Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

27 comentarii

  1. „Ministrul de finanțe Teodorovici e idiot”
    daca nu stie la sursa de unde pleaca banii ,daca sunt o suma mare trebuie declarat de unde ii ai, nu vad de ce ar trebui declarati si in Romania.

    00
    • Daca nu se face nimic nu e bine, daca se face ceva, iar nu e bine. In acte figurezi ca locuiesti in tara si nu ai de munca, atunci, cum iti intra tie bani lunar in conturi si iti ridici palate roz cu turnulete? Abia astept sa ajunga „capsunarii” la pensie. Sa vezi atunci asistati sociali. Sa nu mai zic de antreprenorii din prostitutie.

      00
    • NOU
      #3

      Depinde ce si cum, poate daca primesti din afara UE, sa fie ceva control. Altfel daca primesti din UE, e treaba institutiilor sa colaboreze, ca doar de aia suntem in UE, nu?
      idem si cu acordarea ajutoarelor sociale si pensii – desi din cate stiu eu, pensie poti primi din 2 parti, daca ai contribuit desigur

      00
    • In actele din Spania figurezi că stai in Spania .
      Eu am inteles că firmele de transfer bani trebuie sa dea listele, oamenii care trimit nu trebuie să facă nimic în plus.

      00
    • Voi nu stiti care e miza defapt :))

      E vorba in mare parte de statistici, PSD probabil vrea sa-i includa in PIB acei bani, practic i-ar numara de 2 ori, si ar mai putea ciupi imprumuturi si bani mai ieftin de la banci, precum si deficitul de 3% ar putea fi cumva jonglat.

      De la alte tari europene vine faza, gen italia care pune in PIB inclusiv presupusul (teoretic) venit ale prostituatelor de exemplu, pentru ca ei considera ca banii sunt oricum cheltuiti local (teoretic, ca practic parasesc tara) dar in acte arata mai bine :))

      Daca isi pun si omul lor la BNR cumva printr-o minune, vor falsifica si balantele interne/externe, si vor face probabil aceleasi manevre ca grecii care ziceau ca au x miliarde eur cash in tara cand de fapt nici vorba.

      Va fi pace si prosperitate pana cand intr-o zi cu soare se va prabusi totul din vina lui Soros :)

      00
  2. Teodorovici este doar ticalos nu si idiot.

    00
  3. eu zic ca ar fi bine sa si cititi articolele, e vorba de o directiva europeana si chiar Teodorovici zice ca se mai gandeste.

    00
    • E dar 1000 de euro ?
      Da-o in pana mea, la abuzul in servici repede au plusat pe ideea ca e hotie doar dupa 50000 euro

      00
    • O fi nouă directiva aia europeană? Adusă caldă de prim ministra?
      Deocamdată, limita peste care sumele trebuie declarate când treci o frontieră, este de 10.000 Eur.
      Teodorovici a uitat să numere un 0(u)?

      00
    • asta cu „se mai gandeste” este pentru imbecili, asa se mai gandeste si cu pilonul 2 si sa vezi ce muie ne luam

      00
    • Bai, voi inca mai muscati treaba cu „e o directiva europeana”? O fi, dar probabil ca textul ei spune ceva, iar interpretarea data de „ai nostri” e cu totul alta.

      00
    • @moi: Completare, că mă făcui de râs: există întradevăr o directivă europeană ((UE) 2015/849 https://eur-lex.europa.eu/legal-content/RO/TXT/HTML/?uri=CELEX:32015L0849&from=EN și regulamentul (UE) 2015/847: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/RO/TXT/HTML/?uri=CELEX:32015R0847&from=EN ).
      Cu o mică mențiune: este aplicabilă prestatorilor de servicii de plată (6 categorii, conform directivei 2007/64/CE) care, trebuie să colecteze/arhiveze informațiile cu privire la plătitori și la beneficiarii plăților (săpașul european tre oricum să prezinte buletinul/cardul când face un transfer bancar, justificarea sursei de venit nefiind o obligație la momentul tranzacției). Ori articolul din link induce în eroare, ori Teodorovici vrea sa aplice prevederile directivei așa cum îi e la îndemană partidului.

      00
  4. pe de alta parte daca esti in rromania si te trezesti cu cateva sute de mii in cont, nu te intreab nimeni de sanatate. sa nu mai zicem de etnia aia de nu place sa munceasca da canta bine

    00
  5. Problema cu banii romanilor din strainatate e asa:

    S au hotarat dintr o data cu cateva luni inainte de 1 ianuarie 2018 ca vor sa aplice retroactiv o lege care spune ca romanii din strainatate trebuie sa dovedeasca cu certifical fiscal ca ei sunt rezidenti in alta tara daca nu au declarat inainte cu o luna de plecare ca vor pleca pentru minim 6 luni.
    Altfel vor fi taxati in ambele tari.
    Cred ca putini din cei care au plecat din 2012 incoace s au dus la fisc sa declare ca vor sta mai mult de 6 luni in strainatate.
    Problema cu aplicarea legii asteia e ca e impotriva tratatului de dubla impunere deci intentia exista da nu poate fi aplicata.
    Si asa ca ce s au gandit? Hai ca sunt multi romani care lucreaza la negru in strainatate vai de mama lor si trimit bani acasa sa intretina familia ia sa le confiscam banii daca nu i pot justifica, ca si asa avem gaura la buget

    00
  6. „Printre cele mai de succes albume B.U.G. Mafia se numără „Născut şi crescut în Pantelimon“ (1996) ”

    cum e să te baţi cu cărămida în piept că eşti cel mai tare băieţaş de carter dar tu să fii născut în Sebeş ?

    00
    • In Sebes nu sunt cartiere?

      00
    • „Nascut si crescut in Pantelimon” vrea sa spuna ca Uzzi si Caddy sunt nascuti iar Tataie e crescut in Pantelimon, deci e corect.

      00
    • “Nascut SAU crescut in Pantelimon” e corect corect. cum ar fi fost in timpul concertului sa se strige din public :” coae, tu nici macar din Bucuresti nu esti, esti full of sheet ! ”

      care a dat cu minus nu stie ca Sebes e un sat mai mare cu 10 blocuri de 4 etaje, un fel de Brasovul saracului, no offence.

      00
    • „Grasule lumea tre’ sa stie cine esti,
      Ca noua nu poti sa ne vinzi povesti,
      Sa ne prostesti, suntem nascuti-crescuti in Bucuresti”

      00
  7. Ar trebui verificate sumele trimise in tara care sunt egale sau mai mari ca plafonul propus de ei pentru abuz in serviciu.

    00
  8. De Mihai Stanescu nimic?..

    00
  9. Problema fiind care la teodorovici? Ca verifica posibile venituri ilegitime din curvasarie si cerseala? Mi se pare corect sa te ia la intrebari daca ai trimis in tara 50 000 euro anul trecut dar in acelasi timp erai inscris pe lista de POAD si figurai ca asistat social vmg+incalzire tuti ceapa ta de cioroi peste rapitor.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.