Ejneboon, cum să te duci undeva unde nu e aglomerat?!

Ieri mă uitam la o fază. În restaurantul vieții au intrat 14 persoane, adulți și copii, coborând din mașini cu număr de PH.

Întâi au vrut să stea toți împreună, au început sa unească mese, după care au mai calculat o dată, au mai luat scaune de la alte mese și apoi au văzut că există două mese mari pentru grupuri, unde au loc toți la o singură masă. Au pus mesele la loc și s-au reorientat către mesele alea.

Faza amuzantă nu e că erau adulți și nu e ca și cum nu se văzuseră de 10 ani, ci că nu au stat toți în același timp la masă niciodată. Unii se duceau să fumeze, copiii se jucau pe afară, alții stăteau în picioare pe lângă copii. Nici când a venit mâncarea nu au stat toți la masă.

Nu știu dacă am înțeles vreodată asta cu “să stăm toți împreună neapărat”. OK, dacă se poate bine, dacă nu, nu e tragedia vieții. Am mai văzut boala asta în avion. Nu se poate să stăm despărțiți 2 ore, naibii, murim!

Apoi, cred că succesul unui local e dat de prețul cafelei. Să fie un echilibru între “e ieftină” și “e bună”. Dai o cafea decentă la 3 lei, nu mai contează cum e mâncarea. Urci calitatea cafelei, poți să le dai mâncare stricată, că vor strâmba din nas și vor mai cere o cafea, că oricum jumătate nu știu ce gust are mâncarea, din cauza țigărilor.

A treia fază: oamenii veniseră de la Ploiești să mănânce la un fast food pe DN1. Știu asta pentru că se uitau la coada de mașini spre Ploiești și se plângeau că o să le ia o oră să ajungă înapoi acasă. Asta a fost gândirea lor: să mergem pe DN1 duminica!!! Sigur e liber! Și, la naiba, nu e  nici un restaurant deschis în nici o altă direcție!

Asta nu înțeleg deloc. Au văzut un deget frumos, gras, sănătos, și au dat cu ciocanul în el! De ce ai face asta? Nu știi că, de 10 ani, e omor pe drumul ăla? Ba tocmai că știi, că ești din localitate, și ar trebui să te ducă capul să nu faci greșeala să ieși pe el dacă nu ai treabă cu adevărat.

Reiau teoria mea: oamenii se pun de bunăvoie în situații nasoale pentru a se putea plânge că e o situație nasoală.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

54 comentarii

  1. Oamenii is veniti de pe alte meleaguri, n-au eu de inde sa stie cum e cu traficul

    00
  2. În avion cel mai mult îmi plac ăia care merg cu low cost, nu plătesc 3-5 euro pentru locuri preferenţiale, apoi se roagă de oameni să se mute undeva în fundul avionului, eventual pe scaunul din mijloc, ca să stea şi ei împreună.

    Am păţit la un moment dat chiar pe loc plătit, la geam, să încerce să mă mute la cucurigu „că suntem o familie”. Zborul era sub 2 ore, până la urmă au găsit alt fraier. Nici nu ştiu, asta cu familia care trebuie să stea pe acelaşi rând în avion e în constituţie? Dacă nu, ar trebui s-o bage.

    00
    • tu ti-ai lasa iubita pe scaun langa un manelar transpirat?
      calatoritul impreuna presupune bonding, mai te giugiulesti mai ceva
      la familii e important sa aiba kinderul sub supraveghere, etc.

      marlania e la companii, taxeaza ca disperatii orice kkt. inainte te aloca decent impreuna, acum te aloca aleator si la mijloc. probabil urmeaza taxe de 3-5 euro pentru o apa plata si ulterior pentru folosirea budei

      00
    • îți iei din timp loc împreună. dacă nu, manelarul transpirat îți va bulăni prietena.

    • NOU
      #5

      Bro, stii regulile, conformeaza-te sau mergi cu zbor de linie.

      Altminteri, esti un roman, comportandu-se romaneste.

      Nimic nou.

      00
    • S-a terminat ce cu muia e Flat. La mintea lui, sistemul informatic al companiei aeriene ar trebui sa stie ca Veorica e sotia lui Flat, si automat ar trebui sa le dea locuri vecine, ca poate pe Veorica o fura vreunu in zbor. La fel patesc odata asa, cumparat loc la geam, ajung la scaun, un printesa pe locul meu, ghertoiul(pestele) langa ea. Imi cer scuze, stati pe locul meu, el face, stai si tu in alta parte. Ma bufneste rasul cand ma gandesc la situatie, am chemat stewardesa pana la urma, ca sa imi elibereze locul. Eu ii vorbeam la persoana a 3a, el ma tutuia de parca eram vreun fraier. Si da, se intampla la wizzair, zbor de Italia, si mai dezastru.

      00
    • Asta cu platitul locurilor ca sa stai unul langa altul e o mizerie pe care o fac companiile low-cost. Pana acum ceva ani, daca iti luai 2 bilete pe aceeasi comanda primeai locuri unul langa altul. Api s-au prins ca e un mod de a stoarce niste bani si dau locuri random, unul in fata si altul in spatele avionului.

      00
    • eu pentru urmatoarea vacanta am luat direct si locurile. dus intors au fost 12 euro in plus, nu un capat de tara pentru zboruri care au fost 100 dus intors de persoana.

      in schimb cand zbor singur imi place sa sa stiu ca dau mai putini bani pentru ca unii vor sa se giugiuleasca si platesc. de cate ori am fost rugat sa ma mut am avut noroc, am schimbat scaunul din mijloc cu unul din margine, altfel nu ma misc.

      intradevar @alex_b ai dreptate pe vremuri la ryanair daca faceati rezervare si checkin impreuna te cam punea unu langa altul. acum va testeaza relatia :)

      00
    • au inceput si astia de linie sa faca d-astea, va fi o practica generalizata pornita de la mizeriile de lowcost. asa cum e si cu bagajele si cu mancarea si cu tot

      @Saragea da kois sistemul stie in plm ca io nu comand 2 bilete pentru mine si un pasager complet strain sa am asa un bilet in plus la bisnita prin aeroport

      PS mai sunt unii destepti care vor sa cumpere 3 bilete in loc de 2 ca sa aiba loc sa se intinda pe scaunul din mijloc – ghici ce – pentru ca oricum fac overbooking, companiile se pisa pe biletul ala platit si pun pe altul acolo. nu exista mizerie mai mare ca la companiile aeriene, eu profit de fiecare data sa le fac paguba si viata un iad stewardezelor si handlerilor, le cer si suc si apa si ceai si cafea si cola si bere si vin daca am voie 32 de kg pai iau ganterele cu mine sa cantareasca 31,9 geamantanul, consuma mai mult kerosen, le fur revistele alea cu prim ajutor si planul avionului ca sa fie nevoiti sa tipareasca altele etc.

      00
    • Patit si eu, refuzat elegant (platisem pt loc), la care toparlanii au inceput cu atacuri pe latura emotionala, ca ii e fomeia bortoasa si nu pot sta despartiti.

      Cuplu 50+ ani, mhm, seems legit.

      Data viitoare am sa apelez la troleala, cu bunul simt nu prea le-a placut, se uitau la mine de parca le-as fi innecat pruncul imaginar in cadelnita cu tuica.

      00
    • De cate ori am calatorit cu kinderii, cel putin unul dintre noi (adultii) am primit loc langa ei.
      Si e safety-rule: adult+copil primesc loc impreuna in zona din mijlocul avionului (langa usile de urgenta).

      00
    • Flat, no biggie, nu impresioneaza pe nimeni din personalul de bord comportamentul tau de copil razgaiat, au vazut la viata lor multe. Desi iti asumi multe riscuri cand il superi pe ala care-ti aduce si apa si suc si ceai si cola, daca ma intelegi ;)

      00
    • Pe subiectul ăsta cu locurile în avion era o știre amuzantă pe la începutul anului, cu pasagerul obez obligat să-și cumpere 2 locuri în avion, ca apoi la plecare să constate că locurile sunt unul lângă altul… dar despărțite de culoar. :))

      00
    • Desi de multe ori am apreciat comentariile lui hoinaru (si w!ll imi placea cum scrie), acum, din punctul meu de vedere, nu pot sa nu remarc atitudinea de roman, de dac autentic „Cum se poate boss asa ceva sa vrei tu sa ma mut? Mars de aici si gaseste-ti alt fraier, eu intre timp te mai iau si la misto, io am platit si stau unde vreau” si sa sa-i reamintesc ca nu e cu nimic diferit de noi restul „PSDistilor”. (bine, acum intre noi fie vorba, daca am bagat fraza asta acum la inceput, nici nu mai conteaza ce scriu mai departe, se va pregati sa-mi scrie o replica drept ce idiot sunt)

      Sunt total de acord ca exista niste reguli si ca daca vrei scaune alaturate, iti iei din timp si platesti costul aditional, altfel, accepti riscul sa stati despartiti si na, accepti consecintele si nu faci „vai, dar ce ma fac acum?”.

      Cateva mici detalii: sistemul informatic nu iti da scaune unul langa altul in momnetul cand iti iei biletul, exceptii facand situatiile cand sunt scaune pentru care se plateste un cost aditional (sa zicem extra economy unde iti da un pic mai mult spatiu la picioare, posibil si business). In mod normal, cand cumperi bilet, sistemul stie pentru cate persoane ai platit, tocmai pentru ca atunci cand alegi ruta, alegi si numarul de adulti si nr de copii, si cand iti genereaza PNR-ul s (confirmarea biletului) stie ca esti „Gigel party of 4”, asta ca explicatie cum stie ca Dancila e sotia lui Dragnea, practic nu stie ca e sotia, stie ca Dragnea face parte dintr-un grup de 4 persoane pentru zborul ala. Alegerea scaunului se face in perioada de checkin care e cu maxim 24 de ore inainte si vei primi locuri in functie de care si cate sunt disponibile pentru alegere si pentru categoria pentru care ai platit biletul, ai platit bilet standard, e posibil sa nu poti sa alegi la pretul ala sau chiar daca ai platit pentru extra comfort si poti alege, daca sunteti o familie de 6 si doar cate doua sunt alaturate pentru ca au fost altii inainte care au platit si ei, ghinion, asta e, alegi ce a ramas.

      Acum, revenind la comentariul lui hoinaru, repet, sunt total de acord, vrei loc iti iei din timp si platesti pentru loc confirmat, insa aici pot da x exemple pentru care e posibil ca nenea ala care are o familie cu copii sa zicem sa nu fi reusit sa ia cu loc confirmat (poate a aparut decizia mai tarziu de a lua bilet si scria, „doar 3 locuri ramase pe ruta asta”, poate nu a putut alege, poate a luat prin agentie si madam nu a stiut, poate nu a avut cum sa faca checkin online ca nu are acasa, poate abia la aeroport a reusit sa faca, etc, sunt exemple). Insa, ideea e mai mult de atat, ideea e sa te adaptezi situatiei si, daca nu-ti cade un picior, sa incerci sa iesi din zona de confort si din renumele nostru de roman autentic si, pentru o zi, sa incerci sa gandesti mai departe decat un simplu roman pe care-l doare-n pula de oricine din jur. Inteleg ca ai platit pentru el, chiar si asa, sunt situatii cand poti sa iti bagi pula in ei de 12 euro. Sunt total de acord ca daca vine nu stiu ce cocalar si el zice „mars si aseaza-te si tu in alta parte ca eu stau langa printesa mea”, chem stewardeza sa ia hoitul de pe locul ala, insa, daca sunt niste batrani care abia se misca sau daca e o familie si are 2 copii mici, pot sa fac un efort sa nu-i las sa plece in capatul avionului si sa mai rad „s-au dus la alt fraier, eu nu-s eu am fost destept si am stat tare pe pozitie”, pentru ca iti zic sincer, din experienta, e foarte complicat si pentru 2 persoane sa tina 2 copii mici linistiti si ocupati unde unul sa aiba grija de ei, altul sa caute prin genti (oricat de pregatit ai fi de acas, tot ceva e pus in alta geanta), iti dai seama pentru o singura persoana. Pentru ca asta e deranjant pentru mine in ce ai zis „ai confirmat ca era un zbor sub 2 ore deci nu-ti cadeau ouale desi inteleg ca ai platit, ai mai fost si arogant „s-au dus la alt fraier” de parca nu stiu ce schema de teapa urmareau si tu le-ai dejucat planul. La fel si w!ll ala, alt roman, s-a prins el instant ca nenea incerca sa-l faca la sentiment si i-a dajucat planul „unde ai suferit tu bah de pre infart? ia arata fisa de externare! nu ai? mars de aici cu vrajeala” (bine, aici mananc cacat si ma iau degeaba de w!ll, omul a zis ca i-a refuzat politicos). Deranjant nu e ca nu vrei sa te muti, pentru ca repet, e dreptul tau si motivul tau sa ramai pe locul ala mai ales ca zici ca ai platit pentru el, deranjant e modul cum te comporti la o cerere de genul asta, cand poti sa zici pur si simplu „imi cer scuze pentru situatie dar eu as vrea sa raman pe locul acesta, insa va rog sa vorbiti cu stewardeza poate va poate ajuta si sa va gaseasca un loc alaturat”.

      Mutatul mai tine si de situatie asa cum poate am fost eu primul la lift si vine unul scaun cu rotile, nu inseamna ca ii zic, „fratioare, asteapta-ti randul”. Iti dau un simplu exemplu, si nu considera ca il dau ca sa ma dau eu nu stiu ce Mesia: am venit sa fac botezul copilului mic in martie pe frig, am 2 copii, venisem cu sotia, unul statea in brate, si unul avea loc aveam 3 locuri alaturate cumparate. Ajung in avion, pe locul de la geam (din cele 3) un baiat statea acolo, intreb daca cumva e corect locul pentru ca si noi avem loc la geam, el zice ca acolo e locul lui fara sa scoata biletul dar ma intreaba daca vreau sa il scoata, observ ca mana dreapta ii era amputata de la umar, ii zic „stai linistit, e ok, si noi avem acelasi numar dar probabil a fost o greseala si s-au dat locuri aceleasi (desi stiu ca nu e o greseala sa se dea un loc la fel, decat daca softul are un bug la alegerea locului), stai acolo ca ma duc putin mai in spate”. Am luat unul dintre cei doi copii, mai exact pe ala de 3 luni, un biberon, un scutec si servetele umede, pungi de pampersi care erau pregatite intr-o gentuta mica deja si am intrebat stewardeza pe ce loc e ok sa ma mut mai in spate. Acum ce era sa ii fac? sa-l pun sa-si ia cu o mana bagajele sa plece la mama dracu? La asta ma refer, daca nu-ti cade un coi sau nu-ti pierzi rinichiul, poti gandi un pic mai departe de reguli si sa te adaptezi situatiei.

      00
    • De acord cu hoinaru. Vreau sa merg cu familia imi iau bilet din timp si platesc sa stam impreuna. Nu sa ma tiganesc in avion ca sa fiu eu cel mai smecher care a econimisit 10 euro.

      00
    • @cristi, pe principiul puricelui care atunci cand ii tai picioarele nu mai aude, asa si romanul, cand ii tai o mana nu mai stie sa citeasca ce loc are pe bilet.

      00
    • @theblack, se pot face confuzii, suntem oameni. Iti dau exemplu, zbori din Australia, ai 2 escale, ai 3 bilete cu locuri, e f usor sa confunzi (chiar daca la poarta dai biletul corect), sa zici ca pe primul segment ai zborul 21A si de fapt era pe ultimul segment si tu sa fii sigur in sinea ta ca aveai 21A, mai ales daca ai deja mainile ocupate cu bagajele familiei. Inteleg acum gluma, dar evit sa intru in detalii de ce avea x mana amputata, poate situatia e mai complexa.

      00
    • Si totusi, unde este capatul de tara daca esti intrebat politicos daca se poate sau nu?

      00
    • @hoinaru, am insistat in exemplu cu familia cu copii mai mult pentru ca si eu am familie cu copii probabil dar nu asta era ideea sa zic „ia uitati, om fara mila, vrea sa dezbine familia” si alte cacaturi de Antena 3. E un exemplu, nu il lua direct. Putea sa vina si o prostituata sa te roage sa te muti pentru ca ea avea un motiv in minte si ar fi vrut stea pe locul ala si era fix acelasi lucru pentru mine. Reactia mea la comentariul tau are legatura cum privit si ai pus tu problema la o rugaminte din partea cuiva daca te poti muta sa stea impreuna. Nu ai precizat ca te-au tratat lipsit de respect sau ai fost jignit prin vreun mod (verbal sau prin atitudine) care sa justifice o luare de pozitii. Detalii de genul, casti, filme si alte chestii sunt irelevante aici. E vorba de cum ai privit acest simplu fapt.

      00
    • @cristi…

      https://www.wikihow.com/Board-a-Plane

      orice altceva, esti doar un roman facand romaneste, cu copii mici sau fara o mana. mai ales ca undeva ingropat acolo zice ceva de persoane care au prioritate… ma intreb care or fi alea ca nu imi pot imagina cine…

      00
    • Cristi, este absolut adorabil cum te-ai pus tu în poziţia acelei familii, cum te-ai gândit tu fix la situaţia în care ar avea foarte mult sens pentru o familie cu 2 copii să stea pe acelaşi rând.

      Sigur, au luat last minute, au greşit, n-au ştiut, să le donăm 12 euro sau cât o fi locul ăla, să stăm noi înghesuiţi pe scaunul din mijloc. Înţeleg punctul tău de vedere, deşi este egoist până în măduva oaselor. Pur şi simplu ai trăit astfel de zboruri, ai avut problema (dacă zici că ştii din experienţă), a fost nevoie să o rezolvi.

      Drăguţ. Singura problemă e că ai plecat de la premisa că sunt un căpos care n-a vrut reîntregirea unei familii cu copil. Un om fără suflet şi bla bla.

      Nu e cazul, când văd copil mic prin preajmă propun eu să mă mut, tocmai ca să nu risc să-mi plângă 2-3 ore în ureche. Sunt mici, se plictisesc repede, I get it.

      Povestea la care m-am referit nu implica niciun copil. Am zis familie, n-am zis că aveau un copil. Era familie formată din bărbat şi femeie (Constituţional, nu?) şi atât. Deci Gigelul nu putea s-o lase pe lumina ochilor lui să zboare între necunoscuţi vreme de 2 ore. Plus că ce-i aia să-ţi aduci căşti şi să-ţi descarci nişte filme de pe Netflix (sau torrenţi sau ce îţi permite bugetul)? Şi decât să se plictisească, mai bine să stea împreună.

      Crede-mă, erau fix genul „n-are rost să plătesc în plus, că oricum găsim pe cineva cu care să schimbăm locurile”.

      Nu ştiu de alţii, dar pe mine nu m-a părăsit nicio tipă până acum pentru că n-am stat împreună în avion.

      00
    • @hoinaru, si @thebblack, poate n-am precizat de la inceput, scopul meu nu e sa ma cert sau sa jignesc (scuze daca am facut-o in primul comentariu cu „romanul autentic”) insa cu toate ca apreciez in general parerile voastre, imi place sa iau pozitie cand nu sunt de acord, cu riscul poate sa ma insel.

      acestea fiind zise

      @thebblack, cel mai mult urasc la colegii de echipa cand ma trimit la manualul de utilizare. Sigur, daca esti tampit si intrebi chestii de baza care sunt scrise chiar si in titlul manualului, sigur, trebuie trimis la manual, pt ca na esti idiot daca intrebi asa ceva inseamna ca nici nu stii cu ce se mananca subiectul asta. insa aici situatia e diferita, daca vin la tine sa te intreb ceva, inseamna ca e o situatie particulara si am nevoie de expertiza si experienta ta in genul asta de situatii, tocmai pentru ca manualul prezinta niste situatii de baza, nu exceptii. Imi pare rau ca invoc exemplul asta dar am avut un coleg care urmarea cu punct si virgula procedura si a murit pe zebra, pe verde pietoni cu procedura in brate, fara sa se asigure ca altul a fortat galbenul. Ce vreau sa zic sa zic cu situatia asta, ce am zis si in primul reply, sunt situatii cand trebuie gandit peste proceduri. Daca i se face unuia rau in avion si vine stewardeza si roaga daca pot pasagerii primelor 3 scaune din primul rand sa se mute sa aseze omul (vorbesc ipotetic, pe ala il lasa pe podea, nu-l muta), atunci nu o sa zbieri „am platit 12 dolari, eu de-aici nu plec”. E vorba sa-ti faci niste calcule in minte 2 secunde si sa intelegi care sunt implicatiile si beneficiile mutatului tau si cat te afecteaza asta. Exista situatii cand trebuie sa mergi mai departe de proceduri, asta nu inseamna ca trebuie sa le ignori la fiecare pas

      „orice altceva, esti doar un roman facand romaneste, cu copii mici sau fara o mana.” – NU, e peste faptul ca X te intreaba daca ar fi ok daca se poate sa schimbati locul, definitia romanului pentru mine (atentie hoinaru, specific sa nu se inteleaga din greseala ca fac direct referire la cineva anume si nu are legatura cu topicul de aic), e ala pe care-l doare-n pula de cel de langa si pe el il intereseaza de el. De exemplu sa parcheze pe locul de handicapat, sau sa se buluceasca in lift cand un om in scaun cu rotile asteapta (https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/video-accesul-unei-persoane-cu-dizabilitati-intr-un-lift-special-blocat-de-oportunisti-671692 bine, aici putem veni cu scuza „poate a zis omul ala, mergeti voi eu iau pe urmatorul”). Mai exact asta e definita mea (si sa stii ca de multe ori am fost si eu roman autentic) https://observator.tv/social/barbat-inconstient-ignorat-trectori-strada-bucuresti-252547.html

      @hoinaru
      „Repet, din punctul meu de vedere, atunci când mergi cu low-cost, îţi asumi astfel de lucuri.” – sunt de acord, chiar am precizat si eu de cateva ori, e si ipocrizie sa zici „vai dar nu ma asteptam, noi ce facem acum?”. Reactia mea a fost la reactia ta pe blog dupa ce a venit sa-ti ceara.

      Exemplul cu prietena si sotia sunt de acord, si de asta am zis ca depinde de situatii.

      „E bun altruismul, dar nu chiar în orice situaţie, că te ia lumea de fraier.” – de acord, crede-ma ca-s exemplul perfect de fraier, inclusiv rudele mele merg pe mana asta. Asta nu inseamna ca indemn pe cineva sa fie altruist.

      00
    • Nici ei nu au fost lipsiţi de respect, nici eu. Asta nu înseamnă că nu m-a deranjat abordarea. Repet, din punctul meu de vedere, atunci când mergi cu low-cost, îţi asumi astfel de lucuri.

      Şi apropo de asta, mi-am adus aminte de un alt exemplu, pe un zbor de linie de data asta. Eu stăteam la mijloc, tipul de la margine mă întreabă dacă aş fi drăguţ să mă mut eu la mijloc pe cealaltă parte a culoarului ca să vină nevastă-sa lângă el. Tot aşa, că ei sunt împreună. Şi era ridicat în picioare. I-am explicat că nu vreau să mă mut, că în stânga stă prietena mea şi cu toate astea omul a rămas în picioare aşteptând totuşi să mă îndur şi să mă mut.

      E bun altruismul, dar nu chiar în orice situaţie, că te ia lumea de fraier.

      00
    • cristi, tu tot vi cu exemple ipotetice extreme ca sa justifici toleranta fata de comportamente marlanesti in situatii uzuale concrete. da, daca i se face cuiva rau ii faci loc sau daca cumva, omul ala ciung, din lipsa unor detalii tehnice pe pagina respectiva a nimerit la alegerea biletului un loc care ii permite accesul la butoane sau mai stiu eu ce doar cu mana lipsa sau un scaun cu rotile care e doar un pic prea mare sau, cum ziceam alte situatii ipotetice extreme, e doar normal si civilizat din partea unui om normal si civilizat sa se dea la o parte. dar chestii marlanesti de genul asezarii pe altloc cu buna stiinta nu trebuie tolerate. da’ nici macar ca sa stea copilul aluia la geam. adica daca lu ma’sa si lu ta’su nu le e mila de copilul ala ar trebui sa imi fie mie? care e pasul urmator? sa intre cu copilul la mine in casa sa ii dea de mancare din frigiderul meu?

      sunt foarte multi oameni pe planeta asta si nu putem avea fiecare grija de fiecare. de asta a aparut societatea cu legile si regulamentele ei. daca fiecare si-ar respecta bucatica totul ar fi ok. vrei loc la geam? plateste-l… nu stii sigur sa iti gasesti locul in avion? intreba-i pe cei aflati acolo exact pentru asta. orice alta solutie indica doar ca nu stii sau nu iti doresti sa faci parte din societate. in primul caz inveti pe loc mutandu-te si a doua oara nu se va mai repeta, in al doilea…. ei bine de asta exista „law enforcement” care in cazul de fata este echipajul. nu cred ca e vreun avion pe lumea asta (partea civiliziata sau aproape civilizata cel putin) care sa plece de pe loc daca tu stai in picioare cu biletul in mana asteptand maimuta sa iti elibereze locul.

      00
    • @thebblack, n-as vrea sa mai lungesc pelteaua, o sa fie ultimul meu reply la comentariul asta pt ca se intinde subiectul la nesfasit si poate experiente diferite si vedem punctul nostru de vedere.

      Exemplele pe care le-am prezentat sunt intamplate in timpul zboruruilor pe care le-am avut eu, nu prezint situatii imaginare de genul daca x s-a una cu un caine in avion si mai avea un pui de sarpe atunci daca e ok sa-l lasam. Atat ala cu baiatul fara o mana cat si fala cnd s-a facut rau in avion si au lasat-o pe una pe jos langa mine sa-i dea prim ajurot. Asta ca offtopic, sa stii ca daca dau exemple, exemplele le dau intotdeauna pe experientele traite.

      Am precizat de la bun inceput ca e f ok sa te muti sau sa nu te muti, e fix treaba ta, dreptul tau, motivul tau si nici echipajul nu prea are ce sa-ti faca aici decat daca e un motiv extrem de special, etc. Reactia mea a fost la modul cum te-ai comportat la o astfel de cerere. Uite, mai scriu de vreo 3 ori poate intelegi motivul. Reactia mea a fost la modul cum te-ai comportat la o astfel de cerere.Reactia mea a fost la modul cum te-ai comportat la o astfel de cerere.Reactia mea a fost la modul cum te-ai comportat la o astfel de cerere. Daca tu zici „nu vreau, aici doresc sa stau”, repet, e f ok, daca zici „mars si cauta-ti alt fraier” la o cerere din partea cuiva (ca doar n-a venit sa zica ca vrea s-o futa pe colega de langa) atunci nu mai e ok. Asta nu inteleg ce nu se intelege aici si imi dati exemple cu altruismul si ca-ti ia ala mancarea din frigider. A venit unul sa te intrebe daca nu te deranjeaza sa te muti, i-ai zis ca nu vrei „si a plecat sa-si caute alt fraier”. De unde si pana unde faza cu fraierul?

      Apoi, am zburat intre 50 si 100 ori probabil, cu diferite scopuri si in diferite formatii (si singur, si doar cu sotia si doar cu copiii) atat low cost cat si avion de linie, cred ca m-am mutat la cererea cuiva probabil de vreo 3-4 ori, ca atatea situatii am avut. Doar pe aia cu baiatul cu mana amputata o tin minte din cauza ca situatia a fost mai diferita. Statistic, din totalul numarului de zboruri, de cate ori te-a deranjat cineva cu intrebarea sa te muti de prezinti situatia ca si cum ar veni la fiecare zbor unul sa te mute?

      00
  3. nu m-asteptam sa puna mesele la loc.

    00
  4. „oamenii veniseră de la Ploiești să mănânce la un fast food pe DN1”

    Chiar sunt curios: de unde ai dedus ca iesiseră din Ploiesti tot in ziua in care te-ai intalnit cu ei? Poate se intorceau acasă după o zi două petrecute impreună in alte locații.

    00
    • Si eu sunt din Ploiesti si, de oriunde as veni, sa mor daca m-as opri sa mananc pe DN1 la Fast Food. Pan la Ploiesti nu mai e mult si nu e vreo aglomeratie in Ploiesti ca sa nu gasesti un loc la un restaurant mai ca lumea.

      00
    • @Alex – pe vremuri, cand mai toata lumea conducea Dacie, se oprea pe DN1, de exemplu la Azuga, pentru ca erau micii buni

      Banuesc ca esti alexcucu, ala de pe tt :D

      00
    • Banuiesti gresit.

      00
    • Si pe vremuri, cand toata lumea avea Dacia, treceau 50 de masini pe ora pe DN1, nu 5000. Puteai opri linistit unde iti dorea inima sa opresti si apoi plecai fara nici o problema.

      00
  5. „Nu știi că, de 10 ani, e omor pe drumul ăla?”
    Eu imi amintesc un week-end prin 2003 dupa ce am terminat liceul, se circula bara la bara si atunci. Deci eu zic 15 minim.

    00
  6. Cu siguranta o nevasta sau un copil avea nevoie la baie sau se plangea ca ii este foame, plus ca soferul avea nevoie sa stea la o tigara in liniste nu sa ii auda pe cei mici cum zbiara.

    00
    • „sa ii auda pe cei mici cum zbiara”

      Soferul a intrat, a luat loc și in loc să citească meniul, căuta arme de distrugere în masă

      00
    • Apropo de asta, tot pe DN1, in weekend. Oprit la tarabele cu prostii de la Busteni. In fata noastra alta masina oprita. O mamica in fata, locul din dreapta, cu copil in spate. Dau sa plece, se da jos mami, se duce la plod in spate sa „ceva”, se intoarce la locul ei. Dau sa plece… iar, se da mami jos, se duce la plod in spate… asta cred ca de 5 ori. Incepusem eu sa ma enervez fara sa am o treaba cu situatia, dar nu vreau sa stiu ce era in capul tatalui de la volan. Frate, daca ala micu’ chiar are nevoie de atatea, stai naibii in spate si gata.

      00
    • Poate mami chiar nu voia să stea in spate lângă un copil needucat, care mirosea urât și care se uita la filme porno cu sonorul dat la maxim

      00
  7. Referitor la faza cu mesele, există o singură explicație: se tem ca ceilalți să nu se simtă jigniți sau ignorați, trebuie salvate aparețele. Și se pierde ff mult timp pe motivul ăsta

    00
  8. au cel mai bun burger congelat din toata prahova…a meritat asteptarea zise unul dintre meseni in statia de bus dimineata.

    00
  9. Poate familia a tinut mortis sa manance acolo, in acel local. Si eu sunt tot asa, cand ma duc in tara(spre brasov ca am ceva rude in ceva sat de prin zona) fac un ocol de 200+ km si ma opresc la reghin, desi directia optima este bihor-timisoara-deva-sibiu etc eu ma duc prin zalau-bistrita-reghin-targu mures. Ma opresc la localul meu preferat din tara, mananc bine si o iau inapoi la drum desi m-as putea duce normal pe traseul corect dar s-ar pierde esenta unei excursii cu masina, si da, la fel ca si ei la fel spun si eu, inca o ora si jumatate de stat in plus in trafic ca de as avea autostrada oradea-cluj m-as duce pe autostrada dar atata timp cat autostrada nu avem dar avem undeva la 3-4 insulite in fiecare localitate +aglomeratie prefer sa fac un ocol si sa ma bucur de condus si de urletul celor 4 pistoane la 100 de km/h comparativ cu urletul pistoanelor la 80 de km/h intre localitati pe DN1

    00
    • O sa am si eu de facut drumuri Cluj-Brasov destul de des, si de cand e omor între Sebes-Alba-Aiud, merg pe la Sighișoara.
      Fa o faptă bună și zi-mi restaurantul. Ms

      00
    • Eu opresc la terasa gliga. Sunt doua, unul dinspre bistrita si unul spre cluj ce se numeste ferma gliga dar acolo nu imi place atmosfera. Cel dinspre bistrita(langa gliga instrumente muzicale) are o atmosfera mai primitoare + ca au terasa si gradina draguta in caz ca nu doresti sa stai in interior. Daca iti comanzi ciorba/supa primesti un aperitiv gratuit din partea casei. La final de masa te serversti cu un pahar de suc de mere stors proaspat.

      00
    • Arată foarte bine, mersi fain!

      00
    • Din propria experienta pentru o masa echilibrata nu ai nevoie mai mult de o salata sau de o ciorba. Ciorba de burta este undeva sub 10 lei (ultima oara era 8 lei) si iti aduce o farfurie imensa + aperitivul, la felul doi eu imi comand o salata cu ton si iti aduce un bol imens, intotdeauna jumatate din ce nu papa din salata o pun la pachet si mai luam 2-3 inghitituri cand suntem blocati prin trafic

      00
  10. Știu pe unii, care îi iau dinadins nevestei, loc cât mai departe de al lui, pe motivul că nu îți poți alege locurile :D

    00
    • Eu stiu pe unii care au mers cu mașina pentru că nu erau locuri apropiate la avion !

      00
    • mie-mi place să merg singură în avion pentru că până acum toți bărbații lângă care-am stat mi-au cedat dulciurile lor (sunt mare fan mars și snickers, eu îmi cumpăr rar ca să nu capăt proporții, da’ când e inclus în preț, nu mă abțin ;) ) – nu le-am cerut eu în mod special, dar cred că se vedea sclipirea în ochii mei – a, și cu toți am rămas „prietenă pe fb”, și-acum când mai văd check-in-urile mă întreabă pe unde mai umblu :D eu mă gândesc doar la ce bune-au-fost snickers-urile-alea ;)

      00
    • Pizzi, e bine că ai rămas prietenă cu bărbații care ți-au dat batonul lor în avion. Frumos din partea lor.

      00
  11. Vali, model din asta ai avut tu?
    Ce zici de exemplarul asta:

    https://m.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=267863068&mga_d188=DesktopVIPAutomaticRedirect&ps=0&utm_medium=android&utm_source=sharedAd

    Sunt ok motoarele diesel de la Subaru? Nu mă tentează benzina momentan ca voi face mulți km exttaurbane.

    Mersi fain!

    00
  12. Nici eu nu înteleg faza cu mutatul meselor, sa facem o masă mare, să stăm cu toții. Gen, ca la nunțile de la țară, masa lungă să fie tot neamul, cred ca de la asta ni se trage. Plus ca de multe ori nu e loc și stau înghesuiți dar preferă așa decât sa stea la 2-3 mese mai lejer.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.