Opoziția ar trebui să speculeze incompetența PSD cu gripa porcină

Andrei are dreptate, USR ar trebui să pună niște afișe prin toate satele afectat de gripa porcină, prin care să anunțe că PSD sunt o gașcă de incompetenți siniștri și din cauza lor oamenii au rămas fără porci.

Nu, nu interviuri seci prin ziare și pe la TV. Nu declarații inutile de la Dan Barna sau Șică Orban. Nu. Anunțuri în zonele afectate că PSD e de vină pentru asta.

Așa câștigi alegerile. Nu tăcând din gură și prefăcându-te că ai treabă. Nu strângând 1 milion de oameni pentru un newsletter. Băgând mâna în buzunar, tipărind niște afișe și lipindu-le acolo unde trebuie.

 

201808275427083737

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

74 comentarii

  1. E destul sa zica nea gadea ca ,,statul paralel” ti-a taiat porcul si te-ai cacat in ele afise.

    00
    • Ce e interesant nu e atât ce ar zice gâdea, cât faptul că mai există cate unii care cred ca logica de la oraș va functiona sigur si la sat. Sa le zicem naivi, ca sa nu ii jignim :)

      00
    • Ia sa vada cum prietenii primarului iau bani mai multi chiar daca au avut porci mai mici, sa-si puna intrebarea de ce nu i-au cantarit porcul inainte sa-l ia, sa afle ca se stia din 2016 si nu au facut nimic sa le salveze porcii … munca de gherila trebuie.

      00
    • Se pare că e o problemă cu despăgubirile. Țăranilor li s-a spus ca UE va aloca bani pentru aceste despăgubiri, dar recent CE a anunțat că nu va plăti nimic, fiindcă la apariția primelor informații despre existența unor focare (acum un an), au fost alocate Guvernului sume pentru izolare, dezinfecție etc. Ori… efectul a fost zero, fiindcă nu s-a făcut nimic! Acum despăgubirile trebuie să le plătească Guvernul.

      00
  2. Nu boss ca noi nu facem campanie negativa. Noi acum facem proiecte, planuri de dezvoltare, programe de guvernare. Dupaia venim si le prezentam publicului…

    Intre timp „Muie PSD” a fost auzit de mai multi oameni decat toate programele de guvernare de la revolutie incoace.

    00
    • D4n, initiativa voastra e buna, doar ca (fara sa fiu rautacios) ati inceput pe dos.

      Pana sa le prezentati oamenilor proiecte marete, trebuie sa aveti cui. PSD e aici pt ca Romania e aici. Pe oamenii astia nu i-au “implantat” extraterestrii, ei au fost alesi, alesi de majoritatea celor care au iesit la vot.

      In timp ce unii “mai educati” au ales sa ramana acasa si acum sa iasa in Piata Victoriei si sa spuna ca regreta ca nu au votat.

      Nu prietene, nu, aia care nu au votat sunt cel putin la fel de responsabili de ce se intampla in tara asta, precum sunt cei de la PSD.

      Daca vreti sa schimbati ceva, iesiti din camasile voastre de corporatisti si mergeti si faceti voluntariat. Predati cursuri de engleza, economie, istorie…orice.

      Ajutati-i pe oameni sa ajunga in punctul in care sa aleaga ei, nu le serviti voi ce si cum trebuie sa faca, pentru ca asta nu va face cu nimic mai buni.

      00
  3. Există în continuare oameni care au impresia că Șică Orban și PNL-ul lui sunt în opoziție?
    Asta cu afișele ar fi o idee bună. Iar dacă USR ar realiza că nu se mai numește USB, probabil ar face ceva de genul. Dar ei încă nu și-au dat seama că electoratul e mai mult decât fanii lui Șordan și haștag rezist.

    00
    • Sordan era de actiune, ei par sa fie numai de gandire si indignare pe facebook cu cerut de demisii de onoare.

      00
    • Nu știi câtă dreptate ai
      Mă uit pe o postare a USR județean unde se combate cu succes în contra lui Firea
      WTF ?Am rezolvat tot în județ și trecem să indreptam lucrurile și în București ?
      Oamenii ăștia sunt total rupți de realitate

      00
    • USR realizează că nu se mai numește USB. Au fost în toată țara și au strâns semnături pentru ”fără penali”. Mi-ar fi plăcut și să vorbească mai mult cu oamenii, dar pe de altă parte face Cioloș asta

      00
  4. Parca asta era un blog unde se râdea de faza „sa facă alții ca noi suntem buni doar la sfaturi”.

    00
  5. USR are legătură cu ruralul cum are peștele cu bicicleta

    Stau în cea mai mare comună din județ și aștept de doi ani un parlamentar USR să vină să spună : bă, magistrala de gaze trece la un km de voi. Hai să antamam ceva. Dar ar trebui să recunoască și că primarii opoziției din 2004 incepand , au fost incompetenți și hoți. Și consiliul județean la fel Că nu-i de ajuns doar să urăști pesedeul
    Or să apară la anul la alegeri cu caravana, uite boss campania fără penali a reușit, Draknea a demisionat , am invins !
    Și lumea care așteaptă gaze, drumuri, apă non-stop, viteze de internet mai mari, o să-i ia la goană
    Și habar n-o să aibă de ce o rampă modernă de gunoi se pisha pe toată gargarageala, lozincaraia și campaniile inutile care inghit o grămadă de resurse ca să nimic

    00
    • N-au de unde să știe de toate problemele din țara asta, dar par că sunt conștienți de asta și ei și RO 100 așa că au lansat fiecare platforme unde poți să vii cu sugestii.
      USR: https://www.usr.ro/program-de-guvernare-participativ-revolutia-cetatenilor/
      RO100: https://www.ro100.ro/propuneri și

      00
    • Eu trebuie să sesizez USR despre problemele celei mai mari comune sau a populației rurale care reprezintă 60% din cetățenii județului
      Asta după doi ani de mandat
      Aștept alegerile, nimic altceva

      00
    • A fost cumva primar USR acolo? sau m[car consilieri? Dacă nu, de unde vrei să afle, dacă nu de la cetățenii acelei comune?

      00
    • De ce ar trebui sa vina un parlamentar sa faca ceva, cand localnicii stau cu mana-n fund si se plang pe internet.

      00
    • Pai uite de unde
      În loc să alerge de -amboulea pentru semnaturi inutile, intro duminică din lună să facă o vizită intro comună.
      Voi chiar aveți impresia că la Fierbinți e lumea interesată de Draknea sau de alt dobitoc ?
      Oricum cu PNL la primarie și consiliul judetean e ultimul sezon . Vorba nustiucui : ia hai să mai încercăm și cu alții că ăștia prea s-au îngrășat

      00
    • @gecko
      Pentru că vrea și mandatul urmator. Dacă îl mai vrea
      Politica nu se face numai de la calculator și aer condiționat. Trebuie să bagi și talpă. Cu campania fara penali, n-au venit la noi. Și bine au făcut
      Că-i lua lumea la poolă : adică nu te interesează că n-avem asfalt și canalizare, dar te interesează jigodia de Draknea. Ne pișăm și pe Draknea și pe voi

      00
    • Nimic din ce ai enumerat tu acolo nu intra in atributiile unui parlamentar. Dovedesti doar ca esti paralel cu realitatea si nu intelegi cum functioneaza statul. Dar esti liber sa astepti parlamentarii sa vina sa verifice cum te speli pe dinti sau daca te stergi cum trebuie la fund.

      Iar pentru incontinenta urinara, sugerez un control medical.

      00
    • „Deputaţii şi senatorii au obligaţia menţinerii unui dialog permanent cu cetăţenii pe problemele care îi interesează şi care rezultă din asumarea şi exercitarea mandatului de parlamentar”

      Câtă dreptate ai.

      00
    • @bula
      „Voi chiar aveți impresia că la Fierbinți e lumea interesată de Draknea sau de alt dobitoc ?”
      Nu, sint sigur ca alora din rural nu li se rupe de PSD, din contra.
      Ca doar in mare parte cu ei au cistigat alegerile.
      Am vazut ce parere are socrul meu despre psd chiar daca i-am mai zis 2-3 chestii din afara bulei psd-iste.

      00
    • Bulă eu nu sunt din USR,chiar dacă poate pare după comentariile de aici, dar când am vrut să discut cu cineva din URS am discutat. Am pus întrebări și mi-au răspuns frumos.

      00
    • Am impresia că tu trăiești într-o lume ideală unde ar trebui să vină fiecare parlamentar la tine să te întrebe cum te poate ajuta.

      00
    • Pentru USR lucrurile sunt clare . Intotdeauna alții sunt de vină
      Eu că n-am sesizat, x pentru că n-a spus, y pentru că nu le-a arătat

      Mergeți in ritmul ăsta și la anul o să aveți avanpremiera la dezastrul din 2020
      Pentru că lumea vrea lucruri concrete, nu lozinci, sloganuri sau campanii demagogice
      Lozinca nu ține de foame

      00
    • nea bula, pe 80% din cetatenii comunei ii antagonizezi cu gazele, apa-canalizarea si salubrizarea moderna! de ce? fiindca s-au obisnuit fara si, mai ales pentru ca aceste utilitati costa! s-a discutat aici pe blog de ce in rural este preferata incalzirea cu lemne. cunosc situatia dintr-o comuna din zona ta care a fost declarata si oras si are conducta de gaz nu la 1 km, ci tangenta, la 500 m de primarie, unde nu s-au bagat si nu se vor baga gaze si nici n-a promis vreun candidat la primarie, ca nu aduce voturi. retea de apa-canal s-a facut acum cativa ani, dar majoritatea nu s-au racordat, motivand ca au fantana si cacastoare in curte, gratis!
      deci ideea cu porcul lipsa de craciun este mult mai buna decat basina cu gazele! porcul este sfant pentru romanul de la tara, utilitatile sunt mofturi pe care trebuie sa arunci bani.
      pari mai degraba postac.

      00
  6. NOU
    #26

    Stai calm, deja se pregatesc pachetele de craciun care sa suplineasca porcul…

    00
  7. Romanii stiu foarte foarte bine intre ce ani a „domnit” fiecare partid. Daca faci din astea, o sa reiasa la calcule A3/RTV ca tehnocratii sunt de vina. Sau Basescu.

    00
    • PS: PSD vs oricine in materie de propaganda este un fel de Mayweather vs McGregor. Oricat te antrenezi, nu bati un campion care asta a facut toata viata lui.

      00
  8. Le-au taiat porcii ca sa le dea ajutoare de craciun si gadea sa le zic: dumnezeu a luat, psd a dat. Si prostu tot psd a votat. :(

    00
  9. Opoziția inexistentă urmărește cu atent situația

    00
  10. Se pregateste noua „opozitie” de stranieri in/dependenti. Vezi osanalele sponsorizate, ridicate de catre Reteveiul lui Hoandră duminica trecuta, Harapului ce se vrea in fruntea primariei Constanta. Poate asa face si el rost (ca Mazare) de niste bani sa-si puna pe picioare hotelurile in paragina din Mangalia-Nord…

    https://www.replicaonline.ro/liberalii-invitatii-lui-mohammad-murad-la-o-masa-cu-discutii-despre-candidatura-la-primaria-constanta-364937/

    00
  11. Un mesaj optimist ar fi mai bun: „USL va da porcul inapoi”. Pot sa bage chiar Mangalita, asa la misto. Pot sa promita chiar un porc in fiecare an pana in 2028. Daca ajunge cu mesajul la A3 si mai vin cu niste poze colorate victoria e garantata.

    00
    • Iar mesajul real este că, în ritmul in care se întinde boala, până la Craciun nu vom mai avea porci in Romania. Aia din Parlament nu se pun că sunt imuni. Vinovat nu este doar pesedeul ci și omul de rand care nu tine cont de nimeni și nimic (un focar a apărut într-o localitate unde o tanti și-a mutat porcii, care inca nu aveau semne clinice de boala, de frica doctorilor care făceau eutanasii prin gospodăriile vecinilor)

      00
    • Au cel mai mare porky din RO votantii psd de 2 ani incoace.

      00
  12. Pare logic însă după vreo 10-15 minute de timp petrecut prin comentariile de pe paginile statului paralel o să vezi cum de fapt toată peste porcină e o conspirație din afară ca să ne distrugă nouă porcul neaoș și să fim obligați să cumpărăm porci de la Soroș. Evident PSD e nevinovat, ei nu au putere să se lupte cu toți străinii care vor să ne distrugă țara, porcul, râul, ramul.

    00
  13. Bogdan Stoica are dreptate, ca el a fost cu ideea. Just saying :)

    00
  14. Ca să poată face asta ar trebui să aibă niște dovezi beton armat, oțel inoxidabil krup și… am rămas în pană de comparații. Și să se pregătească sufletește și financiar de bălăcăreală media și multe procese.

    00
  15. Si daca v-as spune ca daca iti lichidezi ferma primesti intre 8 si 12 lei pe kg de carne ca si despagubiri ? Daca v-as spune ca e mai mult decat primesc pe contractele cu macelariile ? Stai 3 luni dupa bani dar eu zic ca tot da cu plus. Hai cu minusurile.

    00
    • daca mergem pe supply chain, raman cateva sute de oameni ( chiar mii) fara job. de la ferma, de la transportator, de la procesator, din partea de distributie and so. majoritatea celor cu ferme traiesc pe linii de credit, ca sa se dezvolte si raman la mila asiguratorilor si a statului, cand si cum o sa dea subventia. basca, cei mai multi porci nici nu au fost cantariti, au fost luati pur si simplu si aia a fost. cum o sa se dea subventia, iar e o necunoscuta, probabil ochiometric. Stiu asta de la fata locului, taica-miu lucreaza la ferma cu 150k de animale care or sa fie killed acum si multi colegi ai lui sunt din localitatile din zona, unde au fost exterminati toti porcii.

    • Banii vin de afara si intra direct. 3 luni max si o sa ia mai mult decat pe contracte. Nu zic ca e ok si normal. Dar hai sa nu mega dramatizam evenimentul si sa se spuna clar care sunt pasii, nu doar stiri „paranoide”.

      00
    • Ce bine ar fi sa se întâmple cum spui tu.
      Dar: ce faci cu muncitorii? dar cu personalul calificat: zootehniști, veterinari, etc? până repopulezi și intri din nou pe flux trec 9 luni de zile minim… Cine dracu mai populează ferma unde ai îngropate mii de cadavre in care colcăie virusul??? Sunt buni banii aia de despăgubire, dacă și când se vor da, dar…e puțin mai complicat decât credem.

      00
    • Mario, e de la sine inteles ca nu ingroapa nimeni porci cu pesta in pamantul fabricilor/crescatoriilor. Nu o sa colcaie nicaieri virusul. Se face dezinfectare generala, se implementeaza masuri de prevenire a patrunderii virusului in crescatorii si se reporneste activitatea. Cel putin 6 luni sunt asigurati toti muncitorii prin salarii compensatorii conform contractului colectiv sau individual de munca, iar apoi pot intra linistiti din nou in activitate.

      00
    • @John: mda, nu îngroapă nimeni porcii…te rog eu nu mai fi naiv. Din 40k la TL au fost îngropați cam 45%. Din 140k la BR…nici nu vreau să mă gândesc câți o sa fie îngropați. Cât despre dezinfecție și repornit activitatea…citește ce am scris mai sus. Porcii ăștia sunt organisme vii nu piese de mobilier

      00
  16. Eu cred ca in loc ” Opoziția ar trebui să speculeze incompetența PSD cu gripa porcină”
    ar trebui „Opoziția ar trebui să speculeze incompetența PSD ” si asta ar trebui sa o faca demult si in fiecare zi si la nivel legislativ si executiv. Mai nou este scandalul cu manualul de geografie. La cat sunt de incompetenti opozitia ar trebui sa fie non-stop pe ei.

    00
  17. PSD a luat, Soros o sa dea:))

    00
  18. Dar un mesaj de genul „In PSD gasiti porcul de Craciun” ar merge?

    00
  19. Despre pesta porcină africană se știa de multă vreme. Au fost informații prin presa locală, DSVSA locale au făcut informări, numai că „ce-ai cu noi, bă, pentru ce să dăm cu var?”.
    Pornind de la incompetența PSD, trebuia ATUNCI să facă USR ceva. Sau Cioloș, că a fost comisar pe agricultură. Măcar să ducă informația în presa main stream (whatever that means). Acuma ce să facă? Să arate cu degetul? Să mai depună un milion de amendamente în Parlament ca anul trecut când după ce PSD și-au dat seama ce catastrofă va fi pentru economie split TVA pregăteau ordonanța să modifice aplicabilitatea iar competenții de la USR fix pe asta o voiau blocată.

    00
  20. Dati cu minus, dar explicati-mi: daca virusul asta (sau ce-o fi), pesta porcina, nu e transmisibila la om, de ce se omoara porcii cu sutele de mii?

    00
    • good question, cica crapa ei pe capete rapid si odata crapat, nu mai poate fi halit de om. nush, ca nu’s veterinar

    • Teoretic, mai bine creezi un cordon prin sacrificarea animalelor din zonele invecinate, decat sa te uiti cum mor toate suinele din tara. Cu cat amani decizia mai mult, cu atat trebuie sa sacrifici mai multe animale.

      00
    • Pai sa inceapa fermele sa taie porcii, inainte sa ajunga „statul” la ei.
      „Lasa, frate, taiem noi, nu trebuie sa le dati voi foc.”
      Sa manance toata lumea porc in perioada asta, sa fie ieftin…

      00
    • Nu merge așa Cristi. Pentru limitarea răspândirii, sunt anumite condiții pe care trebuie sa le îndeplinească fermele. Cele din județele afectate nu au voie sa miște porcii in abatoarele din alte județe. Și în clasicul stil romanesc, abatoarele din județele neafectate au început să tragă în jos de preț pe principiul: „boss, mi-e cam frica sa iau porci de la tine că s-ar putea sa fie contaminați. Ca să nu zici că sunt băiat rău îți iau porcii dar îți dau doar x lei in loc de y lei”. Și s-a ajuns la situația în care se importa masiv carcasă iar fermierii stau cu porcii in grajd sau îi dau foarte ieftin. În loc să ajute fermele din județele unde nu evoluează boala, abatoarele fac ce au făcut dintotdeauna: își bat joc de fermier.
      Măsurile cu cordonul de protecție prin sacrificarea animalelor sunt degeaba dacă populația nu este informată! Tăierea porcilor din focarul de boala și băgatul lor in congelator nu face decât să păstreze virusul care rezistă vreo 200 zile bine mersi.
      Sa mai zic că e plin pe olx de anunțuri cu vânzări porci?
      E bine că ni se da pâine și circ cu veorica in loc sa se facă niște campanii de informare corectă a oamenilor.

      00
  21. Sa inteleg ca jegosii de la PSD au introdus pesta porcina in tara?Sau cum?

    00
  22. NOU
    #65

    Bun, incompetenta PSD e una, dar eu ma intreb de ce toti directorii/patronii de ferme de porci cu mii de capete au stat cu mainile in san si n-au facut nimic. Adica plm, statul nu face nimic pentru mine, hai sa stau cu mainile in san si a ma uit cum mi se duce afacerea dracului.
    E 2018, biosecuritatea e un lucru foarte bine cunoscut, cu proceduri clare, si usor de realizat.

    00
    • tot in 2018 expertii de la DSV ridica din umeri si zic ca nu s-au gandit ca virusul se poate transmite si pe calea apei din Dunare….

    • finanțezi psd in continuare. nu contează cum te fute, finanțezi in continuare.

    • #cismaru
      ” expertii de la DSV ” declara ca regulile UE impun sacrificarea porcului bietului om, ca daca nu eram in uniune altfel se punea problema (pe irealitatea tv si antene) si de aici pina la ‘Soros’,’strainii care uite chiar ne ia piinea de la gura’ e cale scurta. cam asta e povestea narata la sat.

      Si badea gheorghe chiar nu inteleg ce e ala cordon sanitar, si asa se uita urat la UE il forteaza cu ceva standarde si proceduri de urmarit cand proceseaza lactatele (horor… auzi sa se spele, sa aiba grija de dobitocul din batatura etc etc).

      demersul e cam tardiv.

      00
    • NOU
      #69

      Lasa in plm finantarea, da’ protejeaza-ti ferma/afacerea, nu te lasa pe mana statului daca vezi ca nu poate face ce trebuie, ca tu pierzi, nu incompetetii de la stat.

      00
  23. Ce-i aia opozitie? Partidele din opozitie nu reusesc sa faca nimic fiindca sunt pline de oameni la fel de competenti ca cei din PSD.

    00
  24. Stiau din 2016, asa e! Stia Ciocolos si madam Pruna si tot guvernul 0 absolut -made SIE !
    He,he, ce prosti sunteti, PSD&ALDE a venit la putere in ianuarie 2017!
    He, he, he, he …..asa idioti mai rar , iar Cismaru’ ala are meseria lu’ Nea Nicu, he, he……multi cretini pe Terra, he, he…..😈

    00
    • pai da pui de dac.
      in ianuarie pesta era la granita.
      se stia ca vine.
      da ghici cine trebuia sa implementeze cateva masuri.
      da vorba ta „multi cretini pe Terra” ca e greu de vazut logica in a acuza pe unul care nu mai poate lua nici o decizie, in timp ce psd-ul care e la butoane si trebuia sa miste ceva, statea si admira oaia.

      00
  25. Lasa ca se va folosi tot PSD si de asta: UE ne-a dat gripa porcina ca sa cumparam carne numai de la ei si sa opreasca aceasta crestere economica a tarisoarei romania pe care PSD se chinuie sa o apere de acesti gandaci…

    00
  26. Care opozitie?
    USR nu prea are oameni la rural. Si e foarte greu sa patrunda acolo.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube