Despre video streaming în 2018, cu Digi24 și ProTV

Cineva filmează un accident și îl pune pe net la 1080p. ProTV și Digi24 îl iau, în buna lor obișnuință, și îl pun pe platforma lor de streaming. Rezultatul este, în 2018, prost și foarte prost (l-am pus la mine ca să nu îl mai encodeze încă o dată youtub): detaliile sunt blurate, calitatea video nu este HD, sursa nu este precizată pe materialul difuzat pe TV (sau e precizată greșit):

Detaliile sunt rupte, calitatea este execrabilă. În 2018. Și câte un stop-cadru de pe filmare, la calitatea la care a fost pusă pe net.

Nu mă prind de ce insistă. E clar că nu pot, nu știu și nu au cu ce să facă streaming video. De ce tot ciordesc clipuri de pe net și le urcă pe platforma lor? Ca să ce? Și e fucking 2018, ar cam fi timpul să se pună la punct, nu?

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

41 comentarii

  1. Fura fara nici o jena si traiesc tragand de cadavre, altfel daca ii intrebi ei sunt plini de etica si morala. Materialele astea trebuie puse cu watermark mare gen ”multa m**e pentru pro-tv si digi 24” sa vedem daca ii mai tine sa il fure. :D

    00
    • Fura. Ii un video pus pe youtube de un om random. Vrei sa ii dea bani pe el? Zici ca ce content creator ii ala si ce lo jefuit. O filmat si el 15 secunde si stirile o facut o stire pe alea 15 secunde si tulai ce o furat protvu. Inteleg cand zici de cineva care se chinuie sa faca o melodie sau se chinuie sa faca un spectacol sau cineva care ii content creator si vine alcineva si ia ce o facut ala si pune pe siteu lui fara acordul creatorului, da sa zici de furat cand ala pune 15 secunde ii chiar prea de tot.

      00
    • john, ești idiot?

    • Mi se pare ciudat sa ceri bani pe nimic. Cand o sa am masina o sa pun si eu o camera pe bord. Daca filmez un accident o sa il pun pe youtube mi-ar fi rusine sa cer bani cuiva pentru 10 secunde pentru care nu am facut nimic special, nu am asezat luminile in scena, nu am setat eu masinile, nu am „muncit” sa zic asa pentru alea 10 secunde. Ok, daca filmez 10 secunde si cineva ia alea 10 sec. si face 1 001 200 $ m-as astepta sa imi dea din bun simt 1200 $ ca sa ii iasa suma rotunda. Inteleg treaba cu drepturi de autor, proprietate intelectuala si rahaturi dar is 10 sec random pe youtube si protv face 200$ pe alea 10 sec si mai si informeaza publicu despre idiotii de pe drum, sa ma apuc acum sa ii cer procente mi se pare de prost gust.

      00
    • ți se pare ciudat pentru că nu ai făcut niciodată ceva care să fie furat.

    • Dar asta zic. Ca alea 10 secunde nu le consider munca si nu ar trebui sa fie munca. Sunt programator, daca as face un side project la care as munci 6 luni si l-as pune pe github si cineva l-ar lua si ar face bani sau ar face un start up din el atunci da m-as supara si mi-as cere drepturile dar pentru 10 secunde de filmat asa random de catre un om random care nu se ocupa cu filmatu mi se pare exagerat sa vorbim despre furat si despre bani. Plus ca daca as munci serios la un side project m-as interesa si ce licenta sa pun pe el ca sa nu il fure cineva.

      00
    • pot sa zic „gândire tipică de programator”? pot?
      nu te speria, e o boală a noastră, a românilor. ce căcat face farmacistul? recomandă niște medicamente. ce mare lucru face un mecanic? păi știu și eu. ce face un designer? aproape nimic, oricine poate invăța fotoșop.
      și tot așa. alea 10 secunde sunt munca cuiva. a fost acolo, avea cameră pe bord, a filmat. din munca lui și-a luat cameră și mașină.
      nu mai fi cârnat, înțelege că și alții muncesc, chiar dacă în feluri diferite față de tine.

    • Inteleg ca altii muncesc diferit de mine si ca omu ala o muncit pt masina si camera. Dar cand o cumparat masina si camera nu le-a cumparat ca sa filmeze pe strada si sa vanda filmarea la protv, el nu so dus pe drumu ala cu scopu sa filmeze accidente, pur si simplu sa intamplat.

      Ii ca si cum eu si 9 pretini de ai mei ne-am strange si am inchiria o sala de sport sa jucam baschet si la un moment dat intra 3 oameni din parc in sala si se uita la noi cum jucam baschet. Sa ma duc sa le cer bani ca stau la caldura si primesc si enternteinment gratis mi se pare o suedejie. Da, am muncit pt adidasi, am muncit pentru mancarea ca sa pot sa joc, am muncit pt bani de sala (20 lei) si „muncesc” pe teren si aia sa se distreze pe gratis. Ok, unu din ei filmeaza si pune pe youtube si are 1000 vizualizari. Tot in cur m-ar durea de alea 1000 vizualizari. Daca incepe sa aive 500k vizualizari si 400k subscriberi atunci ne-am filma noi si nu l-am mai lasa pe el sa o faca. Dar pt 10 secunde si 2k vizualizari dao dracu de treaba. Sa folosesti cuvinte ca „munca” si „furt” pt 10 secunde.

      00
    • bun. hai să o luăm altfel. filmarea este proprietatea mea. eu am filmat. poate avea 3 secunde, poate 10 secunde, nu contează, este a mea.

    • Posteaza boss comentu ala ca am muncit mult ca sa vin cu exemplele alea.

      00
    • John nu zice rau ce zice chiar daca la prima vedere as zice ca Vali are dreptate. hai sa incercam sa vedem cine ar merita „drepturile de autor” la acest clip.

      mergem pe o analiza gen cinematografie – cascavalul maxim il iau actorii, firma producatoare si regizorul, toti ceilalti primesc firimituri.

      asa ca in cazul curent dreptul de autor ar trebui primit de cel care intra pe contrasens – actorul principal, in rolul secundar ala lovit, si „regizorul” ar trebui sa primeasca si el ceva bani, in cazul nostru e fix actorul principal. gigel care a filmat este doar operatorul, n-am vazut pe nicaieri ca operatorul sa primeasca vreun $$$ peste firimiturile clasice, asa ca John are dreptate

      00
    • eronezi. cei mai mulți bani la un film îi ia producătorul. el angajează regizorul și actorii, el finanțează proiectul, el cumpără scenariul.

  2. În primul rând, cine intră pe site-ul ProTV, Digi24 sau RealitateaTV ? Dacă se întâmpla ceva sigur vezi știre pe hotnews sau g4media.

    Site-ul web al unei televiziuni este pentru cei care nu au TV sau sunt plecați din țară si vor sa vadă știrile cu Andreea Esca, pe ei nu-i interesează dacă filmulețul postat pe ‘o rețea de socializare’ este HD sau 4K.

    00
  3. + ma omoara kktul ala cu „atentie! imagini care va pot afecta emotional” De cand am devenit noi romanashii asa mimoze? Deci ne batem nevestele, violam copiii, fundamentalisti ortodocsi la nivel de 1400, zero la tot ce tine media production dar pac! bagam bannere de finuti ca nah, e impus de UE?

    Idioti, ipocriti si cu coada pe sus.

    00
    • Daca nu pun anuntul iau amenda de la CNA.

      00
    • Stai ca si eu am o problema cu “atentie! imagini care va pot afecta emotional”, dar in alts sens. E foarte bine ca zic asta, dar lasa-mi nene 10 secunde ragza, sa caut telecomanda, sa-l trimit pe-ala mic jos, sa ia bere ceva. Nu „atentie” si poc, sange pe ecran.

      00
    • @1nu: CNA = alt organism care ar trebui desfiintat. De ce nu le retrage licenta la A3? Dar nah, e mai simplu sa regulezi muritorii de rand pe motivul asta de kkt ca n-au pus „atentie!” decat sa te legi de pestii cei mari, nu? La fel si cu mizeria asta de referendum, o intrebare absolut inutila gen „sa taiem frunze la caini? Da sau Nu?”
      Dar nah, e mai simplu decat un referendum cu intrebarea: „Sa fie scos PSD in afara legii pe motiv ca-i anti-romanesc? Da sau Nu?”

      00
    • psd, anti-romanesc? in care univers paralel? psd-ul reprezinta cel mai fin si pur filon de romanism si romanitate pe care il poti gasi pe lumea asta. urmati la o lungime de pnl si usr.

      00
    • @thebblack: Sure, and pigs fly :)

      00
    • Eu sunt supărat pe CNA de pe vremea când eram minor și au interzis filmele erotice de pe Prima TV. Pe vremea aia nu exista internet si singura șansă sa vezi un sân erau filmele difuzate noaptea sau ziarul Infractoarea.

      00
  4. Obisnuinta si faptul ca in Romania nu am vazut inca un proces major in care ei sa plateasca niste bani grei. Ca si idee, de fiecare data la o competitie importanta sportiva, mentioneaza sursa, sau nu difuzeaza acel material, oare de ce?
    Cat timp ei ciordesc informatiile unui nimeni nu-si bat capul, insa cand e vorba de baetii din prima liga fac totul ca la carte, ceea ce arata in final cat de ticalosi sunt. Ca si idee, sper ca televiziunea asta conventionala sa-si dea obstescul sfarsit si sa putem avea si alternative de prin alte tari, ca doar na suntem in UE….

    00
  5. as plati prin crowdfunding sa ii vad dati in judecata. sa vina un avocat si sa zica: „daca adun x000$ ii dau in judecata.

    00
  6. Platformele Protv.ro si Digi24 ruleaza reclame proprii si incaseaza bani din afisarea clipurilor furate. Daca le-ar pune pe youtube ar putea fi date jos printr-un DMCA claim (echivalentul romanesc ma rog) si oricum ar incasa mult mai putini bani de la Youtube.

    Asa pe platformele lor nu ii deranjeaza nimeni.

    00
  7. ma mir ca n au scris „Imagini primite de la un telespectator” sau „Imagini Amator”
    :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

    00
  8. Aia numai depasire nu a fost. Prea brusc trage de volan si prea mult iese pe contrasens. Posibil sa nu fi fost atent si sa se fi apropiat prea mult de duba rosie.

    00
  9. Digi24, Protv, hotnews, g4media, agerpres NU.

    Atunci pe ce site se pot urmarile stirile intr-un mod impartial?

    00
    • digi24, hotnews, profit, news.ro, toate luate with a grain of salt. adică nu crezut orbește tot ce zic ăia.

    • mi-am pierdut speranta ca mai exista ceva impartial in media. toti dar absolut TOTI au interese, toti au patroni care au interese si tot asa.
      Cazul cel mai elocvent e al alora de la evz,dupa romania libera si acum newsweek. in perioada evz n am vazut in viata mea pupatori in cur mai mari ca aia la basescu si udrea.mircea marian,silviu sergiu,bot,etc sunt pe net interviuri cu astia cu basescu unde se bat care sa il pupe in cur mai tare.a picat basescu au inceput sa dea in el :))))

      00
  10. NOU
    #39

    As putea sa remarc faptul ca nici fordul negru nici audi negru(ce se vede in ultimul cadru) n-au lumini aprinse.

    00
  11. Cica „Sursa: jurnaldevrancea.ro” dar site-ul sursa are un colaj de 2 video-uri putin editate, cu watermark si hostat pe youtube la 720p.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.