Un copil se joacă la păcănele…

În centrul Bucureștiului, la un Loto Prono de pe lângă Gara de Nord. Într-o țară civilizată, Protecția Copilului ar afla în câteva ore al cui e copilul și ar da niște amenzi. Dar în România, „nu se juca, nu avea bani”, „nu știm al cui e”, „e vacanță, nu e în timpul școlii” și așa mai departe.

ps: mihnea măruță, florin negruțiu, vedeți cum găsiți voi clipul ăsta pe net, fără sursă…

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

49 comentarii

  1. Legat de tweetul cu angajata wizz air, am prins ironia cu schimbatul numelui companiei, dar de-acum in colo nu mai poate da omul o basina ca invoci compania pentru care lucreaza? Ce legatura are compania cu pozele pe care le posteaza fiecare angajat? Hate much?

    00
  2. De unde stim ca e copil? Poate e un minion ?

    00
  3. In state ca minor nici nu te lasa sa intri intr-un bar. nici macar sa bei o apa plata. nu ai ce cauta in bar daca esti minor si punct.

    00
  4. Faza dura e ca, in Romania nu mai ai voie sa vinzi energizante copiilor. Sa vedem daca pe foametea asta, comerciantii au sa spuna NU unui pusti de 16 ani ca vrea sa cumpere un energizant.

    00
    • copiii cumpără energizante și țigări fără probleme, de peste tot.

    • Nici in Anglia nu ai voie sa cumperi energizante ca minor, e legislatie la nivel european.

      00
    • NOU
      #13

      La 17 ani nu poti bea o cafea intr-un bar? WTF

      00
    • NOU
      #14

      A cop was patrolling late at night in a well-known lover’s spot, famous for all obscene activities. He sees a couple in a car, with the interior light brightly glowing.

      The cop carefully approaches the car to get a closer look. Then he sees a young man behind the wheel, reading a computer magazine. He immediately notices a young woman in the rear seat, knitting. Puzzled by this surprising situation, the cop walks to the car and gently raps on the driver’s window.

      The young man lowers his window. “Uh, yes, officer?”

      The cop says: “What are you doing?”

      The young man says: “Well Officer, I’m reading a magazine.”

      Pointing towards the young woman in the back seat the cop says: “And her, what is she doing?”

      The young man shrugs: “Sir, I believe she’s knitting a pullover sweater.”

      Now, the cop is totally confused.. A young couple, alone, in a car, at night in a Lover’s lane… and nothing obscene is happening!

      The cop asks: “What’s your age, young man?”

      The young man says “I’m 22, sir.”

      The cop asks: “And her…what’s her age?”

      The young man looks at his watch and replies:

      “She’ll be 18 in 11 minutes.”

      00
    • @Am citit.. scuze!!! Miliarde de scuze! Eu am dat, din greșeală, minusul!

      00
    • NOU
      #16

      @hazbizarai

      Np, nici nu mi-am dat seama, stăteam in mașină, și citeam o revistă

      00
  5. in tari civilizate, pacanelele sunt pentru persoane peste 18 ani si cineva il dadea afara de acolo, macar

    00
  6. Cinste celor care l-au lăsat să joace. Uite, așa pregătești tinerele vlăstare pentru „școala veții”. Hai, bă, serios? Vă miră un copil la păcănele? M-ar fi mirat să nu fie.

    00
    • nu e vorba de mirat aici, e vorba de schimbarea atitudinii, de la constatare scarbit-pasiva la condamnare verbal-activa.

      00
  7. În primul rând, conform normelor ONJN, păcănelele nu au voie să se vadă din exterior sau prin geam! Loteria face excepție de la această regulă și de la multe altele. Este o mare problemă, la fiecare colț de stradă vedem săli de jocuri, agenții de pariuri și reclame pentru jocuri de noroc. Dacă ăsta este viitorul pe care îl doresc copiilor noștri (statul român), viitorilor plătitori de taxe și impozite…atunci este grav.

    00
  8. Si ce bos? Poate prinde o ciresica, un septar, o pisicuta.

    00
  9. E bine, copii au drepturi.

    00
  10. Poate se antrena pentru olimpiada.

    00
  11. in.primul rand, copilul ala nu are acces acolo si e un caz cu iz penal pentru cine l-a lasat

    • NOU
      #28

      E nevoie de mai multă intelegere. Tu cand iesi de la curve nu simti nevoie sa te relaxezi juma de oră la păcănele? Așa și copilul ăla…

      00
    • @cetin: Ba ești nebun? Și unde voiai să fumeze și el o țigară, pe strada??

  12. nu e imposibil sa il fi lasat semn pana se intoarce dobitocul

    00
  13. „Nu-mi dau seama. A spus copilul ceva, a vorbit urât? Ce-a făcut?”

    00
  14. Iarasi e foame de stiri si lumea e „nevorbita”. :D Serios acum, cat de greu e sa merg cu un prunc si sa-l filmez cat sta pe scaun si pare „interesat” de pacanele. Sau poate taica-sau baga la 6/49 si aia mica se plictiseste cat e ala la coada si apasa dampulea acolo. Imi aminteste de stirile cu viermi la KFC fake as shit si alte baliverne.

    00
    • Uite la 0.05, se vede clar că aparatul funcționează, posibil să fie pus pe modul auto, nu zic. Angajatul de la loto nu trebuia să lase fetița să intre în agenție, ca să nu mai zic că nu avea voie s-o lase să stea la aparat. Sigur au camere și se poate vedea ce s-a întâmplat.

      00
    • Nu pot fi de acord cu atitudinea angajaților de la „păcănele” privind permisivitatea față de jocul minorilor la „aparate” însă expun situația: Am pus un bilet la loto acum nșpe luni (singurul în 10 ani si următorul va find la prima pensie), eram doar eu și plodul de 4 ani după mine și înăuntru coadă, ce era să fac cu plodul? Să-l las pe stradă ca să pun 6 numere??? Dar nu, nu l-am așezat pe scaun și i-am băgat 10 lei la aparat să nu se plictisească.

      00
  15. Anul trecut in Berlin, pentru 2 minori intrati intr-o sala de jocuri au venit 2 echipaje de politie, salvare si inca o masina cu ceva asistenti social. M-am si speriat – am crezut ca e atentat. La noi politia si fortele de ordine au alta treaba…. cu gazele… iar asistentii sociali lipsec afise pentru pesedeu

    00
  16. Cand ai sansa sa-ti mai maresti alocatia aia de cacat…

    00
    • Masina aia e gandita sa joace spre paguba clientului (adica daca iti intra 3 asi, din cand in cand masina iti ‘ajusteaza’ sansa ca sa iti intre in loc ceva prost). Cu cat joci mai mult, cu atat pierzi mai mult. Mai degraba joci cu oameni, ai sansa sa si castigi.

      00
  17. Plm, zici ca-i in anglia

    00
  18. Poate ia 5 septari si se imbogateste. Asa e romanu’, doar cu barfa
    Un viitor premiant al scolii vietii, un viitor bombardier!

    00
  19. Da, sunt interzise jocurile de noroc asa cum sunt tigarile interzise spre vanzarea minorilor. Fara minori jumatate din baruri ar da faliment. Apoi ne intrebam de ce naiba se duce tineretul de rapa.

    00
    • Fix deaia se duce tineretul de rapa. Nu pentru ca cei 7 ani de acasa si invatamantul sunt in buda. Fara baruri ar fi toti olimpici, n-ar lipsi unul de la ore si pe deasupra ar fi si atenti. Daca mai au noroc si de un manual fara greseli…

      00
    • Zic sa eliminam problemele pe rand. Nu ar fi toti olimpici, nu asta e telul. Observ o incrancenare printre toti adolscentii cand le atragi atentia asupra comportamentului, de parca ar fi un atac acid la persoana. E de vina invatamantul? Poate, e posibil, dar ce pasiuni au tinerii nostri liberi? Toata ziua pe fb, apoi, cand mai cresc, intra pe campul muncii si nu stiu in ce directie s-o ia si se mai asteapta pe deasupra sa castige milioane fara munca si sa-i promovezi dupa 4-5 luni de munca ca ei sunt „speciali”

      00
    • aaa, da, si toti se viseaza youtuberi de succes cu sute de mii de fani.

      00
  20. când eram mic jucam barbut, gropița, portofelul, liniuța, poker. Astea tot jocuri de noroc sunt și tot pe bani le jucam.

    00
  21. Şi mai daţi vina pe Dragnea că a furat banii copiilor sărmani… Uite că nu i-a furat pe toţi, na! Cârcotaşilor! He, he!

    00
  22. NOU
    #46

    Nu vad care e problema

    00
  23. Copiii nu au voie sa-si dubleze alocatia la pacanele/pariuri?

    00
  24. plm, când aveam 10 ani (2010-11) și mergeam cu tata undeva și opream pe drum să bage la loto pr0no, mă lua inauntru cu el și nu comenta nimeni nimic. Să mă lase afară să mă sufle vântu sau niște suedeji pe sus? da, moral era să nu intre la loto dacă mă avea după el, asta e.
    oricum, nu atingeam aparatele pentru că nu știam și nu voiam să aflu cum funcționează, mă uitam pe pereț. copii din filmare pare sa aiba niște experiență

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube