Imobiliare: să nu punem frână minciunilor, să accelerăm!

Ați crede că, văzând că se apropie criza, dezvoltatorii imobiliari se mai calmează cu declarațiile bombastice și fără acoperire și cu aberațiile și încep să o dea mai pe realitate. Dar nu. Nu faci așa ceva când simți că finalul e aproape, bagi maxim. Fiți atenți aici la proiectul “Aqua City”:

8 minute de mers cu mașina de Piața Victoriei? Printr-un cartier care și așa e sufocat la orele de vârf și destul de aglomerat în rest? Da, pare cinstit ce se spune acolo: 7 kilometri în 8 minute.

Ridicat blocuri în zonă de case? Da, autorizațiile se dau cum știe toată lumea că se dau, nu contează, banul să circule.

Iar faza de la final e mondială: faceți economie la apă pe 30 de ani cumpărând două camere la suprapreț! Foarte foarte tare! Și m-au făcut curios, m-am uitat pe facturile de anul trecut, am consumat apă de 200€ tot anul, cu udat grădina vara. Deci vreo 6.000€ pe 30 de ani. Hai să fie 10, că poate e apa mai scumpă la București. De unde 25.000€?!

Nu e, tati, can’t make this shit up…

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

83 comentarii

  1. da sigur, 8(0) de minute fata de Piata Victoriei, cladiri construite doar in proportie de 80% si abandonate, fara utilitati. sa mai continui?!!?!?

    • S-a pierut un mic detaliu, la nici doi kilometri este groapa de gunoi Rudeni, mirosul de hidrogen sulfurat primavara si vara te ucide iar panzele de apa freatica sunt convins ca sunt afectate.
      Concluzie : pula apa

      00
  2. Eu sunt economist si chiar urmaresc piata asta. Cateva observatii: acum 11-12 ani, era clar o mizerie, acum mi se pare ca multa lume (inclusiv tu) se hazardeaza in a arunca cu fel de fel de invective fiindca e cool. Ma rog, porceala prinde, zero efecte pentru tine când peste 2 ani nu se va fi întâmplat nimic (cel mai probabil).
    Daca este cineva interesat, uite o analiza a Comisiei Europene de toamna trecuta care certifica faptul ca acum 10 ani era groada iar acum suntem poate cea mai subevaluata piata din UE (pe medie). Figurile 2-3 sunt cele mai elocvente.
    https://ec.europa.eu/info/sites/info/files/file_import/european-semester_thematic-factsheet_housing-market-developments_ro.pdf

    Ca se construieste fara cap si sunt proiecte dubioase, clar. Dar mi se pare ca necunoscutele vin acum poate din cresterea Robor si faptul ca se construieste mult de tot, nicifecum din pretul mediu al pietei (Clujul e caz special). Legat de ultimul aspect, banui ca o sa mai scada ceva ceva preturile (oferta multa pe piata), dar va fi cu locuintele de calitate dubioasa/loc prost etc (deci cele pentru mass market si poate spre zona de mijloc a pietei).
    Vorbim peste 1-2 ani :)

    00
    • „suntem poate cea mai subevaluata piata din UE” – da, daca banii aia de autostrazi si infrastructura ar ajunge unde trebuie.. ba chiar si asa suntem potential bun de noua tailanda, romancele sunt frumoase trebuie doar sa descopere curvele din ele(ma refer la cela care n-au facut-o) si deja romania va inflori, eh sau poate nu, pana acolo avem ceva competitie de la rusoaice si ucrainience dar si ceva ceva de la alte tari din jur, deci da, potential exista dar cum banii se duc pe apa sambetei sa spui ca piata e subevaluata e o prostie, cel putin din perspectiva unuia care nu isi permite sa arunce cu milioane in stanga si in dreapta, mai punem si faptul ca educatia e destul de varza si nu prea avem facultati de top raportat la tarile cu apa calda, plus ca avem o mini economie slab comparabila cu economiile altor tari, da, sigur suntem subevaluati, bagati baieti 2000e metru patrat si apoi plangeti in pumni peste 5 ani cand va ia the kruk casa

      00
    • ps. tocmai ai spus, locuinte de calitate dubioasa si practic in cativa ani sub standardele europene dar e bine ca e piata subevaluata si platim putin pe metru patrat construit =))

      00
    • Sa fim intelesi platim putin per mp in raport cu tarile cu apa calda. Dar cum legile si standardele in constructii sunt… cum sa zic eu, optionale si de nerspectat, in constructii e haos total. Vezi blocul care a ars in urma cu putin timp in Bucuresti, vezi celebrul deja Greenfield si altele.

      00
    • Silviu, hai zi ca ti-ai cumparat anul asta apartament si-ai dat de la 1500 euro in sus pe metrul patrat si acum incerci sa te minti singur.

      E varza economia, nu au bani pt cat cheltuie + multi romani sunt prosti si se supraindatoreaza + infrastructura 0 + dezvoltatori smenari, exact ca asta din articol cu economia la apa. Textul asta se pare ca prinde perfect la cei ca tine:

      “- Salut Silviu, cat ai dat pe apartament?
      – 90.000 pe doua camere dar sa stii ca facem economie la curent de 54,3 lei pe luna fiindca avem ceva generator in bloc, deci in 7234 de ani iese o economie substantiala. Am facut o investitie buna, acum ma duc in casa sa plang putin.”

      00
    • Silviu, să spui „Eu sunt economist. Hai să vă explic cum stă treaba cu economia mondială şi crizele.” are aceeaşi relevanţă ca „Eu sunt pilot de planor. Hai să vă explic cum trimitem oameni pe Marte.”

      00
    • Ma bucur ca voi, in intelepciunea voastra, pricepeti mai multe decat niste oameni super educati, care se uita la chestii destul de complexe (nici nu ma refer la mine, ci la Comisia Europeana sau Banca Centrala Europeana).

      Luați in continuare sfaturi de la cine oti vrea, vanzatoare la Mega, instalator, din Libertatea. Voi sunteți modelul care se duc la medic si ii spun ca au citit ei pe forum nu stiu ce si ca el nu are dreptate… Sula, nu inteleg de ce mai avem ingineri, doctori sau economisti daca vulgul știe mai bine…

      PS: nu, nu am cumparat nimic, nu am credit imobiliar.

      00
    • Ok, Silviu, aproape tot bugetul tarii se duce pe salarii ale bugetarilor si pensii marite. E clar, ai dreptate, suntem pe drumul cel bun, scuze, inflorim pe zi ce trece.

      00
    • Andrei, eu nu am comentat deloc despre economie, unde situatia e gri, sa zicem, nicidecum maro. Doar spun ca preturile actuale nu sunt deloc mari dupa niste modele economice, raportat la salariul mediu de acum (daramite la salariul mediu al unei familii de corporatisti), deci nici vorba de bula ca in 2008… înțelege ce vrei, revin, ia-ti sfaturile de unde crezi. Eu, la urma urmei, nu castig si nici nu pierd nimic in urma discutiei asteia…

      00
  3. Bre, folosesti imaginatia, aia au pus pretul apei plate de la magazin.

    00
    • cine plm face duș cu apa de la magazin? bogătanii?

    • Ai dreptate, mai ales ca cine isi permite sa foloseasca 3 sau chiar 4 litri de apa la dus? Clar ca bogatanii!
      Acum serios in Bucuresti chiar nu exista apa potabila la robinet? Plm si abia acuma spuneti?

      00
  4. Și pe mine m-au făcut curioasă. 2 persoane bem cam doi litri de apă/zi (îmbuteliată). Asta ținând cont că majoritatea timpului suntem la serviciu, unde de asemenea ne cumpărăm apă (că e mai greu cu schimbatul filtrelor la timp la Cumpăna sau la Fântâna, plus că dacă nu am dozatorul lângă mine, efectiv uit să mă duc să-mi iau apă). Dacă ne-am muta în Aqua Park și, presupunând că nu ne-am duce la birou cu apa de acasă de la chiuvetă, fie ea și dintr-un „izvor de apă potabilă străvechi”, am economisi echivalentul a 2 litri/zi timp de 30 de ani, adică aproximativ 12K euro. Asta pentru un apartament supraevaluat, într-un complex unde nu o să prea poți sta cu geamul deschis din cauză de miros de la groapa de gunoi Rudeni – Chiajna (am colegi care stau în Crângași, se simte destul de des, mai ales noaptea). So, cu toate că o să pot să fac 8 minute până la Piața Victoriei (bună gluma asta), thanks, but no thanks.

    00
    • …nu prea miroase nimic in Crangasi, acolo am locuit, ma rog, intretaiere cu Giulestiul, dar na..sunt cam un singur cartier. A, sunt multi manelari, suedeji, ca s-au inmultit al naibii, zona aia e aglomerata ca naiba,nu inteleg cum pot spune ca e putin aglomerata fiindca tre sa fi stat in alt oras ca sa nu stii de vesnicele coloane de pe podul Grant si Militari, pe Giulesti inca nu era asa groaznic atunci cand ne-am mutat noi dar cum sunt 4 ani de atunci…cine stie. Zona ar putea fi frumoasa, dar ce e in lateralul lacului Morii…si anume multa intunecime din aia la nivel de buda in curte si ars cauciuc etc…strica mult peisajul.

      00
  5. 7 km in 8 minute cu elicopterul, boss

    00
  6. Se pare că ai omis avantajele evidente de la final: la market (cum zic ei) te duci doar pentru apă, că mâncarea și curpapiru cad din cer, și cel mai cel e că te-au văzut mai subțirel așa, și s-au gândit că nu vei putea căra câte un bidon de 5 litri în fiecare mână.

    00
  7. Legat de apa: ei n-au comparat cu apa de la teava ci cu apa cumparata de la hypermarket, ca daca te muti la ei nu mai cumperi ever apa, bei de la izvorul lor.
    Si au facut comparatie la 1.46 lei/litru, ceea ce nu e absurd (un bidon de 5L de Aqua Carpatica costa 6.40lei la Cora).

    Tocmai ca mi-am reamintit ca m-am propus sa ma uit la ceva filtre cu osmoza.

    00
  8. Te rog spune-mi in ce glob de cristal vezi tu criza venind ca ma intereseaza si pe mine subiectul.

    Nu de alta dar am de facut o achizitie acum si sa stiu cum procedez. Adica e garantata? La ce ora vine sa stiu sa fiu acasa?

    Lasand gluma la o parte, eu mi-am facut in calcul simplu. Trebuie sa cumpar un apartament de 2 camere pt ai mei care au iesit anul asta la pensie si vreau sa ii aduc in acelasi oras.

    Sa zicem ca un apartament bunut e 70k azi. Sa astept 3 ani sa vina sau nu criza ca sa-l cumpar cu 55k, timp in care cheltuiesc 10k pe o chirie infecta? Sau sa ii las acolo unde sunt pana scad preturile, ca sa iroseasca cei mai buni ani dand refresh pe olx sa vada cu cat a scazut pretul in fiecare zi?

    Si eu mi-as dori preturi mai bune la apartamente dar ma indoiesc ca de azi inainte o sa vedem scaderi de preturi la locuinte. In cel mai bun caz o sa asistam la cresteri foarte mici anuale de 2-3% pe an in loc de 8-10% ca in ultimii 3-4 ani.

    00
    • Tine aproape. It’s gonna be fun

      00
    • tine banii la Ing 3 ani.

      01
    • cred k e simplu de calculat si daca dif. dintre pretul chiriei si al ratei nu e prea mare, nu are nici un sens sa te complici cu o chirie, aici totusi depinde si de mentalitate, sunt oameni care sunt pro chirie, ei vrand sa aiba cat mai putin grija de bunul utilizat si sunt si oameni care nu pot avea grija de un bun daca nu e al lor, deci ?!

      00
    • @nix ce rata, scrie pe undeva ceva de credit?

      Anton pari sigurel pe tine. Hai sa alegem un apartament de 70k si sa ne uitam peste 3 ani. Tu imi dai diferenta in sus daca creste si eu iti dau diferenta in jos daca scade. Deal? Punem si o suma intr-in escrow eventual sa fim siguri ca pierzatorul plateste.

      00
    • Intrebi in primul post de unde stie de venirea unei noi crize, dupa care tu esti asa de sigur ca vor creste preturile in loc sa scada incat esti pregatit sa pui banii in escrow….. e suficient sa dai pe google “preturi imobile 2008” si vei gasi pe forumuri exact din astia ca tine care erau siguri ca vor creste in continuare si s au grabit ei dom’le sa ia atunci ca nu mai puteau, era urgent. Dupa, s-au organizat in asociatia contra bancilor, asociatia pentru scaderea francului elvetian, numai in asociatia suntem niste prosti si trebuie sa platim pentru asta nu s-au organizat.

      00
    • mishulica, poti sa-mi spui ziua si ora cand va veni prima inzapezire, care e cu siguranta garantata?

      00
    • Andrei, eu zic sa va cumparati mult popcorn pt ca aveti ceva de asteptat pana vine urmatoarea criza.

      Cat despre pariul meu, el este valabil pe urmatorii 3 ani asa cum am scris foarte explicit in comentariu.

      Ai fost #edgy si uite ai atras multe plusuri la comentariu, dar niste date ai? Date pe care sa ne putem baza, nu remarci “istete” reincalzite, mestecate si scuipate pe unde se gaseste un ascultator.

      Pt ca eu am. Iar ele spun ca majoritatea tranzactiilor din piata se fac de catre enduseri, adica cumparatori finali care le iau ca sa locuiasca in ele. Tablou complet diferit fata de 2008 cand majoritatea cumparau pt investitie sau specula.

      00
    • Da Michael, am niste date, 90% din buget merge la pensii si salarii si 10% la investitii. O fi bine?!
      Tu chiar nu intelegi ca dementii astia de la psd nu dau 2 lei pe tara asta, nu le pasa decat sa scape de puscarie si dupa ei potopul? Cum sa spui ca suntem pe drumul cel bun dpdv economic. Crezi ca ne astepta vremuri bune in conditiile in care toti banii merg pe salarii si pensii pentru voturi? In ce tara civilizata se mai intampla asa?

      00
    • Salarii și pensii din care lumea cumpără si produse și servicii românești și firmele românești ajung să aibă bani si de investiții. Nu poți să zici că nu am dreptate. Acuma că investițiile statului sunt mici, e o problema mare. Și mai mare pt că o parte din cele care se fac se fac scump și prost.

      00
  9. Paris, poate cea mai mare metropola din Europa, are apa potabila la robinet, nu sunt țânțari deși este traversata de Sena, nu miroase a ghenă de gunoi deși are vreo 10 milioane locuitori. Bucureștiul de ce nu poate fi așa ?

    Va amintiți când Oprescu a inaugurat cu fast stația de epurare de la Glina dar a 2-a zis a fost închisa ? Sau cand firma 3D Romania a fost prinsa ca stropea cu apa chioara impotriva țantarilor ? Sau cand s-a facut parcare la Universitate dar angajatii BNR si ai Avocatului Poporului parcheaza pe dalele din Centrul Vechi ?

    00
    • 1. Paris nu este cea mai mare metropola din Europa.
      2. Paris miroase mult mai rau a ghena de gunoi si a pisat decat Bucurestiul.
      3. Ai sa fi uimit sa vezi sa vezi flora si fauna din cartierele periferice ale Parisului, este exact ca pe Livezilor sau pe Zabrauti in Ferentari. Arata ceva mai bine doar din cauza arhitecturii ceva mai inspirate a constructiilor si a locuintelor din jur .

      10
    • Și inca toate astea au făcut întotdeauna parte din farmecul Parisului

      00
    • Moscova e cel mai mare oras din Europa

      00
  10. Ieri am aflat de un coleg care a cumparat acum o luna 3camere 70m2 cu 80k la rosu! la marginea marginei orasului fix in camp peste drum de hypermarket. Un ansamblu de blocuri care arata exact ca Mica Italie din filmele alea cu mafioti din 1930. Lumea s-a tampit rau de tot

    00
  11. Ești chiabur de chiabur Boss daca uzi gradina cu apă de la piață! Și ai și o grămadă de timp liber dacă ai avut timp să cauți pe bonuri câtă apă ai consumat de la magazin. Că doar ai înțeles că la apa aia fac referire ăia în anunțul lor!

    00
  12. sa vezi oferta la aer gratis, prezent nu doar in apartament ci si in jurul imobilului. 87.987.000 de respiratii in 30 de ani, 2 persoane. inestimabil

    00
    • „87.987.000 de respiratii in 30 de ani, 2 persoane”
      de unde scoti cifrele astea? lol
      Conform wikipedia un adult respira de 12 pana la 18 ori pe minut de unde calculam
      1 persoana respira de
      minim- 12resp*60min*24ore*365zile*30ani + 7 zile de la anii bisecti, adica 12*60*24*7 =
      189.336.960
      si
      maxim – 18*bla bla bla = adica (18*60*24*365*30)+(18*60*24*7)=284005440

      2 persoane vor respira minim de 378.673.920 ori , adica cu 290.686.920 mai multe respiratii.

      00
    • @Psionics:
      Wikipedia e pt ăia care au lift.

      00
  13. Am citit Aqua City și am crezut că au facut locuințe lacustre pe Lacul Morii. Știți voi… stai ca bosu, mai dai la pește.

    00
  14. Apa de izvor inseamna put sau doar o teava cu apa din lacul Morii?

    00
  15. În București nu faci 8 minute cu mașina până în Piața Victoriei nici dacă stai în… Piața Victoriei. Darămite de la margine de Militari unde e proiectul. Sau margine de Crângași, să pară mai aproape.
    Cu apa nici dacă o iei îmbuteliată nu iese atât. Plătesc la birou cca 50€/lună la Fântâna apă și cafea pentru 7 persoane. În mod normal ar trebui să fie mai puțin decât consumă o familie acasă. Asta înseamnă cam 600€/an. Până la 25.000 e cale lungă. Cam cât din Militari până în Piața Victoriei.
    Cu criza, eu zic că mai întâi trebuie să se ducă dracului de tot UE, deci vreo 5 ani mai avem. Dar cine speră la 15.000 la Fântâni…

    00
    • in bucuresti faci 5 minute daca traversezi de la victoriei la victoriei. atat tine semaforul. (firea xxxx xxla)

      00
    • Sorry, am vrut să spun că „ar trebui să fie mai mult decât consumă o familie acasă”.

      00
    • la ora de varf, cel putin 15 minute astepti la semafor ca sa intri in piata victoriei, pentru ca e plin de cocalari care considera ca e bine sa blochezi intersectie

      00
    • mă rog, aberez, e mai mult sau mai puțin, direct proporțional cu nr de idioti care trec prin piata victoriei in acel moment.

      oricum, trebuie sa fii nesanatos sa treci cu masina prin piata victoriei sau calea victoriei la ora de varf, oriunde ai avea treaba. e pur si simplu pierdere de timp.

      00
  16. Mie mi se pare incredibil că se promovează aşa ceva fix acolo. Păi în zona în care e acum Lacul Morii era înainte un cimitir de leproşi, sau cel puţin aşa circulă legenda printre oamenii din zonă (aveam o rudă care locuia în satul Militari acum 50 de ani). Mai mult, când s-a săpat pentru lac, osemintele au fost mutate pe locul actualului ştrand pentru încă vreo 10 ani sau ceva de genul.

    Ok, o fi legendă urbană, dar fix pe chestia asta te apuci să comunici? Pe apă cristalină? :))

    10
    • leproșii fac apa cristalină!!!

    • A fost un cimitir ca toate celelalte…calm down. Plus ca daca tot vrei informatii directe sa zic asa, multi au ramas acolo ingropati, fiindca familiile nu au apucat sa si-i mai ia pe „ai” raposati. Da na, oricum nu inteleg relevanta, aia a fost acu zeci de ani, iar apa de izvor daca e ok banuiesc ca este luata de la adancime. In cel mai rau caz bei apa cu calciu…

      00
    • cimitirul lacul morii a fost locul unde s-au ingropat ciumatii (90.000 ~ 50% din populatia bucurestiului de atunci) pe vremea lui caragea (ciuma a apărut prin 1812), in timpurile alea ciumatii erau oricum ingropati cam peste tot, deci nu stiu cat de relevant mai este acum, mai ales ca unii ciumati reuseau cumva să scape până la cimitir: „Astăzi am adunat vreo 15 morţi pe care i-am dus cu căruţa pe câmpul de la Dudeşti, dar nu am ajuns decât cu 14, fiindcă unul a rupt-o la fugă”.

      10
    • puturile de adancime se fac la peste 200 m, mortii se ingroapa la 2m;
      este clar ca nu ai vreun IQ foarte mare; cimitire au fost si sub casa poporului.

      Ciuma este produsa de o bacterie care nu poate trai in lipsa materiei organice in pamant mai mult de cateva zile

      „Pe amplasamentul Casei Poporului a existat un cimitir al ciumaților, în perioada în care epidemia a lovit România, apoi o foarte lungă perioadă de timp locul a fost gol. După ce s-ar fi stabilit că molima nu mai are niciun efect, s-a hotărât să se construiască Casa Poporului”

      10
  17. Mai rapid decât Viorica … Cu ăștia nu rata întâlnirea aia mega importanta …

    00
  18. calcul semi ingineresc estimativ, luandu-ma dupa poze… 12 blocuri, aparent 2 scari la fiecare bloc, pentru ca nu se distinge nimic hai sa zicem 10 etaje si sa fim generosi sa zicem 3 apartamente pe etaj. 12*2*10*3=720 de apartemanete.
    ei zic o familie de 2, noi sa fim doar un pic mai realisti si sa inmultim cu 3 ca nu s-or muta acolo doar homosexuali care nu vor avea dreptul sa infieze. 2100 de persoane * 200l – 420.000 litri pe luna doar apa de baut.

    DUPA care luam in calcul si apa menajera: spalat vase, spalat haine, spalat oameni, wc. presupun ca sunt destul de restrictiv daca inmultesc cu 10. 4 milioane de litri pe luna.

    si prin prisma cealalta. consumul instantaneu. 720 de apartamente. macar jumate se ridica dimineata sa plece la munca, scoala etc. dusuri, pisu, cafea. sa zicem per total un foarte restrictiv 10 litri pe minut de apartament. 3500 de litri pe minut, vreo 30 de minute =100.000 litri… sa zicem ca sunt baieti destepti si fac un rezervor. stiti cum arata un bazin de 100.000 de litri? 30 de psicine olimpice. sau o gaura de 100×100 de metri si adanca de 10 metri. si asta trebuie umpluta cu apa peste noapte doar ca sa sustina consumul matinal nu foarte pretentios a jumate din populatie.

    al dracu’ izvor…

    00
    • ah, am uitat ca apa aia mai trebuie si tratata. da, am uitat, izvor natural, etc… beti voi ma apa scoasa din pamant in bucuresti.

      in concluzie… ori cartierul va deveni in FOOOOARTE scurt timp un fel de cape town sau mai degraba un zabrauti, ori se vor lega pe neve la o alta sursa mai potrivita, fie ea „naturala”, i.e. lacul morii (remember instalatia aia de tratare?) sau, mai spalatel un pic, la reteaua orasului, adica se duce dracului atu-ul din reclama cu economia aia de 25000 de euro. SAAAU le face pe amandoua si trage cate 2 instalatii, una pentru potabil, de la izvor, si una pentru menajer de la oras, cu costurile aferente care evident trebuiesc scazute din valoarea de vanzare si asa redusa a apartamentului, cu concluziile subintelese aferente (calitatea constructiei si finsiajelor).

      maine ma duc la banca pentru credit…

      PS sa ma apuc sa calculez si traficul auto :D?

      00
    • te complici. gândește-te că dezvoltatorul a vândut toate apartamentele. care mai e treaba lui acolo? să ce? să țină apa curată pentru un imobil care nu mai e al lui?

    • meh, da, asa ai dreptate. dar eu ma gandeam din perspectiva potentialului client. ca tot se dau pe aici sfaturi de genul cand te duci sa vezi un apartament ia dupa tine arhitectul, structuristul, avocatul si mai stiu eu ce alta oratanie.

      si evident m-am luat repede si am facut un bubu la calcul. aia sunt 100 de mii de metri cubi, nu de litri. ca sa ajungem la litri mai taiem cate un 0 la fiecare, o groapa de 10×10 metri si 1m adancime. sau 5x5x5. restul ramane valabil.

      00
    • Te-ai incurcat in calcule, ai putea sa fii contabilul lui Al Capone. 1000 de litri ocupa 1m cub, deci 100,000 ocupa 100 de m cubi, adica 7x7x2.2, nu e mare lucru.

      00
  19. Boss, vezi ca 100x100x10 e 100.000mc adica 100.000.000 de litri.
    100.000 litri poate fi 10 x 10 si adanc de 1.

    00
  20. Calculul la apa nu e foarte deplasat. La mine in casa de ex se consuma cam 3 sticle de 2l pe zi. Asta inseamna 10 lei/zi, 300/luna. Mai pui 100/luna apa de la robinet consumata si te duce la 100$/ luna dati pe apa. Asta vine 1200$/an, 36.000$/30 ani. Deja ma ia cu ameteala cand vad cat dau pe apa

    00
  21. Sunteti rai.
    Faceti chiar mai putin de 8 minute din piata Victoriei pana in Crangasi daca aveti girofar pe capota si antemergetori care sa blocheze cu minim 2 intersectii in fata voastra.

    00
  22. Asta e o problema.
    Oamenii se screm, dau 100 000 de un apartament si au impresia ca dupa aia gata.
    Se ocupa dezvoltatorul de gunoi, sa puna parcare de biciclete, sa intretina parcarea si sa plateasca firma de paza, sa schimbe ventilatoarele etc.
    Soc si groaza cand vezi ca generatia tanara si in putere, TFL gen, se poarta fix ca pensionarii comunisti. „Sa se faca. Eu nu dau bani. Eu nu merg cu liftul” Sedinta a asociatiei ? Imi pare rau, eu am bilete la Summer Well

    00
    • cineva trebuie să asfalteze strada, care e a dezvoltatorului. și să întrețină spațiile verzi, care sunt ale noastre. cine? cineva…

    • când iei bani de la dezvoltatori să le promovezi rezidențialele, parcă nu prea îți vine să scrii articole din astea. ce dezvoltator mai cumpără reclamă dacă tu o arzi nașpet cu „vine criza, nu mai luați imobiliare”?

    • nu zic ca nu ai principial dreptate. dar in logica ta, cand ar fi bine sa iti iei un credit pe 30 de ani? ultima criza a inceput prin 2007-8 si a tinut pana prin 2010-11 parca. 2018 parca ar incepe inca una, va tine probabil 1 an sau 2. urmatoarea?

      sau mai pe sleau spus chiar nu are sens sa astepti perioada de 30+ ani fara criza… ca vine peste un an sau 5, tot o sa vina si tot cu chilotii in vine o sa te prinda. altele sunt criteriile dupa care sa iti iei creditul de-o viata. unul (foarte mare as zice eu) ar fi daca ce stii tu sa faci va avea cautare in perioada respectiva.

      00
    • Eu zic sa citim cu atenție, numărul de tranzacții a scăzut, nu spune insa de preț, care din ce știu a scăzut doar cu 1 sau 2 la sută. Septembrie e o lună moarta in imobiliare in toată lumea din cauza școlilor.

      00
    • când vezi faze din astea, parcă nu mai contează că e septembrie sau nu https://imgur.com/muHj6BU

    • Eu mă refeream doar la știrea respectiva. Domeniul imobiliar in Romania e o mare mizerie și e bazat pe minciuna și înșelătorie de pe peste tot, de la dezvoltatori la bănci, proprietari și evident agenți. Insa momentan nu cred să scadă preturile pentru o bucată bună de timp și asta pentru că e o guvernare socialistă, care aruncă cu bani peste tot, că sa fie bine. Salariile cresc, Isărescu e presat să stea cuminte așa că o să fie liber la credite… Și asta tine preturile sus.

      00
  23. Pretul actual este atât de sus pentru ca exista cerere, care la randul ei există pentru că este finantata de banci. Da, cu un minim de efort iti poti lua un credit pentru casa/apartament. Daca se intampla sa creasca un pic mai mult roborul si sa se taie de la stat salarii (sau imposibilitati de plata, rezerva bnr scade repejor) o sa fie un pic procesul invers, da ala e mai dureros un pic, de obicei majoritatea nu si-l doresc si cativa vor plange rau … e mai bine sa spui ca nu va venii …
    Economic nu stam bine asa ca de ce sa ma bag azi/acum la o rata pe 30 de ani cand pot astepta pana la anul cand lucrurile se vor limpesi – sper – si pot sti in ce directie ne îdreptam – chiar ne scufundam, cu ce viteza ? unde e bine sa stai, ce e stabil, samd…

    00
    • Stii mesajul ala pe care il gasesti la magazinele de cartier? „Azi nu dam pe datorie, maine da”.
      Cam asa a sunat si afirmatia ta. Astepti pana la anul ca sa ce? Sa te gandesti pe urma cum ai vrea sa asteopti si pana la anul de dupa. Si uite asa o dam in matematica si n+1 :)

      00
  24. io beau de la robinet, nu este nicio problema. eu sunt bucurestean dintotdeauna, am doua maini, doua picoare.. voi astia din provincie aveti doar fite de saraci!

    00
    • Nu exista diferența București și provincie, exista muuulte surse de apă pt muuulte localitati. Uneori mai multe surse pt aceeași localitate.

      00
  25. Lacul Morii este lasat in paragina de 30 de ani…. e o cloaca de gonoaie si suedeji

    00
  26. Tema pentru acasa: calculati cata apa consumati intr-un an de zile la wc doar pentru cacuta. Pentru asta, trebuie sa calculati de cate ori faceti cacuta pe an (doar acasa, excludeti cufurelile de la serviciu). Luati in vedere si perioadele de constipatie.

    Succes!

    00
    • Dă-n spanac, te duci frumos la avizier și vezi câtă apă e trecută acolo că ai fi consumat (doar rece dacă ai centrală, sau caldă și rece) sau te uiți cât costă (nu mai știu cum se afișează la mine). Pui un plus/minus dacă în luna afișată ai avut oaspeți 1-2 săptămâni sau ai fost în concediu cam tot atât.

      00
    • Am zis doar pentru cacuta. Pentru pipi e alta problema si e mult mai dificila deoarece frecventa acestora difera in functie de mai multi factori (cat de cald e afara – consum de apa potabila ridicat, numarul de beri baute etc)

      00
  27. Firma care construieste AquaCity se numeste „Simart Arhitecture SA”. Gasiti firma „Simart Construcții SRL” in articolul de mai jos.

    http://www.romaniacurata.ro/cum-s-au-instrainat-in-bucuresti-100-de-hectare-de-teren-public-la-2-euromp-cu-un-senator-udmr-la-serviciu-si-persoane-din-grupurile-nastase-si-cocos-udrea-la-primire/

    Calea Giulesti si Constructorilor deja sunt foate aglomerate dimineata (si seara). Deja pana la podul Grand se fac 20 minute dimineata. Nu vreau sa ma gandesc ce ar insemna inca 2000 masini in plus. (cartierul Aqua are peste 2400 locuri de parcare).

    In afara de asta cred ca o sa se mai construiasca si alt MEGA cartier pe terenurile institutului Pasteur (peste 200.000 mp).

    00
    • Inteligentilor, eu stau in giulesti si nu fac 20 min pana la grant dimineata, ci vreo 10, aglomerat fiind.

      Sa se faca acest proiect odata cu strapungerea din cartierul militari, oricum acesta va avea iesire pe langa lac catre crangasi. In puz sunt prevazute si alte strapungeri cu grivita de exemplu, care insa tin de primarie.

      Zona are potential, in plus se mai dilueaza din suedeji, si asa multi au cam plecat pe afara.

      00
  28. Era sa uit, nu vine niciun miros de la groapa, eu stau de 30 de ani in cartier; groapa e departe, mai degraba in chiajna miroase am inteles.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.