Tefal Compact Grill GC305012 Review

Căutam un înlocuitor pt. vechiul meu grill electric, care și-a dat sfârșitul omorându-mi și siguranțele, și am zis să încerc un Tefal.

După o lună de folosire sunt chiar încântat.

Pros:

  • Se încălzește repede – undeva la ~5 minute maxim pentru treapta 3 de putere.
  • Se curăță foarte ușor. În caz că apucă să se întărească grăsimea pe el, câteva minute sub apă caldă și se șterge tot cu un burete moale
  • Tăvița de grăsime e incorporată, iar plăcile sunt înclinate corect ca toată grăsimea rezultată din prăjire să curgă unde trebuie, atâta timp cât plăcile sunt orizontale
  • Cablul de alimentare suficient de lung

Cons:

  • După primele utilizări, în timpul încălzirii se aud zgomote puternice, nu e nimic deranjant, dar puțin îngrijorant prima dată când îl auzi.
  • Când deschizi grill-ul și lași placa superioară la un unghi de 90° – după ce ai prăjit ceva cu plăcile închise – grăsimea de pe placa superioară nu se va scurge în tăviță, ci pe lângă.

Referitor la înclinația plăcilor și la calitatea teflonului Tefal, am vrut să prăjesc un thüringer, iar când am închis plăcile, m-am trezit cu thüringer-ul pe jos, pentru că a alunecat…

Îl folosesc aproape zilnic, fie la prăjit carne (vită, pui) sau la făcut sandvișuri.

Preț: 355 lei la emag sau la demax

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

42 comentarii

  1. NOU
    #1

    un veterinar bun salva vaca aia

    00
  2. Devine îngrijorant faptul ca scrii numai articole despre bricolaj, cutite si vânat.. stii tu ceva, sa ne pregatim?

    00
  3. offtopic: ingrijorant? ingrijorator?
    ontopic: de ce nu ai mers pe optigrill de la tefal (cel cu senzor pentru nivelul de gatire)?

    00
    • eu am optigrill (ala cu tava suplimentara) si e f bun. am facut niste fripturi de vita si de pui fenomenale.

      00
    • Nu am considerat că merită diferența de de preț de la ăsta la OptiGrill doar pt. senzor (că altceva nu știu să aibă în plus).

    • Sunt funny cei care pe de o parte se lauda cum au venituri de mii de euro pe luna, dar se caca pe ei cand vine vorba de cate sute de lei date in plus pe ceva. Mai ales pe ceva de utilizare indelungata, nu pe o sticla de bautura. Da…stiu…sunteti doar chibzuiti cu banii aia multi pe care ii faceti :))

      00
  4. Tocmai ce-ai scris un articol unde spuneai de gratare in curte si acum ne prezinti gratarul de apartament.
    Asa rau ti s-a scarbit de incins carbunii?

    00
  5. NOU
    #20

    Siguranțe încă pe sârme??

    00
    • Direct la stalp.

      00
    • In cazul meu am aflat the „hard way” ca sigurantele moderne din apartament sunt degeaba. Aveam aragazul electric pe treapta maxima si am incercat sa incalzesc apa in fierbator, spre surprindere sare siguranta „pe sarma” de pe scara blocului, cele din apartament, nu. Mai amuzant e cand stai 3 ore sa vina electrica interventii sa o schimbe in 30 secunde.
      PS: stau in chirie.

      00
    • Vezi ca si automatele alea sint cu „mai multe viteze” (A,B,C) ca si cele vechi din sirme, ultrarapide (ptr tiristoare), rapide si lente (de uz casnic, cu „melcul” pe patron)…
      Intrebati un prieten (meserias) nu dati direct cu fifty-fifty…

      00
    • Nu. Siguranțe „moderne”, d’alea cu flip, sau cum dracu’ se cheamă – circuit breaker, habar nu am care-i termenul în română.

      La fel ca Cristian – am pățit același lucru – alea din apartament n-au schițat nici un gest. A sărit cea de-afară (e bloc făcut după 2000+, avem contoarele și panoul de siguranțe afară). Noroc că e „user accessible” și am putut s-o ridic singur.

    • pai probabil pe circuitul grillului aveai una de 25A ca asa pun „mesterii” si ai mai bagat altceva puternic in priza pe lang, probabil in alt circuit, unde sa zicem ca aveai tot un 25A si afara generalul pe apt tau era tot de 25A. job done. ca sa nu mai zic ca tampitii astia de construiesc blocuri nu dimensioneaza si cablajul calumea. din cate stiu, vag, la 25A siguranta ar trebui sa ai fire de cupru de 2.5mm2. eu cred ca ca astia in toate apt pun de 1.5mm2 firele si sigurante de 20A-25A, cand ar trebui pui 10A pe lumina si 16A pe circuite le de priza si cat mai multe circuite de priza (adica un circuit pt cuptorul electric, unul pt hota, unul pt fiecare AC, unul pt masina de spalat…. )

      00
    • Siguranţele mecanice, cum sînt mai toate cele moderne, acţionează în milisecunde. O siguranţă din sîrmă arde în cîteva microsecunde şi are capacitatea de a limita curentul. Normal că sîrma arde prima.

      00
  6. Hah, din asta am si eu de vreo 2 ani, problema majora pe care o are e ca face terci in jur de la grasimea care sare.

    Astept producatorul care inventeaza si niste protectii la margini ca sa nu faca mizerie de jur imprejur.

    00
    • Eu am pățit asta doar când am făcut Haloumi. Presupun că și la carne grasă se întâmplă (gen o ceafă de porc), dar în general fac doar chestii mai slabe (mușchiuleț de porc, piept de pui etc.) și nu m-am lovit de problemă atât de des, but I get what you’re saying.

    • La pui intradevar n-am avut probleme, desi daca faci pulpe dezosate s-ar putea sa vezi ca sare.
      Deobicei fac vita, si cam sare si aia din pacate.

      00
  7. Eu am pastrat Optigrillu, merita diferenta

    00
    • De ce? Eu consider că nu merită diferența. E o componentă în plus care s-ar strica la el (am citit unele review-uri cum că ar muri din senin senzorul și nu mai vrea să facă nimic).

      Singurul care mi se părea interesant din gama OptiGrill e cel cu accesoriul de coacere, dar modelul ăla era undeva la ~700 lei atunci când am luat asta, deci aproape dublu.

  8. Pentru fript carnea, caci prajitul e ala in baie de ulei.

    00
  9. „Referitor la înclinația plăcilor”.

    Ha ha

    Boss, thuringeru’ trebuie omorât inainte de a fi pus la prăjit.
    Dacă mai mișcă trebuie lovit în cap.

    00
  10. Se baga carnea in el precum sandwich-urile? ca nu-mi dau seama :(

    00
  11. NOU
    #37

    Trebuie sa dai carnea sau gratarul cu ulei inainte de prajire?

    Multumesc.

    00
  12. Eu am cumparat un prajitor de genul de la caritas catolica oradea, 25 de lei. Fabricat undeva prin 1980, grilajul este din fonta. Bestial, nu s-a lipit niciodata nimic de el, nu scoate zgomote, se incalzeste uniform si repede. Singura interventie a fost inlocuirea potentiometrului 5 lei.

    00
  13. pai nu demult ai facut un articol tot cu tefal dar optigrill? ai facut downgrade?

    00
  14. nu am inteles ce si cum se spala? de demonteaza placile alea si le speli in chiuveta? se pot spala in masina de vase?
    de ex la cuptorul electric ma omoara gratarul din interior cand trebuie spalat, ca e mai mare decat chiuveta si nu incape si dau apa pe langa si ma apuca dracii ca nici ala nu se spala bine si fac si varza in jurul chiuvetei.
    poti pune o poza cu piesele de spalat aseazate in chiuveta? :)

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.