Nu e nici un miting cu japca…

Prin bula mea de internet se plimbă linkul cu un site cu exemple de oameni care sunt forțați să meargă la mitingul PSD de vineri. Am căutat în DEX definiția cuvântului japcă și e aceeași pe care o știam:

JÁPCĂ s. f. (În expr.) A lua cu japca = a lua cu forța și pe nedrept.

Ori, aici nu e vorba de a lua pe cineva cu forța, ci de a strânge oameni care au ce pune pe masă datorită partidului să participe la o acțiune a partidului. Toți oamenii care se plâng acolo sunt datori, într-un fel sau altul, partidului. Toți directorii de școală, toți angajații din primării, toți posesorii de autobuze de transport, toți au avut nevoie, unii doar la un moment dat, alții în fiecare lună, de un ajutor. Și partidul a dat. Și a votat.

Și iar a dat. Și mi se pare corect ca oamenii ăștia să iasă să îl apere pe Dragnea, ca să nu meargă ăla la pușcărie, pentru că nu a furat doar pentru el. A furat și pentru angajații primăriei din orice oraș din țara asta, care nu se puteau angaja fără pile și au apelat la ajutorul partidului, pentru asistații social din Teleorman și Botoșani, pentru angajații UTI, Teamnet sau Siveco, care au avut contracte bănoase pentru a livra produse substandard cu zero consecințe, pentru toți angajații firmelor de construcții, care s-au târât în a nu face autostrăzi și a nu asfalta bine, pentru toți primarii care cumpărau flori la suprapreț și schimbau bordurile în fiecare patru ani și tot așa.

Deci da, e imoral și complet greșit să te plângi acum că partidul care îți dă să sugi de ani buni te pune la treabă. Singurii care au o scuză aici sunt cadrele medicale și cadrele didactice, singurii care munceau pe salarii de mizerie.

 

putin-bossman

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

51 comentarii

  1. Ai si tu dreptatea ta, adica a fost bine cand au primit iar acum trebuie sa puna si ei osul.Dar marea majoritate sunt amarati, adica asistati sociali, cei care lucreaza pe minimul pe economie si efectiv nu au de ales deoarece daca nu vin la miting de luni isi iau adio de la tot.
    Ca o parte amuzanta poate pentru unii va fi prima data cand vin la Bucuresti si pot trata aceasta plimbare fortata ca o excursie.

    00
  2. crezi ca nu or sa vina cadrele medicale care au votat in mare proportie psd de frica sa nu le impuna vlad voiculescu criterii de competenta cum se prefigura?
    PSD are o armata de cel putin 2,5 milioane de bugetari si familiile lor datori vanduti psd-ului + 3,5 milioane pensionari si asistati. 6 milioane de paraziti in buna parte (cu mici exceptii, medici cu vocatie, politisti onesti, functionari competenti) care traiesc pe spatele muncii a 3,5 milioane de privati si jumatate de milion de IMM-uri + cateva corporatii multi-nationale care platesc taxe cu toptanu’!
    abia astept sambata sa vad in sfarsit in fata toate teniile, toti limbricii, toate giardiile societatii si sa scuip ecranul!

    00
    • Nu crezi ca e cam deplasat sa numesti pensionarii „paraziti”? Oamenii aia au contribuit la un sistem de asigurari sociale, care acum, de bine de rau, trebuie sa le restiutie banii pe care i-au dat de-a lungul vietii. A, ca or fi cateva mii cu pensii speciale, si aia pot fi considerati paraziti, dar asta nu inseamna ca „toti pensionarii sunt paraziti”. Oricum parazitii aia „speciali” nu or sa vina la nici un miting niciodata.

      00
    • Ce inseamna ca traiesc pe spatele muncii a 3.5 milioane de privati? Cine sunt medicii, asistentele, invatatorii si profesorii copiilor fatati de privati? Sunt toti la scoli private? Cam greu cand de abia anul asta au ajuns apro.200.000 de privati sa fie platiti cu 1000 EUR in mana, (Cum e aia cu corporatiile care produc pentru binele societatii din care extrag bani cacalau?)

      De ce la televizor viteazule? In piata sa-i scuipi. In piata sa te priveasca in fata si sa-i privesti in fata.

      (Zici ca esti o mamaie din 90 care aplauda in extaz minerii!)

      00
    • 1. pensionarii de azi sunt lichelele de ieri. oameni care au crezut in comunism, l-au tinut viu timp de zeci de ani, iar la revolutie ceausescu era regretat. astia sunt majoritatea pensionarilor. niste gunoaie ale societatii. cu care psd se identifica.
      2. psdistii sunt niste comunisti pensionari care inca n-au ajuns la varsta necesara. acesti non-oameni nu numai ca au ajutat distrugerea romaniei pt mai mult de jumate de secol, dar au reusit marea performanta sa faca milioane de cretini sa creada ca ei sunt baietii buni.

      rar sa vezi popor atat de prost pt atat de mult timp.
      mai inteleg sa fii prost cativa ani, dar 70+ ani de cretinisme, prostie, idiotenii e prea de tot. si cand te gandesti ca romania, de cand s-a infiintat pana azi nu a reusit sa ofere un deceniu neintrerupt de prosperitate.

      cat despre dispret nu trebuie scuipat nimeni. eu mi l-am aratat optand a nu mai plati vreo taxa pt noua masina lui dragnea jr sau un nou castel pt cacp tariceanul. romania, la gunoi cu tine, e timpul!

      00
    • E fain ca amaratilor privati / care lucreaza la privat, mici si rupti in fund nu le place cand le spui ca nu e despre ‘privat impotriva angajatului la stat. E greu de inteles ca, la fel ca in 90, tot ‘amaratii’ isi sparg capetele in piata unul altuia cu ura in timp ce bosii stau in brazilia, costa rica sau alte tari fara tratat de extradare cu romania. sanatate si virtute!

      00
    • @kmlx
      Esti cam prost. Informat. Cea mai mare parte a pensionarilor de azi sunt cei care au facut revolutia. Aveau 30-40 de ani in 89. Do the math.

      00
    • @florian asa zici tu, ca aia de 40 de ani au făcut revoluția? Copiii aia de au murit si tinerii de au ieșit inconștienți in stradă, ăia au făcut-o… Ăștia de zici tu, doar au furat-o.

      00
  3. Sursa foto: colecție personală foto Vladimir Putin

    00
  4. Ha ha ha
    Am avut răbdare și am citit toate plânsetele. Trec peste faptul că toate sunt anonime, ceea ce crește considerabil credibilitatea celor scrise.
    Mda, primarii, consilierii locali și județeni au candidat toți independenți și acum sunt forțați în cel mai mișelesc mod să … ăăă … parcă nu. Dacă se plâng astfel de personaje nu fac decât să arate cât de nesimțiți sunt, dacă sunt alții care se plâng sunt doar proști. Toți sunt membri de partid, au fost aleși în numele partidului așa că să facă bine și să participe la miting!
    Aoleu, sunt amenințați cei angajați cu susținere politică. Să înțeleg că doar la angajare au avut nevoie de partid, iar acum sunt floricele ale competenței?! La miting, pe banii lor!
    Li se oferă oamenilor bani, produse, transport și sunt păcăliți cu diverse motive?! Vai de mine, ce imoral! Nu-i așa că preferați să vă scandalizați în timp ce plătiți internetul luat la senzaționala ofertă beneficiezi 11 luni și plătești 12?! Sau era invers … E simplu cerere și ofertă, întotdeauna se vor găsi vânzători și cumpărători pt orice. Inclusiv pt participat la miting.
    Concluzia ultimului paragraf e cea mai pertinentă și nu are rost nimeni să se plângă.

    00
  5. Totuși, o întrebare legitima e ce dovedește PSD cu mizeria asta, ca ce?
    Vir câștiga fani? Nu vor pierde fani?
    Care e miza?

    00
    • Miza este să arate celorlalte state că au susținere de la popor, și că sunt mai numeroși decât cei care protestează de mai bine de un an împotriva lor.

      00
  6. E reciproc avantajos, cam ca la viol: te lasi usor, scapi cu o muie; te zbati, te alegi cu un anal fara vaselina. Dar clar, ai dreptate.

    00
  7. In ritmul asta cu PSD la conducere, tara va intra in colaps si probabil se va dezintegra teritorial.

    00
    • unii dintre noi spera la asta de cand am citit istoria tarii.
      putem visa si la o romania condusa de straini, nu de romani? (cred ca s-ar intoarce milioane in tara)

      00
  8. Dude, r u serious? Cum de ce se plâng? Ai auzit de existența infracțiunii de șantaj, art 207 cod penal, închisoare până la 5 ani? Ce zic aia acolo, daca e adevărat, probează mii de asemenea infracțiuni care se întâmplă zilele astea, a forța pe cineva să meargă la miting că de nuuu, e infracțiune, indiferent de ce crezi tu.
    Ce urmează, critici pt Maricica daca se plânge că Ion o amenință că pune poze pornakis cu ea pe net daca nu se împacă? Merită făcută de râs, curva dreq, daca a făcut la o beție poze fără chiloți pe ea? Și-o merită să și-o fure in lift daca are bluza prea decoltată, ea a vrut-o?

    00
    • nu e șantaj, tati, dacă eu ți-am dat serviciu, că nu te angaja nimeni, și am făcut un pic de trafic de influență ca să te angajeze unii pe salariu mare, cu sporuri, cu muncă puțină, cu zero responsabilitate.

    • Ba da, man, e santaj a obliga pe cineva sa faca ceva sub amenintare (aici nu intra faptul ca te ameninta seful sa faci o indatorire de serviciu pentru ca altfel te da afara). Faptul ca unii sau toti au fost angajati prin alte ilegalitati nu inseamna ca acum nu se comite o ilegalitate prin faptul ca sunt amenintati ca vor suferi consecinte daca nu merg la miting.
      Tipul asta de atitudine „si-o merita, e normal” banalizeaza raul si il fac sa para normal si acceptabil in societate; nu e ok sa fie angajati aiurea sau ilegal, nu e normal sa fie fortati sa faca ceva la schimb cu angajarea. Nu scapam de mocirla daca nu intelegem ca toate astea trebuie combatute in mod egal.

      00
    • sunt amenintati ca vor suferi consecinte daca nu merg la miting

      „daca nu mergi la miting, va trebui chaiar să faci ceea ce ai fost angajat să faci, nu să mai freci menta toată ziua”.
      groaznic.

      nu e normal sa fie fortati sa faca ceva la schimb cu angajarea

      dacă erau angajați pe bune da, n-ar fi fost normal, dar ei nu au fost angajați pe bune.
      tu ai avea dreptate dacă am discuta despre o situație normală, în care tu ești angajat pe merit la o companie și șeful te pune să faci ceva in afara postului. dar aici nu e asta.

    • Si daca angajatii aia au platit dinainte pentru serviciu? Plocoanele nu se dau la final, ci la inceput.

      Adica, eu iti dau o suma de bani ca sa ma angajezi, o faci, dar pe urma ma chemi la miting. Ca sa ce? Ti-am dat bani = mi-ai dat loc de munca = suntem chit.

      00
    • Vali, nu ai dreptate!
      E santaj ce se intampla. Iar salariu nu il plateste Gigi Duru din Teleorman ci statul.
      Daca ai facut angajari pe pile e tot o ilegalitate, dar asta e vina celui care face angajarea, nu a amaratului care vrea un loc de munca. Si nu toate joburile sunt din alea de stat degeaba si incasat un porcoi de bani.
      Din pacate e greu sa demonstrezi ca te forteaza/ameninta/santajeaza ca sa mergi la miting. Stiu nesimtitii sa se protejeze, iar martori nu gasesti ca le este teama.

      Totusi, cum zicea cineva, una e sa iasa oamenii din proprie initiativa, ca sunt pentru sau impotriva a ceva si alta e sa fie adusi organizat, cu japca!

      00
    • „daca erau angajati pe bune”
      Cam care ar fi optiunile cand cea mai inalta scoala din zona e liceul din Videle, asta cand ajungi la liceu, si ai de ales intre urmatoarele joburi din sat:
      – angajat la ferma primarului
      – angajat la primarie
      – angajat la barul viceprimarului
      – sofer la firma de transport a consilierului local X.
      A, poti sa iti lucrezi pamantul cand te ajuta, cine oare, primarul sau varu-sau, cu tractorul lui.
      Si un exemplu de patron santajat, ca nu doar angajatii sufera: „A spus ca ori imi aduc toti angajații, ori ma controlează zilnic, nu am nimic împotriva controlului, dar ziua in care primesc control este data peste cap, bucatarie servire, tot. Se verifica angajatii, produsele si atestatele, toate sunt in regula, dar clienții nu stau cateva ore pentru respectiva verificare. Atat timp cat nu imi este data activitatea peste cap nu am nimic impotriva si nici asa nu am, caci e normal controlul, imi permit sa pierd cateva zeci de milioane pe zi la un control, dar, daca este zilnic timp de o luna atunci e faliment.”

      00
    • NOU
      #27

      Bai sa zicem ca i-as intelege. N-au unde sa se angajeze in alta parte, nu le da primarul ajutoare etc. Asta e, pui curul in autocar, te duci la Bucuresti si faci frumos.
      Dar pot sa pun pariu ca majoritatea vor vota tot cu PSD la alegeri. Chiar daca nu ii vede nimeni, chiar daca nu ar exista consecinte, isi gasesc ei motiv sa voteze tot cu aia care i-au santajat.
      Cum cacat sa ii mai intelegi in cazul asta?

      00
    • Daca toti cei amenintati cu repercusiuni diverse ar fi fost pe lista celor care au primit ceva de la PSD, atunci si-ar merita soarta. Dar e o idiotenie sa crezi ca toti cei pe care ii afecteaza treaba asta sunt in cardasie cu PSD-ul.

      00
  9. Citeam undeva o tampanie cum ca sa mearga #rezistentii si sa impiedice mitingul, sau sa blocheze piata inainte sa vina aia. N-am vazut pe unu sa zica: ba, e treaba lor, e dreptul lor, lasa-i in pace, ia niste popcorn si bere si uita-te la ei la tv daca esti curios. D-aia nu ne iese nimic, ca p.la logica.

    00
    • Democrație prost înțeleasă de majoritatea. Da, au dreptul. Iar eu dacă-s împotriva lor o să-i scuip :)) așa pricepe românul democrația, fiindcă nu l-a învățat nimeni altfel. Cita Ion Rațiu pe cineva: „Am să mă lupt până la ultima picătură de sânge ca să ai dreptul să nu fii de acord cu mine”. E greșit să aplicăm democrația în mod selectiv și subiectiv.

      00
  10. Eu as fi pus paragraf separat pentru final, cel cu cadrele medicale si didactice.

    00
  11. NOU
    #32

    Misto poza cu Putin, aparent fetele sunt luata la intamplare, insa se observa ca niciuna nu este mai inalta decat el, masculul alfa. ;)

    00
  12. Asta e problema cu bulele…oamenii vorbesc si nu prea stiu ce

    Ati fost prin comunele din juderele sarace din tara? Cine credeti ca este ce mai mare angajator?
    Pe site-ul ala se plang oamenii care chiar muncesc in diferite institutii si viata lor depinde de acel loc de munca, de cele mai multe ori prost platit. Pentru ca daca ai 2 angajati pe pile aia nu se plang, dar nici nu muncesc, al treilea le face pe toate.

    00
  13. Sunt scoli cu 3-4 copii si 5-6 invatatori/profesori/director/femeie de servici. Asa ceva nu ar trebui sa existe si totusi inca se accepta. Unele scoli inscriu aceeasi copii la cateva sate arondate ca sa nu fie desfiintate. Nu s-ar putea asa ceva fara acceptul partidului. Nu e nici o fortare, sunt destui care au locuri caldute datorita acestor socialisti infecti. Ei stiu ca fara PSD ar trebui in mod normal sa zboare. Nicaieri in UE nu se duca asa pondere din buget catre salariile bugetarilor si pensionarilor cat se duce in Romania.

    00
  14. Ori, aici nu e vorba de a lua pe cineva cu forța, ci de a strânge oameni care au ce pune pe masă datorită partidului să participe la o acțiune a partidului.

    ce?

    00
  15. Nu toata lumea e angajata cu pile. Si mai ales, nu toata lumea e angajata cu pile PSD. Da, cei care au ajuns acolo in felul asta, nu au de ce sa se planga. Cat despre desfacut contractul de munca… astea sunt amenintari fara nicio acoperire. Faci plangere la ITM, ii dai in judecata si iti iei „concediu” 6-8luni cat tine procesul. La final iti vin banii buluc. In Romania, cu greu poti sa dai pe cineva afara asa ca vrea muschiul tau.. Trebuie multe documente, cercetari disciplinare cu abateri grave si rea-vointa dovedita. E nasol sa te descurci in lunile alea, dar greu pentru un angajat sa piarda un proces cu litigii de munca.

    00
    • E Romania, cu greu poti gasi multi oameni care isi permit sa stea 6-8 luni fara salar

      00
    • Exact ca tine o sa gandeasca o femeie de 54 de ani care lucreaza de 25 de ani ca functionar public la serviciul de arhivare a starii civile din Videle. Exact ca tine: bai, il sparg pe primar, pe viceprimar, pe seful de serviciu si pe toti aia de la partid, fac plangerea azi la ITM, maine imi sun avocatul si apoi imi iau concediu 8 luni.

      Mai iesiti in plm din bula voastra si nu mai judecati milioane de oameni la global, voi neavand prea mult habar de viata alora.

      00
    • NOU
      #42

      Eu cunosc oameni angajati la Impozite si Taxe la Constanta, pe post de casier care au aproape 7000 lei / luna. Net.

      Nici in Germania cred ca nu au aia la casierie, la impozite si taxe, salariile atat de mari.

      00
  16. Daca cel putin jumătate din cei care se plâng pe site-ul ala ar depune plângeri, reclamații la parchet, politie, DNA s-ar termina definitiv cu ” luare cu japca” la mitinguri.

    Dar fiind toți niște lipitori și angajați la stat pe pile cu un loc de munca călduț nu o sa facă nici măcar unul nimic.

    00
  17. „Some day, and that day may never come, I will call upon you to do a service for me. But until that day, accept this justice as a gift on my daughter’s wedding day.”
    Godfather.

    00
  18. spui prostii. Am o prietenă care lucrează la o primărie condusă de PSD. S-a angajat în 2004 când a terminat facultatea, pe un salariu de mizerie, fără niciun fel de pilă (și când nu PSD conducea primăria aia). Votează anti pesede. Sâmbătă trebuie să meargă la miting în București, o călătorie de vreo 8 ore dus, 8 ore întors, într-un microbuz deșelat, plus stat în piață ca oile câteva ore. Cum adică nu e cu japca? spui prostii (poate mă repet)

    00
    • E cu japca dar macar sa dea si ea o basina anonima la miting in semn de protest!

      00
    • Mai bine mai multe in mașină!

      00
    • O ameninta cineva cu pistolul la timpla? Sa nu se duca, daca nu vrea.

      00
    • wayne: ce simple trebuie să fie alegerile pe care le faci atunci când posezi un creier binar (unii ar spune bipolar): mă amenință cineva cu pistolul la tâmplă să nu defechez în sufragerie? Nope.
      N-aș vrea să văd cum arată sufrageria ta :)))))

      00
  19. „Mi s.a spus ca imi vor anula autorizatia de functionare a punctului de lucru. Mentionez ca am o afacere cu legume – fructe.” 8 iunie, 08:16

    „Directorul CSM Covasna a rugat cel mai bun sportiv al său să adune 10 oameni că sâmbătă trebuie să meargă la “federatie” in București…cu 10 oameni random??? ” 8 iunie, 07:45

    00
  20. NOU
    #51

    Sclavi adusi in camioane si trenuri de marfa exact precum se aduc porcii la sacrificare. Trebuie sa fii fara demnitate si fara creier sa te injosesti a fi un sclav de protest organizat, ci nu spontan.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.