Avem nevoie de camere video pe șosele

Cum ar fi arătat faza asta în lipsa camerei? Cum și ce ar fi spus cei doi șoferi ca să își justifice acțiunile?
Pentru că la noi ar fi foarte simplu, în accepțiunea Poliției Rutiere: n-ați păstrat distanța față de mașina din față, de aia v-ați răsturnat, permis suspendat 3 luni și amendă.
Iar camerele alea i-ar pune la treabă: ar înseamna să se uite pe ele, să identifice numărul mașinii, să caute făptașul, să se ducă la el la poartă, să îl cheme la audieri, să îi arate înregistrarea, să se gândească la ce îl încadrează, să ceară schimbarea legii… Prea multă muncă.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

44 comentarii

  1. Ce ordinar de om.Parcă văd că a plecat ca şi cum …

    00
  2. Eu am avut acum un an un incident în care vinovatul nu avea RCA, ITP, iar proprietarul din acte al mașinii era mort. În logica mea treaba era simplă, poliția trebuia doar să se ducă și să o întrebe pe văduvă „doamnă, cui i-ați vândut mașina?”. Nu s-a întâmplat asta, probabil dosarul meu stă aruncat în vreun dulap și or să mă cheme peste n ani să mă întrebe dacă pot să-l închidă cu AN sau mai am pretenții.

    E mișto în România, și de aia nici nu pleacă mulți definitiv de aici, raportat la numărul populației (câteva zeci de mii de tineri la o populație de 20 de milioane e nesemnificativ). În care țară din vestul Europei, în care SUA, Canada, Australia mai poți să conduci mașini neînmatriculate, să ți-o bați de polițiști ca un suveran, să nu respecți nici o regulă și să nu pățești nimic? Când îi văd pe câte unii cum laudă cu toată gura România deja mă gândesc ce măgărie au mai făcut.

    00
    • Da de biroul asiguratorilor baar.ro sau asociatia aia victimelor strazii…baietii astia 2 exact cu asta se ocupa, cazuri ca tine. Si eu am patit ceva asemanator, si s-a rezolvat, am primit banii inapoi pe reparatia masini. da na, daca tu astepti sa pice din cer….

      PS in UK poti conduce linistit masini neinmatriculate, cu taxe neplatite, ca nu exista control. In RO au camere pt rovignieta si te prind, in UK nau..merg pe incredere. Am fost prins de radar, de o luna astept plicu cu amenda, politisti pe deumuri sa controleze nu exista

      00
    • Dacă nici după data de 20 mai 2018 nu se pun pe treabă cred că poți să le faci plângere pentru abuz în serviciu. Mașina aia trebuia dată în consemn și oprită în trafic fiindcă nu mai este considerată înmatriculată.

      http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/192509
      Ordonanța 14/2017 (simplă, nu e OUG)

      (4^3) În situația în care noul proprietar nu solicită transcrierea transmiterii dreptului de proprietate în termenul prevăzut la alin. (4) (90 de zile), înmatricularea vehiculului se suspendă de drept până la data transcrierii transmiterii dreptului de proprietate.
      (4^4) În cazul în care până la transcriere intervin transmiteri succesive ale dreptului de proprietate asupra vehiculului, termenul prevăzut la alin. (4) curge de la data primei transmiteri a dreptului de proprietate.
      […]
      Articolul VI(1) La data de 20 mai 2018 se suspendă de drept înmatricularea vehiculelor ale căror inspecții tehnice periodice au expirat sau au fost anulate înainte de această dată.

      00
    • Sfatuitoru: ANPR… I rest my case

      00
  3. Ce senin a asteptat sa se imprastie aia peste tot si apoi a virat linistit unde avea treaba. :)))))

    00
  4. Oare nu ii ala cu Alfa Romeo de se invartea pe sosea?:))

    00
  5. Conform legilor din romania, este recomandat sa-i „zgarii” coltul masinii atunci cand eviti un accident frontal. Un roman a evitat un accident frontal si a intrat cu masina intr-un stalp. Politia a vazut ca cel care i-a taiat calea nu avea nici o zgarietura si l-a trimis acasa.
    CASCO nu l-a despagubit pentru ca si-a distrus singur masina conform raportului Politiei Romane.

    00
    • daca patesc o deasta,ma aleg cu dosar penal pentru ultraj

      00
    • NOU
      #15

      Hai sa nu mai povestim mituri. Tnx ;)

      00
    • Depinde ..

      Pe mine m-a lovit acum 3 luni un tip. Oprisem la trecere, sa las un pieton. Eram pe banda intai si m-am trezit lovita din dreapta-spate de unul care a decolat efectiv pe langa mine, incercand sa-l evite pe un bezmetic ce i-a taiat calea din scurt.

      Gagiul care taiase calea nu a fost atins, doar masina mea busita bine.

      A venit totusi sa declaram la Politie (insista cel care ma lovise) si, culmea, i-a pus politistul in brate ambele masini sa le repare, desi in mod normal nu se astepta. Era autorul moral, dar inca un politist ne spusese ca nicio companie de asigurari nu plateste cand masina lui e neatinsa. Aparent a platit, ca el a fost declarat vinovat si deja ne-am facut masinile si eu si cel care ma lovise din cauza lui.

  6. E un caz clar de neadaptare a vitezei la conditiile de drum,pana la evitarea oricarui pericol. Tiristilor sa li se taie capul.

    00
  7. Probabil a fost in China, mai rau ca in Romania.

    00
  8. Asa opresc chinezii sa verifice GPS-ul pe autostrada

    00
  9. Incredibil cum a scapat animalul fara sa i se deranjeze macar un fir de par.Vorba aia,prost sa fii,noroc sa ai!

    00
  10. NOU
    #24

    Pun pariu pe ce vrei tu ca tot viteza excesiva si nerespectarea distantei erau cauzele accidentului explicate de Politia Romana, cu camera sau fara camera.

    Politia Romana nu este in stare decat sa ne explice cum nu ne mai pot proteja daca cumva trece legea cu interzicerea radarelor ascunse. Nu imi aduc aminte ca vreodata un politist roman sa ma fi ajutat sau sa imi fi facut viata mai usoara cand eram in trafic, in schimb am sute de povesti cu sicanari, miserupism, rea-vointa si incercari de ciupeala din partea lor.

    00
    • La noi poliția funcționează ca în GTA, intră mașina de poliție în tine, după ce te-a plesnit pornește girofarul instant, îți crește wanted-ul și te și arestează :))

      00
  11. Anul trecut, august, ieșirea dinspre giratoriul de la Agigea: o familie de gospodari într-o Skoda Octavia MK1 a făcut aceeași manevră, noroc că era aglomerat și toată lumea venea pe la 70-80 km/oră. Claxoane, înjurături, familia de gospodari nu înțelegea cu ce greșește

    00
  12. Apropos de twitter, într-o țară pe care unii o consideră umană, când stăpânul a intrat în spital în urma unei agresiuni/infracțiuni poliția a încuiat/sigilat casa cu tot cu animalele de companie în interior. A descuiat vreo câteva săptămâni mai târziu când 2 erau moarte de foame/sete și al treilea într-o stare atât de proastă din aceleași motive încât un veterinar a decis eutanasierea lui.

    00
    • Omiți un lucru : otrava a fost pusa pe clanța de la intrarea in acea casă. Si a fost atat de puternica astfel incat dupa ce a atins-o cu mana a fost el afectat, fi-sa, politistul si jumate de oras contaminat pe unde s-a plimbat el. Crezi ca i-a mai pasat cuiva de doi soareci si o pisica ?

      00
    • edddie vorbește adevărul.

    • Animalele sunt doar asa, cantitate neglijabila. Glumeam, stiu ca va aprindeti mai repede ca un chibrit. Nu ne da exemple despre 2-3 cazuri izolate in conditiile in care in Romania se bat cu bestialitate animalele de orice fel si chip, de multe ori politia se uita in alta parte sa nu-si bata capul. PS: Romania e tara bananiera atat la propriu cat si la figurat.

      00
    • … un pic de propaganda?

      00
  13. Băi, ce de căcat situație… Șoferii camioanelor l-au cruțat pe individ, se pare că erau oameni mărinimoși. Este dovada clară că selecția naturală nu funcționează. Astfel de șoferi ar trebui să ramănă fără carnet definitiv, mi se par mult mai periculoși decât vitezomanii.
    Mizerabil comportament și din păcate, sunt foarte mulți așa.
    Știu ca testul psiho e o glumă și oricum nu poate depista astfel de comportamente. Din păcate din cauza ăstora o să ajungem să avem toți GPS pe mașina și o sa fim monitorizați permanent, ca sa “fim in siguranța”.

    00
  14. Amandoi soferii de camion s-au panicat, cel rosu trebuia sa ocoleasca prin dreapta idiotului iar cel albastru chiar nu inteleg de ce nu a luat-o prin stanga.

    Albastru chiar a avut timp de manevra, era mult mai in spate, nu inteleg de ce a franat in loc sa vireze usor.

    00
    • Problema nu e ca a franat ci ca a franat si a tras de volan. Cel putin asa mi se pare mie.
      Reflexul meu intr-o situatie de genul asta e sa franez, nu sa trag de volan. Daca primul camion doar frana pana la o viteza acceptabila, ii facea aluia masina praf dar probabil ca supravietuiau pasagerii. Si idiotul invata o lectie.

      00
    • Esti expert in camioane, sau politist cu concluzie de neadaptare a vitezei la conditiile de trafic?
      Remorca TIR-ului albastru, goala fiind, are numai 6 tone. Dar, din tribuna e usor sa concluzionezi cu sange rece.

      00
    • Ok, primul poate s-a panicat putin.. Insa, in apararea lui, nu cred ca intr-o fractiune de secunda cand vezi un idiot de-a curmezisul pe autostrada nu te gandesti ca-i accident si ca trebuie sa opresti cat mai repede…

      Soferul celui de-al doilea camion a actionat instinctiv (si corect) la ceea ce a perceput el ca se afla in fata (un camion rasturnat cu marfa imprastiata si o masina de-a curmezisul pe mijlocul autostrazii – deci accident) .. In caz de un accident, nu sti ce se afla dupa masina din mijlocul drumului… Tu vorbesti din perspectiva camerei, uitand ca in fata exista deja un camion (ce nu se mai vede pe camera) rasturnat si ca de la distanta aia soferul tirului nu avea cum sa aprecieze ca e sigur sa-l ocoleasca pe nebun, fara sa calce pe careva sau sa loveasca pe cineva;

      00
  15. In lumea civilizata asta s-ar sfarsi cu dosar penal pentru ceva de genul „punerea in pericol a sigurantei publice” + suspendat PE VIATA dreptul de a conduce masina…

    00
  16. Soferul camionului rosu a fost surprins, pentru ca in ultima clipa a tras de volan dreapta apoi brusc stanga, ceea ce a dus la rasturnare. Iar soferul camionului albastru.. a fost impresionat de spectacol si s-a speriat

    00
  17. Epic baiatu. Cred ca era „ce noroc am avut ca nu am mai stat pe soseaua asta, ca uite, numa nebuni”

    00
  18. Ba ejnebun, am auzit ca ar fi aglomeratie la intrarea in Bucuresti. Ce s-o fi intamplat?

    00
  19. Hmm, interesant video. Sa scapi de doua ori, mare noroc si la urma o sterge miseleste.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube