Situația la zi, 28 august 2018

Un fost primar al unui oraș din SUA trimite o scrisoare pe persoană fizică președintelui României. Care o aruncă, prompt, la gunoi, de unde e pescuită de jurnaliști și analizată pe toate părțile de toate taberele. Nu vă obosiți cu ea, nu conține nimic și n-are nici o valoare, Giuliani a devenit de mult timp o marionetă, un fel de Ciorbea ciuca bătăilor.

Al doilea om în stat vorbește mizerii în loc să arate dovezile. Pentru că nu le are. Dacă le-ar avea, ar sări imediat cu ele, cum se face în mod normal. Când nu le ai, latri tare că ai dovezi, dar ești timid.

O știre și-a făcut loc în bula noastră, printre editoriale sforăitoare despre cum acum e ultimul atac, nu cele 23 de dinainte: un cetățean a fost omorît în bătaie de un grup de romi. România reală, dincolo de meme-urile cu Dragnea și Dăncilă, e un pic diferită.

Un antreprenor din IT din București îmi spune că a început să primească CV-uri pentru pozițiile pe care le are de la oameni din Cluj. Nu e ceva frecvent, dar e un început.

Nici un blog specializat din România nu s-a băgat să analizeze de ce Simona Halep nu are sponsori pentru echipament sau ținutele de la nunta lui Dragnea junior. Pentru că nu se cade să faci ceea ce ai spus că o să faci, să dai cititorilor conținut specializat.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

36 comentarii

  1. Țiganii de brăila: business as usual. Nimic nou, daca ceri bani pe sare ii discriminezi, gratis e bună.

    00
  2. Tu realizezi ca astea sunt stiri care afecteaza foarte putina populatie in timp ce stirile politice (ce mai fut astia, legile justitiei, declaratii internationale iresponsabile, etc) ne afecteaza pe toti dar absolut toti?!
    Da, nu trebuiesc ignorate, da, suedejii aia trebuiesc eradicati de pe fata pamantului la fel ca Dragnea, da, Simona castiga foarte putin din publicitate pentru ca e romanca si e foarte greu de marketat dar exista oameni care mor in spitale din cauza infectiilor la 2 ani de la scandalul Hexi Pharma, daca trec legiile justitiei sau se da OUG intram in dictatura si adio investitii straine si alegeri libere, schimbarea procurorului general ar fi mai devastatoare decat a lu Kovesi.
    Dar plm, hai sa vb de fashion. Sau topoare! Ba nu, de cat prost imbracati erau 2 tarani din teleorman!!!

    00
    • Plm, poate unul dintre suedejii ăia au fost chiar eliberați din pușcărie de legea aia a lui Tudorel

      00
    • > stirile politice (ce mai fut astia, legile justitiei, declaratii internationale iresponsabile, etc) ne afecteaza pe toti dar absolut toti?!

      Time for butterfly.

      00
    • Un comentariu foarte bun pescuit de pe net Procurorul sef actual va fi destituit si el. La cererea ministrului justitiei. Care e un produs tipic , caracteristic al comunismului lui Ceausescu. Nulitati promovate si beneficiari de privilegii cit timp pupa curul stapinului.PSD etaleaza adevarata strategie.Se cheama restauratie.
      – ei mereu pe functii si liberi sa faca oricare crima penala.
      – opozitia redusa ( cumparata) la rol de ornament.
      – legea e doar pentru prostime.
      – bugetul il mancam cum vrem.
      – nu va place , emigrati.
      Adica exact ce visa Iliescu cu democratia lui originala. Un comunism cosmetizat .Atit.
      Daca nu reuseste nimeni sa opreasca banda asta numita majoranta parlamentara condusa de un borfas dovedit si condamnat , Romania devine oaia neagra a UE , va fi vanduta pe bucati , saracia va deveni normalitate ca in anii 90 si cireasa de pe tort , un faliment financiar suveran rasunator.
      Nu exista alt viitor cu astia liberi la butoane. Au o armata de pupincuristi incurajati , angajati , promovati , retribuiti.
      E destinul verificat/ confirmat istoric , fara exceptii , a oricarei dictaturi total demente si corupte.

