Ceva mișto cu influenceri de beauty

Am dat de un articol care vorbește un pic despre influencerii din zona de beauty, pornind de la o tipă care se plânge că n-are bani să plătească fetele astea să îi laude produsele.

Tipa este și ea vloggeriță de beauty, dar de când a devenit și proprietară de afacere nu i se mai pare ok ca influencerii să ceară atât de mulți bani ca să vorbească de produse, cum făcea ea înainte. Atunci era OK, mai mulți bani, acum nu mai e.

Clipul ei e mai jos.

O asemănare cu piața de la noi e că în ultimul an lumea a început să vorbească pe la colțuri despre cum prețurile sunt prea mari și rezultatele prea puține, dacă sunt. De ce să plătești 500€ pentru 119 clickuri? De ce să plătești 4.000€ pentru atât de puține afișări? De ce să plătești 1.000€ pentru un video sau o poză despre un ruj, dacă fata va lăuda mâine alt ruj?

Și, ca întotdeauna, sunt uimit că mai sunt oameni care cred că influencerii mari vorbesc despre produse pe gratis. Inclusiv la noi, nu contează că e lansare de produs, eveniment, review, orice, moneys are being exchanged.

 

 

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

32 comentarii

  1. Unde draq le gasesti frate?

    00
  2. cum pana mea se intampla ca bloggerite de biuti sunt numai nasoale?

    00
  3. Aranjeaza-i o intalnire cu Burebista Suveranul si ai scos-o din foame.

    00
  4. who cares ?

    Acuma pe bune, cui ii pasa ?

    De exemplu, mi-am luat masina de spalat vase la recomandarea lui Cetin. M’a „influentat”.
    Dar m-a influentat la modul in care m-am dus prin toate magazinele si am cautat modelul recomandat de el, am comparat si am cumparat. Din magazin.
    M-a influentat dar nu a avut nimic de castigat de acolo (sau poate i-a dat Beko gratuit masina de spalat :) )

    Acum, cititorii acestui blog – prietenele / nevestele voastre aplica activ sfaturile ce vin din directia vlogurilor de feshan ?

    00
    • „m-am dus prin toate magazinele si am cautat modelul recomandat de el”

      Chiar așa de sclav ai ajuns? :)))

      00
    • Nu, dar sunt ca pensionarii care strabat jumatate de oras sa cumpere cu 50 bani mai ieftin.

      00
    • @am citit – experiența mea la cumpărat mașina de spălat rufe/vase/plită pe gaz/cuptor electric a fost că sunt 100 de produse aproape identice de la 5 firme cu diferență de preț de 1000 de lei între ele. Trebuie să cauți mult timp să determini diferența între modele și ce caracteristici (features) există pe piață ca să poți evalua raportul calitate preț. Drept urmare dacă ai găsit/aflat de la Cetin de un model care are tot ce îi trebuie cauți până la capătul pământului să îl găsești.
      Exemplu: mașină de spălat LG cu uscător dar îngustă de 45cm. Nu se aduce la noi, doar in Suedia și Norvegia. Am găsit printr-un noroc fix la Cel.ro, nici LG România nu știa că există pe piață așa ceva.

      00
    • „dacă ai găsit/aflat de la Cetin de un model care are tot ce îi trebuie cauți până la capătul pământului să îl găsești”

      sclav 2.0 :)))

      00
    • „Am găsit printr-un noroc fix la Cel.ro” – Oh! The Irony…

      00
    • – „Nu va suparati, aveti cumva Beko din ala laudat de Cetin?”
      – „Mnuuu, ne pare rau, nu mai avem pe stoc…”
      ….
      – „Nu va suparati, Beko din ala laudat de Cetin… cautam si noi si…”
      – „Da stiu, nu mai avem. Avem un singur model, dar imi apare rezervat, imi pare rau. Nu stiu ce a fost cu oameni in ultimele doua zile, toti intrebau de Beko laudat de Cetin si il luau cu banii jos, ba unii chiar l-au luat direct din raft, fara sa mai astepte sa le aduc unul impachetat din depozit”

      „Psst sefu! Am auzit ca cauti Beko laudat de Cetin… stiu eu un baiat… face rost pe sub mana direct de la fabrica. Dar sa stii ca te costa…”

      00
    • vând căști sennheiser direct din fabrică!!!

    • @Am citit mult – se pare ca degeaba ai citit, ca nu ti-a folosit la nimic.

      Ce legatura are „sclavia” cu situatia prezentata de mine.

      Defapt acuma mi-am dat seama ca am dat de mancare la trolli :)

      00
    • @Vlad, da, fix aia, nu era acum 1 ani acolo. Da e ironic Cel.ro pentru ca nu vreau sa cumpar de la ei niciodata din cauza serviciilor binecunoscute, d’aia e cu „fix”.

      00
    • Vand masina de spalat scoasa pe piese din fabrica. Rog seriozitate

      00
    • în 2018 lumea încă mai bate orașul la pas, ca să ia fiecare magazin la rând, pentru o mașină de spălat?

      00
    • Defapt acuma mi-am dat seama ca am dat de mancare la trolli :)

      Yes, you did…

      00
  5. La asemenea tarife eu n-as face mofturi… vrei rezultate, plateste in plm mai mult

    00
  6. Nu mai pot cu influenceri, pur si simplu m-am saturat sa aud cuvantul asta. Nu inseamna nimic pentru nimeni, putin imi pasa de ce recomandati voi.

    00
    • da, cunosc din astia ca tine care refuza sa inteleaga ca nu mai traiesc in anul 1998 si ca intre timp tehnologia a evoluat. ii cunosc pt ca eram si eu unul din ei.

      da, articolul contine un pic de adevar, pt ca influencerii se supra-apreciaza si cer mai multi bani decat sunt capabili sa livreze rezultate. dar asta nu inseamna ca traim cu totii in povestea Hainele imparatului si e toata planeta idioata iar tu esti singurul istet care vede „adevarul” si toata afacerea cu influencerii e o farsa.

      faptul ca tu, un necunoscut dintr-o tara si mai necunoscuta nu a cumparat niciodata un produs promovat de un influencer nu inseamna ca „Nu inseamna nimic pentru nimeni”, pt ca tu chiar nu esti un etalon al vremurilor in care traim.

      daca refuzi sa traiesti in prezent si cu un ochi atent la viitor o sa ajungi ca bunicii nostri care nu stiau sa foloseasca telecomanda de la televizor.

      00
    • Intrebarea e, cat de obiective sunt recomandariile avand in vedere ca in spatele lor sunt pompati niste bani. Cum zicea Vali de blog-uriile auto, ca acolo toate modelele in teste sunt perfecte, cele mai bune, totul e roz, doar ca sa nu suparam pe nimeni si sa se taie banu. Cat de departe ajungi (rezultate in timp) daca o sa ascunzi vesnic defectele produselor, cat de credibil esti pe termen lung?

      In alta ordine de idei, conteaza eperienta pe zona respectiva. Daca Cetin recomanda o masina de spalat, am sa cantaresc recomandarea lui fix ca pe a unui utilizator casnic (el e multumit de achizitie, produsul functioneaza ca atare si se potriveste nevoilor lui). Daca Vali recomanda un topor o sa cantareasca ceva mai mult parerea lui pentru ca omul are mai multe topoare decat au altii tacamuri in casa.

      00
    • Cat de departe ajungi (rezultate in timp) daca o sa ascunzi vesnic defectele produselor, cat de credibil esti pe termen lung?

      pune-te în pielea vloggerului. eu am recomandat produsul, am ascuns defectele, mi-am luat banul. că tu descoperi după 3 luni că produsul e defect nu mă afectează deloc. ce să-ți fac eu, coaie, poate nu l-ai folosit ca lumea. poate ai dat cu toporul în pietre. poate ai trecut cu mașina peste coada de topor fiskars (niște idioți au făcut asta, și, mirare, coada s-a rupt, deci „cozile de topor fiskars se rup, sunt proaste”).

      retorica asta merge și la țigări. nu faci cancer după 10 pachete. faci după 1 milion de pachete. dar eu mi-am luat banii.

    • @michael
      ți-ai pus problema că dacă cumperi ce-ți zice ăla ești un prost?
      n-ai cap ca să gândești? trebuie să-ți spună un neica nimeni ce să faci?
      n-ai coloană verterbrală, mândrie, verticalitate, decență? trebuie să-ți spună un prostălău ce să faci?
      pana mea, e plină lumea de proști care se uită în gura altor proști.

      o să fac un chef mostru când noțiunea și țepăria asta de „profesie” o să dispară. chiar și mort

      00
  7. „moneys are being exchanged.” e incorect. Gramatical. Money nu are forma de plural. Money is being exchanged – asta ar fi o formulare mai corecta, dar parca nu suna logic, ce, faci schimb valutar? Money is changing hands e expresia folosita des.

    00
  8. Existe si vloggerite care nu sunt grase/proaste?

    00
  9. unde-i baiatul ala de-o zis de tipa care o strans gunoaiele de pe plaja ca nu-i buna? cred ca tanti din clip se pricepe la facut sarmale.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.