Asta cu “dusul gunoiului” e “a thing” și la noi?

A pus Anne un status ieri pe tema asta, pe care o știm toți din filmele americane, cu soții care se certau că trebuie dus gunoiul și el nu voia și bla bla bla.

Nu mă prind. Arunci ceva la gunoi. Vezi că e plin. Strângi punga și o duci la tomberon. Chiar dacă tomberonul e la colțul blocului sau la 15 metri (distanța dintre ușa de la intrare și locul unde e tomberonul, l-am măsurat acum). E o activitate de 2-3-5 minute.

De ce naiba e asta o problemă? De ce e motiv de ceartă? Așa funcționează relațiile, pe ținut scorul: ieri am dus eu gunoiul, mâine îl duci tu?

gunoi-2

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

64 comentarii

  1. Gunoiul, vasele…

    00
  2. De lene…

    00
  3. Nici eu n-am inteles asta niciodata. Si nu am putut sa pricep in veci, cum de se cearta unii pe treaba asta. La noi e aleatoare treaba, il duce cine apuca.
    Dimineata, daca pleaca el primul, il duce el. Daca uita, il duc eu.
    La fel si la spalatul rufelor/ vaselor, daca sunt murdare si e nevoie, nu asteapta sa vin eu acasa, baga singur la spalat si gata.

    00
  4. Mie nu imi place sa duc gunoiul absolut deloc. Asa ca spal vasele.

    00
    • Tie nu-ti place sa duci gunoiu dar de facut il faci…aidplm.

      00
    • @Romeo Daca e sa aplicam logica asta… tie iti place rahatul? ( nu ma refer la cel turcesc)

      00
    • @Romeo

      Așa, și? Eu nu calc haine. Nu-mi place sub nicio formă. Ce înseamnă asta, că ar trebui să mă plimb doar în pielea goală? În schimb spăl vase, aspir, duc gunoiul, repar chestii, spăl haine, spăl baia etc.

      00
    • Ma mir ca v-ati gasit fumei care va suporta… sau inca stati cu parintii?

      00
    • o fi ceva în gunoiul ăla de e de nesuferit? ai paparazzi în casă? traume din copilărie?

      @tia și dacă nu îți place, chemi concubinu/a să îți tragă apa?

      00
  5. Genul acela de situatie de o stupiditate iesita din comun, cine iese mai repede afara cu treaba poate scoate si gunoiul, simplu nimic complicat.

    00
  6. La mine il duc doar eu. Din principiu. Ghena noastra e mizerabila si prefer sa il duc eu, in loc sa o las pe ea sa puna mana pe mizeria aia de usa si sa inhaleze putoarea care iese de acolo.

    00
  7. Eu nici n-am atîta gunoi cît poate căra ”puștiul”, de cîte ori iese afară la tutunat, că n-are voie nici in balcon…

    00
  8. E vorba despre ”lupta” de multe ori subconstienta pentru dominare. La un moment dat in viata, dupa ani de rutina, cineva duce gunoi spala vase da cu aspiratorul, iar altcineva beneficiaza si nici nu se gandeste ca ar putea fi treaba lui.

    00
    • Din ce-am trăit eu, în general cei care sunt singurul copil au genul asta de comportament in relatie. Nu stiu dacă e pentru că au fost răsfățați sau ceva.

      Share daca aveți și altele.

      00
  9. Problema cu „tinut scorul” apare atunci cand unul percepe ca face mai mult decat celalalt.
    Sau e frustrat din alta cauza pe care nu simte ca o poate impartasi, iar gunoiul este doar un pretext.

    00
  10. E doar un alt „americănism”, la fel ca și ăla cu capacul de la WC. Cât de comod să fii să-ți fie lene să duci gunoiul sau să lași/ridici capacul la WC?
    Cred că asta cu dusul gunoiului ar fi cam ultima chestie pe care m-aș certa cu „jumătatea”.
    Duc gunoiul chiar și atunci când sunt musafir, dacă văd că dă p-afară iar gazda nu se sesizează.

    00
    • Cred ca voi nu realizati cat de lenese sau miserupiste (nu vreau sa zic nesimtite) sunt unele persoane. Unii nu schimba nici sului de hartie igienica din suport cand se termina desi cosul de gunoi (din baie) e fix sub suport. Noua, persoanelor normale, ni se pare ceva de neconceput, dar aceste persoane exista fratilor si sunt printre noi.

      00
  11. In UK in fiecare joi trebuie sa scoti pungile cu gunoiul afara in fata usii. Atentie gunoiul trebuie neaaparat sortat in menajer / plastic / sticla

    00
  12. La noi e un pic altfel, eu nu ma cert cu sotul pt gunoi, ma cert cu primarul….

    00
  13. E doar un pretext pentru a determina cine este deasupra: EU ti-am spus TIE sa faci X/Y/Z (dus gunoiul, spalat vasele, facut mancare, legat la sireturi, etc) si TU trebuie nu numai sa o faci, dar sa o faci chiar ACUM! Sa se vada cine e seful in casa.
    Cred ca se intampla pe fundal de frustrari (lipsa de atentie, bani prea putini, stare de nefutut, etc) si problema nu se rezolva nici dupa ce este dus gunoiul.

    00
  14. “cine duce gunoiul” e doar un pretext pt cearta. motivele sunt intotdeauna altele.
    problema este ca nu stim sa ne exprimam sentimentele; si astfel apar multe neintelegeri.

    00
  15. Probabil Anne-Marie Chelariu se crede printesa si are sclavi

    00
  16. Plm ,la gunoi nu merge pattern-ul ” cine termina rola de hartie o inlocuieste” sau ” cine goleste rezervorul la expresor il umple” , locuiesc in ze anus of civilizayshun nu ca voi , salbaticilor din est , si e strada plina de cultural enricheri asa ca din cand in cand ( cand nu vad eu ) sunt anuntat ca e plin cosul si il duc .

    00
  17. La noi asa calculeaza fiecare. Ea: „Azi esti tu domn si duci gunoiul, miine eu sint doamna si iti dau voie sa il duci.” El: „Azi esti tu doamna si imi faci o felatie, miine eu sint domn si iti ofer placerea de a imi suge penisul.”

    00
  18. Când eram mic trebuia să cobor 4 etaje şi să merg în spatele blocului, într-o zonă plină de câini ca să duc gunoiul. Uram chestia asta mai mult ca orice.

    De când m-am mutat la bloc cu ghenă mi se pare că e floare la ureche. Aş duce gunoiul din oră în oră :D

    00
  19. PAI SI VREI SA MA OPRESC EU DIN STAT PE FACEBOOK? PROASTA POATE SA-L DUCA SI SINGURA

    /s

    00
  20. eu reciclez, deci nu prea am gunoi. poate o dată pe lună :)

    00
  21. Eu am la bloc niste vecini extraordinari. De cate ori li se umple gunoiul, scot punga pe coridor, langa usa, sa delecteze pe toata lumea cu mirosul, si o lasa acolo peste noapte. Dimineata iese el cu cainele, nu-i trece prin cap sa ia si gunoiul si sa-l lase la container. Mai tarziu iese ea cu copilul sau sa mearga la lucru, gunoiul tot acolo ramane. Dispare abia a doua zi catre seara. Asta daca nu cumva pute atat de tare incat il duc chiar eu la container, ca sa nu vomit cand deschid data viitoare usa de la intrare. Oameni la 35-40 de ani, la oras…

    00
    • p-astia ii rezolvi usor. le tai usor cu un cutter, incomplet, fundul pungii in asa fel incat cand o ridica sa se rupa si sa se verse. dupa 2-3 ori cand trebuie sa spele holul o sa se linisteasca. Corect ar fi insa sa ii spui mai intai o data frumos ca e dobitoc

      00
    • Bloc mic, etaj 1, 3 usi pe etaj, punga de gunoi in mijloc. Intrat la socrii in casa, sa le spun ce dobitoci lasa pe hol gunoiul. Gasit dobitocii spre nefericirea proaspetei mele familii.

      00
    • NOU
      #52

      E simplu: vomita-le pe pres.

      Poate fi si “fake puke”, din otet, biscuiti pisati (cu “s”, nu “s”) si albus de ou.

      00
    • Stai sa vezi cand o muri unul din ei… Nici nu cred ca se fac pungi asa de mari.

      00
  22. presupui gresit ca o sa spele holul

    00
  23. Alt flavor la treaba asta este la bloc. O noua vecina de etaj scoate din cand in cand gunoiul la usa, sa il pedepseasca sau poate spera ca o sa plece singur la ghena. Uneori sta peste noapte acolo. Zilele trecute un alt vecin, care trece prin fata usii respective, ii spunea ca e nesimtita ca il lasa asa pentru ca miroase in scara, ceea ce e adevarat. Discutia a escalat si femeia a amenintat ca o sa cheme politia, lucuru pe care l-a si facut. Nicio clipa nu s-a gandit ca ea face ceva gresit, ii tot spunea sa nu ridice vocea si sa ii vorbeasca frumos…

    00
  24. intrebarea este de ce e romania plina de gunoi?

    00
  25. La aproape orice post, daca citesti povestile/intamplarile/necazurile/caterinca din comentarii, iti faci o imagine de ansamblu a starii mentale si morale a romanilor. Nu comentez daca e de bine sau de rau, dar de bine nu e :) Si nu pot scapa de senzatia ca pe luna ce trece scade nivelul. Am un lapsus, dar cam asa ma simt https://imgur.com/a/LxnCMd2 dejnadajduit?dezarmat?

    00
  26. La mine il duc eu. Ca-i greu. Multe sticle goale.

    00
  27. Doar el duce gunoiu, mi se pare o chestie de cavaler, la fel ca deschisul ușii. In schimb, eu ii calc cămășile :)

    00
  28. Frate, ce probleme existențiale…
    Generația „snowflake”!

    00
    • Din orice cacat de musca trebuie creata o tragedie/drama, altfel cum isi justifica existenta/oboseala fata de „celalalt”? Sper ca majoritatea sunt facuti la bautura, altfel nu imi explic lipsa legaturilor neuronale.

      00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube