Doi politicieni: Vosganian și Tăriceanu

Varujan Vosganian are 59 de ani și momentan este deputat, după ce a intrat în politică în 1990, fiind direct membru CPUN (citește “tovarăș de nădejde al partidului”). În 2013 s-a milogit de colegii din Parlament să nu permită investigarea sa pentru corupție. Din 2005 este și vicepreședinte al Uniunii Scriitorilor.

Călin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu are 66 ani, este al doilea om în stat și își dorește foarte mult să devină președintele României. Și el a intrat în politică în 1990, fiind și fondatorul primei firme private românești, alături de Dinu Patriciu. Este un politician echilibrat și serios, fiind la a cincea nevastă, și ea mai tânără cu mult decât el.

Amândoi sunt membri ALDE, un partid fără vreun public anume, fiind, alături de PNL, satelit mai mult sau mai puțin oficial al PSD.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

57 comentarii

  1. Niciodata nu am inteles cine ii voteaza pe astia

    00
    • ăia care nu pleacă din oraș în weekend.

      00
    • retardatii neamului, cine drequ sa-i voteze pe agaricii astia? cu un neverosimil IQ de 67 esti clientul lor pe viata. Daca salti la un 73 poti sa votezi oprisan de la vrancea. Cu un 85 mare atentie cand trece firea prin zona.
      La un 92 batut pe muchie parca incepi sa te uiti si la ludovic orban.
      Pe la 103 iti da ghes inima spre partea dreapta a drumului.
      De la 115 incolo deja esti hipster si te doare in pula de vot.
      La 126 lucrezi pe bani frumosi in vest.
      De la un 135 incolo esti prea prost ca sa intelegi ce se intampla in romania.
      Practic de la 142 incepi sa te intrebi ce pastele ma-sii sens are existenta si nu te mai duci la vot ca n-are sens.
      Concluzie: in romania pute piata de persoane cu IQ 115 sau minim 142. Adicatelea: ne doare-n poola de vot.
      Decantarea maxima este spre zona 62, evident.
      Personal ma situez in zona 155 si ma minunez cat de prost sunt ca inca mai respir aer mandru romanesc. Nu pt mult timp de acum incolo, ma gandesc.

      00
    • Senzația mea e că îi votează bazele alea de date pe care le are partidul și le folosește să nu câștige cu 100%

      00
    • Cum nu intelegi? Practic cei doi si majoritatea politicienilor sunt intruchiparea sau daca vrei oglinda votantului. Votantul alege un individ care i se asemana: hot, mincinos, lenes, curvar, betivan, superstitios, etc. De ce crezi ca l-au votat atit de multi pe Basescu?

      00
    • Q – tiam dat dislike pt ca minti, nu ai cum sa ai iq 155 si sa respiri aer romanesc mai mult de 90 zile pe an

      00
    • Tot în mintea lui Vosganian semnul întrebării înseamnă cârligul de care-l agăţa tac-su şi-l bătea de-l zvânta când îl prindea fumând salcâm şi masturbându-se privind vecina de 90 de ani cum mulge boul.

      00
    • Varujan VOSGANIAN a fost ales deputat în circumscripţia electorală din IAŞI din partea ALDE, din 2005 a fost reprezentant PNL Iași și înainte la Convenția Democrată Română.

      Să se mai întrebe ieșenii de ce orașul nu primește bani de la guvern pentru construcția centurii orașului sau de ce guvernanții nu au reușit în 30 de ani sa construiască nici 5km de autostrada in regiunea Moldova.

      Link Varujan VOSGANIAN – cdep.ro/pls/parlam/structura2015.mp?idm=325&leg=2016&cam=2&idl=1

      00
  2. and the point is ?? .. ca sa nu incepem sa comentam noi despre cei doi boi !!

    00
  3. Concluzia fiind…?

    00
  4. In urma sesizarii CNCD privind declaratia dl Vosganian despre # astept cu interes decizia

    00
  5. Ambii sunt politicieni toxici. Se poate face o paralela intre ei si Hitler. Ambii au idei politice extrem de nocive, sunt foarte vocali, un discurs otravitor, si veleitati de scriitor in cazul primului vs. om de afaceri in cazul celui de-al doilea.

    In situatia unei societati normale astfel de elemente ar fi fost centrifugate la periferia politicii; in contextul unei conjuncturi gregare (SUA se retrage, EU vorbeste pe mai multe voci, intern, clasele needucate au prins glas iar mos Teaca isi da cu parerea despre lucruri de care n-are habar), acesti tupeisti fura locurile de parlamentar pe care ar trebui sa le detina profesionisti in domeniu.

    Este sansa incompetentilor de a se afirma, si profita din plin de ea. Ei sunt ‘crema’ ‘profesionalismului’ alesilor din Casa Poporului. Emanatia fricii de a vota cu schimbarea de paradigma. Expresia lui ‘cu cine altcineva sa votez, maica’, sau, daca vreti, a ignorarii totale a claselor sociale defavorizate (bugetari, someri, pensionari) a partidelor politice progresiste si moderne.

    2 caini care latra turbat .. si care se pregatesc sa muste.

    As fi curios daca sunt cumva platiti de Rusia, pentru ca nu fac decat sa slabeasca statul roman.

    00
    • Boss e o mare diferenta intre astia doi si Adolf. Ala avea o ideologie, buna, rea..nu conteaza. Si mai mult de atat, credea in patria mama, in poporul suprem, alea, alea.
      Ba mai mult de atat: a facut AUTOSTRAZI in Germania, incepand cu 1933! PLM, ii vezi pe astia doi sa creada in Romania? :)
      Ii vezi la putere de 28 de ani si autostrazi ioc!
      Adolf chiar credea(nebun sau nu, criminal sau nu) in Germania!
      In perioada de inflatie maxima(produsa de stim noi cine) de boicotare a produselor nemtesti(in SUA, da..se boicota inclusiv perechea de ciorapi de dama, dressurile nemtesti, in presa, da!) a ridicat economic tara!
      lasa-l pe adolf, mai bine te uita mai spre rasarit si compara-i pe cei doi cretini cu josif!
      Am zis! Howgth!

      00
    • Si mai e o diferenta: Hitler si-a castigat si exercitat singur puterea (din pacate pentru omenire), astia doi nu-s in stare nici sa treaca strada fara sa ceara voie de la stapanii lor si fara sa le dedice Gadea o editie speciala.

      00
    • Cred ca ii subestimati.

      Intr-adevar nu este nici un foc, insa ei lanseaza suficente fumigene pentru mas(a)c(r)area adevarului. Sunt 2 vulpoi versati.

      Ma gandeam la targul de carte sa-i cumpar lui Guzganian toate cartile si sa le rup foile acolo ostentativ.

      Sau macar sa scriu cu marker-ul pe coperta, „Atentie: lichea inside”

      00
    • arata ca votantii nu vad mai departe de aparente. Daca arata ca un domn, si se poarta ca un domn, atunci e domn. Nu conteaza ca de cand a ajuns premier fiecare lege pe care a facut-o, fiecare ordonanta, miscare politica era in favoarea PSD. Practic a servit PSD-ul in 4 labe.

      „Eu votez cu domnul acela in costum, ce nobil arata.” „Tataie, ala e chelnerul.””Nu se poate, uite ce manusi albe are.”

      00
    • Iar pe Hitler mai lasati-l in pace, ca tot sughita in Argentina sau pe unde e din cauza voastra. :)

      mai curand seamana cu majordomii cu manusi care cara oala de noapte lui Dragnea.

      00
    • @hash

      daca esti suparat fa ceva care sa-i doara: inscrie-te in USR. Acolo poti sa le dai suturi si nu iti pot face nimic, pentru ca libertate politica si democratie.

      00
    • NOU
      #22

      Doua amendamente: Hitler nu a inceput autostrazile, dar lea- terminat. al doilea ar fi ca a avut si el parte de Badea si Gazii lui, chiar mai mult decat trebuie.

      00
    • Am un tipo: le-a.

      00
  6. Nu știe Vosganian cu hashtag, e ca un congresman american care il intreaba pe Zuckerberg din ce castiga bani.
    Deși argumentul e perfect idiot, el nu e foarte departe de adevăr. Dacă ar exista azi mișcarea legionară (actualizaând ideologia, desigur), ar avea mulți adepți din rândul celor cu rezist la profil.

    00
    • Dimpotriva. Discursul de tip Antena3 , aia este miscarea legionara la care te referi. Credinte, convingeri, yesmani, „tara”, „neamul”, „mandru ca sunt roman”, „sorosistii”, etc. Iata-ti ingredientele.

      Dar oricum tu nu stii din carti de Corneliu Zelea Codreanu, Horia Sima, Argetoianu, Bratianu sau Iorga. Probabil ai preluat ideea de la cineva, si nu o intelegi, dar o folosesti ca ti se pare ca esti mai interesant si cult asa. Dimpotriva.

      Si inca ceva: cand ai pareri, ai face bine sa ti le argumentezi. Pentru ca alfel nu pari destept. Dimpotriva! :D

      00
    • Nu chiar. Legionarii se iau în braţe cu fraţii lor de nevoie, extremiştii de stânga (cel mai recent exemplu e extrema stângă franceză, care după turul I a „realizat” că până mai ieri fascista LePen parcă e mai de stânga decât Macron).

      #rezist (adică nu anonimii care am ieşit în piaţă împotriva politicienilor actuali, ci pulifricii care au ieşit pentru social media gen Bădiţă, ăia cu selfie-uri, haştag-uri, live failbook şi poze pe Insta), o fac pentru puncte sociale, iar singura lor ideologie e ce trend-uie. At fi legionari numai dacă aia ar deveni la modă, iar atunci nu i-ai mai vedea cu banderole albe, ci cu cămăşi verzi şi diagonala şi ar scanda cu acelaşi patos „Jos jidanii!” cum strigă acum „Corupţia ucide!”.

      Aşa că nu confunda jigodiile cu ipocriţii. :)

      00
    • NOU
      #27

      @GP: de ce sa mergem in Franta si sa nu ne amintim de pactul de neagresiune semnat intre legionarii nostri neaosi si comunisti in 1946? Cum zicea si Pastorel: camarade nu fi trist…
      Bine, ca astia din urma au profitat de ocazie si le-au luat semnaturile, ca sa-i identifice, dupa care i-au bagat la zdup, e deja alta poveste.
      Acum si cu legionarii astia e o poveste intrega, ca si cu nazistii, dar nu e timpul nici locul sa intram in detalii…

      00
    • Știm, știm, „Garda merge înainte…”.

      00
  7. Astia doi au un grad de toxicitate civica mai mare decat toti baronii PSD la un loc. Cel putin Tariceanu e ceva de speriat la cat de curveste rastalmaceste si manipuleaza orice actiune contra lui sfidand orice evidente ce sustin contrariul.
    Incep sa cred ca Ion Iliescu a fost pistol cu apa in comparatie cu ce poate si face mizeria de Tariceanu.

    00
  8. Fara un public anume, dar cel mai important public care a fost la vot. Și eu mă întreb care o fi profilul „liberalului” care a rămas alături de ăștia și când Băsescu n-a mai fost marele baubau și, mai ales, când psd-ul lui ponta s-a transformat în cel al lui Dragnea. Nu că ponta ar fi îngeraș fata de Dragnea, dar ponta a fost cel care a făcut digerabil USL pt unii. Când n-a mai fost nici el în schema, de ce au mai rămas votanții alde? Sau de ce au mai rămas după ce ponta însuși a devenit muuult mai puțin digerabil (începând cu 2014).
    Cunoașteți vreun alde-ist dezinteresat? Exista așa ceva? Descrieti-l, sunt chiar curios. Adică ăștia chiar au avut votanți, nu ca paraziții gen partidul lui Voiculescu sau al lui Oprea.

    00
  9. NOU
    #31

    Raspunsul la aberatia lui Vosganian e dat deja de Eminescu:
    E usor a scrie versuri
    Când nimic nu ai a spune,
    Insirând cuvinte goale
    Ce din coada au sa sune.

    00
  10. NOU
    #32

    ALDE are „un public anume”, si e chiar numeros. Sunt oameni de doctrina liberala care stiu de unde se trage PDL.

    00
    • Pai și e mai bine sa fii cu PSD în orice condiții?

      00
    • Auzi tu, oameni de doctrină liberală. Are vreunul dintre voi idee cam care au fost capii de listă de la ALDE pe fiecare județ? O mulțime de alți oameni de bine, de doctrină „liber-ală”, dacă mă înțelegeți. Dacă s-ar declara creştin-democrat, ați fi în stare să votați şi un papuc.

      00
    • Sunt curios ce s-ar alege de ALDE daca pruintr-un accident liberalii ar castiga alegerile viitoare.

      00
  11. Eu zic că tehnicile de manipulare din text merită un studiu atent. Alea funcționează, nu sinceritatea, nu bășinile de meme și glumițe de pe net.

    00
    • Care manipulare? Despre ce vorbesti? La un moment dat se va subestima atat de mult inteligenta pulimii incat latrina va exploda.
      Realitatea nu e o glumita basinoasa pe net, realitatea bate filmul:
      https://www.romaniatv.net/liviu-dragnea-inainte-de-cexn-avem-o-intalnire-pentru-miting-doar-pentru-miting_423237.html
      Imediat dupa parada gay. Nu ma aspteptam sa ajung sa citez si sa ridic vreodata in slavi romania tv.

      „Este un miting împotriva abuzurilor care se întâmplă în România de mult timp. Facem acest miting pentru a arăta că suntem decisi sa mergem pana la capat pentru ca Romania sa devina o tara democratica, unde libertatile si drepturile fundamentale sunt respectate asa cum scrie in Constitutie si in tratatele internationale. Îi asteptam pe toti cei care doresc sa traiasca intr-o tara libera. Din cauza unei propagande toxice uriase, se pune problema ca o structura nelegitima obscura, subterana sa paraziteze deciziile si sa influentele intr-un mod ocult deciziile importante, sa permita abuzuri, sa permita intruziuni, sa permitea ca cetateni romani sa fie inchisi si firme sa fie inchise, ca zeci, sute de mii de destine sa fie distruse, avand in vedere niste interese care nu sunt intotdeauna numai din interior”, a declarat Liviu Dragnea.

      Ale dracu de abuzuri: „si pe mine m-au violat cat am guvernat”.
      Maxima curiozitate si interes in privinta numarului de participanti.
      Ce-i drept,
      realitatea a ajuns o glumita basina pe net.

      00
  12. Eu unul vreau numărul de telefon a dealer-ului lui Varujan.

    He #smokes some good #shit!

    00
  13. Nu cred ca sunt atat de dobitoci (sunt dar nu chiar asa rau) dar au un public foarte dobitoc. Incearca sa discuti cu un aldist sa antenatreist – nu exista nicio frantura de logica …decat spume. De ce credeti ca pamantul e plat? Pt ca tariceanu, vozganian&co suint in parlament

    00
  14. As dona 10% din profitul anual pentru o casa de avocatura daca exista asa ceva pentru a se ocupa de acesti ordinari.

    00
  15. Sper sa pățească cum am pățit si eu, si cu colegu’ Cherestoy…timpul le rezolvă pe toate

    00
  16. Alaturi de voi(zoso&comentatorii) ma simt ca-ntr-o bula cu oameni care inoata ca somonul impotriva curentului.

    00
  17. Vosganian nu este ală care căuta găinile de ouă?

    00
  18. tariceanu a marit pensiile de doua ori – de acolo mai ii vin ceva voturi, de la amaratii de pensionari , daca el isi inchipuie ca poate strange mai mult de 5% chiar e naiv sau prost … sau amandoua …

    00
  19. Doi liberali autentici, ii votez pentru ca am.deplina încredere în aceste somități.

    00
  20. tudorel toader. a stat 10 ani in CCR. nici nu am auzit de el. si acum decide ca trebuie demisa Kovesi. astia doi (vosganian si tariceanu) sunt mici copii pe linga el. da, noi putem comenta frumos in bulele noastre …

    00
  21. Si cand te gândești că armeanul asta imputit, cu fata de vulpe obosită l-a prostit pe Ponta si a reusit sa puna pe butuci fabrica Aversa din București…
    O fabrica in plina ascensiune, la modul serios.
    Iar prostirea lui Ponta nu e o metaforă. Este la modul cel mai serios.
    E foarte tare ca toate lucrurile astea se stiu, dar nimeni nu face nimic. NIMIC!!!

    00
  22. Daca mai crede cineva ca in Romania votul este pe bune …..inseamna ca a facut insolatie !

    00
  23. Amuzant e faptul ca Vosganian chiar cocheta cu extrema dreapta pe vremuri.

    00
  24. Ah, aria de comentarii la un post politic pe un blog unde oamenii se cred ”intelectuali”. Cel mai bun loc sa-ti dai seama de ce PSD tot castiga constant alegerile. De inteligenti ce sunt cei ce se cred inteligenti. Evident.

    00
    • Spune-i Gigel.
      Si trage apa dupa el.
      Na, ca ti-am facut si o poezie.

      00
    • De ce cistiga psd constant alegerile? Din cauza de votanti mari consumatori de bere la pet si A3. Va spun… Apocalipsa zombie o sa inceapa din minunata noastra tara…

      00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.