Mama e curvă

Relax, e vorba de mama lui Fluture. All good.

Bineinteles, e vorba de o metafora, o personificare, o alegorie, o metonimie, o sinecdoca, un epitet, o licenta poetica. Calm down, am insirat niste cuvinte, nu cunosc semnificatia tuturor. Semantica. Sau nu. Mama chiar e curvă. De fapt, stai, e curvă daca ma duc sa votez la referendum. Cam asta e nivelul de discutie pe care-l poate purta un om superior, care, iata, el nu are nimic cu homosexualii, dimpotriva, el ii tolereaza, asa cum ar face orice om normal la cap. Si chiar daca tu esti de acord cu el in aceasta privinta, mama ta tot curvă e. Pentru ca el stie mai bine ce ar trebui sa faci tu ca sa fie societatea misto. Daca nu faci cum crede el ca e bine, mama ta e curvă.

Limbajul e important. Si in viata reala, dar mai ales pe Internet. Pentru ca nu avem intonatia vocii, limbajul corpului sau mimica  fetei, in scris, lucrurile sunt mai complicate. De aceea ar trebui sa fim mai atenti. Si sa intelegem ca orice injuratura gratuita online poate intoarce, intr-o zi, un pumn in gura real. Nu de la cel caruia i-am adresat injuratura, de la felul in care am construit aceasta retorica a urii gratuite. Si felul in care aceasta se reflecta in societate si in relatiile dintre oameni.

Ca sa revin putin la obiect si la spumele unora. Referendumul asta e de rahat. Dar nu inseamna ca trebuie sa facem pe desteptii. Un referendum se poate valida sau invalida. Un referendum poate obtine ceea ce si-a propus sau nu. Acest referendum poate avea mai multe finalitati:

1. Nu se face cvorum, nu se valideaza. Nu a câstigat nimeni nimic. Nici CpF, dar nici homosexualii! Se poate reface, daca exista interes la un moment dat si CpF se pune din nou pe strâns semnaturi.

2. Se face cvorum si câstiga CpF. Se fac modificarile respective in Constitutie. S-a implinit vointa poporului. Da, cel care a votat, ca doar nu cei care au fost ocupati in week-end-ul ala. Cum au fost ocupati si la alte zeci de alegeri pâna acum. Inseamna ca nu e inca o masa critica de oameni care doreste schimbarea. Inseamna acelasi lucru cu votarea PSD sau, la nivel local, votarea unui primar incompetent. Nu exista vointa majoritatii populatiei pentru respectiva schimbare. Asta e, continuam sa latram pe Internet unii la altii.

3. Se face cvorum si câstiga „progresistii”. Well, aratam ca o societate care stie sa dea peste nas habotniciei si prostiei. S-a implinit vointa poporului. Oamenii au considerat ca acest lucru e important pentru societatea in care traiesc si au facut un „efort” sa voteze. Au aratat, inclusiv copiiilor lor, cum se exercita democratia. Si ca, daca ai principii sanatoase in viata, care merita aparate si transmise, te duci si ti le aperi, nu te duci la munte, la gratar.

Ambele tabere colporteaza rahaturi. Pe ale CpF nu le mai bag in seama, sunt prea stupide. Dar de la ceilalti, ce-a mai tare e aia cu „apoi o sa interzica avortul”. Vai, dar cum, dar asa ceva nu e posibil, hai sa ne mobilizam, hai sa ii injuram pe unii pe FB si Interneti. Din câte stiu eu, in lume sunt cam 50% femei si 50% barbati si tot asa in România. Daca ar fi un referendum cu interzicerea avortului, cred ca ar fi foarte simplu sa se voteze impotriva, nu? Adica, din 8 milioane de femei cu drept de vot, care, in mod evident, ar fi cele mai afectate de o asemenea masura, ar trebui sa se gaseasca vreo 5 milioane sa vina la vot, nu? Basca barbatii „pro”. Dar, daca tu nu vii sa te bati pentru drepturile tale, de ce trebuie sa o fac eu? Poate ca nu ai nevoie de drepturile alea, daca te intereseaza asa putin incât sa nu vii la vot.

In afara de asta, teoria conspiratiei PSD. Ca PSD ar face repetitie generala, ca ia pulsul sa vada cum sta etc. Nimic mai fals. Electoratul nu este acelasi. Nu vor putea sa traga nici o concluzie. Eventual doar la faza cu furtisagurile, cum si pe unde se pot face. Dar societatea civila nu mai e asa proasta. Si, indiferent ce credeti voi, din fata monitoarelor, e mult mai organizata. Se duc observatori si in Cuca Macaii, fac scandal daca vad ceva, fac plângeri etc. Lumea nu se mai sperie ca acum 20 ani. Acum 20 ani ar fi fost max 10 plângeri pentru mizeria din Piata Victoriei, acum bat spre 1000!

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

81 comentarii

  1. 2016 Nu ai votat psd a castigat.
    2018 Ai votat (orice) psd a castigat.
    Simplu clar si pentru aia cu 4 clase si pentru ingineri si pentru intelectuali.

    00
    • Referendumul asta nu are legatura cu PSD. Nici una. Doar in teoriile conspiratiei din ce in ce mai abundente de când exista Internet.
      “We see the world, not as it is, but as we are──or, as we are conditioned to see it.”

    • Nu e asa simplu. Eu intentionez sa astept pina spre final, sa vad cum sta cvorumul. Daca se depaseste cvorumul, votul meu conteaza. Daca nu se face, absenta mea conteaza.

      00
    • Fluture se pare ca nu prea urmaresti scena politica de spui ca nu are legatura cu PSD-ul. Urmareste-l de dracnea si spune-mi ca pe omul asta il mai intereseaza ceva in afara sa scape de inchisoare si sa beleasca maxim justitia. Vezi ca dupa referendumul inutil de ev mediu a pus un cex. El foloseste mizeria asta populista cu 0 efecte juridice ca sa zica ca de fapt lumea e de acord cu el, ca de fapt voturile sunt pt el si sa scape de opozitia din partid (printre altele). Votul da sau nu este vot pt dragnea. PS: e deja definit in lege ca doar o femeie si un barbat se pot casatori, unu sau una pe invers pot adopta, cred, un copil iar pe viitor se poate face ca afara parteneriatul civil cu aceleasi efecte juridice ca o casatorie. Deci care e sensul sa te duci?!

      00
    • Referendumul are cel putin o relatie de cauzalitate cu PSD.
      Adica ba facem ba nu facem referendum, poate mai incolo, candva. De indata ce PSD „se doreste sa se faca” brusc se face si referendum.

      00
  2. ai de plm ce m-am speriat, m-am gândit că, după 13 ani de încercări, au reușit să îmi spargă blogul sau să-mi ghicească parola.

  3. Am evitat comentarii de genul „esti prost” pentru ca nu le vedeam rostul.

    Cu toate astea poate dupa suficiente „esti prost” te calmezi. Nu vrea nimeni sa iti taie craca sau sa iti rapeasca platforma, dar poate constientizezi ca ideile din capul tau sunt o varza incoerenta.

    „Politica nu ne afecteaza” da dedici paragrafe sa dezbati meritele unei fumigene? pe bune?

    „Referendumul asta nu are legatura cu PSD. Nici una. Doar in teoriile conspiratiei din ce in ce mai abundente de când exista Internet.” Barosane, ori esti peste mari si tari ori aerian. Referendumul asta e organizat in cardasie cu psd si e fumigena de care aveau disperata nevoie, dovada cat e usor au strans pe sestache nr. semnaturi si au primit ok-ul e la la potentatii locali.

    Sunt adeptul dezbaterilor aprige pe idei, da nu si atunci cand suspectez emitentul e prostie sau rea intentie. Care se aplica aici?

    A nu te prezenta e tot un semnal, înseamnă că nu te interesează subiectul. De-aia și există prag, și încă e prea mic 30%. Dacă nu merg suficient de mulți oameni la vot înseamnă că e irelevant și inutil.

    00
    • Cu alte cuvinte, ai scris cârnatul asta ca sa imi spui ca sunt prost. Data viitoare nu te mai fofila, scrie direct si tot direct te pun in Trash. Ca sa nu-ti mai irosesti timpul inutil.

    • Deci ori esti de acord ori direct la trash. Nu se contrazice autorul. :)

      00
    • Ca si cum n-ar fi publicate sute de comentarii „in dezacord”…

    • Intre „nu sunt de acord cu tine” si „esti prost” e totusi o mica diferenta. Sigur ca pot fi valabile ambele variante, dar intri in trash doar pt. a doua.

      00
    • NOU
      #16

      In cârdășie cu PSD zici? USR e singurul din parlament care a votat contra. Restul pro. Cum e in cârdășie (numai) cu PSD?

      00
    • Gresit, usr ca si autorul au pus botul la diversiunea PSD. Ca sa folosesc doi termeni foarte dragi mie:

      S-au intalnit sexo-conservatorii cu sexo-marxistii si au stablit agenda publica.

      00
  4. „Dar societatea civila nu mai e asa proasta. Si, indiferent ce credeti voi, din fata monitoarelor, e mult mai organizata. Se duc observatori si in Cuca Măcăii, fac scandal daca vad ceva, fac plângeri etc.”
    Societatea civilă? Care e aia, AMP? Pariez pe o bere ieftină că doamna cu siluetă de manechin, foarte vocală cu alte ocazii, nu va zice nici pîs, chiar dacă s-ar petrece lucruri demne de democraţia din Uganda. Vedeţi luările de poziţii din ultima vreme, cred că le-ar găsi scuze guvernanţilor şi dacă ar proclama dictatura proletariatului. Alte ONG-uri? Să le vedem la lucru în teritoriu, că în centrul Capitalei e uşor de ajuns. Partidele de opoziţie? Au votat pro, mai puţin USR-ul, dar şi ei sînt divizaţi. Credeţi că observatorii lor vor reacţiona? O vor face ca la referendumul din 2003, cînd în noaptea dintre s-a băgat în urne la greu, după ce plecaseră reprezentanţii tribunului (doar el se opusese modificării Constituţiei). Ne vom trezi de dimineaţă că au votat peste noapte 70% dintre cetăţeni, pesemne loviţi brusc de insomnie. Ce scandal să mai faci a doua zi? Credeţi că vor fi cetăţeni care nu vor să voteze, dar se vor duce să verifice dacă n-a votat cineva în locul lor? Şi dacă s-ar găsi, credeţi că îi lasă cineva să numere semnăturile de pe liste şi să se minuneze că acolo apar 100 de autografe, dar în urnă sînt 300 de buletine? şi asta la Cuca Măcăii, unde dacă fluieri în biserică, te taie don alcalde de la porţie în doi timpi şi trei mişcări? Să fim serioşi, e o chestie pierdută dinainte. Pot fi de acord că miza e nesemnificativă, cine şi ce are de cîştigat de pe urma referendumului urmează să vedem, în orice caz e un pas înapoi pentru democraţia noastră, atît cît a rămas din ea.

    00
  5. Și în continuare politica nu ne afectează. Asta ca să vă scutesc de citit mult.

    00
  6. Bănuiesc că nu te interesează prea mult dacă îți spun că sunt de acord cu tine la tot ce ai scris cu o singură excepție: treaba cu „repetiția generală” a psd-ului. Este și asta. Vor vedea, în urma acestui referendum, dacă își pot bate liniștiți joc de noi în continuare, fiindcă haștag rezistu’ e fix ce sugerează: rezistență pasivă și atât.
    Chiar dacă procentele diferă, în sensul că unii simpatizanți psd ar vota „Nu” și unii cu „mwie psd” ar vota „Da”, ei primesc răspunsul la întrebări simple: îi interesează pe români ce se întâmplă în societate? Ne putem baza pe bor și pe autoritățile locale să ne mobilizeze electoratul la anu’ și peste 2 ani? Procentul de „rebeli” din cadrul propriului electorat e neglijabil.

    00
    • Ce spui tu are sens, si, da, PSD poate trage niste informatii. Dar in nici un caz cantitative, gen „avem X% votanti daca” sau „Y% in zona aia”. Deci, niste idei, informatii, da, dar nu cifre reale pe care sa se poata baza.

    • Ce informatii sa obtina? Cei care voteaza la referendum voteaza din motive ideologice sau religioase, destul de neutre fata de spectrul politic romanesc, care nu e nici cine stie ce ideologizat, nici foarte religios.. Votul lor se va schimba in unul politic doar daca vor fi intaratati suficient, daca li se va interzice optiunea, vor fi demonizati si desfiintati ca persoane. Atunci poate ca vor simti nevoia sa obtina sprijin politic. Si cine va fi partidul care ii va astepta cu bratele deschise?

      00
  7. perceptia ta asupra realitatii e usor vaga

    Nu se face cvorum, nu se valideaza. Nu a câstigat nimeni nimic. Nici CpF, dar nici homosexualii!

    Daca referendumul nu e validat, are exact acelasi rezultat ca si un vot de nu, dat tot la referendum. ca sa citam curtea constitutionala:

    Exprimarea unei opţiuni politice poate avea loc nu numai prin participarea la referendum, ci şi chiar prin neparticiparea la acesta mai ales în situaţiile în care legislaţia relevantă impune un anumit cvorum de participare. În acest fel, se poate crea o majoritate de blocaj raportat la numărul cetăţenilor unui stat; în acest mod, cei ce aleg să nu îşi exercite dreptul la vot consideră că printr-o conduită pasivă îşi pot impune voinţa politică. Astfel, alegând să nu îşi exercite un drept constituţional, cetăţenii îşi văd realizate propriile lor convingeri prin neacceptarea, în mod indirect, a celor contrare. De aceea, neparticiparea la referendum, mai exact neexercitarea dreptului la vot, este tot o formă de exprimare a voinţei politice a cetăţenilor şi de participare la viaţa politică.

    restul e irelevant. tu stii perfect ca majoritatea romanilor este decisiv anti gay, dar manipulezi mintile fraierilor, sa mearga la vot, sa lupte. doar ca lupta aia e dinainte pierduta

    • Bla bla bla, CCR, bla bla bla.

      Eu manipulez, tu educi. Continua.

    • Deci, sa inteleg, Arhi, ca noi doi facem parte din aceea minoritate care vrea ceva cu care majoritatea nu e de acord.

      Si, noi, minoritatea asta, trebuie sa fim miezul din pula, ca suntem mai inteligenti decât majoritatea.
      A, si suntem in minoritate si vrem sa si câstigam prin neprezentare. Cred ca perceptia ta asupra realitatii e foarte vaga.

    • „Nu se face cvorum, nu se valideaza. Nu a câstigat nimeni nimic. Nici CpF, dar nici homosexualii!”
      Sigur, numai ca PSD castiga oricum si daca se valideaza, dar mai ales daca nu se valideaza. Castigurile lui semnificative nu provin din validarea referendumului ci din frustrarea votantatilor si din incrancenarea taberelor. Care impiedica coalizarea anti-PSD la nivelul societatii si ii ofera acestuia electorat loial gratis. Asta chiar in momentul in care se prefigura un dezastru electoral la prezidentiale pentru PSD.
      Plus ca validarea referendumului ar ingropa definitiv problema. Nevalidarea ar mentine-o in viata, in profitul PSD, pe care nu il impiedica nimic sa lanseze o noua initiativa, stabilind ca data de desfasurare ziua alegerilor prezidentiale sau parlamentare, la alegere.

      00
    • cand vreau sa-mi formez o parere corecta intr-o problema, il consult pe fluture!

      00
    • Ca să îl citez pe arhi: „tu stii perfect ca majoritatea romanilor este decisiv anti gay.” Majoritatea despre care vorbește el înseamnă mult peste 50%. Să zicem că ar fi 60% „antigay” deși știm cu toții că probabil sunt mult mai mulți. Numărul total de cetățeni cu drept de vot înscriși în Registrul electoral la data de 31 august 2018 este de 18.917.495. Pentru ca referendumul să fie validat, este nevoie să se prezinte la urne 30% din numărul total de alegători, ceea ce înseamnă 5.675.249. Cei 60% antigay din aceștia înseamnă peste 11 milioane de votanți.
      Concluzie: validarea referendumului depinde de mobilizarea la vot a celor care sunt pro referendum.. ceilalți sunt cantitate irelevantă, nici nu mai contează dacă se prezintă sau nu..
      Și, ca să-l citez tot pe arhi: „lupta aia e dinainte pierduta”.

      00
    • @gabi – ai si ceva creier personal sau doar citezi din „cartile” pe care le citesti zilnic? si tu si @daddy ati venit prompt sa aparati ideile lui Arhi… cam ce as putea sa va raspund, când nu puteti avea nici macar pareri personale? Sau credeti ca daca ati pus ceva in ghilimele, inseamna ca le-a spus un mare om si ar trebui sa iau aminte? Nici pe Spinoza nu-l iau mereu in serios, asa ca nu va mai fortati neuronii cu Copy/Paste. Nu vin sa ma dau in spectacol pe site-ul lui Arhi, nu veniti nici voi aici sa-mi dati voi citate aiurea ca sa ma convingeti de… nimic.

    • Fluture, ai înțeles exact pe dos. Am fost prea subtil?

      00
  8. Ce statistică să faci ?
    TOATE partidele sprijină referendumul ăsta căcăcios,sau nu i se opun, în afară de USR.
    USR ca partid e contra dar cel puțin aripa Clotilde Armand o să voteze Nu

    00
    • Asta pentru ca au un minim bun simt politic si nu se lasa manipulati la modul asta ordinar sa joace dupa regulile PSD.

      00
    • Asta e generalizarea ta. Eu spre exemplu sunt membru USR filiala sector 1, o sustin pe Armand la primarie sector si ca presedinte de filiala, (deci poti sa ma treci sub aripa ei, daca vrei), dar nu o sa merg la acest referendum.

      00
  9. E mișto să vezi cum vor să te respingă și să rămînă în „bula” lor, să nu cumva să vadă opinii diferite.

    00
  10. Opozitia e o masă minoritară de prosti agresivi.

    vs Psd,o masă majoritară de prosti blegi. Dar prosti sunt si unii si altii, curve proaste si intr-o tabără si in alta.

    Nimic nou sub soare :)))

    00
  11. Ultima propozitie e la misto?

    Optiunea 3 e imposibila, optiunea 2 cea mai probabila, optiunea 1 tot mai departata daca referendumul se desfasoara in 2 zile si toata masinaria de partid a PSD basca biserica o sa urle isteric in cele 2 zile. Daca se mobilizeaza toti psd-istii plus prostii care ascult ce le spune popa, se face cvorumul lejer. Mai adauga niste mici si mari fraude si voturi din pix, si aia este…

    00
    • Cea mai importanta intrebare ar fi, de ce ar dori cineva ca persoanele de acelasi sex sa se poata casatori in Romania sau sa le fie recunoscut statutul aici? Care e miza? Doar sa ne alaturam si noi unui trend accelerat la nivel mondial de inlaturare al valorilor de baza ale familiei, sa ne numim progresisti, in loc de traditionalisti? De ce lupta pentru aceste drepturi persoanele hetero? Sa lupte cei avantajati direct. Ideea e ca cei de 30-40 de ani de acum nu se vor mai „bucura” de urmarile alegerilor gresite din prezent, greselile acestei generatii vor fi platite de generatiile viitoare. Consider ca asta e miza, la asta ar trebui sa se gandeasca foarte bine cei care traiesc aceste vremuri.

      00
    • Marius, știi spitalele alea unde nu poți intra să-l vizitezi pe cel internat dacă nu ești rudă de gradul 1?

      00
  12. Referendumul nu o sa treaca din lipsa de votanti.
    Dar, referendumul asta nu a fost facut acum ca sa castige CpF sau PSD-ul ci ca sa se aleaga praful de USR.

    Deci:

    – CpF se agita demult cu referendumul. Au fost mintiti si amanati de multe ori, mai ales in preajma alegerilor. Pentru ca in CpF, pe langa ortodocsi si catolici sunt si neoprotestantii, care sunt o masina puternica si disciplinata de vot, curtata de partide (mai ales de PD pe vremuri). Stabilirea datei referendumului din scurt (la misto, cam 1 luna) ia luat pe nepregatite, fara o agenda bine stabilita si o strategie de raspuns la manipulari (nu se interzice homosexualitatea, nu se interzice avortul, nu sunt interzise familiile monoparentale, etc.);

    – USR – eu nu i-am votat (spre mirarea familiei/prietenilor) pentru ca da, urasc PSD si tot ce reprezinta el, dar nu arunc votul pe unii care nu si-au declarat ideologia lasand loc la surprize, ceea ca s-a si intamplat. Primul semnal a fost debarcarea lui Nicusor Dan, pe motiv de, evident, homosexuali. Acum prin pozitionarea clara impotriva referendumului or sa piarda foarte multi votanti. Pentru ca, da, chiar printre corporatisti sunt foarte multi oameni de dreapta, cu vederi conservatoare care nu or sa voteze niste neo-marxisti (acum) autodeclarati la urmatoarele alegeri.

    – PSD – nu or sa mai primeasca electorat in plus (probabil PNL or sa iasa mai bine), dar or sa inchida gura CpF dar si a UE lasand deschisa poarta pentru negocierea legalizarii casatoriilor gay.

    PS: O sa votez DA la referendum, nu mi-e rusine de convingerile mele.

    00
  13. Nu m-a convins absolut deloc postul. Contrazice argumente pe care le-am adus intr-un comentariu anterior si nu am chef sa repet. Iar ultimul paragraf e rizibil – adica sa am incredere in spiritul civic al romanului si in organizarea psd-ului?!?!?
    Mult zgomot pentru nimic, ca sa il citam pe insularul simpatic care stia cum vine treaba si cu tradarea, cu dragostea si cam cu tot ce era omenesc.

    00
  14. Stii ce e frumos?
    Incepi prin a infiera „dezbaterile” cu injurii din spatele tastaturii – lucru foarte corect, de altfel; si ajungi la punctul 3 sa tragi concluzia ca daca vor castiga”progresistii” -aratam ca o societate care stie sa dea peste nas habotniciei si prostiei. – parca suna a jignire, nu?
    Sau doar jignirile de mama si de la anti-progresisti se pun?

    P.S Nu ma intereseaza referendumul pentru ca mi se pare o non-problema – nu o sa merg, dar daca as fi mers as fi fost „progresist”. Doar ca nu imi place dubla masura.

    00
    • M-ai pierdut la „Stii ce e frumos?”. Ca mai toti care vorbesc cu „E amuzant ca…” si apoi debiteaza niste ineptii.

      De câteva luni scriu pe aici si n-am facut pe nimeni, niciodata curva. Sau pe mama lui. Si nici in posturile astea doua despre referendum nu am zis ca trebuie sa faceti intr-un anume fel. Fiecare face cum are el chef. Eu ma duc sa votez NU. E dreptul meu si mi-l exercit. Tu faci cum vrei tu.

      De la a spune ca in România exista habotnici si prosti, pâna a le face mamele curve pentru ca se duc sa voteze, eu zic ca tu nu stii ce inseamna „dubla masura”.

  15. Il vezi pe mike tyson intr-un bar cum o ia razna. Stii ca daca il lasi in pace nu o sa se intample nimic. O injura pe chelnerita si pleaca acasa.
    Daca votezi DA: e ca si cand te-ai duce la chelnerita, ai sparge si tu o bere, ca stii ca oricum e o proasta. Eventual o si scuipi.
    Daca votezi NU: te duci la el si ii zici „auzi ma, futut-i mortii tei”, pentru ca stii ca alta data ti s-a zis sa suni la politie daca vezi scandaluri. Ca atare, risti sa iti iei un pumn in fata si, daca tot e acolo ii sparge si ei mufarina, eventual sparge si niste sticle de uischi bun. Ca atare, tu in spital, aia batuta, uischiul varsat, dat tu ai fost principial!

    00
  16. Economie101 are o analiză mai lucrată, go there

    00
  17. Cm alambicat subiectul așa cum își place ție.
    Singura notă: dacă se propune interzicerea avortului din cele 8 milioane de femei nu vor vor contra mai mult de 50%.De ce?Fiindcă pe aceeași logică a ajuns psd-ul la putere.Și nu este exclus să iasă din nou peste 2 ani.

    00
  18. Poate daca ati fi mai ponderati in a avea pareri, si ati studia problema referendumului mai in detaliu, ati sesiza inca doua aspecte importante:
    1. la acest referendum NU va fi activ Sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal (SIMPV). Da, asa cum ai zis mai sus, vor fi observatori trimisi de societatea civila, dar la acest referendum se va testa o strategie completa de fraudare a votului, ca sa poata fi perfectionata atunci cand va conta cu adevarat ( debarcarea lui Johanis?)
    2. treceti prea usor peste costurile totale a referendumului. Suma nu este mica, daca o raportam la asteptarile esalonului cel mai de jos din PSD. Sigur ca 35-40 de milioane de euro par un mizilic pt. un Dragnea, dar”soldatilor” PSD, aia care lipesc afisele la alegeri si stau lipiti de sectiile de votare ca sa te „indrume” cum sa votezi corect, acesti 500-1000 de lei pe care ii pot lua facand parte din comisiile de vot, acolo unde sunt bagati majoritatea, le vin la marele fix.

    00
    • Nu cred ca se trec lucrurile astea cu vederea (eu nu le-am trecut, nu ma pot pronunta in numele tuturor)… Doar ca eu o vad asta o tema separata de discutie (PSD face ce a facut intotdeauna si ne fura cumva cand are ocazia – ete, acum au referendumul asta ce-l pastreaza la sertar de 2 ani)… Normal ca nu trebuia facut, normal ca suma e imensa, normal ca au facut mici modificari la legea referendumului si fac un mic test.. Dar din nou, asta e o cu totul alta discutie (importanta si ea, dar ce face si mai ciudata dorinta oamenilor de a lipsi de la vot)

      Intre timp avem in fata un vot de modificare a Constitutiei cu posibile consecinte morale si directe cat se poate de reale (chiar daca scriptic rezultatul modificarii asupra populatiei tarii noastre va fi egal cu zero)… Noi de ce nu vedem referendumul asta real tot ca pe o oportunitate sa ne definim si sa aratam atat clasei politice cat si lumii ca avem in tara o majoritate de oameni ce sunt in stare sa-si aleaga soarta..? Ahh, ca nu o avem, am inteles;

      00
  19. Singura cale reala de a te opune acum e boicotarea acestui referendum. Eu cred ca la pragul asta mic au sanse mari sa-l treaca, mai ales ca 2 zile si isi mobilizeaza toata masinaria de vot. O sa umble din usa in usa sa cheme lumea.

    00
  20. Bai Fluture, eu inteleg ca ai o parere a ta si o aperi. Si zau ca nu e un lucru rau, dar faci niste afirmatii din burta pe care le sustii cu zero argumente .
    „Referendumul asta nu are legatura cu PSD. Nici una. Doar in teoriile conspiratiei din ce in ce mai abundente de când exista Internet.” Dovezi? Argumente? Nimic?
    „Dar de la ceilalti, ce-a mai tare e aia cu “apoi o sa interzica avortul” Trecand peste faptul ca „cea” se scrie legat, ti-am dat ieri link la agenda organizatiei ProVita, susinatorul oficial CpF. E o chestie publicata de ei, nu de un site de can-can. Stiu ca tie ti se pare ca e totul o teorie a conspiratiei, dar cand o organizatie care aduna prin presiune 3 milioane de semnaturi ( sau le falsifica) pentru a justifica un referendum , poate sa stranga alte 6 milioane la fel si sa interzica avortul. Sau sa schimbe legea astfel incat pentru chestii din astea de interes national sa se decida „de la centru”, de exemplu de catre Firea, ca si asa e de parere ca cei care n-au copii nu sunt oameni.
    Cat despre argumentul de la final cu „furtisagurile” si plangerile oamenilor, am ras sincer. Sunt primarii care au determinat oamenii sa isi retraga semnaturile pentru „fara penali”, sunt vreo 20 de plangeri penale pentru abuz in serviciu, si nu s-a schimbat NIMIC. Dar tu continua sa te bazezi pe plangerile oamenilor din Cuca Macaii in timp ce validezi o perdeluta de fum menita sa distraga putin atentia de la alte probleme.

    00
  21. „Dar de la ceilalti, ce-a mai tare e aia cu “apoi o sa interzica avortul”. Vai, dar cum, dar asa ceva nu e posibil, hai sa ne mobilizam, hai sa ii injuram pe unii pe FB si Interneti. ”

    Cred ca ar trebui sa ne dam un pic in spate si sa ne uitam mai bine la Cpf. Crede cineva ca oamenii si-a creat oastea asta doar pentru referendumul asta inutil? Caci asta fac acum, isi creaza o oaste. Muncesc de mai bine de 15 ani ca sa faca asta. Credeti ca dupa acest referendum se duc toti acasa si totul o sa fie bine si frumos si la vara, cald?

    Cautati pe net activitatea ong-urilor afiliate/cu legaturi si vedeti ca muncesc din greu, de mai multi ani. Au incercat sa genereze o masa critica pornind exact de la tema de mai sus: „avortul”. Asta era tema acum 10-15 ani peste tot. Consultantii s-au prins destul de repede ca nu au sanse, amintirile cumplite din perioada decretului nu le dadeau sanse si nu suntem Polonia, unde catolicismul e foarte puternic. Asa ca au trecut mai departe, atacand o tema unde aveau sanse mult mai mari, homosexualitatea.

    Si sunt buni. Am gasit persoane reale care s-au activat complet cu acest referendum, desi au fost ani si ani in care nu erau activi la teme publice de niciun fel, isi vedeau de familie, munca, cumetrii si concedii. Acum sunt aproape fanatici: „pericolul homesexual a atacat societatea roamneasca si trebuie luptat impotriva lui”

    Pe mine ma cam sperie ce face cpf-ul asta. Au gasit o bresa in populatie si o sa faca tot ce pot ca sa o largeasca. Nu m-as mira deloc sa intre in politica, dar inca nu in ciclul asta electoral. Cred ca o sa imi aduc aminte cu drag de Dragnea si Tudorel, daca se intampla asta. De abia atunci o sa ma gandesc serios sa o tai din tara asta, chiar daca o fac cam prea la batranete. Si, nu, nu sunt nici homosexual, nici evreu, nici alta minoritate de orice fel, poate doar din minoritatea barbatilor de varsta medie care nu bea bere deloc.

    P.S. In linia asta, am fost vara asta intr-un hotel din Constanta, numit „crestin”. M-am cam speriat din nou. La intrare: librarie cu lumanari, tamaie si literatura cam dubioasa. Pe pereti, daci, icoane, Ceausescu si Codreanu. In camere, brosuri despre avort si pacatul de moarte pe care il faci. Bonus: Carticica Sefului de Cuib Legionar pe noptiera. Nu exagerez cu nimic. Pe booking.com, tacere totala, nimeni nu pomeneste de asta. Ba da, multi dau plusuri pentru atmosfera „crestina autentica, romaneasca”

    Stau si ma gandesc, precum Cocosila, unde o sa duca asta.

    Strict punctual, eu gandesc asa: ar trebui ca acest referendum sa cada complet in uitare, sa nu mearga nici 10% din populatie la vot. Ar fi cel mai sanatos pentru societatea noastra sa ne oprim aici.

    00
  22. @fluture, uite care-i treaba, tie ti se pare stupid ca „o sa interzica aia avortul”. Nu-i asa. O victorie Cpf le da mai mult elan. Politicile de dreapta au inflorit peste tot in Europa, deci e un moment bun. Asa cum s-au gasit 3 mil de habotnici sa „salveze” familia, o parte din ei constransi de preoti, altii din ura, altii din alte motive stupide, pe un motiv de genul – avort- eu spun ca se gasesc mai mult de 8 mil anti-avort si anti-contraceptie. Asta pentru ca natalitatea (a se intelege pensiile si nevoia de sclavi) e in scadere.
    Argumentul tau ca suntem egali la numar si s-or gasi 8 mil de femei sa voteze pro-choice e limitat. Nu pui in balanta babele care stiu ele ca femeia tre’ sa fie o vita de prasila, si cum ele s-au chinuit cu plozi, asa sa faca si „destrabalatele” astea tinere, plus femeile care au deja copii si multe dintre ele se cred tare superioare (unele fiind doar invidioase pe libertatea celor care nu fac copii). Deci nu prea m-as baza pe femei in chestiunea cu avortul.
    Mai degraba as spune ca vor fi mai multi barbati pro-choice in aceasta chestiune, fie pentru ca nu au chef de-o pleasca pe cap – cu tot cu plata pensiei alimentare, fie n-au nici ei planuri de a-si da genele mai departe, sau de a mai creste inca niste copii pe langa cei pe care deja ii au.
    A 2-a chestiune e Polonia, care poate fi folosita ca exemplu.
    Per total, sunt sanse mai mari de 50% sa se ajunga la un referendum si sa si treaca, ducandu-ne in evul mediu.

    00
    • @Elena – gândirea asta ca „CpF ne duce in Evul Mediu” nu poate fi decât o gândire de oameni la fel de limitati ca cei din Cpf. Ceea ce e chiar paradoxal, având in vedere ca acestia din urma ar trebui sa fie mai progresisti.

      Daca cineva incearca sa iti ia niste drepturi, eu zic ca ai OBLIGATIA sa lupti pentru ele. Daca lupta asta se desfasoara strict pe tarâm „internet” si „strategic” (aka, nu ne ducem la vot, am rezolvat problema), zic ca meriti ca cineva sa iti ia acele drepturi. Pentru ca ai cedat atât de usor, incât oricine poate interpreta ca nu era asa de important.

      Am zis de 8 milioane de femei si, apoi, am zis ca ar trebui sa se gaseasca 5 milioane care sa… Tu ai plecat de la informatia asta si mi-ai zis de „babele care…”. Nu crezi ca babele alea sunt in cele 3 milioane pe care le-am dat la o parte din cele 8? De ce a trebuit sa faci cifrele in asa fel incât sa iti confirme tie temerile ca unii ar putea sa ne ia anumite libertati?

      Polonia? Sunt la putere niste cacati pe care, la un moment dat, electoratul ii va spulbera si va pune lucrurile in ordine. Iar daca totusi electoratul de tip CpF va câstiga, inseamna ca ceilalti, minoritarii, au preferat sa faca altceva decât sa se lupte pentru drepturile lor. Sa se duca la munte, sa nu se duca la vot, sa nu iasa la proteste etc.

    • Ok, sunt la fel de limitata ca aia de la Cpf. Accept, dar nu pot sa nu ma intreb de ce spui ca te afecteaza/deranjeaza jignirile, daca si tu le practici pe post de argumente, cu persoane care nu te-au jignit. Cu ce te deosebesti de „limitatii” aia?
      Nu inteleg de ce ar trebui sa luptam (din nou) pentru niste drepturi deja castigate? E imposibil, statistic vorbind, sa fie o majoritate de voturi NU. Esti de alta parere, bun, dar nu mi se pare ca ai argumente concrete – lupta nu inseamna numai iesit la vot, ci calculat pasii, vazut ce sanse sunt cu mersul la vot, ce sanse sunt cu neprezentarea.
      Internetul e ca o a 4-a putere in stat, poate influenta decizii si contracara propaganda cepefista agresiva, nu-i nimic rau in folosirea tuturor uneltelor care conteaza pentru a informa si a ne informa.
      Cat despre aia cu numarul de femei, mea culpa. Vazusem doar 8 milioane, nu a fost rea intentie. Dar oricum ai face calculele, din aia cu drept de vot, daca s-ar prezenta toti odata, rezultatul o sa fie interzicerea avortului si eventual a contraceptivelor – pentru ca crestinism, misoginie, natalitate and shit. E ceva ce tine de mentalitatea romaneasca. La un referendum din asta, cred ca s-ar intruni cvorumul asa ca e mai probabil ca m-as duce si eu. Dar la referendumul anti-gay, sansele sunt mult mai mici. Orice miscare trebuie calculata, altfel facem mai mult rau decat bine.
      Spui aici despre exercitarea democratiei si mersul la vot. Problema e ca se stiu statisticile, se stie cum o sa voteze lumea, si pe mana democratiei si a votului, o sa pierdem. De fapt, nu pierdem nimic, dar dam mai multa putere cepefeilor.
      In legatura cu Polonia, esti foarte optimist.

      00
    • Elena, una e ca cineva sa zica ca mama ta e curva, sau ca esti prost, si alta e sa spuna ce am spus eu in raspunsul catre tine. Asa ca „jignirile”, e problema ta cum interpretezi, dar nu cred ca eu sunt cel care jigneste.

      Daca nu intelegi ce scriu, daca nu citesti ce scriu, te rog, cât se poate de politicos, nu ma baga in seama. Trece-ma la prostii cu care nu ai ce sa vorbesti, cu care nu are sens sa-ti strici timpul.

      Am scris in textele mele ca pentru drepturi trebuie sa te bati in mai multe moduri. Proteste, petitii, plângeri etc. Sa nu te duci la vot, PENTRU MINE, nu face parte din felurile in care te bati pentru acele drepturi. Poti sa gândesti altfel, e treaba ta. Nu te-am injurat pentru asta, nu te-am obligat sa faci ca mine.

      Si, repet ce am zis si in alte comentarii/posturi: daca minoritatea asta e asa mica incât nu puteti face mai nimic – in afara de a combate pe Interneti si a nu merge la vot – atunci poate ca nu sunteti pregatiti sa obtineti aceste drepturi. Si revin la cele 8 milioane de femei. Daca voi, cele mai afectate de o interzicere a avortului, nu va puteti mobiliza pentru DREPTURILE VOASTRE, nu cred ca ai cum sa ma „agati” pe mine sa intru in jocul vostru de „hai sa nu mergem la vot”. Cu alte cuvinte, noi suntem incapabile sa ne organizam, ia tu pusca asta si mergi la lupta pentru mine. No thanks.

    • @Fluture

      1. poate ca nici ala care ti-a spus ca „ma-ta-i curva”n-a avut intentia sa te jigneasca. Go figure.
      2. La referendum, rezultatul final conteaza, nu balariile astea cu exercitarea votului in orice fel de context.
      3. Nu cred ca vreo femeie care lupta pentru drepturile ei isi pune baza in barbatii din Romania.
      4. Yeah, pe la alte postari chiar am apreciat cateva pareri de-ale tale, asta in schimb mi s-a parut aiurea argumentata.
      5. Nu te mai deranjez, promit.

      00
    • 1. Serios? Deci nu exista grade de jignire. O sa incepem sa ne luam mamele la pula, dar nu ca sa ne jignim, ci doar ca sa „go figure” fiecare dintre noi.
      2. Cu siguranta, la referendum conteaza doar balariile celor cu nu mergeti la vot.
      3. N-ai inteles nici acum ce am zis. Nici acum, dupa a treia citire. Sau, poate ai inteles, dar te prefaci. Tocmai asta spuneam, femeile sunt suficient de multe ca sa nu aiba nevoie sa se bazeze pe barbatii din România. Dar tot o sa pierdeti in fata CpF care o sa va interzica avorturile. Pentru ca la vot vor iesi doar câteva zeci de mii din cele 8 milioane.
      4. Nu imi scriu parerile ca sa fie cineva de-acord cu ele. Nu am nevoie sa argumentez nimic. Si nici voi. Puteti considera postarile mele ca niste postari mai nereusite ale lui Vali, de exemplu. Sau, ca niste postari despre „drive test”.
      5. Sper sa te tii de promisiune.

    • @fluture, cel care a comentat „care merge la referendum ma-sa-i curva ” nu te-a atacat direct, tu ai venit si ai scris „Atunci mama-i curva” ca apoi sa faci din asta un intreg show. Puteai sa ii stergi comentariul , puteai sa il ignori, putea sa alegi sa nu scrii ce ai scris. Dar daca faceai asta, nu mai aveai de ce sa te plangi in articolul urmator.
      E clar ca iti place sa provoci, si nu neaparat la gandire. Tin minte ca si eu ti-am spus la un moment dat ceva general despre educatie si cei 7 ani de acasa, si tu ai facut un pity fest ca m-am luat de maica-ta.
      Daca tot imparti pareri semi-avizate peste tot si judeci comportamentul oamenilor poate ar trebui sa incepi sa te uiti putin la tine si la modul in care interactionezi. S-au mai perindat pe aici oameni cu opinii controversate, dar toti si-au asumat consecintele si si-au sustinut argumentele fara sa fuga sa se planga la mama de fiecare data cand cineva i-a insultat.

      00
    • Pentru a N a oara, nu esti obligata sa citesti si, cu atât mai putin, sa comentezi. Iar eu nu sunt obligat in nici un fel sa argumentez, doar pentru ca ASA VREI TU.

      „puteai sa stergi comentariu, puteai sa il ignori, puteai sa alegi sa nu scrii ce ai scris” – puteam sa fac ce vreau eu. Intelegi asta? Si am facut exact ce am vrut eu. E asa de complicat de inteles? Fac exact ce vreau eu, nu ce te astepti tu ca ar trebui sa fac. Si nu, nu e nevoie sa ascult ineptiile comentariilor, doar pentru ca sunt intr-un spatiu public. Si, cu toate astea, las sute de comentarii impotriva sa treaca. Dar pentru unii, ca tine, tot nu e suficient, ar trebui sa fac asa pentru ca, sau sa fac asa pentru ca… asa vrei tu.

      M-am legat de comentariul cu „ma-sa e curva” si am scris tot despre referendum. Nu am scris 3 pagini despre vai, ce porc e omul ala ca mi-a facut mama curva. Ca sa scriu articole ma leg de ce vreau eu, nu de ce si cum crezi TU ca ar trebui sa fac EU. La schimbul cu tine pentru lipsa mea de educatie am reactionat in comentariu, nu am facut nici un post pe tema asta. Si, da, am reactionat pentru ca nu stii nimic despre mine, dar vii sa te dai nu stiu ce prin comentarii si, cu ocazia asta, indirect, sa-mi insulti parintii ca nu mi-au dat cei 7 ani de acasa. Si eu trebuie sa zic, eventual, da, ai dreptate, cum de nu m-am gândit la asta.

      Pentru a N a oara, scriu absolut ce vreau eu si argumentez fix ce vreau eu. Nu am nevoie de sfaturile tale „avizate”, nu am nevoie de absolut nimic de la tine. Nu iti place, nu citi, treci mai departe. Nu e nevoie de parerea ta, nu e nevoie sa vii sa ma pui tu la punct in nici un fel. Faptul ca exista sectiune de comentarii nu inseamna ca trebuie sa vii sa-mi dai peste bot, pentru ca TU STII MAI BINE sau ca TU ESTI MAI AVIZATA. Move along, sunt mai multi autori, sunt mai multe bloguri, mergi tu acolo unde ai confirmation bias si lasa-ma pe mine cu ale mele. Nu ti-am cerut parerea, nu te forta sa mi-o dai.

  23. Incep sa-mi pierd orice speranta la normalitate pe lumea asta:

    1) E uimitoare memoria scurta a celor ce spun ca semnaturile au fost stranse de PSD.. (Nu, nu au fost stranse de PSD si e foarte posibil sa nici nu coincida cu electoratul lor).. Au fost stranse cu multi bani si oameni/preoti ce au avut grija sa nu faca galagie pana ce nu s-au strans semnaturile; Oamenii nu au stiut ce semneaza neaparat, dar cand vine un elev cu profesorul de religie in spate ce sa-i spui… Semnezi si-ti vezi mai departe de viata
    Ia uitati cat de incinse erau spiritele acum 2 ani cand nimeni nu-i baga in seama: https://www.vice.com/ro/article/bmzvp5/coalitia-pentru-familie-a-depus-trei-milioane-de-semnaturi-la-senatul-romaniei
    Scandalul a inceput apoi; PSD-ul s-a implicat si mai tarziu

    2) De curiozitate, daca prin 4 sau 5 Dragnea va fi achitat, o sa iesim in strada pe 6 si 7 in timp ce se organizeaza un referendum national, nu? E aceeasi tactica ce se face de 30 de ani si noi inca mai punem botul; Deja s-a inceput cu „decizia de a considera ca jandarmeria a actionat corect”;

    3) E ilogic sa spui ca votul asta nu conteaza pentru ca e doar o manipulare PSDista… Votul e real, referendumul e real, urmarile sunt reale… PSD, PNL, USR nu conteaza in ecuatia asta; (ei doar vor capitaliza rezultatul referendumului indiferent de cum va iesi)

    4) Neparticiparea la vot e o optiune, lucru cu care trebuie toti sa fim de acord; Doar ca optiunea in sine spune „nu sunt de acord cu niciuna din optiunile prezentate”, nici decum alte vise umede ce le ai ca stand cu o mana pe mouse si una pe pula o sa conteze parerea ta; E ilogic sa insemne alteceva.. Insasi ideea de a pune o limita pe numarul de participanti e nou introdusa (ma rog, de prin 2012, ca sa nu fie demis Basescu) dar doreste a fi mai degraba o chestie de interes… Daca nu se merg la vot 30% inseamna ca nu exista suficient interes pentru problema expusa deci nu se modifica nimic…

    E ok sa nu mergi la vot (nu ca o zic eu, dar mnah…), dar macar fi cinstit si spune ca nu-ti pasa sau nu te-ai regasit in problema expusa, nu te pacali singur sa crezi ca ti-ai facut indatorirea civica;

    In ciuda convingerilor mele voi incerca si eu sa urmaresc ce se intampla la vot si am sa ma duc doar daca se valideaza.. Dar astia ca mine nu vor conta pentru nimic la final.. Dar lasa ca am sa citesc a doua zi cum de data asta sunt de vina ca am votat;

    5) Retoricile sunt tampite de ambele tabere pentru ca lumea se preface ca vorbeste de si cu argumente cand defapt isi expune doar diverse temeri… Si cum teama in general nu e argumentata…

    P.S. Oare realizeaza careva cu adevarat implicatiile validarii unui astfel de referendum? Nu doar pentru noi, dar pentru comunitatea de homosexual de la noi sau, mai rau, la est de noi.. Acolo unde victoria asta chiar va da un glas celor ce stau in spatele CpF-ului romanesc; Si nu, nu ma refer la PSD

    00
  24. Cosmin, gaura din planul tau e ca se poate da un comunicat de presa care sa spuna ca s-a indeplinit cvorumul ( stim deja ca CpF nu se da in laturi de la nimic daca au imprastiat fluturasi pe care scruia ca in 6&7 octombrie referendumul e pentru farapenali) si tu fugi si pui stampila, apoi ups, eroare statisticam nu se indeplinise cvorumul dar acum ca au fugit toti aia care asteptau sa vada ce se intampla, e indeplinit, da, multumim, pa.
    Stiu, in lumea ideala asa ceva e ilegal si va fi pedepsit. In Romania lui Dragnea e diar o scurtatura spre succes.

    00
    • @Iulia: Ei pot da ce comunicat doresc.. Statistica nu e tinuta de o singura agentie si, personal, nu pot sa cred nimic din ce porneste de la CpF, PSD, BOR, etc.. Nici daca iasa insusi Dragnea (sau Vioria, dar ea cred ca are o problema si nu intelege care-i chestia cu procentajele) sa-mi spuna care-i „scorul” nu l-as crede fara sa-l caut si in alte surse :)..

      In plus, cred ca am fost clar deja ca planul imi incalca convingerile si ca eu m-as cam duce la votul asta (si mi s-ar parea normal si important ca toata lumea sa mearga); Deci oricum o sa pice vine pe mine si cei ca mine ca ne-am dus la vot si am validat referendumul;

      00
    • @Cosmin, pentru Iulia si pentru Elena, un comunicat al CpF ar face cât o OUG. Teoria conspiratiei la nivel maxim. Ca si cum, dupa referendumul asta, noi, cu totii, suntem in pielea goala si nu mai avem nimic de facut. Ca si cum ne-au luat vocea, ne-au luat picioarele si mâinile, si nu ne mai putem exprima nicicum.

      Trebuie sa fii redus mintal (nu e jignire, „go figure”) sa crezi ca referendumul asta inseamna reinstalarea dictaturii in România. Si, ca, vai, apoi nu mai e nimic de facut, gata cu drepturile mele civice. Inseamna ca nu ai luptat niciodata pentru nimic in viata ta. In afara de lupte pe Internet, eventual strategice.

    • @fluture: Cred ca te simti putin lezat si exagerezi si tu … Cu riscul de a ma repeta, foarte multe lucruri ce se spun in perioada asta sunt din teama (de ambele tabere)… Teama e o emotie si in general nu e argumentata… Cum ai facut un efort (si te felicit pentru asta, personal nu cred ca am mai comentat pe blogul asta atat de des cat am facut-o la postarile tale) sa intelegi temerile celor ce vor referendumul, cred ca poti face un efort sa intelegi si temerile celor ce nu-l vor;

      Pana la urme le inteleg si pe ele… Cand manipularile si minciunile (de ambele tabere)
      sunt foarte puternice e greu sa treci peste orice frica ai avea… Si cand frica ta e despre avort si intradevar gupurile din spatele CpF sunt si activisti impotriva avortului (ADF – Alliance Defending Freedom – un ONG american, de exemplu, cunoscut pentru orice inseamna anti-avort, anti-homosexuali, anti-vaccin .. in numele libertatii desigur .. sunt implicati si aici si in campania anti-avort din Polonia – si aia au un buget enorm)

      Uite de exemplu, la faza cu avortul… Oare a stat si a incercat careva mai moderat chiar sa discute cu ele despre asta? Eu cred ca nu prea.. In majoritatea forumurilor si blogurilor poti sa spui orice atata timp cat esti de aceeasi baricada cu ceilalti.. Si o sa fi injurat pentru orice daca esti de partea cealalta..

      Eu sunt surprins de alta chestie.. daca ti-e teama ca asta e o conspiratie ce va duce spre o campanie anti-avort, de ce nu iesi sa spui „NU” (prin vot, de exemplu) si de ce se lasa totul la voia sortii in speranta invalidarii??

      00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube