Casa cu teren mai mult…

După 8 ani de stat în centrul orașului, începe să mă agaseze zgomotul. Nu știu dacă e din cauza vârstei sau din cauza numărului crescând de mașini, dar pur și simplu mi-a pierit cheful de stat central.

E mișto, am totul la îndemână, fac 2 minute până în Piața Sfatului, am multe servicii care livrează repede și bine (curieri, catering, internet), dar sunt un pic agasat de numărul mare de cocalari care trec pe stradă cu muzica dată la maxim, pentru că mama lor nu i-a iubit deloc.

Soluții sunt, unele la asfalt, altele la noroi, problema cea mai mare e că în unele zone nu e internet.

Dar aș da 400mp de teren pe 1.000mp. Să mă înconjor de pomi fructiferi, să am o seră mai mare, să am dublu spațiu de manevră pentru orice.

 

 

verdeata

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

100 comentarii

  1. Bricolaj heavy breathing intensifies :D

    00
    • Si pentru internet poti sa optezi pentru o solutie de Vodafone cu modem cu cartela. Am avut ceva pe santiere (pentru ca le schimbam des) si pentru aproximativ 15 euro aveam 3G nelimitat. Pentru 4-5 euro in plus ai si 4G. A mers impecabil de fiecare data, in Targu Mures, Cluj-Napoca, etc. Chiar si pe torrente, pentru cei care au un prieten care foloseste asa ceva :)

      00
    • @La vreo 50 euro e ceva cu banda garantata de la Vodafone. Nu mai stiu cat – 5 mb/s sau 10 mb/s. O antena pentru satelit, cu modem etc.

      00
  2. Treci la taiat de cucuruz boss.

    00
    • NOU
      #5

      pai cum ramane cu aia pe care nu-i intelegem de s-au mutat in camp, departe de oras, printre mistreti si caprioare, fara drumuri de acces, cu noroaie pana la etajul 2, la doar „5 minute de centru” ?

      imi doresc sa te muti doar pentru a citi un articol despre cat de minunata este viata „la tara” apoi dupa vreo 12-15 luni despre cat de naspa este viata „la tara”

      in rest, i feel you pana la prima zapada si primele pene de curent :))))

      00
  3. muta-te in Schei, pe strazi ca Fantanitei (parca). Ai si teren, in panta ce e drept, si liniste si esti tot aproape de centru

    00
    • ai si o tona de umbra, racoare si umezeaza. tre sa bazi gaz sau lemne in prostie. sau sa pui o eoliana din aia ca in Dobrogea.

      00
    • Confirm ce spune Andrei. Daca nu ai bafta de o casa unde e totul facut perfect poti sa te astepti la multe surprize neplacute. Am stat intr-o casa pe Valea tei ce era constuita intr-o zona cu panta: intr-o parte a casei geamul era la 2-3 metri de pamant, in cealalt parte era la 30 cm. Peretele „ingropat” se umezea cam tot timpui cu exceptia verii si dupa un timp aparea mucegai.

      00
  4. sau iti iei 1000 m de teren undeva mai departe, pe care iti faci un Man Cave in ce hal doresti …4-5 ani de bricolaj neintrerupt . Pt net sigur gasesti o solutie, mai mult sau mai putin costisitoare .

    00
  5. Probabil si la un moment dat sunt sanse ca in noua proprietate:
    Sa fiti gasit de curieri;
    Firma de catering sa livreze (chiar) si acolo;
    Sa fie si internet;

    dar…
    ambulanta sau un serviciu medical competent sa fie prea departe tocmai cand ai nevoie urgenta de el/ei;
    cei 1000 mp cu pomi si sera sa fie relativ usor de administrat acum ca aveti cca. 40 de ani si sa fie greu spre imposibil cand veti avea 50+ (bricolatul si 100 mp de gazon, buni pentru o relaxare psihica e cu totul altceva decat o viata la tara – parca ati scris un articol in acest sens, mai ales ca nu aveti „antrenamentul” dat de activitati 100% „taranesti”)

    Din pacate, in familie am caz foarte recent in care a dat centrul aglomerat si zgomotos pe nu foarte multe sute de metri patrati si pentru o „mini gospodarie (a se citi cativa pomi, cateva straturi, cateva gaini, caine, pisici), nu casa de vacanta” la cca. 20 km de o resedinta de judet. Problema medicala survenita brusc si total neprevazut nu a fost fatala dar il va tine departe pentru multe luni de acum incolo iar gospodaria e luata la ochi deja de discriminatii nostri omniprezenti.

    00
    • NOU
      #13

      „dar… ambulanta sau un serviciu medical competent sa fie prea departe tocmai cand ai nevoie urgenta”

      – bună ziua e urgent sunt petcu, dacă n-aveti ambulanță trimiteți și nutriționistă, știe ea!

      :))))

      00
    • Petcu de la Sanitas.

      00
    • Socrii mei au servici (56, respectiv 57 de ani) si au casa la tara (la 20 km de Bucuresti), tot asa, curte de 1000mp cu gradina si pomi fructiferi. Vin de 3 ori pe saptamana, sa se ocupe de gradina (uda rosiile si le scot buruienile, ca nu le stropesc cu nimic si apar burueini in draci) si sa dea de mancare la caini. Chiar azi am fost sa o iau pe soacra-mea de acolo, ca fusese sa vopseasca gardul si sa stranga plasele care acopera aracii de rosii. Sambata si duminica avem program la facut bulion, al meu tre’ sa tunda iarba, ca, asa cum ai zis si tu, mai apar probleme de sanatate. Socrul meu are probleme la un picior si deja nu mai poate face treaba prin curte. Dar ne ocupam noi, astia tineri.
      Cat despre gazon, sa stii ca o data pe saptamana nu e mare inginerie la tuns. Din 1000mp, cam 500 sunt gazon, in rest gradina si casa. Ii faci imediat cu masina de tuns, maxim o jumatate de ora, depinde de cat de lenea pulii te misti.
      Plus ca are copii mari, deja. In USA, treaba copiilor e sa tunda iarba. Le da pe mana o masina de tuns si o pereche de casti si gata :))) Si, legat de copii, ma scuzi, dar eu am crescut la curte si inca de la 7 ani eram pusa la treaba. La maturat curtea, la udat flori, etc. Asa ca, oricum Vali nu e genul sa isi creasca copii ca pe panselute, nu cred ca ii e jena sa le puna furtunul si matura in mana, in weekend. Ca tot e vara.

      Cat despre vecinii discriminati, socrul meu i-a linistit repede. Orice scula aparea in curte (la tara toti vecinii stiu cand ai ceva nou), zicea ca e imprumutata: „Nu-mi permit eu asa ceva, la salariul meu”. Si gata. Bine, in zona Afumati, civilizatia inca e cu 20 de ani in urma. Lumea inca sa holbeaz afara jena la tine in curte: „Ooo vecine, ti-ai luat masina de tuns iarba?? cat ai dat pe ea? mi-o imprumuti si mie??”.

      Eu as zice ca Vali s-ar descurca la tara. Daca ii place sa aiba grija de curte si sa mestereasca, nu vor fi probleme. Ideea e, sa nu o aglomereze cu nimicuri, ca sa ii fie usor sa o intretina. Ca, la tara e foarte usor sa dosesti intr-un colt, una alta. Si peste ani te trezesti ca ai adunat fieratane nefolositoare, pe care le muti dintr-un loc in altul prin curte.

      00
    • @Jupaneasa

      -am 44+, am locuit la casa cu curte si gradina pana pe la 14 ani, am avut bunici la tara pe care ii mai ajutam in vacanta de vara si spre toamna cat am fost student, deci nu pot spune ca nu am vazut/experimentat cum sta treaba. Iar concluzia e ca daca nu ai conditia fizica si mai ales antrenamentul unuia care a facut tipul asta de activitati de cand era mic si zilnic nu ai cum, de la o anumita varsta sa faci fata la fel. Pe la 25 de ani crapam o caruta de lemne si eram relativ ok. La 35 de ani cand am incercat ceva similar am fost „rupt” vreo cateva zile dupa. La 40+ am platit pe cineva sa faca treaba asta, eu am crapat niste lemne doar cat sa scot/atenuez niste frustrari personale. :))

      -anul acesta a fost destul de ploios deci udarea din 2 in 2 zile a fost acceptabila, in alti ani, pentru anumite plante (ex. castraveti) fara udare zilnica (uneori de 2 ori pe zi, dimineata si seara) se usuca tot

      -in gospodariile vechi si din zona de deal/munte nu vei avea niciodata un teren ca in palma sa faci gazon si mai ales sa poti taia iarba cu masina de care vorbiti dvs.

      -nu am spus nimic de copii pentru ca aici vorbim de decizia unui om matur legat de el in primul rand si de anii ce vor veni si in care nu va intineri. Am numeroase exemple cu parinti care au construit case mari cu gandul ca idealul lor va fi si al copiilor si acum casele alea sunt doar energofage pentru ca tinerii nici nu au vrut sa auda de stat acolo. Si nici de viata la tara.

      -ma scuzati dar am ras (si inca zambesc) la argumentul ca discriminatii au fost opriti (si pot fi opriti) de argumentul auzit peste gard ca scula nou aparuta e „inprumutata”. Contraexemplul meu e ca era in gospodarie, noaptea, o persoana (in varsta) cand au intrat si in 45 secunde au furat niste plite de fonta de pe o soba exterioara. Nici nu m-am gandit asa de departe, la scule, ci la ce mai este prin curte si nu poate fi asigurat cu 7 lacate: lemne de foc, unelte uitate in gradina, scara, furtun de udat…

      As dori ca acest blog, articol, dvs., eu si socrii dvs. sa existam peste 10 ani si atunci sa veniti aici sa spuneti ca socrii dvs. se ocupa la fel de bine ca in prezent de acea gospodarie si ca lucratul/intretinerea nu a devenit mai mult o corvada pentru ei, ca dvs./familia dvs. are acelasi entuziasm in a merge in aproape fiecare sfarsit de saptamana sa va ocupati de chestii pe care le faceti „voi, tinerii”. Si, daca aveti copii, daca se poate si parerea lor cand in loc de mers in Mall/cluburi ii „indrumati” spre casa de la tara in weekend-uri si vacante. Si ei accepta cu acelasi entuziasm

      00
    • @pizpz
      Cate bordeie, atatea obiceie. Doar am oferit si varianta noastra, nu am zis ca e musai ca mine. Am inteles, tu ai alta experienta si ai oferit-o pe a ta, eu am oferit-o pe a mea. Adica, se poate si asa.

      Casa de la tara este vai steaua ei, o darapanatura, ca socrii stau in Bucuresti. O tinem exclusiv pentru gradina si pentru facut un gratar vara acolo. Ne batea gandul sa facem casa noua, dar nu facem asta, daca nu locuieste nimeni acolo pentru ca… revin la faza cu discriminatii care, apropo, sa stii ca e pe bune :)) Razi cat vrei, dar chiar asa i-am tinut la distanta. Efectiv, nimic nu se tine la vedere si totul este „imprumutat”. Bine, obiceiul s-a format in ani de zile si acum nu se mai deranjeaza nimeni sa vina ca cica „suntem vai de capul nostru” si n-au ce sa fure, lol.

      Asta nu inseamna ca, la un moment dat nu or sa incerce, totusi. Dar pana atunci, ne bucuram si asa…eh…

      PS: Acum 2 ani, cand gradina a fost o corvoada, din diferite motive, pur si simplu nu ne-am ocupat de ea. Am pus doar cateva rosii si atat. Deci nu-i asta baiul. Si oricand, o gradina o poti lasa balta si gata. Daca ai grija de ai niste ani la rand, asta nu inseamna ca nu poti, pur si simplu ca in anul urmator, sa nu mai pui nimic.
      Nici mie nu imi place viata la tara, o fac fix pentru a ma bucura de legumele alea si ca mai ies la aer, sa mai fac si altceva. Dar n-as putea sa fac asta foreer, aici sunt de acord.

      Cat despre iarba din curte, sa stii ca merge si cu masina de tuns iarba. Iar pe la colturi, sau in locurile unde nu e foarte drept, bagam moto coasa. Inainte ne chinuiam exclusiv cu moto coasa si dura cam 1-2 ore, sa tunzi tot.

      Ca o concluzie, Vali poate sa citeasca ambele experiente. Poate nu vrea sa faca gradinarit, poate isi pune gazon si cativa pomi si gata. Nu trebuie musai sa aiba acum gradina de 500 mp, se poate si cu un colt, unde sa ai cateva legume pentru consumul de moment si nu sa le aduni pentru zacusca si pentru pus la congelator, pentru la iarna. Mno…

      00
  6. La prima vedere e ok
    Am 4 pruni și prune poola anul ăsta . Un coleg le-a facut 5stropiri la ai lui sie tot degeaba
    Stai să vezi cum e cu refacut de gard, cu găini sau caini de la vecini care îți strică gradina. N-am bani de gard boss. Pune tu și-ți dau eu la sfantu-asteapta
    Nu cresc rosii in solar pentru că n-au gust. Le-am stropit cu toate porcariile anul ăsta și tot le-au luat toți dracii din cauza ploilor . Caisii la fel

    Să vezi cum e să stai la mama dracului și uită ăștia să deszapezeasca
    Sau uită să ia gunoiul și mai trebuie să aștepți două saptamani cu un tomberon care miroase a hoit

    Dacă esti hotarat s-ar putea să meargă doar dacă aloci o grămadă de timp, bani și munca. Pentru rezultate extrem de incerte

    00
    • Ai mei s-au mutat pe langa Horezu si prune & mere ca anu’ asta, mai rar. La fel si rosii in solar si ei nu le stropesc cu absolut nimic, doar zeama de urzica sau ceva in genul. Ca si gust, absolut fenomenale. :)
      La deszapezit asa e da’ pana mea, tata are aproape 60 de ani si iese cu lopata si un vecin (plus tuica fiarta aferenta) si o dau pana la asfalt. Si zapada si tuica.
      Trebuie si un pic de vointa, asa-i.

      00
    • @Alex, tatăl tău are aproape 60 de ani și acum dă zăpada până la asfalt. Dar ce se va întâmpla peste 10-15-20 de ani sau dacă se întâmplă ceva ultra nasol cu tatăl tău. Mama ta poate da zăpada până la asfalt?

      00
    • A, peste 10 ani ii cumpara fica o freza de zăpadă cu 1400 lei si da zăpadă în 15 minute.

      00
    • A – bunica-meu are 86, face acelasi lucru cand e zapada. Daca, daca, daca. Daca se intampla asta e, plateste pe cineva sa o dea de cateva ori pe luna. Daca pui raul inainte mereu nu mai faci nimic. :)

      00
  7. Când vinzi postează te rog și pe aici. Eu aș da 0mp pe 400 dar dacă se poate în oraș și nu undeva unde dacă rămân fără mașină trebuie sa iau un jeg de transport în comun.

