De ce Firea e un cal bun de pariat pe…

Primarul Bucureștiului, Gabriela Firea, a ieșit la atac de câteva zile împotriva proprietarului PSD, Liviu Dragnea. Firea e îndemnată și susținută de oamenii car vor să fure în liniște și Dragnea îi cam încurcă, atât prin insistența pe scăparea din pușcărie, cât și prin insistența cu care duce țara de râpă. Calculul e simplu: nu mai putem fura dacă nu mai suntem la putere, și nu mai suntem la putere dacă ducem țara la faliment. PNȚ așa a murit, parcă nu e o soartă bună.

Bun. Un om cu o urmă de creier i-ar fi spus primarului războinic că nu e cazul să iasă la atac, că în doi ani nu a făcut nimic pentru orașul pe care îl păstorește, locuitorii o urăsc, nu poate câștiga nimic pe termen mediu și lung dacă face asta.

Dar nu îi spune nimeni asta, și există un motiv bun de a nu o face: primarul Bucureștiului e un politician slab și un om de o inteligență și înțelegere medie, ceea ce o face perfectă pentru poziția de șef al partidului. PSD a mai avut un lider din ăsta prost grămadă, îngâmfat și avid de laude și putere, în persoana lui Mircea Geoană (link către wiki, că poate nu știți toți cine e tipul). Care era fix la fel: destul de prost pentru a putea fi pus momâie în fruntea partidului și a-i lăsa pe băieți să fure.

Asta i se pregătește și lui Firea: fată, noi te susținem să îl dai jos pe Dragnea, dar nu pui în tot Guvernul oameni din Pantelimon, mai dai și la noi câte ceva.

Și Dragnea va pica, nu din motivele la care vă așteptați. Nu. Va pica pentru că a fost destul de prost să-și pună în cap toate serviciile speciale ale țării. De obicei, oamenii în postura lui primeau informări despre cine vorbește cu cine și cine se întâlnește cu cine. Știa cine se pregătește să trădeze și putea lucra pe el, să îl convingă să se răzgândească. Acum nu știe.

Altfel, cineva cumpără reclame pe Facebook contra lui Firea către pagini anonime, unde a fost urcat un clip contra taximetriștilor momentan.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

55 comentarii

  1. Tzoapa de Firea si-a inceput campania electorala: Stie ca numai atacand PSD-ul poate mai ia un mandat in Bucuresti sau la presedintie

    00
  2. Nu mai pot fura in timp ce Dragnea face acest circ cu legile justitiei?! Iti dai seama ca in timp ce opinia publica este ocupata de un an jumatate cu legile justitiei, prin ministere se semneaza si alte mii de documente care le aduc bani in propriile buzunare jegosilor astia, nu? Toate smenurile care se fac acum in paralel cu legile justitiei vor iesi la iveala peste 2-3 ani, cand vine un alt partid la guvernare. Vor urma iar arestari, iar circ si tot asa o vom tine, in aceasta ciclicitate. Toti, din toate partidele, vor guvernare pentru ciordeala si o fac fara un minim de frica sau rusine pentru ca asta e gradul de inteligenta al celor care ajung la putere in Romania. Cei care au un minim de bun simt si inteligenta comenteaza pe facebook, pe bloguri, fac memeuri, glume si ies in Piata, fiind prea elitisti sa vrea sa guverneze, iar prostii se baga in politica, fac legi si fura.

    00
    • „Toti, din toate partidele, vor guvernare pentru ciordeala”

      asta-i retorica care-i convine cel mai mult pesedeului și cu asta câștigă alegerile încontinuu: „nu mai votez, maică, că-s toți la fel”. chiar dacă ar fi adevărată afirmația (nu e, dar nu mă blochez în dispute sterile), există un alt motiv pentru care un partid din opoziție (oricare, paleta e largă și există acum oferte pentru orice nemulțumit) trebuie votat: chiar dacă vrea să fure, niciodată nu va reuși s-o facă așa cum o face pesedeul, pentru că niciun partid nu are structura în teritoriu de alăptați la banul public așa cum o are pesedeul. și dacă nici asta nu-i suficient, mai e un motiv: psd distruge toată bruma de democrație din țara asta. știu, multora nu le pasă, dar le va păsa când, dincolo de abstracta – pentru ei – putere politică, se vor lovi încontinu de o juntă pusă doar pe îmbogățire, în timp ce ei vor sărăci.

      00
    • Eu sunt pedect de acord cu tine, de accea si votez si de aceea nu votez niciodata cu psd. In schimb cunosc deputat pnl care se plange in cercurile de prieteni ca nu poate ciordi. El asta a inteles, el de asta s-a dus acolo. Si e tanar, are pana in 40 de ani. Eu doar am scris mai sus ca doar prostii si hotii ajung in pozitia de a fi votat si de a conduce, in timp ce oamenii care nu ar face asta nu fac politica decat la nivel de comentariu pe facebook si proteste in Piata, ca si mine si ca si tine probabil.

      00
    • uite o idee de vot… pui o mana pe psd si eventual alde, inchizi ochii si cu cealalta pui stampila unde nimeresti. daca toti in afara de cei care voteaza cu psd din convingere ar face asta, psd-ul ar avea infinit mai multe probleme in a-si face damblaua. pentru ca in loc de majoritate absoluta cu ajutorul alde ar avea doar un 45% DUPA ce o suge si promite marea si sarea la vreo 3 4 partidulete de buzunar. care evident vor juca permanent la ofsaid pentru ca nu-i asa, ei sunt miezul, fara ei nu se poate (a se vedea udmr-ul).

      00
    • am votat cu PSD o singura data (2000, turul 2) restul au fost PD, PDL, PNL, USB, USR sau m-am pisat pe el de vot
      totusi, incep sa ma satur de unica optiune: orice dar nu PSD. plm…inteleg ca opozitia nu are nicio putere si nu au cum sa faca ceva vizibil dar macar sa vad ca au idei de ce sa faca daca ar ajunge acolo. altele decat: homosexuali, cpf, fara asistati etc.

      00
    • recunoaște că vrei mințit frumos, așa cum reușește pesedeul.

      de fapt, ce-i de cerut de la politicieni e doar să ne lase în pace, că toți, de la cel mai nepriceput la cel mai mare specialist, ne descurcăm mai bine în lipsa lor.

      00
  3. Poate reusim sa scapam si de Firea si de Dragnea

    00
    • Intotdeauna cand vrei sa scapi de un sef de la PSD tre sa te gandesti cine vine in loc. Nu de alta dar ati facut tampenia asta „jos cu X-lescu” fara sa ganditi si in 2015, ati dat jos un presedinte PSD care era pro-european si care respecta cat de cat legislatia. Fara sa va ganditi ca in spatele lui statea pregatit sa ii ia locul un baron de prin Teleorman despre care se stia ca facut averi din contracte cu statul si invia mortii la vot.
      Acum conduce tara un PSD-ist care zice ca UE sunt rai si rusii sunt buni, care gazeaza si bate oameni prin piata Victoriei. Va place ce a iesit?

      Deci pe cine vrei sa pui in locul lui Dragnea: ce ziceti de Codrin Stefanescu presedinte, iar vicepresedinti: Radulescu, Nicolicea, Plescoianu, Valcov si Serban Nicolae?

      00
    • Amandoi sunt platiti de Soros

      00
    • si cuminte si devreme acasa nu se poate :)

      00
    • Nu prea cred ca se va intampla!

      00
  4. Și chiar nu e nici o legătură cu faptul că Firea a înțeles că N-O să fie candidatul PSD la prezidențiale ?

    00
  5. de fapt, dragnea știe cam ce vorbește lumea în jurul lui, având serviciul secret al mai la degetul mic, prin intermediul lui carmen dan, știe tot ce se întâmplă și tot ce fac prezumtivii adversari politici.

    asta și cu experiențele trecute mă fac să cred că dragnea nu e încă îngropat în psd. are șmecheria aia de mafiot care-i permite să adune oameni în jurul lui când e furtuna mai puternică, având cu ce-i cumpăra, odată și încă odată. bineînțeles, după ce va trece cu buldozerul și peste firea, va ieși și mai slăbit din confruntare și următorul care se va ridica va avea șanse și mai mari să-l dea jos. problema e dacă va mai apărea cineva.

    00
    • Poate doar serviciul ala de informatii al MAI, in rest pe astia din SRI si SPP ii scuipa pe unde poate ziua in amiaza mare. Probabil ca nu a tinut cont de indicatiile primite de acolo de unde si chestia cu taierile de buget. Asistam la o rafuiala intre servicii si astia din politica, diferenta e ca serviciile au oameni bagati in politica, invers nu prea.

      Frati-miu are o teorie care mi-as dori sa fie adevarata. Exact ca in Terminator, Dragnea a fost trimis din viitor sa distruga PSD-ul din interior. Si e frumos si metodic tit ce se intampla.

      4 ani de psd, toata lumea „feel the force” de la aia anti psd convinsi pana la masa lor de manevra.

      Justita pusa pe butuci, administratie centrala si locala de o incompetenta crasa, furt si sifonare de bani la turatie maxima si multe altele.

      Mai dam un salariu si pensie marita, un ticket de vacanta, un concert un mic si lumea sta linistita cat astia isi fac treaba.

      Intrebarea e daca dupa ce astia aduc tara in paragina mai avem puterea ca tara sa iesim din mocirla in care ne-au bagat sau ramanem la periferie in estul salbatic cu o junta a la America de Sud..

      00
  6. Eu continui să cred că Firea și Armand sunt prizabile pentru că sunt slabe

    00
  7. Asta e unul din articolele alea greu de dibuit? Alea de 1000 de para bucata :))))?

    00
  8. E tot o mîrțoagă. Cam tîrziu a înțeles, dacă întradevăr a înțeles, că primarul general trebuie să tragă și să facă treabă pentru locuitorii urbei, nu pomeni pentru firmele căpușă ale partidului si acoliților din guvern.

    00
    • N-a inteles… Pentru ca daca ar fi inteles s-ar fi vazut in consiliul general, s-ar fi vazut la investitii, dar ea defileaza tot cu pomeni ca in Voluntari in loc sa faca treaba. Nu a inteles ca Bucurestiul nu e sat.

      00
  9. Din postura pe care o are ca primar al capitalei, Firea face cele mai multe furaciuni mascate. Contracte atribuite apropiatilor, firme fantome mancatoare de bani etc. Totusi, ii lipseste ceva: imunitatea. O poate obtine usor din postura de senator, dar nu-i asa ca e mai buna imunitatea de presedinte?
    Eu nu cred faptul ca e o situatie gandita de psd pe modelul oprescu. Sobolanii astia chiar s-ar manca intre ei. Si abia astept sa o faca.

    00
  10. Adevarul e ca nu sta PSD, partidul oamenilor de bine intr-un Dragnea. Are deja multe scandaluri la activ, conduce peste fiefuri mari gen Bucuresti, Cluj, Timisoara, Iasi. Si asta dintr-un cacat de judet care e ca populatie cat o treime din Drumul Taberei. Stie si el ca e cam gata, o sa-l debarce pana la anul. Daca ar fi destept s-ar retrage dar e prea avid de putere, ii place jocul asta si greu se va da dus.

    00
    • daca dragnea pierde suportul psd atunci mai mult ca sigur o sa-i fie greu sa stea afara din inchisoare. iar sobolanii astia prefera sa fuga pe partea cealalta a planetei decat sa plateasca pt ce au facut.

      00
  11. Poate Firea nu e cel mai luminos bec din instalație, dar cine e în spatele ei nu e de neglijat (discretul domn Pandele). Cât despre administrarea Bucureștiului, prea se sincronizează toate, gata metroul spre începutul campaniei electorale, autobuze noi spre începutul campaniei electorale (votanții merg cu autobuzul, oamenii care țipă pe internet de trafic nu au buletin de București) și multe alte chestii puse la copt să se facă exact în perioada care trebuie.

    Adaugă la asta faptul că „opoziția” nu și-a calmat țâțele, PNL e tot Bușoi, tot dispus la blat, iar ăilalți sunt prea orgolioși pentru un candidat comun și iaca, încă un mandat.

    • Cand ma uit la Busoi imi vine sa ma sinucid si daca aduci un boschetar de pe strada ii faci o baie si il imbraci cu un costum parca iti inspira mai multa incredere decat Busoi, aceasta papusa Chucky in marime naturala.

      00
  12. In politica nu exista termenul de independent. Ori esti cu partidul ori cu secu. Tanti asta e agatata de secu cu ceva si a decis sa „colaboreze”. Secu nu are mila, iar ea mai devreme sau mai tarziu va fi executata de baieti. A pierdut si sprijinul partidului deci nu are alta alternativa decat sa joace cum i se dicteaza ca de nu ….dosare si bulau. Imi este mila de ea pentru ca a fost lacoma la bani. Nu o duce mintea si a facut pactul cu cel rau. E pierduta, in ochii multora a cazut mult de tot, nu e „dacat” patachina.

    00
  13. Sunt asa uimit cat de repede uita romanii. Citesc multe comentarii pe fb unde acum firea e buna dragnea e jegos. Acum 2 saptamani erau amandoi la fel de jegos
    Asta e cauza pt care rezultatele la vot sunt alea care sunt

    00
  14. Prostia asta cu „statul paralel” i-a suparat tare pe cei din justitie si servicii. De aia a si luat cu executare pentru dosarul Bombonica, daca era docil cred ca scapa.

    00
  15. Pentru noi nu e bine, Dragnea e urât și nu mobilizează bine electoratul PSD, în schimb Firea are priză la babe, unde mai că le mai aduce moaște, un brâu, excursii în Grecia

    00
  16. astia doi dispar impreuna din functii in urmatorii 2 ani, iar pesedeul va plati polita pestei porcine. dupa ei sa vedem ce stim sa facem!

    00
  17. Hai, măi Vali, tu chiar crezi că Găbița e supi cu Livache? Ai ajuns să te informezi de la Guran? Vezi că vine cutremurul :D

    00
    • cred că l-a mirosit slab și vrea să sară la gâtul lui.

    • @Zoso:nu e ce zici tu,pe Fii Rea au imbarligat-o aripioarele nemultumite din partid,exact pe urmatorul exemplu:cand eram mici si voiam sa scapam de unul de care nu aveam chef sa fie cu noi ,il trimiteam pe cel mai prost din gasca sa-i dea una in bot la un necunoscut mai mare de trei ori decat el,spunandu-i ca toata gasca suntem cu el,il sustinem.Daca fraierul reusea sa-l dea jos pe barosan,o dadeam la intors si-l laudam cat de tare este el,daca isi lua bataie sora cu moartea,nu sarea nimeni pentru el,radeam toti de cat de prost a fost si ii mai dadeam si noi scuipati in bot pentru a parasi gasca in mod elegant si eficace.
      Exact asta a patit Fii Rea,pentru ca are minte de gaina.

      00
  18. alo, o lasam si noi mai moale cu pantelimonul, da??

    • tu unde ai buletinul, cocoș? :D

    • Sunt de acord cu Arhi. Vezi ca peste o saptamana se deschide Lidl. Iar de maine avem Dedeman aproape :D

      00
    • dar asfalt aveți? :D

    • Avem, avem. Chiar si giratorii. Practic, daca mai aveam un Hornback, eram ca Brasovul :D

      00
    • P-asta o stiati: primarul din Pantelimon fost cununat de FiRea si Pandele…au si Voluntari si Pantelimon. Pe langaga lidl…nu ca sunt nascut si crescut acolo, dar eu zic sa va mai documentati si sa vedeti cat de bine s-a dezvoltat pantelimonul….asfalt este in 80% din zonele importante, utilitati…lume buna: vezi Rovana Plumb, vezi diverse vedete…e mult mai bine decat am visat vreodata ca locuitor de Pantelimon. Pacat ca Firea si finul ei, daca fac aeroport la Ptm si nu-i inghit

      00
  19. Intre timp exista un grup cu 8.000 membri pentru susținerea lui Tudore Toader, rector la Universitatea Al. Ioan Cuza din Iasi – https://www.facebook.com/groups/tudoreltoader/

    00
  20. Pasajul rutier de la Razoare,va fi gata in maxim doua luni…..Multumim doamnei Fii Rea pentru acest pasaj si pentru linia de metrou Bragadiru-Voluntari.
    P.S.A avut Zoso un articol despre ce vor face astia de la PSD daca ajung la putere,mai tineti minte?Era in campanie si distribuisera niste pliante in care spuneau de jdemii de ampulantze la tara,de spitale,bla,bla,bla.Ar fi interesant de vazut din nou acele pliante ca sa vedem cam cata minciuna au avut astia in ei.

    00
  21. „un om de o inteligență și înțelegere medie” – *medii, că e mai multe

    00
  22. gabitza primaritza a decis ca e momentul sa faca un salt in cariera. Numai sa nu fie in gol :)!

    00
  23. Ok trecand peste momentul de satisfactie ( Nea’ Liviu nu cred mai doarme linistit de foarte mult timp ) de cate ori am mai vazut filmul asta ? Odata cu Grindeanu apoi cu Tudose ,condamnarea cu executare ,dosarul OLAF ati vazut vreo umbra de remuscare pe chipul individului,sincer mi se pare ca iesit mai puternic de fiecare data…Omul asta este scapat de sub control si o sa faca praf tara …Are ministerul de interne,DNA-ul l-a decapitat,are un prim ministru al jusititiei,curand zboara si Lazar…faceti pariu ce v-a urma ? SRI unde prietenul Edy v-a avea acceiasi soarta…Opozitia nu exista…Iohanis nu mai e o varianta pt al 2 lea mandat de mult…dar aici stim cu totii a cui e vina ..si nu trebuie decat sa ne uitam in oglinda :) poate cu ocazia asta o sa invatam ca bataia doare…

    00
  24. Stati usor ca vine acus baronul Oprisan si ii da clasa lui Dragnea.

    00
  25. Nu bagati in seama prea mult ce zic pentru ca nu prea am urmarit cu atentie discutia dar eu cred in teoria conspiratiei si nu o vad pe Firea latrand fara comanda. Teoria mea a conspiratiei e doua:
    – Ori e o manevra sa iasa Dragnea basma curata si intre timp mai arunca niste fumigene sa plece lumea dupa fenta, ne uitam la balci si astia voteaza chestii noaptea ca hotii
    – Ori Firea a inceput campania prezidentiala pentru Dragnea a vazut ca pierde in sondaje si s-a gandit sa plaseze o alta Dancila mai agresiva. A inceput campania tot cu teatru ieftin cum incepuse Ponta la Antena 3 cu faza aia ca „eu vreau sa las justiia sa isi faca treaba” cand intrebase aia de am uitat cum o cheama de ce nu numeste el nu stiu pe cine. Scuze ca sunt vag, stiti si voi episodul ala teatru de la Antena 3 , mi-e lene sa il caut, cand toti credeam ca au sarit astia la atac la Ponta si de fapt el incepuse campania.

    00
  26. Tot razboiul asta din PSD e praf in ochi, fumigena pentru a indeparta atentia de la subiectul principal: anihilarea totala a DNA. Ca de fapt asta vrea și panarama moldoveanca si tractoristul din Teleorman.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube