Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

33 comentarii

  1. Lol, masinile de spalat au inceput sa ia avant de cativa ani incoace, e normal sa nu fie romanii obisnuiti cu ele, daca in mediul rural abia reusesc un credit pentru o „plazma” si un smartphone.
    Astia care au facut studiul, habar n-au ca multe comune din ILFOV, la maxim 20 de km de Bucuresti, n-au gaze, apa si canalizare. In 2018. Si vor sa aiba lumea masina de spalat vase? Lol.

    Plus caaaa… nu o stiti pe aia cu: „cine are masina de spalat vase e un puturos notoriu care merita sa fie ars pe rug, in vazul lumii!!!!”? :)))))))))).

    00
    • NOU
      #2

      Si sa nu uitam si: „da’ ce, ti-e lene sa speli farfuria in care ai mancat?” :))))))))))))

      00
    • chestia-i ca tre sa renunt/modific mobila de bucatarie sau chiar sa daram cate ceva ca sa instalez o masina de spalat vase.

      00
    • De unde știi tu că habar n-au? Nu despre aia era studiul

      00
    • „Am nevasta nu imi trebuie masina de vase”
      „Le spal eu mai bine”
      „Consuma mult masina de vase”
      „La ce ne trebuie noua?”

      Noi suntem la a 2a. Si multumesc sfintilor zilnic ca s-a inventat.

      00
    • Când am renovat bucătăria, dintre toate electrocasnicele schimbate/adăugate, mașina de spălat vase a meritat toți banii. Pur și simplu ne-a eliberat 30-60 minute din zi, timp pe care-l putem petrece relaxandu-ne sau făcând altceva ce ne place (sex?).

      @F
      Când recomand și altora (prieteni, cunoștințe) investiția într-o mașină de spălat vase, aud des aceleași fraze pe care le-ai enumerat și tu. Pur și simplu romanului ii place sa se chinuie, să muncească amboulea, decât să facă un efort financiar pentru un lucru care îl scapă de o munca suplimentara și îi aduce și timp in plus. Mă oftic că am praguri aiurea în casă că altfel îmi cumpărăm și un aspirator robot gen iRumba sau cum se cheamă că să scap și de aspirare.

      În aceeași ordine de idei e și discuția cutie manuela vs automata.

      00
    • Ce mama zmeilor spalati voi in 60 minute?
      Hraniti un batalion de infanterie?

      00
    • @Mihai
      Dimineata, sau cand vin de la munca, poate n-am timp sa spal vasele imediat dupa. Si crede-ma ca se aduna. Suntem 2 persoane, dar gatim cam la 2 zile si se aduna: tava de copt, tigaie sau wok, mai o cratita, mai un castron de salata, cutite, furculite, bolul de la robotul de bucatarie cu accesoriile, bolurile de la aparatul de gatit la aburi, caserole din frigider care se golesc si trebuiesc spalate, cel putin 4-5 pahare, cel putin 4-5 farfurii (de la mic dejun, de la cina, etc), mai o rzatoare, mai un borcan de ceva, un capac de cratita, etc.

      Si da, imi ia cam 30 de minute, chiar o ora, daca mai fac si un desert, ceva (alte boluri, tavi, etc), sa spal vasele de peste zi. Asta cand n-am invitati.
      Nu cred ca la 7-8 dimineata tu stai sa speli tigaia de omleta si ce se mai aduna de la micul dejun. Kudos to you, daca mananci doar cereale cu lapte, eu trebuie sa crap ceva consistent :)).

      Crede-ma ca pana seara se umple masina de spalat. Dimineata gasesc totul curat si uscat, o golesc si reiau „procedeul”. O am de vreo 3 luni si nu stiu cum am putut sa traiesc fara. In primele zile a fost ciudat, ca dupa masa/ gatit, eram invatata sa vad chiuveta si blatul pline si imi bagam castile in urechi, manusile in maini si treceam la treaba. Acum e super fain sa vin acasa si sa fie bucataria goala, sa termin de mancat si sa trec direct sa ma joc pe consola, sau sa ies afara… E altceva!

      00
  2. NOU
    #9

    Dupa ce ca fb au scos tickul cu activitatile recente, nu mai merge nici cautarea de persoane dupa nr de tel.
    Plm de fb, devine tot mai inutil.

    00
    • partea absurda e ca nu functioneaza nici daca cel cautat are setate permisiuni publice pt numarul de telefon.

      da, nu e chiar ok sa te listeze in rezultate daca ai bifat numarul privat, dar nici cand e public?

      00
    • NOU
      #11

      Ba da e foarte ok sa listeze rezultatul la telefon privat, cum mai stiu daca vanzatorul de pe olx e cioara ?

      00
  3. >>>Românii nu au mașini de spălat vase

    Factura la curent va crește, crește, crește.

    >>>Executarea marilor datornici merge greu

    Am încercat de câteva ori să explic, mai detaliat, unora, atunci când se anuna că are nu știu cine sechestru sau așa ceva, când se urla „Să le ia banii furați!”, de ce e imposibil. Pe scurt:

    1) Conturi la bănci offshore sau firme fantomă sau organizații fantomă.
    2) A cheltuit banii și, practic, aceștia nu mai există. Să-i ceri unuia să dea banii pe care i-a furat e ca și cum i-ai cere să construiască o mașină de imprimat bancnote.
    3) Cine dracului știe cu adevărat unde s-au scurs banii dacă și ăia care i-au furat nu s-au uitat la ei în timp ce-i cheltuia?

    Așa și cu datornicii mari în faliment sau insolvență. Dar aici e vorba de offshore și șifonări legale, cu profituri mici, pierde mari, da’ bubuie firmele. Ce dracului…

    00
  4. Va zic ca merita 100% masina de spalat si la 3 persoane. Pretul nu e prohibitiv, te ajunge undeva la 1500-2000 de lei cu montaj cu tot. Nu trebuie si nu are rost sa iei avion. Pb mare e ca la ap de bloc vechi va trebui sacrificat spatiul dar si asa tot merita una incorporabila. Te gandesti ca nu mai ai nevoie de picurator suspendat de ex.

    00
    • n-am incredere, le spala naspa, eu le spal mai bine si temeinic
      useless poate de la 4 persoane in sus cand se aduna

      00
    • NOU
      #15

      @Flat…daca erai femeie te luam de nevasta.

      00
    • giany, pana la referendum mai ai sperante…

      00
    • de unde stii ca nu e femeie cu tzatele flat ?

      00
    • subscriu. urat si greu fara masina de spalat vase.
      plusez si cu un uscator de haine separat. adaugati si o femeie de servici la fiecare saptamana si dintr-o data viata devine mult mai simpla.

      00
    • Dar ai masina Flat ? Nu cred ca le speli mai bine, masina le fierbe, paharele raman fara urme, eu zic ca e mult mai ok. Salvezi timp si nervi.

      00
    • @Giany Fortza, poate e deja nevasta cuiva si nu-i frumos sa curvasaresti.

      00
  5. Pe lista de datornici Mega Image si Auchan fiecare cu cate 5 M Euro … oare de ce? Ca vad ca ambele contesta?

    00
    • NOU
      #22

      Probabil a stat ANAF-ul la ei jumatate de an si a interpretat toate deducerile si cheltuielile cum i-a convenit astfel incat sa ia mai multe taxe .

      00
  6. De data asta, ai avut mână bună la fete.

    00
  7. Masina de spalat vase pentru o familie de 3-4 persoane e moft. Puteti va sa dati cu curul de pamant, tot moft ramane. Timpul de incarcare, asezare, pus detergent, e egal cu cel de spalare la mana a maxim 8 farfurii. Basca faptul ca daca nu asezi bine, una-doua ies nespalate complet. Am probat chestia de nenumarate ori la serviciu, unde exista masina de spalat si se aduna vase. Am si facut probe cu colegii, fix pe tema asta, cat dureaza sa speli de mana X vase, comparat cu incarcatul unei masini. Tot timpul ramanea o farfurie nespalata complet. Dar… fiecare cu parerile lui si vasele lui. Lipsa masinii de spalat nu e un semn de inapoiere, ci lipsa apei curente, a baii, a WC-ului. Apartamentele comuniste si apartamentele constuite recent la preturi minime sunt improprii montarii unei masini de rufe, una de vase, plus aragaz intr-o bucatarie de 6-7m patrati.

    Si bonus la final: spalatul vaselor e una dintre activitatile ce micsoreaza nivelul stresului, pentru ca te poti concentra pe o singura activitate, sters cu buretele imbibat cu detergent a unei farfurii…

    00
    • You are doing it wrong!

      Mănânci, termini de mâncat, in loc sa duci farfuriile și veselă in chiuveta, le bagi direct in mașină, chiar daca nu ii dai drumul atunci. Noi așa facem după fiecare masă. Iar seara, când s-au adunat mai multe, pun o pastila în locașul special, apăs 2 butoane și gata, dimineață le găsesc curate. Iar cu farfurii nespălate, ori pui prea multe peste capacitatea mașinii, ori nu știi tu sa le aranjezi cum trebuie. După o lună devii expert in a știi cât și cum sa bagi in mașină de spălat vase că să nu-ți iasă nespălate. Și stai chiloți că tu manual nu o sa speli niciodată că o mașină, zoaiele de apă îți rămân totdeauna pe pahare la spălare manuală, in schimb mașina îți și usucă vasele și are și ceva special în detergent să nu-ți rămână zoaie, astfel paharele ies spălate cristal din mașină.

      00
    • Ce spui tu,in mare parte nu este adevarat.Este mult mai comod cu masina de spalat vase

      00
  8. Si daca vindea arme bosu ala tot asa zicea ca va fi anu Antaliei!

    00
  9. Poate ca romanii mananca la restaurant si nu au nevoie de masina de spalat vase acasa.

    00
  10. Sunt dobitoci aia de la ZF. Fiecare roman are o menajera care ii spala vasele, n-are nevoie de masina de spalat vase.

    Acum serios, eu cred ca exista o componenta culturala, nu tine de saracie. Sunt si alte zone din lume foarte dezvoltate (gen Japonia) in care masina de spalat vase nu e populara. Chiar si in Europa, popularitatea ei este la jumatate fata de US.

    Nota: sunt posesor de MSV, dar mie tot mi se pare o fita inutila, puteam trai la fel de linistit si fara (familie de 3 persoane). Chestiile dificile (tavi sau tigai arse) oricum ajung tot la spalatul clasic de mana.

    00
  11. ma uitam zilele trecute dupa o masina de spalat vase insa la 2 pers nu stiu cat sens are… parca sa stau cu ele nespalate 2-3 zile pana se aduna e prea mult, iar sa pun cu 2 farfurii furculite si o oala as arunca cu bani. poate ma insel…

    00
  12. cine kkt sunt Victory Games cu datorii de aproape 80 de mil?

    00
  13. Executarea oricui merge greu, intr-o țara in care poți sa nu pui nimic pe numele tău, și justiția e un dezastru. Sa ma contrazică cineva care știe mai bine și a trecut prin asta.

    00
  14. Ma gandesc ca in alte tari ii intereseaza si consumul redus de apa. Speli multe vase cu o cantitate de apa care ar incape in 6 sticle mari de Cola vs. o jumatate de ora de apa care curge intr-una.

    Se poate optimiza procesul, iti faci o strategie, cand speli, cum speli, esti ordonat, speli imediat farfuria, sapunesti toate vasele si inchizi apa sa nu curga degeaba, speli in lighean, etc. E un efort mental si de timp prea mare in raport cu banalitatea spalatului de vase, iar majoritatea oamenilor nu gasesc bucurie in asta. Nu inseamna ca esti lenes ci ca vrei sa faci lucruri mai bune cu putinul timp pe care il ai pe pamant.

    Deci pana la urma da, e o chestiune de nivel de trai ridicat sa poti face „outsourcing” la o masinarie pt asemenea activitati

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.