Starea Nației obositoare

O dată pe an sau la doi ani, Dragoș Pătraru ne aduce aminte unora dintre noi că există. Nu știu cum e în bula voastră, dar în a mea nu am văzut vreodată share de la cineva cu vreo chestie de la “Starea Nației”, exceptând momentele când pleacă de undeva, sabotat fiind de oamenii pe care îi jignește în timp ce se folosește de arhiva lor de știri ca să își facă emisiunea.

Pentru că de asta Pătraru (și Guran) au nevoie să lucreze la televiziuni. Că au nevoie de arhiva de știri pe care nu au de unde să o ia din altă parte. Nu cade din cer. Înainte să se gândească la o strategie online și alte minuni la care oricum nu se pricep.

Altfel, nu se poate să te cerți cu toți angajatorii și să dai mereu vina pe ei. E evident că e ceva și la tine. Hai că unii poate au bube în cap, dar toți? Ia fi bă tu angajatorul tău!

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

52 comentarii

  1. Am urmărit de câteva ori câte 5 minute din emisiunea lui. Nu pot mai mult.
    „Glumele” și „ironiile” lui mă fac să vreau să-i trag palme după ceafă.
    Alea nu-s glume și ironii, ba pulă! Alea-s cacaturi scrise de idioti mai puțin amuzanți decât un borcan de compot!
    Idiotule.

    00
    • Cand nivelul tau de referinta e Bendeac este foarte corect sa ti se para asa…

      00
    • Când nivelul tău de referință pentru glume și ironii e un prostălău, pune mâna și mai citește/ascultă/urmărește glume. :)
      Voi îi luați apărarea pentru ca tratează subiecte bune. Da. Subiectele sunt excelente, „interpretarea” lasă de dorit. :)

      00
    • Daca si Patraru e de rahat, atunci da la Banciu sau la Badea sa vezi acolo nasolie! iti vorbeste Banciu o ora despre cum ajungi in Insulele Solomon, cu escala la Istanbul, sau despre cum n-a avut el niciodata sef si comanda – sau vezi clipuri cu cocalari si pitipoance la Badea, acum numai din alea baga.

      00
    • De la Banciu mai inveti ceva util, putina istorie, putina geografie, mai vorbeste si despre sport, nu este chiar asa rau.

      00
    • Ok…da-ne un nume din Romania pe care tu-l consideri ‘the shit’ in materie de one ‘man show’/pamfletarie/glume.

      00
    • Există un teatru radiofonic după „Rinocerii” de Eugen Ionescu. (Radu Beligan, Ion Lucian)
      Dacă în România nu există un „glumeț” ok, nu trebuie să devenim rinoceri.
      Suntem în era Netflix, YouTube…

      00
    • Problema lui e ca are 0 carisma. Ar putea spune mama glumelor si te ia mai mult cu jena decat cu ras.

      00
    • @Gagoy: iti dezvalui un secret, si Patraru si Banciu si Badea sunt de rahat, cu mici diferente, dar e mult mai tonic sa nu te uiti la niciunul

      00
  2. Ce vrea sa arate printscreen-ul? Tvr-ul e sub Pro si Antena. Scuze, dar asta inseamna destul de mult. Putea fi Antena 3 sau mai stiu eu…

    Cat despre D.P., cred ca exagerezi. Nu vad legatura intre are nevoie de stiri (o fi dintele tau impotriva lui) si faptul ca la conducerea unor televiziuni sunt oameni de cacat. Daca si pe tine te surprinde asta incat scrii un articol, nu ma mai mira nimic

    00
    • dacă n-ar avea nevoie de știri, s-ar căra pe net. :D

    • Pe net? Sa ce „pe net”? Sa ii meargă la fel cum ii merge lui Guran? Mai intunecat decat conul de umbra al lui Guran e viitorul PNL

      00
    • Nu se cara pe net, pentru ca internetul este absolut irelevant pe bucata asta.
      Nu exista si nu va exista prea curand emisiune urmarita pe net, cel putin in Romania. Cumva ciudat, la ce videobloguri sunt populare, dar plm… :)

      00
    • MG are spre 300k follow-eri pe FB, iar Biziday 400k. La așa „irelevanță” nu cred că ar visa nici zoso.

      00
    • eu n-am 3-4-5 angajați.

    • @Vali: la Guran cred ca e relevant unde vrea sa ajunga. aparent acum e multumit cu ce are. banuiesc ca stie el mai bine, aplicatia aia e folosita de foarte multa lume, nu e cea mai buna dar evolueaza spre bine, sau asa pare. mi-ar parea rau sa dispara unii ca astia pt ca sunt prea putini care mai deschid gura pe subiecte importante.

      00
    • ești naiv dacă tu crezi că deschid gura de capul lor. toți au peste 40, credite, copii, își văd interesul, nu sunt „rebeli”.

  3. Ăsta-i ratonul ăla constipat de vorbeste de zici că are o vânătă-n cur?

    00
  4. NOU
    #20

    Guran s-a carat in online si mai sta pe la EuropaFM, Patraru a facut poteci intre televiziuni si acum poate pica ceva de prin alte parti. Motivul pentru care Patraru are un pic de gura mai mare, este ca are audientele de partea sa, dar sa fim seriosi la TVR cred ca si un gratar pe care sfaraie niste mici o zi intreaga ar fi peste medie. Guran in schimb, a simtit foarte bine cenzura TVR-ista si a plecat, agenda fiind un pic diferita.
    Acum daca oamenii astia au stat prin televiziune pentru arhiva, inseamna ca acest serviciu ar putea fi monetizat. Insa daca vorbim strict de TVR, a monetiza in mod destept arhiva este o chestie SF si vorbim de arhiva TVR, unde poti gasi materiale de prin anii 90, inceput de 2000 pentru care exista o oarecare cerere lipseste serviciul.

    00
  5. „Pentru că de asta Pătraru (și Guran) au nevoie să lucreze la televiziuni.” – eu zic ca te inseli. Eu cred ca au nevoie pt ca acolo e targetul lor. Pe internet se gasesc doar cateva „bule” (a mea, a ta etc), nu e chiar atat de vizibil acolo.

    00
  6. În propoziția “ia fi, bă, angajatorul tău”, cuvântul “bă” se scrie cu doi de i.

    00
    • Așa e când treci la tastatură wireless, și nu-i schimbi bateriile la timp :D

      00
    • Asta-i din aia:
      – Cum te cheamă?
      – Ion, fără t.
      – Pai…Ion nu se scrie cu t.
      – Și eu ce ți-am spus???

      00
    • La modul cel mai serios.
      Mă bucur enorm cînd citesc finețuri de genul celei a lui Bazil. Comentariile de genul ăsta le consider de-a dreptul cultură.
      Chapeau

      00
  7. Mie îmi place Pătraru. Nu sunt mereu de acord cu el dar se poate spune că e obiectiv și spre deosebire de alții nu mănâncă rahat. De la Digi24 a plecat pentru că nu a agreat atitudinea corporatistă a lui Prelipceanu. La TVR știm de ce e scandal.
    În emisiunile lui bușește și PSDul și USRul și argumentele lui mi se par justificate. Pentru mine e unul din puținii tipi pentru care aș plati să mă uit la el pe net.
    Și încă ceva e foarte rău când oameni ca Guran sau Pătraru pleacă de la TVR. Oameni din ăștia cu OO sunt singura șansă ca votanții PSD să se mai trezească un pic la realitate.

    00
    • cu emisiune la 11 noaptea? mane, psd-ul doarme la ora aia. sau se uită la antena3.

    • „Oameni din ăștia cu OO sunt singura șansă ca votanții PSD să se mai trezească un pic la realitate” de fapt e mai simplu de ata. Trebuie oameni ca stia care citesc pe aici si se imica in societate, in partide, in comunitatea lor. Schimbarea nu o sa vina niciodata de la oamenii de varsta a 3 – a care se uita la TV di sunt iluminati peste noapte. Si nu o sa vina intr-o perioada scurta 1-10 ani. Mai avem de asteptat. Acum fiecare cata putere si rabdare mai are. Ramane si face ceva, ramane si isi baga ceva sau isi baga ceva si pleaca…

      00
    • Inainte de digi a fost tvr si inainte de tvr a fost romaniatv si plecarile au fost cu cantec, iar astea sunt binecunoscute.
      Acum strict vorbind de emisiune. Ea are niste costuri si este difuzata pe un tronson orar tarziu. Oare daca era apropiata de primetime sau na pe timp de zi ora 17, ratingul ar fi fost la fel?
      De asemenea sa injuri PSD sau oricine se afla putere e simplu, mai greu este sa si inspiri oameni.

      00
    • NOU
      #31

      Eu pe Patraru mi-l amintesc de la Romania TV cand ii sugea pula lu’ Ghita zilnic, e doar un gunoi frustrat care loveste in toate directiile

      00
    • @Vali Petcu: se uita la A3, ca pe la ora aia da Gadea nucleara. In plus, e si pasa cu Mircea Badea…

      00
    • „cu emisiune la 11 noaptea? mane, psd-ul doarme la ora aia. sau se uită la antena3.”

      Ai fi surprins. Cunosc votanți PSD care se uită la el cu plăcere tocmai pentru că are OO

      00
  8. Si pentru cine e interesat, Patraru chiar e angajatul lui si nu al TVR, Digi sau al altcuiva. Nu e pe statul de plata al nimanui, motiv pentru care are scula tare si nu se inmoaie cand vreun KKt pupincurist de regim ii dicteaza altceva.
    Ce vrea sa spuna atasamentul?
    Ca e pe locul 3 in top? Ca e cat ultimele 4 locuri la un loc?
    Simt ca strugurii sunt acri.
    Patraru e mare, are cojones si bine face ce face.
    Acuma, daca aveti preferinte de talk show Antena 3, B1, Romania tv… , gusturile nu se discuta, am in cartier o gramada de manelisti si cocalari.

    10
  9. Emisiunea lui Patraru e mult prea desa… daca s-ar concentra pe o emisiune solida pe saptmana ar fi mult mai bine. Acum e prea diluata.

    00
  10. NOU
    #37

    Pai stirile alea nu le pot lua de pe net ? cam toate televiziunile au inregistrarile video pe site, nu inteleg aici.

    00
  11. Poate sunt eu mai special, dar mie-mi place Patraru, iar Banciu ma relaxeaza.

    00
  12. NOU
    #42

    Eu îl apreciez mult pe Patraru deoarece este imparțial și are curajul să trateze subiecte la care alți jurnaliști nici nu se gândesc „ca să nu supere”.
    Da, e scremută rău emisiunea, are un umor penibil și agresează oarecum telespectatorul însă altceva mai bun n-am găsit. Cine zice Digi24 are dreptate însă doar dacă vorbim de știri.
    Documentarele sau reportajele put a comandă politică

    00
  13. Voi vorbiți de Pătraru (nu, nici eu nu-l pot îngădui mai mult de 2-3 minute), dar pe mine scopul existenței altuia mă scoate din minți: Tetelu! Mai citesc ProSport, și pe-acolo tot bagă link-uri Tetelejurnal. Evident, titlurile sunt de nivel Click și Cancan, și o dată, când s-a întâmplat să nu fie, am dat peste terminatul ăsta.

    De ce mai era nevoie de încă un gibon în peisajul media românesc? Nu aveam destui care se maimuțăresc? E chiar așa de retardată o parte însemnată a nației noastre, de unul ca ăsta poate câștiga o pâine doar adresându-se pe limba lor?!

    00
    • cineva s-a gândit că mai e nevoie și a scos banii din buzunar pentru asta.

    • apropo, mai intru si eu pe prosport, aia de la Pro (sau cine dau bani) au inceput sa ii resapeze pe toti? vad ca au ceva vlog de stiri cu Gainusa, vreo 2 emisiuni cu Vacanta mare (ciobani si probabil Leana si Costel), ceva cu o tipa presupus din Vaslui, de unde ii ia pe toti astia, au prins o reducere la oameni relevanti acum vreo 15-20 ani?

      00
  14. NOU
    #47

    Interesant momentul in care toata lumea se leaga de Patraru, fix dupa cazul ‘cap de porc’…

    00
  15. Daca imi place ceva la acest articol, e ca dintre toate comentariile, nu a fost vreunul sa compare emisiunea lu’ Patraru cu emisiunea Lingaului. Sa spuna ca Lingaul e mai bun, ca el a fost primul, ca… :)

    00
  16. Bai dar ce cool si hipsteresc a devenit sa dai in omul care mai scoate capul din mocirla. Inteleg ca multi rezisti d-astia au luat-o pe ulei cu Malin Bot &co, inteleg ca sunt si procurori naspa si ca probabil nu toti din PSD sunt petarte comuniste, insa cand un om vine cu un adevar, merita sa dai atentie adevarului. Nu e de trend si de coolness, uneori e ok sa nu te opui curentului.

    Nu zic de tine neaparat, esti ok, doar sa nu ajungi ca Sorin Faur. Probabil Patraru isi urmareste si un interes, dar ala cred ca e un plan secund.

    Anyway, din ce in ce mai rari jurnalisti/bloggeri/influencer care dau in toata lumea fara menajamente, gen tu, Patraru, Tolontan…

    00
    • man, discuția nu e despre „e unul dintre puținii care vine cu adevăr”. e despre „coae, nu se poate să te dea toți afară de la toate locurile de muncă și să fie doar ei de vină”.

  17. Tu ce vrei sa spui cu screenshot-ul ala cu audientele ? Ca e putin ?

    TVR-ul nici nu visa la asa ceva pe intervalul ala orar inainte sa-i aiba pe Guran, si mai apoi pe Patraru :)

    00
  18. Nu as compara Patraru si Guran. Emisiuni diferite cu audiente diferite.

    Apoi, Guran nu folosea doar arhiva de stiri pentru care in mod transparent a listat pe propriul site ca a platit licenta pentru a o folosi si cat a platit pentru asta. Aditional, avea echipa lui de teren, cu care isi facea propriile reportaje.

    Ulterior, Guran s-a retras de la TVR pentru ca i s-a cerut sa isi modifice contractul cu ei intr-un mod in care i se reteza venitul din publicitate considerabil. Eu cred ca fiecare cu business are dreptul sa refuze contracte pe care le considera dezavantajoase.

    De la digi a plecat pentru povestea cu aplicatia biziday. Argumentul a fost din nou profitul scazut comparativ cu potentialul pe care il are aplicatia. Nu alte povesti.

    Iar alternativa cu internetul ma indoiesc serios ca merge in Romania. Nu avem cultura streaming ca in SUA/UK ca asa ceva sa fie in vreun fel profitabil. Vreau sa vad si eu o companie mare care e dispusa sa sponsorizeze o emisiune de stiri si entertainment disponibila exclusiv pe youtube care iti va face poate cateva mii de vizualizari fata de 100,000 la tv. (Si putem lua aici ca punct de referinta Philip deFranco si un milion de vizualizari pe clip).

    In rest argumente de tipul o face pentru bani si deci cumva persoana respectiva nu ar mai avea opiniile proprii sau un set de valori pe care nu doreste sa si le compromita mi se pare usor ridicole. Sa ridice mana cineva care lucreaza la ceva pe moca, blog, business, slujba, whatever. Si sa mi se explice si mie cum a munci pe bani, a atrage bani iti stirbeste cumva compasul moral.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.