    E net bun în toate localitățile limitrofe mai mari. Dar sa fiu legat de mașină, taxiul triplu la preț și livrări pl E nașpa

    00
  8. Cum boss, dupa zeci de articole cu case in porumb, te gandesti sa faci acelasi lucru?

    00
  9. Ai muncit atat sa „tunezi” casa si acu’ o dai? :))
    Eu cred ca sunt plusuri si minusuri, ca întotdeauna. Daca o sa te muti mai departe, vor creste soriceii, va implica timp pt deplasare in oras, mai mare ca de obicei.
    Acum e fluent traficul in Bv, peste 6 ani nu va ma fi asa si stii si tu asta.
    Pe urma, accesul la diverse, magazine, utilitati, etc..
    Pe de alta parte, ai liniste, verdeata, tantari :).
    Si eu ma confrunt cu aceleași intrebari. Eu sunt pro ce zici tu, jumatatea mea blond-roscat…invoca ce zic io aci. Nu zice rau, ce-o drept..

    00
  10. Te-ai gandit sa schimbi din nou orasul?

    00
  11. Muta-te la porumb. Cum a facut Buhnici :))

    00
  12. Soluția cea mai practică e o căsuță la țară, ca a doua locuință, fără un aspect atrăgător dar renovată pe interior pentru a asigura un maxim confort. Internet se găsește, mai toate satele au fibră optică de la Telekom. Și vizitată atunci când zgomotul (în cazul lui Vali) te dă afară din casa de la oraș. Vara poți locui continuu. Pomii, curtea, acareturile, lăsate oarecum într-o stare care să nu stârnească invidia vecinilor sau apetitul hoților.

    00
  13. Nu stăteai la casă undeva pe la marginea orașului? Așa știam, de când ai avut probleme cu ANAF-ul și problemele cu rezidența/cartierul istoric…

    00
    • unde știi tu de zonă istorică la marginea orașului?

    • Așa am priceput eu din poze; părea să fii undeva pe la marginea orașului, fără atâta bătaie de cap cu zgomotul, distanțat de intersecția înspre oraș.
      Ai scris o săptămână în urmă (mai mult sau mai puțin) despre cum nu mai vrei să pleci nicăieri și că „viața la țară de strică [un pic]”.

      Lăsând asta deoparte, chiar vrei să pleci pe bune? După câți bani ai băgat? În iunie sau iulie, ai scris că ai plantat viță de vie, legume… ce faci, abandonezi totul după câți bani ai sângerat să faci, să dregi, pe acolo?

      Nu ești tu când ți-e foame, ia un Snickers. :-)

      00
    • Lăsând asta deoparte, chiar vrei să pleci pe bune? După câți bani ai băgat? În iunie sau iulie, ai scris că ai plantat viță de vie, legume… ce faci, abandonezi totul după câți bani ai sângerat să faci, să dregi, pe acolo?

      cumperi o casă cu 5 lei, investești niște ani, o vinzi cu 8 lei. cumperi alta cu 4 lei, pui 4 lei deoparte.

      da, e nasol cu investiția umană, că am pus suflet și am muncit ca să aranjez totul aici, dar asta nu inseamnă că sunt genul ăla de căpos cu „eu de aici nu plec, că e casa mea”. fuck it, să imi dea un dezvoltator imobiliar 150K și m-am tirat 3-4 străzi mai incolo, la liniște, că el poate face un P+4 într-o zonă cu limita P+2+M și poate obține toate autorizațiile. eu nu.

    • Cumperi o casă cu 5 lei, investești niște ani, o vinzi cu 8 lei.

      Ai avea mai mult de câștigat (pe termen lung-foarte lung; nu uita de ăl’ mic) s-o ții în chirie decât s-o vinzi + casa nouă.

      da, e nasol cu investiția umană, că am pus suflet și am muncit ca să aranjez totul aici, dar asta nu inseamnă că sunt genul ăla de căpos cu “eu de aici nu plec, că e casa mea”.

      Vali, asta nu e atitudine potrivită. Tu nu stai într-un bloc & cartier de nefamiliști construit în ’74-’78.

      fuck it, să imi dea un dezvoltator imobiliar 150K și m-am tirat 3-4 străzi mai incolo, la liniște, că el poate face un P+4 într-o zonă cu limita P+2+M și poate obține toate autorizațiile. eu nu.

      Eu înțeleg cinci lucruri de aici și din articol, mai mult ca sigur înțelese greșit:

      1) Ești cu capul zăpăcit de dureri din cauza zgomotului fiecărui expat care vine cu gioarsa cumpărată de afară (sau furată).

      Eu aș zice să te calmezi, ia un suc, uită-te la un film/serial sau te plimbi cu ăl’ micu’, mai aștepți un pic fiindcă pari să fii foarte indispus. Cât să mai dureze vacanța? O săptămână? Ăștia o să dispară imediat, mai așteaptă; că termină să se „reunească” cu familia copiii pe care i-au abandonat să șteargă cururi bătrâne din azile sau să culeagă căpșune sau la tejghea, și vin acum să se dea mari că „Iete câți bani am eu din muncă [tratat ca sclavul de străinii pe care-i admir fanatic]” și pleacă imediat deoarece patronul străin nu iartă, nu uită. Încă o săptămână, mai puțin de două, și o să vezi cozile de mașini retrăgându-se spre frontieră. Să vezi ce liniște se face.

      2) Un dezvoltator imobiliar a obținut o autorizație „legală” să construiască undeva aproape de tine. Din cauza zgomotului făcut de mașini, ți-e cu groază că o să dureze 3-4 ani până termină blocul ăla construit peste norma legală stabilită (două etaje mai multe) și vrei să te cari fiindcă intuiezi corect c-o să dureze construcția.

      3) La fel ca la 2, numai că dezvoltatorul imobiliar a dat de știre că oferă celor din zona ta (inclusiv ție) €150,000 să vă cărați fiindcă vrea să distrugă totul – inclusiv casa în care ai băgat atâția bani și ai transpirat să dregi, să faci, iar acum ai gânduri & te tentează oferta. Nu-ți fie rușine, așa e șocul când vine unul care se crede șmecher și crede că-i uimește pe „amărâți” cu oferte din ăstea. Te-nțeleg, probabil că și eu aș fi îngândurat.

      4) Din motive care-mi lipsesc, ai fi vrut să-ți mai cumperi teren să-ți faci un bloc-casă cu două etaje+mansardă, iar ăia de la primărie cu PUZ-ul și PUG-urile lor te-au dezaprobat și ești nervos fiindcă „băieții dăștepți” n-au probleme din ăstea.

      5) La fel ca la 4, numai că ăia de la primărie te-au dezaprobat fiindcă deja locuiești la o casă/cartier istoric și, din cauza unor giumbușlucuri legislative, nu te [mai] lasă să mai cumperi teren să-ți pui pomii ăia fructiferi și seră (detașat sau nu de zona unde locuiești tu acum).

      Eu zic să te calmezi/liniștești fiindcă peste 2-3 ani o să mănânci strugurii tăi.
      Ăia care stau în blocurile aproape de intersecția principală, în oraș, ce să mai zică? :-) :lol:

      Întrebare pentru filosofi: dacă balcoanele blocurilor pot fi acoperite, se poate face același lucru pentru grădina/curtea din spatele casei? :D :lol:

      00
    • 1. nu. înainte era mai liniște pe stradă, erau mai puține mașini. acum e trafic continuu, ieși in curte să bei un suc, trec 2-3-4 proști pe oră cu muzica blană. și încă n-au început facultățile, când vor veni studenții din curul moldovei cu gioarse cu muzica blană.

      2. nu. sunt două rezidentiale, dar la distanță, nu le aud. e doar o speculație, dacă ar fi să vând casa, cel mai interesați ar fi dezvoltatorii, pe modelul ăsta: dărâmă casa incet incet și fac un bloc in loc https://zoso.ro/construiesti-vrei-intr-zona-istorica/

      3. am avut oferte, de la săgeți de dezvoltatori. și eu și vecinii.

      4. neah. dacă mi-aș face ceva, mi-aș face pe un singur nivel. dar am avut problema aia cu dosarul penal pentru renovare și, dacă vreau să schimb acoperișul in 5 ani, trebuie să mă milogesc după autorizații de la tot felul de gigei de la primărie și comisia de cultură, ceea ce îmi displace imens. nu doar că fac casa frumoasă pe banii mei, să nu arate ca o dărăpănătură, dar tre să dau și șpăgi pentru a face asta.

      barierele fonice sunt bune dacă zgomotul ar fi contiunu. pe mine nu asta mă deranjează, după o vreme devine white noise. dar dorm in hamac, ca un om normal, și trece un jegos cu muzica tare sau cu toba spartă și, dintr-o dată, din white noise, sunt bombardat cu o explozie de sunet pe care nu o poate absorbi nimic.

  14. 1000mp e putin. un minim de 2000 trebuie, pentru confort. dar costul unui gard inalt de minim 3 metri te va ucide. cei 3 ciobanesti din curte te vor scuti de prezenta gingaselor ciori iesite la furat, omniprezente in orice sat. dar iti va veni cu spume sa vezi ca trebuie sa faci 40 de minute pana la magazin. ca dureaza o ora sa iti duci copilul la scoala, la ora de varf, la care si-i duc toti. ca internetul exista doar la 100MBps, daca ai noroc. si toate celelalte cacaturi pe care acum le percepi drept normale si nici macar nu te gandesti la ele. plus asfaltul, sa nu uitam asfaltul

    00
    • nu mă mut bă în pantelimon, mă gândeam tot in brașov, oraș, asfalt, fibră optică.

    • Nu vorbea de Pantelimon, n-are cum – acolo e asfalt si gigabit.
      In rest da – dureaza mai mult orice drum pe care-l faci. Doar daca nu te duci la Mega Image. D-ala o sa ai si in curte :)))

      00
    • Unde e ba asfalt in pantelimon ca stau peste drum de Cerin si e jalea jelilor ce avetz…

      00
  15. În Hărman e frumos. Și case frumoase, săsești, de vânzare, cred că s-ar găsi.

    00
  16. Vorbeste cu buhnici poate mai are loc pe langa el. :D

    00
    • eu te-am înjurat pe tine?

    • Poti cauta ceva strada care se infunda la un moment dat. De obicei pe acolo nu prea se circula – doar riveranii.

      Sau daca vrei neaparat mai in centru, o strada paralela cu alta principala, strada care la fel sa fie cumva pazita de trafic mare. Tot vei avea ceva zgomot, dar cel putin primul rand de case va filtra un pic din galagie.

      00
    • Da, sa se mute în capăt la Curcanilor. Acolo nu urcă nici un cocalar. Și își face telecabină până jos.

      00
  17. Da un mail la operatori si vezi daca au acoperire unde vrei tu casa.

    Cu mutarea…
    Fac zilnic 10 km de acasa la birou, dus intors.
    Cand e scoala copii depind de noi, pentru dus/adus la ore si alte activitati.
    Vezi daca e ok aspectul asta pentru tine pentru ca este foarte important.
    Sa ai spor.

    00
  18. bai, vezi ca chestia aia din poza nu e asa usor de construit.

    00
  19. Eu am intrat să spun că indiferent unde te muți si câtă curte o să ai,zâmbetul tău va lumina curtea cum a luminat si pădurea prin care te plimbai cu von Pantelimon.Zâmbeai ca si cum ai văzut o râpa in stanga si te strabateau gânduri foarte ortdoxe.Uite curcubeul,frate,da-te un pas spre stânga să vezi mai bine.

    00
  20. Ce dezavantaj vad acum rapid este copilul. Ii schimbi scoala sau il duci si vei face mai mult pe drum? Cand mai creste va merge singur la scoala si apoi in oras la diverse activitati – cat timp va pierde pe drum?

    00
    • momentan imi ia 15 mins să îl duc la școală și să revin acasă, cu trafic, semafoare, chestii. aș vrea să rămână la aceeași școală, caut în jurul ei soluții.

  21. Aud ca în zona Brașovului e în mare voga mai nou comuna Bunloc pentru cei care vor casa. Nu știu cum sta serviciul de internet acolo.. Ce știi despre zona? Accesul în BV e ok?

    00
    • man, nu face greșeala să te muți din oraș. buloc e ok, dar e la mama naibii, devii șoferul copilului sau te costă taxiul triplu.

    • Merci, nu pentru mine întrebam, eu stau in București, dar am doi cunoscuți car vor sa se mute acolo. Unul dintre ei deja și a închiriat o casă și vor sa și ducă copii în Brașov. De asta întrebam ca eram curios văzând și destul de multe anunțuri cu vile pe acolo.

      00
    • Comuna Bunloc…tu n-ai google?

      00
  22. O izolatie fonica?

    00
    • Cum faci izolarea fonica a curtii? Casa – ok – schimbi tamplaria, izolezi peretii, podul etc – dar curtea?

      00
    • @geretus
      google „panou fonoabsorbant exterior”

      Eu am vazut ceva asemanator la cineva care are iesire la o strada foarte circulata. Din exterior arata ca un gard format din geamuri termopan imense. Nu am fost in interior, nu stiu cat de eficiente sunt. Din exterior arata ciudat, sunt cumva puse dupa gard.

      00
    • @ geretus: desi evident ca nu-i etans, gardul viu de 2 m inaltime izoleaza mult. Foarte mult.

      00
  23. Poti inchiria casa din BV pt 12luni si inchiriezi in afara orasului pt 12luni. Daca merge treaba vinzi, daca nu merge te intorci inapoi.

    00
  24. NOU
    #66

    Ai imbatranit, doar babaci avari au ganduri dastea:)

    00
  25. Tu ai,cel putin,de facut o alegere “ placuta”-sa te muti de la casa tot la casa-si tot ai vrea sa o faci.Gindeste-te la unii din noi care nu avem “ dilema “ asta si locuim la un jeg de bloc ,luptind in fiecare zi cu vecinii pentru parcare-aici nu mai exista “dubii”-vrei sa pleci din cutia aia oriunde,sa stai cracit in sezlong la tine in curte,cu poarta inchisa si masina parcata inauntru.Dubii am avut si eu,ce sa caut la țara,sa fac naveta,sa n-am magazin peste drum,etc?Am trecut peste asta si ma felicit,o treime din americani locuiesc in “ country side”(la 20-30 km de oras) si o duc excelent.La fel e si in Romania-cita vreme ai masina,totul e normal-daca stai la bloc,in oras,tot o data pe saptamina te duci la supermarket sa faci aprovizionarea,nu te duci in fiecare zi doar ca sa iei vint in cur.

    00
    • Corect. Ai camara/ beci, spatiu, iti cumperi un congelator baban si iti faci aprovizionarea cu chestii de baza si carne.

      00
  26. Asa Vali, vii pe drumul cel bun. In Romania cel putin nu e de stat in oras. 10km fata de centru sunt ok, aer curat, spatiu, putini vecini. Desi in raza asta parca in 2018 e mai aglomerat fata de 2008, vorbesc de zona de langa Bucuresti.

    Cu cat mai singur cu atat mai bine. Fara copii si 20km sunt ok. Cu copii, 10 fata de centrul e decent.

    Uita psihoza cu magazilele si aglomeratia, uita de toti „„`„sobolanii” si fa pasul catre un loc mai izolat, cu o investitie in sanatate (fizica si mentala). Nu stiu la Brasov, dar in Bucuresti sunt locuri bune, cu asfalt, canalizare, apa curenta.

    Eu am vecini stanga dreapta imediat si in fata. In spate un rand liber si apoi vecini. Daca ar fi sa mai fac o casa as alege sa nu fie vecini in imediata proximitate, dar sa am utilizatile mentionate mai sus. Cu verde in jur cat mai mult.

    00
    • Pe dracu nu e de stat in oraș în Romania . In Sibiu e foarte bine. Noua tot ne place sa zicem că e altceva decât restul României, dar atât de mult?

      00
    • Poate in Sibiu e bine, in afara Bucurestiului poate fi mai putina lume, mai putina poluare. Cel mai corect este ca randurile mele de mai sus se refera la Bucuresti, ca sunt din Bucuresti nu imi pot da cu parerea despre orasele de provincie.

      00
  27. Nu citisem pe aici ca ai gasit casti cu „noise cancelling” ok?

    00
  28. Boss, sunt fix in situatia ta. Si eu as vrea sa gasesc un dezvoltator, care sa ia PUZ mult mai usor decat inregistrez eu o cerere la prefectura, sa zicem. Si sa ma mut mai spre periferie, dar cu mai multa liniste. Si impozit mai mic.

    00
  29. In beci nobody can hear you scream.

    00
  30. Daddy issues si mommy issues functioneaza la poluri opuse. O femeie neiubita de tata cauta aprobarea barbatilor toata viata. Un barbat neiubit de mama, devine umil in societate. Cocalarii aia cu muzica la maxim sunt cei care au fost crescuti de mama cu ideea ca ei sunt cei mai buni,in ciuda faptului ca poate dadeau dovada de mediocritate.

    00
  31. am auzit de un cartier frumos cica greenfield ii zice

    00
  32. nașpa viața la țară din punctul de vedere al zgomotului: când să mă culc, cântă greierii, cu mult înainte de momentul în care m-aș scula, cântă cucoșii vecinilor. iarna se aude viscolul, toamna ploaia printre copaci și, colac peste pupăză, o dată pe an trebuie să suport și o după-masă cu manele

    00
  33. Daca nu te deranjeaza campia prea tare, hai sa fim vecini in Banat.
    Sat, 20 minute de oras, legatura buna, fibra optica.

    Daca vrei, iti imprumut bormasina Bosch Professional, aia ce n-ai vrut s-o cumperi.
    (bonus, iti arat si topoarele mele)

    00
  34. A imbatranit Zoso?
    A crescut numarul masinilor?
    Au venit capsunarii acasa?
    Au venit (sau urmeaza sa vina) studentii?
    Au bla bla… etc?

    Nu! Problema este in cu totul alta parte. Problema este ca politia nu-si face treaba (nu aplica amenzi pentru asa ceva, politia stie doar sa stea la panda in boscheti cu radarul) si poate nu avem o lege suficient de CLARA care sa spuna cu subiect si predicat ca asta-i nivelul maxim de zgomot admis, daca depasesti platesti de-ti sar capacele. Ori poate avem lege, dar pe politisti ii doare-n cot de astfel de legi…

    La putina vreme dupa revolutia din 1989, aveam masina. De fapt, am avut mai multe masini. S-a intamplat de cateva ori sa am probleme cu toba de esapament ori cu galeria de evacuare: ori ca s-a spart putin toba, ori odata am agatat cu ea jos si s-a desprins galeria (am carat niste saci cu ciment in portbagaj), ori mi s-a uzat garnitura de la galeria din fata de la motor si facea zgomot, etc.
    Ei bine, pe vremea aceea, de fiecare data cand s-a intamplat asta, m-a oprit politia si mi-a dat amenda!!! Stateau in trafic si oricat de incet incercam eu sa merg si sa nu turez motorul, politistul iesea in fata si ma tragea pe dreapta. Si… poc!, amenda pentru toba.
    Dupa vreo 3 amenzi din astea, n-am mai „avut” niciodata probleme cu toba ori cu galeria, primul lucru pe care-l faceam daca aveam vreo problema din asta era sa merg la un service-auto sa rezolv repede problema (schimbat toba, inlocuit garnitura, sudat teava, etc).

    Traim in orase din ce in ce mai poluate iar zgomotul este una dintre marile probleme ale oraselor de astazi. Orice sursa de zgomot ar trebui inlaturata ori macar redusa cat mai mult se poate. Cei care au masini cu tobe sport, motociclistii, cocalarii care asculta muzica in masina ori in apartamente, ar trebui ASPRU sanctionati! Amenzi de asa natura incat, daca a luat o data amenda pentru producerea de zgomot, sa-i piara cheful sa o mai faca a doua oara.
    Gen: te-a reclamat un vecin ca asculti muzica si ca l-ai deranjat? 5000 RON amenda.
    Turezi motocicleta in zona rezidentiala si te vede un politist ori te reclama cineva? 5000 RON amenda minima!
    Ia sa vedeti voi dupa aceea cum se linistesc… si la propriu si la figurat.

    00
    • reclamat vecin manelist la maxim de multe ori politie locala…avertisment verbal…durut la pwlă. reclamaţie scrisă la poliţia locală plus semnături alţi vecini..amendă 500 de lei la vecin manelist….contestaţie vecin manelist la judecătorie…judecător anulat amendă.

      00
    • Oho, sa le zici asta si la jegosii de pe DN1. Am stat 5 ani pe Bucuresti- Ploiesti, chiar in dreptul pasajului de la Baneasa. Din Mai si pana in Ocotmbrie, nu puteam sa tin un geam deschis seara/ noaptea, sa intre aer, pentru ca treceau motociclisti cocalari si ambalau partzaitoarele in pasaj.

      Pasaj+ ecou+ turuiala de motor= moartea urechilor. La 3 noaptea e super fain, cand incerci sa dormi cu geamul deschis, ca te sufoci de caldura.
      Cel mai dureros a fost cand a facut mircea badea, emisiunea afara si il sabotau motociclistii. Cat zgomot de motor+ claxoane am luat atunci… La 11 noaptea era imposibil sa ne bagam la somn.

      A facut politia ceva? A facut o PULA. Politia era ocupata sa stea la 2 km mai incolo, la fantana miorita, cu radarul.

      Ma rog, acum m-am mutat in zona linistita din cartier. Dar, vreau sa spun ca politia face fix nimic, in cazuri din astea.

      00
  35. In Florilor-Craiter, e posibil sa găsești o casă mai ieftină și liniște. Dar trebuie sa cauți bine, e calea ferată, dacă vrei să ieși dimineața în Vlahuță, e coadă. Începe și Țiriac construcția cartierului pe Hărmanului.

    00
  36. sponsorizeaza politia sa stea la tine pe strada sa scrie amenzi la cei care conduc cu muzica tare.

    00
  37. Mai repede m-as uita la utilitati. Sa ai canalizare si gaz. Canalizarea este obligatoriu, cu fosa sau haznaua e greu. Internet cu viteza buna gasesti in mult mai multe zone.

    00
  38. Ca proprietar de teren de 1000 mp, sunt de acord cu tine. Am spatiu pt: 20 pomi fructiferi, 40 mp tarc caine (cand il inchid pt ca avem invitati, revelion, etc), spatiu stocare lemne, leagan copil, groapa nisip de 2 x 2, piscina 7 mc (la anul urmeaza unul de minim 20 mc), 2 locuri de parcare, in curand terasa exterioara tip deck de 40 mp (un fel de living in aer liber cu gratar si minibucatarie cu frigider + spatiu proiector pt desene, filme si meciuri, mai o floare, mai un arbust + gard viu pe laterale si spate in curand.

    00
    • nu mai vrei nimic, doar te lauzi :)

      00
    • Ba el vrea un tuciuriu in vizita de revelion……cind inchide ciinele in cusca aia mare.

      00
    • De ce sunteti rai? Explicam omului cam cate incap in spatiul ala. Pe bune ca cele mentionate trec ca lauda in 2018? Poate doar in ochii celor blestemati sa stea la bloc. Ce sa imi fure tuciurii? Leaganul ancorat in pamant? Nisipul din groapa? Hai sa fim seriosi… Am vecini care au lucruri mult mai misto decat am eu. Doar pt ca unii vin cu idei crete de genul „lasi in paragina totul sa nu atraga atentia minoritatilor curand majoritare” nu inseamna ca toti vrem sa stam intr-o cocioaba.

      00
    • Nu mai fiti rai cu arthur. Chiar asa e cum spune…are de toate https://youtu.be/Nh6M2yU8nOc

      00
    • @ John: ahaha, ce comic esti. Probabil singurul Arthur de care ai auzit in viata ta e ala, asa-i? Probabil ii si impartasesti iq-ul. Ia zi, e comic Bendeac?

      00
  39. Vino in Stupinii Noi.
    Ce-i drept, e cam in porumb, dar si liniste si civilizatie.

    00
  40. Sa vezi cat trebuie sa tunzi la iarba :D

    00
  41. Să vezi cum e să ai 5000 :) ! Provocarea maxima este cositul ,..de 4- 5 /an. Şi da, am liniste …view , aer curat ..etc.

    00
    • Eu am 1.200 mp și da, mă seacă ca pierd mult timp cu cositul. Nu ca nu îmi place, dar imi ia prea mult timp față de cât am pentru activitatea asta. Deci, I fell you, la 5.000 e crimă.

      00
  42. Cam tot ce era de spus, s-a spus mai sus. Nu am de adăugat decât „vorba mea” Vali: în viață, nu poți să le ai pe toate.
    Tocmai d’aia și cautam cu toții confirmări că am făcut alegerea perfecta, desi ea nu exista.

    00
  43. S-ar putea să nu mai ai ce face cu internetul dacă devine valabil ce-ți dorești în ultima frază.
    Plus că se mai eliberează un loc de A-lister. :P

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube