Justiția pe care o apărăm: trei ani sau patru luni?

După 4 luni de investigații, procurorii au clasat dosarul reclama…fuck it, nici nu contează. De la reclamație la finalizarea dosarului au trecut 4 luni.

Asasinarea jurnalistului slovac: ucis pe 21 februarie, fără martori, 3 inși trimiși azi, 28 septembrie, în judecată. Atât a durat să îi găsească și să facă dosarul.

În timpul ăsta, dosarul Colectiv a durat 3 ani să ajungă pe masa unui judecător. Care s-a pensionat după ce a citit din el. Proces care o să dureze minim 10 ani, cum au durat procesele lui SOV și FNI, că justiția nu se grăbește, iar morții nu cer despăgubiri.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

17 comentarii

  1. Da, si in Justitie e exact aceeasi laba in cerc. La fel ca-n administratiile locale, guvern, etc etc. Un text ce m-a uimit de actualitatea lui, scris de Caragiale (era deja plecat din tara) lui Vlahuta (in tara). E de acum 110 ani, nu de ieri:

    „Pentru nimic în lume n-aș părăsi acest colț de viață străină pt a mă reîntoarce în patrie. Să mai văd ceea ce am văzut, să mai sufăr ceea cea am suferit, aceleași mutre, aceleași fosile care conduc viața publică, otrăvindu-te numai cu privirile lor stupide și bănuitoare. Nu, dragul meu, nu. M-am exilat și atâta tot. Aerul de aici îmi priește, sunt mulțumit cu ai mei și n-am ce căuta într-o țară unde lingușirea și hoția sunt virtuți, iară munca și talentul vieții demne de compătimit.”

    00
    • Epoca de Aur a României e doar o minciună care ne-o spunem ca să nu recunoaștem că am fost mereu de câcat

      00
    • Da’ de unde. Daca ar mai trai Caragiale, ar lua notite azi, ca un invațăcel… Asa de mult s-au ”perfectionat” politicienii nostri.

      00
    • @Marsten chiar e o mare minciuna Epoca de Aur (perioada interbelica). Eram si atunci fruntasi la analfabetism, moarte infantila si saracie, chiar si printre vecinii nostri. Am facut licenta la istorie si am avut nevoie de ceva statistici din perioada aia. Eram la fel de praf ca si acuma…granarul Europei e o minciuna sfruntata.

      00
  2. Dacă păpușa Toager Tudorel (apropo de un comentariu https://zoso.ro/bine-copilului-trebuie-subsemnatul/ dă indicații în public unui infractor ca Dragnea ce mai poți spune despre justiția oarbă?!
    2 chestii de notat:
    1.Cum își permite un infractor care pe deasupra conduce Senatul să ceară public schimbarea completului de judecată(cel mai înalt complet din țara asta)?!
    2.Cum mai poate rămîne ministru al justiției o persoană ca Toager după ce i se cere să influențeze justiția?!

    00
  3. E normal că a fost clasat. A fost o petardă populistă.

    00
    • de ce? eu cred ca am ramas cu petarda populista in fruntea tarii, ce e normal in asta?

      00
    • Și p..a cine o suge prietene?!

      00
    • plângerea era penibilă și nu avea ca scop trimiterea în judecată pe bune, a fost un „stunt”
      faptul că dancilă guverneaza prost sau la ordinul lui dragnea e irelevant

      00
    • Bai, nu era de clasare, era in primul rand de termenele pulii, ca imbatranesti pana ajunge judecatorul sa-ti citeasca lăcrămaţia. Sau mori.
      Nici macar nu trebe sa cititi printre randuri, Vali reclama in primul rand durata nepermis de mare a proceselor relativ simple. Ca la alea complicate sunt deja de ordinul zecilor de ani.

      00
  4. mai exista dosarul ala cu politistul gigina si oprea care a fost facut strict pentru ca a fost presiune publica. e imposibil si eu bag mana in foc ca oprea ( care e un jeg de om ) o sa fie achitat pentru acuzatia de omor din culpa. oprea poate fi condamnat pentru abuz in serviciu ca a abuzat de antemergator si in culcare si in sculare dar de omor din culpe din pmdv nu se poate pune problema si d’aia trag de el pana „uita lumea”. daca va aduceti aminte oprea era parlamentar si DNA au cerut voie la parlament sa-l urmareasca penal iar parlamentul a respins cererea dupa care Kovesi a iesit la interviu si a zis ” O mama ramane sa astepte ……. ” dupa care la cateva zile oprea a demisionat din parlament prin urmare cale libera sa fie urmarit penal judecat etc. nici pana in ziua de azi nu s-a dat o decizie macar in prima faza a procesului …. asta e doar un caz , colectiv e altul si mai sunt.
    si alta faza funny cu vopsitul asta de augustin lazar ( eu am o parere proasta de bunicii care se vospesc in cap dar poate doar parerea mea -> Petrica Roman nu e de aceeasi parere ) care a luat el foc acum si a deschis actiune la inspectia judiciara sa se afle cine i-a dat protocolul ala lu valcov si o banuieste el pe asta pe care a desemnat-o nea tudorel sa fie noua Kovesi, in fine. a vazut cineva vreodata vreun procuror sa ia foc cand in vreun ziar apareau stenograme din dosare ?????? pentru cine nu stie tot ce face parte din cercetarea penala pana sa ajunga dosarul in judecata are caracter secret implicit si stenogramele din respectivele dosare. De la mircea marian pana la tapalaga toti dadeau pe surse stenograme din dosare. niciun procuror nu a sesizat nimic………

    00
  5. Dacă ai deschide dosarul ăla și te-ar lua durerea de cap, și tu te-ai pensiona. :D

    00
  6. Ce mirări mai aveți și voi. Dacă un căcat de accident contestat de Dobi a durat doi ani (prima instanță plus apel) când tot ce trebuia e ca cineva să-i spună lui Dobi ”bă, vezi semnul ăla de cedează trecerea? Marș de aici cu contestația ta!”, ce vă surprinde că durează atât un proces atât de complicat?

    #nojoke, cât am stat să-mi aștept rândul în sala de judecată erau procese pe rol cu ”Cetățeanul X se judecă cu Asociația de Proprietari Y pentru 56 RON”.

    Când intra grefiera cu vraful de dosare pentru 40 de procese se lăsa parchetul.

    E jale, sunt aglomerați, dar sunt și proști, ar trebui să facă scandal să se mai elimine din procesomani.

    00
    • O aveam pe una in oras procesomana celebra. Cat eram eu de apasat de „calitatea” de inculpat, m-a bunfnit rasu’ când am auzit că se judecă pentru „una bucata plasa de porumb și injurii aduse în public”.

      Prin prisma meseriei am ajuns dupa ceva vreme la ea acasa. Si-a cerut scuze pentru deranj pe motiv ca e scriitoare. D-aia ma chemase, sa-i fac imprimanta sa mearga, ca sa-si termine romanul. Serpi nu aveau cum sa supravietuiasca acolo, nici Cthulhu nu s-ar fi putut adapta prea usor.

      Sa vezi belea ca nu stiam cu sa-i spun nebunei ca nu ma ating de jegul ei si ca n-am chef sa scot sobolani devorati de viermi de prin imprimante. Intre doua sesiuni de tuse i-am spus ca am astm si am luat-o la sanatoasa pe scari.

      E plina tara asta de nebuni si in loc sa ii bagam la tratament ii bagam in seama.

      00
  7. Sunt din zona din România unde accidentele colective cu morți au fost multe și acum un proces din ăsta durează ani buni, 3 ani este puiu pentru ce a fost la clubul ăla. Înainte de 1989 se rezolva destul de repede, vinovații principali erau morții dar niciodată nu se vorbea despre vinovații morali, barosanii care i-au împins practic la sinucidere sunt și acum bine mersi, unii chiar politicieni de succes prin zonă. După o explozie cu zeci de morți și răniți s-a trezit unu să zică că știe el, și știa bine, cam care a fost cauza. După 3 zile de bătaie a recunoscut că nu știa nimic.

    00
  8. Este obligatoriu sa apara cel putin un imbecil precum Sly care la orice tema o baga cu Dragnea si/sau Tariceanu. Pe langa dosarul Colectiv nefinalizat de 3 ani mai sunt dosarele Revolutiei si Mineriada care sunt ba in lucru ba inchise de 28 de an.i De pe vremea cand Dragnea lucra pe camp. Unde plm gasesti idioti de genul lu’ Sly?

    00
  9. Pai p*la mea daca Dragnea a pus mana pe aproape toate institutiile statului cred si eu ca isi salveaza zombalaii de la autodistrugere. Pana nu iese iar cu sange nu o sa ne invatam minte, chiar si dupa am niste dubii.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.