. Daca ma intrebi pe mine, ar trebui ca vecinii sa se puna de acord cu privire la data si ora cand sa faca reparatii, chiar sa le programeze fiecare in timpul anului, dar suntem departe inca de nivelul ala.

    00
    • fii un pic atent: știrea zice că ăia făceau scandal la 2 noaptea, nu doar copilul urla. mașina de spălat la 2 noaptea.

    • Să dai amendă pt un copil care plânge mi se pare o tâmpenie, dar dacă mai era și mașina de spălat în funcție, televizorul dat tare și mai știu eu ce, să-i mai dea.
      Vecina de sus bagă masina doar pe la 11-12-1 noaptea, aseară pe la 12 a dat drumul la aspirator, așa scurt, vreo 10 secunde, cât să-mi sară somnul.
      Și n-are copil mic să zici că a montat batista bebelușului la aspirator.

      00
  3. De acord. Dar tablagiul trebuia sa treaca (si) celelalte zgomote in procesul verbal, ca sa evite eventuale complicatii. Asta daca era adevarat.

    00
  4. In procesul verbal nu scrie nimic de masina de spalat, televizor si vorbit tare: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1903359706410913&set=a.154102774669957&type=3&theater

    00
  5. Scandalurile și amenzile nu rezolvă mare lucru, la nivel național (probabil că nici la nivel individual). E doar o constatare.
    Oricum, dacă de mâine, autoritățile (recte Protecția copilului) ar lua toți copiii de la părinții iresponsabili care îi pun în pericol, îi abuzează etc., după primele 48 de ore n-ar mai avea unde să-i pună… Sistemul public oricum abia face față poverii minorilor abandonați.

    00
    • Mda, corect, asa ca mai bine ii lasam in familie, sa isi ia bataie sau sa fie legati cu lant de pat. Pentru ca institutiile nu fac fata.
      Daca autoritatile nu pot face fata poate ca ar trebui sa militam pentru schimbarea autoritatilor. Vrem o tara ca afara, dar construita cu romanescul „las-o asa ca merge asa”?

      00
  6. Daca or fi ca aia de ii aveam noi dedesubt cand stateam in Otopeni, niste boraturi care nu doar ca isi lasau blodul sa tipe, ba il mai si intaratau cateodata, mai o petrecere pana la 1 dimineata, mai un scandal, inteleg asta cu politia. Toti se agita imediat cand aud de un copil, ca vaaai vaaai cum asa ceva sa dea amenda…da frate sunt multe cazuri in care parintii sunt niste retarzi pe care ii doare in cur atat de copil, cat si de vecini. Si te fac cu nervii si da, cu siguranta e bloc din ala de carton. Asa ca sper ca agitatele alea cu „hai sa ii platim amenda” sa isi ia si ele vreo 10, nu de 500, de 2000 de lei, daca fac parte din aceeasi categorie de cretini. Juma’ din blocul din Otopeni era plin cu mutati din provincie. Asa ca ce sa vezi era si murdar, nimeni nu se saluta cu nimeni (cu mici exceptii) si ii durea in cur de sedintele de bloc, cat si de vecini, prin urmare urlatul plodului, bormasina de duminica si certurile ca la usa cortului le puteai gasi acolo. Multi merg pe principiul „e copil, ce sa ii fac”… Nimeni nu face reclamatie din prima, garantez! S

    00
  7. Cazul 2, au publicat si datele personale ale amendatei pe feisbuc, ca sa fie bine, sa observam tot ca sa zic asa. Ca sa nu zic ca amenda a fost prezentata ca fiind cinci meleoane de lei… vechi. Ca da mai bine asa la membrii cpf.

    00
  8. La aia cu lăsatul copiilor in mașina e mai nasol la alții https://ofticos.wordpress.com/2018/09/26/cum-e-la-altii-5/

    00
  9. Deci daca faci plangere, sa te ia si pe tine la purecat, sa nu scapi cumva. In ritmul asta, nici bruma de simt civic pe care au aratat-o aia de la mall nu va mai exista. Au murit destui copii mici in asemenea conditii, parintii cu chef de shopping meritau si niste zile la mititica, ca poate mia aia de lei era prea putin usturatoare.

    Cum dracu’ sa lasi copilul in masina in soare? Nici cainele nu-l las in asemenea conditii si din ala pot oricand sa mai iau de pe strada :(

    • simțul civic e să arăți la ce greșesc alții fără să fii tu ok?

    • Pai nu asa se face? Daca tot ai deranjat organu`’ hai sa te frecam si pe tine ca sigur iti gasim noi ceva.
      Simtul civic se construieste cu amenzi date corect si de fiecare data cand gresesti. Pentru ca daca vad ca se misca ceva, unii din aia de fata vor incepe sa-si corecteze singuri comportamentul. Altii oricum sunt atat de idioti incat nici nu isi dau seama ce nu e ok.

      00
    • moare copilul ala in masina? hm, as suna la 112, dar mi se pare ca-mi expira rovinieta luna asta si am si noxele putin cam mari la masina…

      00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.