      00
    • Da, nu trebuiesc ignorate, da, suedejii aia trebuiesc eradicati de pe fata pamantului

      Calm down Hitler.

      da, Simona castiga foarte putin din publicitate pentru ca e romanca si e foarte greu de marketat

      Eu când le mai spuneam xenofililor autorasiști (nu acum, mai demult, nu aici pe blog-ul lui Vali) că toți oamenii care umblă pe afară, indiferent că sunt parlamentari europeni, că sunt demnitari din propria țară sau așa ceva, că sunt în vizită și fac „schimb de experiențe”, că sunt bogați și umblă prin cercuri selecte, că sunt în vacanță și văd și ei lumea pe afară; bun, bine – în momentul în care ți-ai criticat și văitat propria țară & oamenii din ea, indiferent cât de legitimă e sau nu treaba, ne-ai autoprofilat pe toți, inclusiv pe tine, xenofilule. Ceea ce niciun xenofil autorasist nu pricepe (sau nu vrea să priceapă) e că fiecare „diasporean” (temporar sau permanent) este un ambasador neoficial al țării pe care o reprezintă. Mai rău, când vezi demnitari care chiar fac răul ăsta autoflagelant, foarte puțini au realizat mizeria ce avea să se coace.

      Când le ziceam multora „Bă, nu e bine să se vadă ce fac ăștia, Macovei, Weber, Pașcu, Preda ș.a. fiindcă, două ore de circ autorasist xenofil autoflagelator, se va transforma în două secole de imagine ireparabilă. Voi de ce credeți că nu auziți pe nimeni criticându-și țările, cu toate bubele lor, deși noi o facem gratuit ca și cum vom obține ajutor sau favoruri? Tot noi vom ajunge să suferim din cauza ‘luptelor’ ăstora între ei și mizeriilor slobozite de noi pe tot felul de ocazii de văitat, care e mai xenofil autorasist decât celălalt și e mai dornic să se/ne autoflageleze în fața sătrinilor ș.a.m.d.” – uite, exemplul cu Halep se vede. Ea e doar un exemplu din sutele de mii, milioane, care nu se raportează. Am avut dreptate, dar, normal, xenofiliii o dădeau cu „Ba nu, ba nu, să se vadă, să se vadă”… bine, se vede… cu ce ne ajutat? Nimic.

      Și știți ceva, xenofililor? Oamenii de rang înalt, care au fost parlamentari, avuțiți sau așa ceva, ăștia nu vor păți nimic, autoflagelarea pe care au făcut-o din motive xenofile, autorasite și băgare de seamă în jurul străinilor, nu vor fi afectați deloc – tot noi cădem victime, fiindcă n-au putut să-și astâmpere gura de xenofili autorasiști și autoflagelatori.

      Când mai auziți sau citiți formulări construite în felul următor: „…da, românii [de aici] sunt oameni harnici și muncesc, nu fură”… e de rău. E de foarte rău, demonstrează că lucruri sunt extraordinar de înrăutățite din cauza xenofiliei, autorasismului și autoflagelării de dragul străinilor cu băgare de seamă. Nu mă interesează că „păi da, dar străinul a zis” – prea apuțin contează ce afirmă un străin pe față, habar n-aveți să citiți printre rânduri sau să înțelegeți mesajul voalat.

      intram in dictatura si adio investitii straine si alegeri libere

      Hai că ești și tu bătut în cap rău: https://eftimie.net/dictatura-optimisti/

      Apropo, o economie zdravănă nu e formată din investiții străine. O economie pe bază de investiții străine i se spune republică bananieră.

      00
    • @alupigus esti pe langa rau de tot. Nici nu are rost sa incerc sa-ti explic de ce si unde gresesti, nu ai nici o sansa sa intelegi

      00
    • Citește Sorine, nu e greu.

      Xenofilia și autorasismul sunt boli grele.

      00
  3. Intrebarea este daca giuliani o fost platit din darul de la nunta lui dragnea junior. Totusi, ceva nu se leaga daca un fost procuror american a primit bani de la un mafiot roman. Chiar asa foame e in america?

    00
    • nu e nimic ilegal să iei niște bani ca să scrii o scrisoare. întrebarea e, vorba lui cristoiu, de unde avea mafiotul român banii.

    • Oare chiar a fost scrisa de renul Rudolf G sau el doar a semnat ca primaru’?

      00
    • NOU
      #14

      1 Vezi pe pagina de wiki ca Giuliani e avocatul lui Trump.

      2 Probabil americanii au vrut au vrut să scape de dl Maior ambasador la Washington, om inteligent dar impulsiv, care a muscat exact cum se asteptau toti: rapid fara sa se consulte cu MAE.

      3 Chiar dacă dl Maior a scos si el, in faza a doua a stirii, ca sa se apere, scrisoarea cu laude de la Mike Pompeo fost sef CIA, ăla a fost mai mult un gest disperat.

      4 Dl Maior era tinta. Probabil nu mai au nevoie in nici un fel de domnia sa nici americanii nici ai nostri.

      00
    • Americanii nu au vrut sa scape de Maior pentru ca au dat o declaratie care practic anuleaza ce a scris Giuliani, sustinand implicit afirmatiile lui Maior. Maior nu a fost tinta. Scopul a fost contracararea ideii ca vestul se opune masurilor luate de PSD. Asa ca au platit un idiot, au creat o justificare firava si acum se leaga de asta cat pot. Dupa cum spunea un mare om, truth is not truth.

      00
    • @am citit mult
      statul american si maior sunt pe acelasi plan.
      la fel si giuliani si dragnea, doar ca de partea coruptiei.

      00
    • NOU
      #17

      Il avertizau de existenta scrisorii inainte sa ajunga in Romania, si avea timp sa pregatească un raspuns echilibrat si sa pice in picioare ca pana acum.

      Așa, raspunsul taios arata ca a fost pus in fata faptului implinit, s-a enervat si asta a fost…

      00
    • Cine sa il avertizeze? Scrisoarea aia a fost scrisa de un cetatean al US, fara implicarea statului. Asta e si ideea.

      00
    • NOU
      #19

      Te-ai prins. Nu mai e nimeni sa il avertizeze.

      00
  4. Bre, Simona e sponsorizată de Nike, chiar zilele trecute a pus un clip cu noii săi pantofi de tenis personalizați

    00
    • dap – În primăvară, constănțeanca de 26 de ani a anunțat noul sponsor – Nike, printr-o postare care îi folosea „motto-ul”: „Tocmai am făcut-o”. În noul contract, întins pe durata a 4 ani, Halep va încasa 1,7 milioane de euro pe an, cu 700.000 mai mult decât primea de la vechiul sponsor

      00
    • La cât mă pricep eu la modă (puțin spre deloc) tot mi-am dat seama că ce purta Simona ieri arăta mai rău decât hainele cernite ale bunicii. I-o da Nike mai mulți bani, dar cred că-și bate joc de felul cum vrea s-o admire lumea pe terenurile de tenis.

      00
  5. Dragonul roşu style.

    00
  6. OFFTOPIC (poate)

    Dar am găsit minunăția asta in “presa” locală din NE:

    https://www.ziarpiatraneamt.ro/ura-politica-poate-dauna-grav-copiilor-tai

    00
    • Bine ca pui presa in ghilimele… Omul scrie la comanda lui Arsene… Zici ca e campanie electorala in fiecare zi pentru PSD pe situl respectiv.

      00
  7. Sper sa ii scrie si Viorel Lis lui Merkel o scrisoare sa isi bage mintile in cap.

    00
  8. mie imi place cum toti baieteii de dreapta gen neamtu care sunt super fani republicani si trump si care zic ca democratii sunt un fel de psd se tot chinuie sa accepte cum giani ala avocat al lui trump e pro-psd. se vede blue screen-ul din ochii lor.

    00
    • Pai baietii aia de dreapta sunt idioti. Asa in general, dar in cazul asta se vede destul de clar.
      Trump a fost democrat si prieten cu Clintonii. E republican de circumstanta acum, ca acolo sunt votantii care pun botul mai usor. Daca votantii democrati erau mai prosti, sa vezi ce o dadea nenea trump pe single payer si amnesty for immigrants. It is all a means to an end.

      00
  9. Daca docomentu’ s-ar cauta de purici pe la „properties” nu cumva word-ul ne spune ca a fost conceput pe la Veorica?

    00
  10. Panem et circenses! Imi amintesc acum cateva luni, era o stire ca nu mai sunt bani de medicamente pentru bolnavii de cancer. Iar la vreo doua zile, tanti fiirea alocase lejer vreo 10 mil de lei pentru catedrala. S-a descoperit o bacterie intr-un spital, ieri vicepremierul stanescu declara ca fotbalul e bun national si trebuie bagat vreo 100 mil de euro. La rectificarea bugetara au disparut vreo 25-26 mil de euro de la cercetare, dintr-un total de 350 mil de euro si au aparut ca prin minune 25 de mil de euro la fondul pentru catedrala neamului. Nu tu mediu academic dezvoltat, nu tu infrastructura decenta, nu tu sistem medical… sali de sport in fiecare catun, biserici la fiecare 100 de locuitori (sunt zone in care sunt si cate 3 la 50m una de cealalta), concerte, balciuri, excursii.

    00
  11. Deci giuliani ce functie oficiala are?

    00
  12. „Daca useristii, liberalii si ciolosienii n-ar fi niste tampiti, cu cei mai prosti consultanti politici din istoria dreptei, ar fi sunat un ziarist batran sa-l intrebe ce crede despre scrisoarea aia si care ar fi metoda prin care Dragnea ar fi putut ajunge la Giuliani. Jurnalistul, dupa ce s-ar fi gandit un pic, si-ar fi adus aminte ca Rudy a venit in Romania, mai demult, la invitatia lui Sorin Ovidiu Vantu, pe atunci patron al Realitatea TV si al muuuultor site-uri, si ca a petrecut pe cinste cu Sorin Oprescu, pe atunci primar al Capitalei, intr-o vizita organizata de o firma din sfera de influenta a lui Vlad Moisescu, unul din bunii prieteni ai lui Eduard Hellvig.

    Remarcati, va rog, ca Hellvig nu e fan al sefei DNA, dar si ca Moisescu, Vantu si Oprescu au stat un pic la puscarie din cauza Laurei Codruta Kovesi, dar si ca toti trei au bani de-un email, un telefon si un avion la New York, sa-si vada vechiul prieten, aflat acum in postura de lider neoficial al echipei de avocati a lui Trump. Si-au facut-o supercool, lasand impresia ca vastangiul mustacios de Dragnea e in spatele povestii.

    Cunoscand toate astea, prostii de la PNL/USR/Ro100 ar fi putut fi coerenti si misto, nu patetici si penibili. Si ar fi terminat in 10 minute cu scrisoarea lui Giuliani, aratand oamenilor lucrul cu adevarat important care s-a petrecut zilele astea: in timp ce romanii oscileaza intre Dragnea si Iohannis, Ciolos si Barna, Voiculescu si Firea, fostul George Maior si actualul Eduard Hellvig vorbesc laudativ unul despre celalalt pe tema mizerabilelor protocoale, intarind profetia „copiii securistilor nostri vor fi securistii copiilor nostri”.

    Iar presa, mereu picata pe fenta, scrie tot despre ce-a scris Giuliani si cat costa cuvantul. Mda. Cand faceam eu presa nu era asa de plin de prosti nici printre colegii mei, nici printre politicieni.”

    SURSA

    00
  13. Offtopic dar nu chiar: mult mai bune articolele de pe blog din ultima perioada. Good job!

    00
  14. Interesanta vestea cu mutarii de la Cluj la Bucuresti, poate merita dezbatute motivele.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube