Două articole: garduri și tefeliști

Puținii la minte de la 4tuning sunt revoltați că ei vor să meargă cu mașinile și li se pare nasol că sunt unii care merg mai repede decât ei cu tramvaiul și aberează grav pe tema asta. E distractiv de văzut cât de puțin îi duce capul.

 

Un articol din Q Magazine, o revistă condusă de fosta amantă a lui Gigi Kent, Floriana Jucan, despre tefeliști. L-am citit eu și alți 4 oameni.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

43 comentarii

  1. În loc de garduri nu puteau fi doar stâlpi?
    Era mai ieftin.

    00
  2. Cumva au și ei dreptate, dar nu au intrat zilele în sac: când o să termine de pus garduri, ne vom ruga de primari să ridice mașinile parcate ilegal.
    Să vezi atunci răcnete.

    Al doilea text e prea lung față de scurtimea mesajelor tefeliste.

    00
  3. Bai, deci aia de la 4tuning sunt din filme. De comedie. Adica oamenii care „intorceau pe linia de tramvai” eliberau din trafic, ceea ce nu va mai fi posibil daca sunt obligati sa circule si ei legal. What. The. Actual. Fuck?!
    Si cei care depasesc pe linia de tramvai, numiti -cu admiratie- temerari iarasi fluidizau traficul. Bine, retardatul de serviciu nu tine cont si de gatuiala care se face cand aceiasi temerari se ingramadesc sa se bage la loc fix inainte de refugiu / intersectie.
    Exceptand costurile care o sa fie evident mari (pt instalare si intretinere), mi se pare o idee ok, posibil singura a duamnei. Mai ales daca sta politia, asa cum a stat pe mosilor si colentina o perioada, prin zona, sa nu lase lumea sa mai parcheze pe prima banda.

    00
    • Acum sa nu ne închipuim de duamna a avut vreo idee noua. Ideea a aparut acum citiva ani, cind au fost pusi niste stilpisori de cauciuc/plastic care trebuiau sa rezolve problema. Dar, cind s-au prins baietii ca sunt doar cauciuc, i-au luat in roti. Nu mi se pare o idee faptul ca a inlocuit cauciucul cu fierul si stilpisorii mici cu ceva mai mare.

      00
    • eh, exprimarea m-a tradat. Sunt convins ca nu fu ideea dansei, ca altfel erau garduri roz cu sclipici auriu, ce naiba :)

      00
    • sarmanii temerari curajosi care isi rupeau din etica pentru a elibera traficul

      00
    • oameni serioși și inimoși.

  4. Vai de capul lui, cat de prost e al 2 lea articol. I-auzi ma. Generatia care nu i sa refuzat nimic, care i s-a dat tot, care nu cunoaste cuvantul nu. Da, vorbim de generatia care a copilarit in anii ’90 in Romania …

    00
    • Mvai, beții oropsiți născuți după 90, mai ales după 95, cât au suferit, sărmanii de ei.

      Cum petreceau părinții lor câte 24-48 de ore la coadă pentru o sticlă de lapte, cum stăteau ei la bloc la lumina lumânării sau a bateriei de mașină, cu 16 grade în casă iarna, fără voluntariate prin organizații studențești în țări exotice, fără city break-uri și experiențe rafinate, fără life coach, persoane care să-i inspire, psiholog și dezvoltare personală, fără Cartoon Network, tabletă, computer, smartphone, internet, Atomic TV, MTV, YouTube, Facebook sau Pornhub, uneori și fără pâine când era cazul.

      A, stai că noi eram ăia. Cum naiba de noi am supraviețuit, dar bieții gingași frumoși și liberi de acum zici că suferă în lagărele de concentrare?

      Și când mă gândesc că ăștia cică îmi vor plăti mie pensia…

      00
    • Nu sufera nimeni. Cei care au iesit in strada si au deranjat roaba de cacat nu cred ca duc lipsa de ceva, doar sunt revoltati de cacaturile facute de clasa politica. Si apoi de ce ura asta? Daca eu am duso prost sa o duca si celalalt? Asa imi ziceau si ai mei, pe vremea mea aveam doar o pereche de tenisi, o pereche de blugi… asa erau vremurile atunci, hai sa revenim la nivelul anilor 1800, sa cultivam pamantul cu caii. Ce atata democratie si bunastare.

      00
    • Nu duc lipsă de ceva? Ia ascultă-i puțin și o să vezi câți dintre ei suferă fizic pentru că n-au văzut decât două țări noi anul ăsta; că trebuie să lucreze OPT!!!!!!! ore; că încă au iPhone 8 la 6 luni după ce s-a lansat X-ul; sau că cineva și-a permis să aibă altă părere, lezându-le grav personalitatea; sau au descoperit că la 5 ani mama i-a certat că au spart o cană și astfel i-a traumatizat pe viață.

      Nu zice nimeni să revii la 1800, dar când vezi niște nenorociți care au dus-o și o duc chiar bine cum se plâng de parcă ar fi trăit ca atunci, le dorești să aibă parte exact de aia, să vadă cum e cu adevărat un trai greu. Poate atunci vor începe să aprecieze ce au.

      Iar de ieșit în stradă, tefeliștii nu au ieșit că le-ar păsa lor prea mult de ce se întâmplă, ci pentru că e cool și fensi să fii implicat civic și să iei atitudine, live-ul cu tricolorul în spate sau tweet-ul acid îți aduc multe aprecieri în social media. Cine știe, dacă te bagi destul de mult în seamă, poate ajungi și personalitatea anului la Euronews.

      Nu-i confunda cu oamenii care chiar au fost deranjați de ce se întâmplă, pentru că nu toți tinerii sunt „frumoși și liberi” și nu doar tinerii au protestat.

      00
  5. NOU
    #16

    Cita hatereala la Ambrus Bela ala. Nu cumva e Mirelus Palada sub acoperire? Sau o fi Victoras Ciutacu?

    00
  6. heităreala unei generații de labe triste, a cărei singură distracție era să-și spioneze vecinii cu urechea lipită de țevile din blocurile de beton, cu pereți subțiri ca foița de hârtie, împotriva unei generații care nu mai înțelege să-și petreacă toată ziua-lumină la muncă (opțional pe un salariu de mizerie cu șefi de mizerie și colegi toxici ) și restul serii priponiți la televizor, sunt ușor de manipulat și ei, dar tre’ să știi să vorbești pe limba lor, iar limba asta nu mai conține aceleași triggere ca ale generațiilor anterioare – da, lumea se schimbă, încet, prea încet, dar se schimbă (eu sunt xennial, the best of the two worlds ;) :D )

    00
    • NOU
      #19

      „blocurile de beton, cu pereți subțiri ca foița de hârtie”

      Blocuri de beton cu pereti subtiri ca foita de hartie… In ce univers traiesti?

      00
  7. bah nene. BAH. De unde dracu l-ai gasit pe cacatu ala umflat?
    cum ar fi sa ma plang din postura mea de 81ist? Ca am luat apartamentul doar la 65k nu ca ai mei la 6.5k? (asta asa, ca o chestie mica?) Ca astia de trebuiau sa schimbe din comunism in capitalism l-au transformat in capitalism romanesc?

    oricum. Cine zice tefelist ma-sa e curva

    00
  8. Wow, am deschis a 2-a doar de curiozitate: ce pla mea e „tefelisti”? Tineri frumosi si liberi! :) Bai tata, n-as fi ghicit niciodata. Cuvantul suna cam pueril si ieftin, in nici-un caz nu sugereaza „tineri frumosi si liberi”, au contraire…

    00
  9. O mica problema este, totusi, cu gardurile de pe Mihai Bravu / Stefan cel Mare. Ultima banda a fost ingustata cu 20-30 de cm (se vede unde e pus gardul fata de vechea linie continua). Asta, plus faptul ca vederea gardului te face automat sa mai lasi un pic de distanta suplimentara, plus benzile care erau deja destul de inghesuite, ii fac pe multi sa incalece benzile.
    Si cum prin zona se circula tare si haotic atunci cand nu se sta in coloana, cred ca multe din garduri vor fi sifonate in curand.

    00
    • De ce nu l-au pus direct pe linia continua sau imediat langa, eu nu pricep…

      00
    • @cornel – ca in caz de defectiune sa poata cobori calatorii. Sau ii vezi sarind gardul direct de pe scarile tramvaiului?

