Un tânăr de 22 de ani construiește un ansamblu rezidențial…

Vrei să dai un parfum de credibilitate afacerii tale? Cumpără un advertorial în ZF! Cam ăsta ar trebui să fie motto-ul Ziarului Financiar, care trece peste orice urmă de bun simț și jurnalism și publică orice.

 

Iepurașul asta de 22 de ani a făcut 4.4 milioane de euro în patru ani, bani pe care îi investește acum. De unde? Păi, spune el, dintr-o altă firmă. Cât are profit firma aia de la înființare? Păi…0. Doi ani de pierdere, unul de profit, unul cu cifră de afaceri zero. În 3 ani, cifra de afaceri, nu profitul total, este de 100.000€.

Și la un moment dat vom vedea discuții despre Mojo Design Apartments și ne vom aduce aminte de articolul ăsta și nu ne vom mai mira. Ne distrăm acum cu compartimentarea apartamentelor vândute la 1.600€ metrul pătrat, cu bucătăria de 2,2 metri lățime, unde ai loc și de o masă și de dulapuri, de sufrageria de 3,3 metri și tot așa. Mojo Design Apartments FTW!

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

37 comentarii

  1. Mai era prin Teleorman un tânăr afacerist de succes.

    00
  2. La majoritatea afacerilor „de succes” din ZF nu bat cifrele. Era una cu un magazin pe Calea Victoriei unde cheltuiala cu chiria si salariile era mai mare decat vânzarea. Mai era una care obținuse la 20 de ani o finanțare de la un fond de investiții. Care era a lu’ taticu’. La fel ca la constructorul asta.Și tot așa…

    00
  3. 46 mp utili plus balcon la 76000 euro plus TVA???!!!
    Cred că mă duc la o vizionare…

    00
  4. La cum s-a umplut media de reclame la imobiliare, se pare ca baietii incep sa vada ca se apropie tunelul si vor sa mai imbarce rapid cativa pasageri inainte ca mecanicul sa sara.

    00
  5. 56 de apartamente cu o investitie de 4.4 milioane de euro.
    Poate cu vreo 0.4 milioane si restul pe barter pana vin unii sa plateasca 1600 euro/mp.

    00
  6. Nu comentez competentele beizadelei, dar oferta nu e ff rea dacă iei in calcul concurenta, ansambluri pe Fundeni, etc.
    Compartimentarea nu e cea mai rea pe care am vazut-o, zona e okish și probabil ca iti mai da si un loc de parcare in banii astia sau o reducere daca discutiile avanseaza.

    Daca reuseste sa integreze ansamblul in cartier, merita banii. E plin de blocuri trântite palancă în stradă, piață sau Service auto, fără nicio legătură cu nimic. Dacă mai pune si finisaje de doamne-ajută, cu atât mai mult. Sunt blocuri vechi de 4-5 ani care au gresia sparta pe toată scara.

    00
    • Tu te auzi ce debitezi?Ce-i OK in a vinde o coliba in care abia ai loc sa dai cu matura intr-o tara unde leafa e 3-400 euro pe luna-pe un pret mai mare ca-n Germania?Sau si tu ai 22 de ani si ai vazut cum se fac banii din munca cum am vazut eu Babilonul?Eu cred ca tinereii astia din Romania,care in viata lor n-au ridicat un cap de atza,habar n-au ce inseamna sa dai bani MUNCITI pe o porcarie care nu face nici macar 30% din cit se cere.Programul ala cu primele case v-a aplatizat creierul,totul pare ieftin si “ okish”cind plateste banca,nu tu.

      00
    • Inseamnă că nu o să vândă nimic și o să cerșească bani la gura de metrou, cu coranul în mână.

      00
    • La Iancului se vinde 1.000-1.200 metrul pătrat in blocuri comuniste.
      Daca el o sa vanda cu 1.500-1.600 in bloc nou, compartimentat bine, cu finisaje ok si integrat bine in comuniitate, o sa se vanda repede.

      00
    • @antonioro: hai sa nu exageram, in Germania cu banii aia iti iei in cel mai bun caz un garaj. :)

      00
    • @antonioro un apartament in germania e juma de miilion 68 mp

      https://tranio.com/germany/adt/1649500/

      00
    • Depinde unde cauti:

      https://www.immobilienscout24.de/expose/105403691#/

      https://www.immobilienscout24.de/expose/105445591#/

      „Ori fi salariile mari, dar si casele sunt scumpe”. Oh, wait…

      00
    • In Germania nu exista “apartamente” de 46 mp,in cel mai bun caz alea se cheama studio sau garsoniera-pe romaneste.Numai in Romania,orice flintic de citiva mp se intituleaza ,pompos,apartament.Cit despre preturile in Germania,mai verifica,pe mp sint mai ieftine decit in Bucuresti,exceptie Munchen,Frankfurt sau Stuttgart.Dar alea sint orase adevarate,de nivel mondial,nu pseudo-metropole fara asfalt si-n care pute a shaorma si a canalizare de la un cap la altul.Preturile sint nesimtit de mari la absolut orice in Romania,nu numai la imobiliare.Asta se cheama “ boala saraciei”,unde fiecare viseaza sa se chiverniseasca(mult) peste noapte ,evident(ati ghicit) fara munca.In Romania,”afacerile” se reduc doar la comert si specula,in rest tara nu produce nici macar un surub,oamenii doar isi fura caciula unul altuia,la nesfirsit.Ah,sa nu uit,un marr rol il are snobismul si fudulia de care romanii sint bolnavi cronic…

      00
  7. Sunt banii mei, nu ai familiei. Mi i-a dat tata numai mie…

    00
  8. Îndatorați-vă pe viață ca să stați lângă autogara Ritmului. Nice.

    00
  9. 1600e/mp? Pai ce, a pus marmura de Carara sau parchet de teck la coteț de 46mp? Sper ca macar ferestrele sa fie in aliniament…

    00
  10. Fadel Mohamad? Hm, mie-mi suna a spălare de bani proveniți de prin Siria…

    00
  11. asa e peste tot acum in tara si la Oradea se construieste in draci dintr-o data are lumea bani si suntem prea multi .. hmmmm

    00
    • Atat ca la Oradea chiar era nevoie si se vand. Cei de la Prima construiesc pe banii cumparatorilor, dar nu pentru ca nu si-ar permite investitia ci pentru ca majoritatea apartamentelor sunt cumparate cash inca din stadiul de proiect.

      00
  12. preturi la cam 60% din Stockholm/Paris. Bun asa

    00
  13. La 400e pe luna e aproape ca si in italia unde stateam ce naiba ? astia sunt nebuni la ce salarii avem , parintii pensionari eu de exemplu cu un salariu de 2500 ron nu am cum sa imi permit , pt cine sunt facute aceste „rezidentiale” marite nejustificat pt. ca nu asa trebuie sa arate la pretul ala , calitate proasta fara loc de joaca pt. copii fara parcari subterane…vai de capul nostru

    00
    • săracii stau mai la periferie.

    • Sunt pentru cei cu bani negri, corporatisti cu 2000E+, etc. Sunt putini, dar nici apartamentele astea nu sunt multe.

      00
    • Airbnb, booking.com videochat şi show-uri la faţa locului.

      Altfel nu-mi explic cine dă pe 2 camere 500 eur chirie în Oradea. Cu 500 EUR poţi închiria casă în cartierul europa de 110 mp totuşi. Da, n-ai curte, bla bla, dar ai dublu mp.

      Plus se construiesc câteva cartiere întregi, şi deja ne apropiem lejer de preţuri de cluj. Sunt care cer pe garsoniere infecte 150 eur, cele cât de cât ok 200 eur.

      Şi până la urmă le ţin goale, le dau cu airbnb de 2-3 ori pe lună şi îs pe profit.

      Noroc cu Aquaparkul :))

      00
    • Dobanzile joase pentru prea mult timp.
      Sunt corporatisti cu 2000+, da’ eu ma ndoiesc ca ar da 5-600 eur rata lunara pt un „2 camere” la 46 mp utili.
      Dar 250, de ce nu?
      Cand o ajunge roborul la 8-10% o sa vedem cine mai e de acord sa plateasca 5-600 euro lunar pt cotetele astea construite de tot felul de ‘dezvoltatori’.

      Offtopic (cred):
      Ma uitam pe softpedia pe un post mai lung (din 2015) in care se mentionau preturile dintr-un complex din Baneasa. Era 1200 eur / mp construit. Am cautat acelasi ansamblu pe imobiliare punct ro, si ce crezi?
      Acum vand apartamentele in acelasi bloc cu 2500-3500 euro pe metru patrat construit.
      De fapt, doar le listeaza ca sunt anunturile postate de anul trecut. Din pacate in Romania piata e bazata pe multa specula, daca la ProTV zice ca duduie economia dublam/triplam preturile. Daca zice ca sunt probleme, le lasam tot triple ca totusi poate musca vreunul.

      00
  14. Ca in Romania, biserici, farmacii si rezidentiale, ce le cade tencuiala dupa prima iarna. Multi dintre voi ati fost in Mamaia in ultimul timp. Ati vazut acolo o sumedenie de rezidentiale, facute de tot felul de personaje. Recunosc ca m-a tentat si pe mine, dar nu ma incadram sa iau credit de la banca. Terenurile s-au dat cu 50-60e/mp. Investitia insuma in jur de 300 000e euro pentru un bloc, toti au facut lucrari de mantuiala, structura de rezistenta e zero, calitate zero, mai o spaga cui trebuia, si se aproba rezidentialul. La cel mai ieftin calcul ieseai in profit cu minim 150 000e, depinde cum pacaleai cu preturile.

    00
  15. Milionar in euro la 22 de ani… Nu a scris o carte despre succesul lui? Nu are nici o emisiune in care invata alti muritori de rand cum sa devina milionari? Parintii lui in ce partid sunt si cate contracte cu statul au?

    00
    • Ăsta e milionar că în bancul ăla:

      te poate ajuta o femeie să devii milionar?
      Da, dacă ești miliardar deja.

      Și ăsta ca și Trump, cu 5 milioane cash de la tătic și venituri lunare din chirii pe care le-a făcut taică-sau cu care a putut garanta credite.
      Plus relații și cunoștințe moștenite.

      00
  16. Nevasta-sa/concubina e consilier al ministrului transporturilor. Afacerea miroase a spalare de bani. Pt altcineva. Ei doi, probabil, sunt de figuratie.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube