Știrile zilei – 11 iunie 2018

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

32 comentarii

  1. linkul cu suzuki jimny m-a făcut să intru pe site-ul românesc să văd modelele actuale. mare greșeală, arată ca făcut de un it-ist la stat, fără poze pentru jimny, cu o reclamă agresivă și fără sens https://imgur.com/a/WGw30xO

    00
  2. Ce tare, japonezii reiau producția lui ARO 10 :)

    00
  3. Sunt zona unde ar fi parcari, cu plata(2-3 lei ora), dar lumea prefera sa parcheze pe trotuar, pe prima banda etc etc. Un exemplu e zona statiei de metrou Pipera, unde exista o parcare cu sute de locuri, dar care sta goala mai mereu.

    00
    • Si daca o face 10 lei/ora se va umple? :)

      00
    • Pe Dimitrie Pompeiu e plin de masini aruncate pe trotuar si spatiu verde dar putorile alea de la politie nu fac nimic. Am vazut odata niste avertizari puse in pabriz si atat. Daca ar fi un echipaj zilnic sa dea amenzi, intr-o saptamana se invata sa nu mai parcheze pe trotuare. Daca lucrezi in Pipera si vii cu masina, dar tu n-ai loc de parcare la birou si nu-ti permiti sa platesti parcarea, poate ar trebui sa vii cu transportul in comun.

      00
    • geretus pretul este irelevant, pur si simplu lumea parcheaza unde vrea si punct..

      00
    • @Vali La ritmul in care se inmatriculeaza masini azi, nici nu ai cum sa constriesti atatea locuri de parcare. Fa un exercitiu de imaginatie si inchipuie-ti ca 2 milioane de bucuresteni si-ar putea cumpara masini, iar bugetul primariei nu ar fi o problema. Unde sa le faca primaria loc, cand noi nu avem parcuri?

      Oameni buni, locul de parcare nu e un drept, iar spatiul e limitat. Daca primaria ar trebui sa faca ceva, ar fi sa aduca transportul in comun la un nivel decent. 10x mai multe autobuze, metrou, aer conditionat in autobuze, mai curat in autobuze. Nu locuri de parcare. Apoi sa faca detinerea unei masini o chestie foarte prohibitiva. Da, taxe si amenzi usor de aplicat. Locuri de parcare scumpe, amezi frecvente, ridicari de masini, taxe pe intrarea in centru, impozite, si iar amenzi. Fix asa au facut si altii. Razboi masinilor.

      Desigur, doar scumpirea parcarii e fix-pix. Dar disponibilitatea de locuri de parcare convenabile nu face decat sa aduca si mai multe masini in oras.

      PS. Da, si eu am masina si nici nu mai stiu cat costa un bilet de autobuz.

      00
  4. Ieri ma intreba sora-mea, cand discutam despre faptul ca in cam 2 luni o sa plecam in strainatate, de ce ar vrea cineva sa plece din tara DACA ar avea salarii bune…ei bine uite SI din cauza acestei categorii de oameni care apar in acel video cu autocarul. Pentru ca indiferent ce viseaza unii, nu, nu ne civilizam, eu consider ca populatia devine din ce in ce mai inculta, nesimtita, egoista si lenesa. Acum cateva zile au fost filmati (din nou) niste retardati, ca altfel nu ii pot numi, care chinuiau un delfin ca sa isi faca poze cu el. Dupa care cautand mai multe despre acest subiect, am vazut ca acum un an o gloata de astfel de retardati scosese pe plaja un pui de delfin cu care s-au pozat pana cand puiul a murit. L-au lasat pe plaja si aia a fost distractia pe ziua respectiva, doar ca sa isi puna ei poze pe fb. Bineinteles si alte tari au retardatii lor, insa la acest nivel sunt doar cateva… Faptul ca proastele alea din autocar nu doar ca nu sunt colorate, dar sigur fac parte dintre cei care urmaresc stirile de la ora 5 cu sfintenie si stiau despre acel accident din ungaria, ma convinge ca romanii au ajuns (cei mai multi) niste degenerati care nu mai au absolut nici o legatura cu stramosii lor. Da, unii se dau mari cu olimpicii, cu sportivii, cu acei cativa care chiar sunt pasionati de ceea ce fac si scot lucruri geniale…aia, in opinia mea, reprezinta un procent insignifiant in comparatie cu categoria din filmulet si din pacate in viata reala si nu in aia de pe fb, sansele sa dai pe strada peste acei cativa, sunt aproape 0. La fel de insignifiant e si procentul celor care au o educatie buna primita de la parinti, care se ghideaza dupa niste valori morale, care nu folosesc internetul doar pentru retelele de „socializare”, care mai pun mana pe o carte samd. Nu cred ca acolo unde vom merge sunt doar oameni de acest fel, dar cu siguranta numarul lor il depaseste pe cel din tara noastra cu mult.

    00
    • eu consider ca populatia devine din ce in ce mai inculta, nesimtita, egoista si lenesa.

      -zise inculta nesimțită egoistă și lenesă

      00
    • Ioana, ai dreptate in mare, avem o problema de educatie in Romania. Cand spun asta, ma refer la tot sistemul care produce comportamente de acest fel.

      Dincolo de asta, pentru ca ai mentionat plecarea din tara, asigura-te ca motivele pentru care o faci chiar sunt unele care tin de ce se intampla in jurul tau.

      E o capcana destul de des intalnita – unii plecam pentru incercam sa scapam de diverse nefericiri care nu au in profunzimea lor legatura cu felu-n care se comporta cei din jur.

      Normal, e tentant sa spui ca pleci din cauza clasei politice, a lipsei de educatie a unora si alte motive de gen care se bazeaza pe realitate, dar care nu-s neaparat cauze reale.

      Plecatul din tara poate fi, intr-un final, o forma de escapism la fel cum sunt uitatul in nestire la seriale, balacitul continuu pe Facebook etc.

      Eu nu te cunosc, spun asta doar pentru ca mi-ai dat pretextul si pentru ca suntem multi oameni care alegem calea asta desi fericirea sau nefericirea noastra n-are legatura cu locul in care suntem, ci cu felu-n care ne traim viata. Inclusiv in privinte marunte.

      00
    • Eu as pleca și pt că m-am saturat de ierni.

      00
    • Salariul pe care il ai in Romania e irelevant.
      Salariul iti permite sa controlezi mediul imediat inconjurator. Poti sa iti cumperi o casa mare si frumoasa. Poti sa iti cumperi o masina misto. Poti sa lucrezi intr-o companie ok. Si cam atat. Nu poti controla, oricat de mare ar fi salariul tau, experienta de a merge de acasa pana la munca. Sau de a merge la cumparaturi. Sau de a iesi in parc. In cazurile astea, experienta ta e definita de ceilalti oameni care au acces la locurile respective. Daca oamenii sunt de rahat, experienta va fi de rahat. Si e destul de clar ca oamenii sunt de rahat.
      In Romania aveam un salariu foarte bun. Nu am plecat din cauza salariului.

      00
    • So crezi tu ca altii is mai civilizati in alte tari. Sa nu te apuci mai tarziu sa bocesti ca germanii te urasc, spaniolii is lenesi sau englejii fur de rup.

      00
    • @xxx și românii nu te urăsc? rudele alea de la țară care se spală cu ibricul la cur nu te urăsc pentru că „ești orășean” și nu te umilesc de fiecare dată când au ocazia amintindu-ți cum te căcai pe tine când erai mic și ei erau obligați să te șteargă la cur? românii nu te fură? nu sunt leneși?

      00
    • @pizzi … e clar ca ai niste frustrari de cand erai mica si te stergeau rudele de la tzara la cur de ai ramas cu sechele. Ideea e ca multi au asa o imagine romantata a ceea ce e omul din vest care pana la urma e si el om care se comporta la fel peste tot. Ca tu nu vezi cum dau foc la magazinele strainilor, cum fura intr-un stil de fac romanii de rusine si cum stau pe niste beneficii de te face sa’nghiti limba cand compari cu Romania e poate problema ta. Sau poate nu vrei sa vezi defectele altora pentru ca asa esti tu, crescuta cu ura fata de cel diferit de tine, fatza de cel de la tzara.

      00
    • nu sunt frustrată, sunt marcată, și o să fiu marcată pe viață ca sclavii pe care-i înfierau cu fierul roșu, mie familia mi-a demonstrat încă din copilărie că acasă e acolo îți faci tu „acasa”, nu neapărat unde te-ai născut sau printre cei între care te-ai născut și care nu te iubesc – de altfel, mai târziu, când m-am maturizat, statul nu a reușit să mă convingă că mă dorește acasă, din contră, statul român mă fură, mă batjocorește și mă umilește în fiecare zi, în fiecare oră și în fiecare secundă când respir, poate și pentru că fac parte din generația care este nedorită, născută la normă și crescută în scârbă, generația orfelinatului național

      00
  5. Pai de când Yahoo a fost preluat de Verizon, s-au gândit ei să facă rahatul praf cu Yahoo Messenger. Oho, și încă cât de praf l-au făcut. Îl finisase Yahoo super bine, mergea perfect, consuma puține resurse, era super folosit. Plm. Și s-a gândit Verizon să schimbe aplicația. Ce soc am avut când nu mai mergea vechea aplicație, și a trebuit să o instalez pe cea noua. Oricum, de anul trecut, de pe la începutul anului am renunțat la ea. Și nu mai știu pe nimeni să o folosească. Aia e.

    00
    • Yahoo Messenger era o primejdie dpdv al securitatii. Inclusiv sniffing de mesaje in reteaua locala (adica daca-l foloseai intr-un birou, cam toata lumea putea vedea ce mesaje trimiti).

      Iar ca raspandire… soc si groaza. Era folosit in Romania. Restul lumii folosea Live Messenger si Skype.

      00
    • Yahoo messenger era mort de vreo 8 ani de zile, pe putin. Era de asteptat sa vina decizia asta.

      00
  6. Imi place mult jimny; Aduce putin cu G klasse :))

    00
  7. Câteva considerații după mitingul PSD

    N-are legătură cu subiectul (chiar deloc) dar am găsit-o din greșeală și simt nevoia s-o las aici: https://imgur.com/6WttPpo

    00
  8. Live-ul din autocar e reprezentativ pentru multe zone rurale din tara. Avem o ruda singura la tara (IL), drept urmare am mers foarte des in ultima perioada pe ruta spre Constanta. Gradul de incultura si analfabetism functional e ridicat, chiar se mandresc cu asta. Cateodata ma intreb ce sanse avem sa iesim din rahat..

    00
  9. 1. Suzuki tocmai a facut varianta low cost de G Klase.
    2. Legat de parcari in Cluj au marit iar tarifele pentru zona 1 anu asta, 5 lei ora, poti sta maxim 2 ore (daca depasesti ori iti iei amenda la alea pe strada ori platesti 40ron la alea cu bariera) si ghici ce, lumea a descoperit ca nu tre sa parchezi juma de zi in buricu’ targului.

    00
    • 1. dacă îi pune un motor de 1.6 turbo și niște scaune decente, eventual fără multă electronică, s-ar putea să aibă o mașină senzațională.

    • 2. Cu toate astea, in centrul Clujului nu gasesti loc de parcare intre orele 9 si 17, nici macar in zona 1. Sunt strazi intregi ocupate de masinile celor ce lucreaza in zona, si f. putini stau sub 9 ore. Romanul, inventiv, a gasit solutii. Cand apar cei de la primarie (o data sau de doua ori pe luna) sa dea amenzi pe strada, da secretara un mail si imediat isi platesc toti parcarea prin sms.

      00
    • @vali hai macar un 2.0 si niste plastice de doamne-ajuta
      @corcodusul aici e problema din partea primariei, ar trebui sa-i puna pe gardienii aia de la politia locala sa patruleze non stop pe acolo si sa taie amenzi intr-o veselie (ai platita parcarea dar ai depasit alea 2 ore, zbang amenda). In maxim 2 spatamani se invata lumea, si ar face si primaria niste bani la buget.

      00
  10. Revamped Suzuki Samurai…

    00
  11. Ati tot primit avertizari ca se inchide Yahoo daca nu dati mai departe massul ala. Uite acum ce ati facut ca v-a fost lene sa dati un mass. Va place? Data viitoare cand mai primiti mesaje de la zuckerberd ca inchide facebook daca nu dati share si trimis la 5 prieteni poate luati mai in serios toata chestia asta si nu mai faceti pe fandositii ca dupaia ramanem si fara facebook.

    /sarcasm (evident, dar cu unii nu stii nicioadata)

    00
  12. Am vazut o stire conform careia Bnr pregateste limitarea gradului de indatorare al populatiei, ceea ce spui tu ce multa vreme pe blog. E bine sa insisti, te-au ascultat.

    00
  13. daca inca nu va e clar care e treaba cu statul paralel puneti mana si citit sociollogica.ro. tipul ala traieste de multa vreme in el.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.