      00
    • Si inca ceva: aud ca pe lista asta e si tramvaiul 16. Sa mearga cineva cu ruleta sa vada pe ce „magistrale cu 6 benzi” circula tramvaiul 16: Lacul Tei, Maica Domnului, etc

      Acolo chiar o sa fie moarte, daca se intampla asa ceva, pentru ca linia de tramvai chiar e utilizata acolo si de masini. Si e si normal sa fie asa.

      00
  10. Doamne cat de prost e grasul ala imputit. Cica scoaterea premiului 1 a eliminat competivitatea. Pai mai vita comunista imputita, intr-o societate ideala fiecare trebuie sa isi gaseasca locul, ca nu suntem in hunger games.

    00
  11. NOU
    #27

    Tramvaiul este un mijloc de transport perimat. Zdrangane, este lent, periculos si ocupa spatiu permanent. Pentru ca trece din an in pasti un cazan de asta ocupam inutil mijlocul strazii si mai punem si garduri.
    In concluzie, tramvaiele trebuie scoase si inlocuite cu trolee sau autobuze electrice.

    00
  12. despre telefisti spun ce spunea george carlin, astia de-i condamna s-au vazut cu sacii in caruta (sau si mai rau, cu ei dati jos din caruta) si acum n-au pe cine altcineva da vina decat pe generatia tanara, ei sunt mereu de vina, ca n-au facut cum au zis ei, ca nu le plateste pensia cat vor ei, ca piss, ca miss..
    e trist rau cand vand oameni care ar trebui sa inteleaga ca lamentarea asta primeste simpatie pana la o anumita varsta

    00
    • ps. la o a doua citire mai amanuntita, inca n-am reusit sa parcurg tot, textul 2 e atat de ‘cringy’ incat ar avea sanse mari la premiul ‘cringy’ pe anul asta

      00
    • Nu mai cringy decât Florin Bădiță.

      00
    • n-ai inteles nimic, mai citeste de vreo 2-3 ori…
      ia vezi cine pe cine condamna
      ia vezi care se smiorcaie
      te recunosti?

      00
    • @zvika, esti prost(a), nu am ce sa mai citesc de 7 ori, nu, nu ma recunosc, desi am asteptat chestii de la altii nu m-am lamentat absolut niciodata ca piss ca miss cum am spus, si ma amuza cei care o fac si nu doar ca o fac, incalca si reguli de bun simt, vad asta si la cei de o varsta cu mine si la generatiile mai batrane si un pic si la generatiile tinere dar sincer cel mai mult o vad la generatiile mai batrane, asta e dovada ca educatia data de familie si cercul de prieteni e proasta sau ca frustrarile s-au adunat de-a lungul anilor de trait in romanik. plus, omul porneste prost de la premisa falsa, gen 84 vs 04 e complet diferita dar asa e cand te dai mare intelectual.

      00
  13. Eu trec prin Colentina spre Voluntari si invers aproape in fiecare zi. Pe ceas, de cand cu gardurile fac intre 20 si 35 de minut emai putin in trafic. Nu se mai baga ghertoi pe linia de tramvai sa blocheze intersectiile. In schimb au inceput sa apara aia parcati cu avarii pe banda 1 si nu mai e Politie deloc sa ii ia la impins vagoane. Aceeasi situatie si la piata Obor vis-a-vis de Veranda.

    00
  14. Life’s too short for this shit. :))

    00
  15. Are dreptate muistul ala frustrat doar la faza cu tinerii care dau aiurea vina pe generatia precedenta. Ei, tinerii, sunt de vina ca n-au aplicat cand a trebuit un bocanc in dinti generatiei trecute si nu si-au construit viitorul pentru ei. Acum in loc sa se planga ar trebui sa-si caute de drum spre locuri in care generatiile trecute si-au trait viata cu gandul la viitor, nu la burta de azi.

    00
  16. https://imgur.com/a/sht0IN2 – Ce e asta?

    eu vad ca si la vali, si la cetin si la altii la care intru merge si cu adblock si cu ghostery…

    00
  17. Cat au costat gardurile? 1.5 meleoane de euro? Rezultatul incompetentei militiei si pretul umflat al pitiprimaritei… daca si-ar fi facut treaba si patrula zilnic cate un echipaj cu o singura amenda pe ora sa vezi ce frumos se calmau vitejii dupa o suspendare de permis si banii de restaurant pe o luna zburati din buzunar.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube