Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

54 comentarii

  1. Chiar postarea trecuta ziceai ca stirile de peste mari si tari care nu ne afecteaza direct sunt inutile. Deci care-i scopul filmarii?

    00
  2. Scopul acestei filmari este sa ne invete in PLM:
    1. Cum adaptezi viteza la vizibilitate in trafic.
    2. Cand ajungi ultimul si ai scapat nelovit, nu iesi ca prostul din masina, scoate-o undeva in lateralul directiei de lovire, mai bine in sant decat un TIR cu 100 la ora in spate!

    00
    • NOU
      #10

      ce simplu e sa dai sfaturi din varful patului … e mai greu insa cand mergi cu 70-90 pe autostrada, vizibilitatea e redusa, pe jos gheata sub zapada iar in momentul in care pui frana sa nu se intample absolut nimic decat un pare POC cu cel din fata … si da, masinile lovite ies singure de pe sosea …
      – nu de prosti au pus aia cu preventia primul lucru-n cap de lista : DO NOT PANIC !
      – dar pe hartie nu e ca in trafic …
      – si da e adevarat, legenda spune ca romanii aflati pe scaun la birou in fata calculatorului sunt NEINFRICATI si A TOT STIUTORI !

      00
    • Poate încerci sa nu mai mergi cu 70-90 în condițiile alea, Vlad… Ar fi o idee.

      00
    • NOU
      #12

      Bine, vlade, ai vizibilitate redusă, gheață sub zăpadă și continui cu 90 la oră. Să nu cumva sa adaptezi viteza la condițiile de drum și vizibilitate. Dă-i înainte, zi un Doamne ajută și poate nu te pocnești de nimeni!

      00
    • @Vlad, și la al doilea punct zicea că dacă te-a ținut Zamolxe în brațe și nu te-ai lovit de ăia deși ai continuat să zburzi cu 90 la oră pe vizibilitate redusă și gheață sub zăpadă, sa te dai din drum să nu te lovească din spate unul care circulă tot ca tine.
      Cumnata unei foste colege de serviciu a pățit-o așa, a făcut un accident minor, a ieșit pe picioarele ei din mașină, cu răni minore, a rămas lângă mașină îm timp ce-și suna familia. A lovit-o unul venit din spate, a rămas legumă.

      00
    • @vlad Legenda spune atunci când autoritățile zic sa nu ieși din pat pentru ca nu ai cum sa ajungi la destinație cu mașina,tu cu coaiele groase ,decizii ca știi mai bine și ieși din pat. Dar înainte de a ajunge la volan te mai împiedici și in tastatura

      00
    • iriadi, acum câțiva ani cine era un mic Schumacher care făcea slalom cu un Renault?

      00
    • NOU
      #16

      @nico :
      tot legenda spune ca unii oameni au urgente indiferent ce se intampla afara si spun autoritatile asa cum tot legenda spune ca daca ne luam la puricat, comentator cu comentator, vom constata ca foarte putini spre deloc respecta 100 % regulile dar foarte multi se cred supermani … ! asa cum stim foarte bine ca niciunul dintre noi nu suntem cu adevarat pregatiti pentru ceea ce se numeste Situatie Speciala sau de Urgenta ! Mergem pe orice autostrada din Europa vrei si tu ai sa vezi ca nu merge nimeni cu 20 de km/h in conditiile de mai sus si nici macar in spatelor utilajelor de deszapezit …
      – ex : tras pe dreapta, cu o dubita pe jumatate incarcata, pe avarii pe marginea unui drum judetean acoperit cu zapada si polei, o pala de vant m-a aruncat cu tot cu duba pe sosea si m-a rasturant pe o parte … in mijlocul strazii cu mine in cabina … in momentul in care ma chinuiam sa ies, in mine intra fix masina politiei care jur nu cred ca avea nici 20 km / h si care tot sincer cred ca era mai mult impinsa de vant decat de motor …
      – stiti ce mi a zis politistul ?
      Da de ce nu ati pus domne duba PERPENDICULAR cu vantul si ati pus-o PARALEL ?
      Jura-te tu ca in plin Viscol eu trebuia sa deduc directia vantului si ca calculez perpendicularitatea pe vant ? … pentru ca teoretic cam asta trebuia sa fac … pana una alta mi am luat si amenda si am tras concluzia pe moment cum ca o duba pe jumatate goala + viscol = nu bun … dar asta pentru ca mi s-a intamplat nu pentru ca am vazut intr-un filmulet …

      00
  3. NOU
    #17

    Videoclipul e accelerat pentru impresie artistica? Aia nu e viteza reala.

    00
  4. Videoul neaccelerat: https://www.youtube.com/watch?v=mvC-J2eKIic La doua saptamani dupa acest eveniment a mai fost unul similar la o distanta de 12 mile pe aceeasi autostrada.

    00
  5. Mai degraba seamana a curling decat a popice. :)

    00
  6. Mi se pare mie sau nu avea nimeni niciun fel de lumina aprinsa?

    00
  7. daca au aceasi lungime cum unu e accelerat si altul nu?

    00
  8. „Eu am cauciucuri bune, imi permit sa merg cu 120 pe ninsoare, ma incurca fraierii astia care merg cu 50”- Clasic in viata

  9. mie imi place de baiatu de la minutu 3. „ia sa vad eu ce se intampla afara”

    00
  10. Vedeti unde duce ” excesul de autostrazi”….nu mai bine la noi, ca nu avem?! Pai inseamna ca noi am avut si avem cele mai performante conduceri de stat si de partid care au prevazut situatia asta de mult si uite au reusit sa nu ne puna in asa situatii periculoase.Traiasca Partidul…traiasca Daddy.

    00
  11. Credeam ca e de acum de pe autostrada Siret – Bucuresti, prin judetul Buzau…

    00
  12. Mi se pare terifiant cat de lent reactioneaza oamenii din masini dupa ce au intrat in meleu.

    Ai mers prea tare si franat tarziu? IESI ,ca vine ditamai masina/ tirul / autocarul din spate.

    Altfel, nota 10 ptr alea 2 tiruri de la final care au luat- o in dreapta, facand slalom printre popice. Asa indemanare mai rar.

    00
    • As zice ca e mai safe sa stai in masina decat sa-ti incerci norocul fugind. Doar daca esti convins ca ai timp sa te departezi suficient de masina e mai ok sa cobori si sa fugi.

      00
    • Tocmai asta vroiam sa comentez că șoferii de meserie au fost primii care au intrat „lansați” în al doilea carambol. În speță o dubă carosata și mai apoi cele două TIRuri. Se presupune că acești șoferi profesioniști ar trebui să conducă mai profi” însă probabil deadline-urile ii cam aleargă ca pe curierii din România.

      00
  13. Oare tirurile la ei nu au statii sa se anunte intre ei cand e accident la km x? Ca aia din spate vin si tot vin, nici unul nu vine incet, daca ar fi aflat si reduceau treptat in ultimul km ii mai salvau si pe aia din spate (macar cei are nu s-ar fi dat viteji sa depaseasca tirul).

    00
  14. tre’ sa apara in curand o reclama/link-afiliat/ceva cu cauciucuri de iarna … :-)

    00
  15. Cand ai masina cu cutie automata nu poti sa faci „frana de motor” in conditii de aderenta scazuta …

    00
    • iei piciorul de pe accelereație. așa se face frâna de motor la automată.

    • commentul meu era mai mult gluma, dar acu m-ai provocat :) .

      adica e la fel cand iei piciorul de pe acceleratie, si la manuala si la automata ??? :)

      00
    • FIX la fel! dar automata consumă mai mult.

    • Dude, wtf !? :)

      Automata cand „pierde putere” va comuta singura in treptele inferioare, 5->4->3->2; implicit va „muri motorul” si se va opri din rulare mult mai greu decat la manuala !

      00
  16. Cine are topor în portbagaj și o brichetă supravietuiește pe frigul ăla!

    00
  17. Cipper >> nu ma refer sa iesi si sa te duci in mijlocul strazii. Daca stai inauntru e ca la ruleta, depinde ce vine din spate sa te faca sandwich.

    00
  18. Ce finutz vin meseriasii,ca ghiuleaua……

    00
  19. faruri aprinse nici unu ?

    00
  20. Privind la asta in 2018, in conditiile in care avem fiecare o gramada de device-uri conectate (ceasuri, telefoane, etc) care masoare tot… mi se pare ca masinile au ramas in pre-istorie.

    Cat de greu sa fie sa concepi un device, un fel de cutie neagra si sa obligi pe toti constructorii sa-l incorporeze. Si sa ai niste aplicatii / extensii pe telefoane care sa comunice divesi parametrii, in asa fel incat sa poti sesiza din timp ca undeva, in fata, s-a intamplat un carambol?
    Pana si Waze ar „vedea” asta, doar ca nu suficient de repede. Dar Waze se bazeaza doar pe alti useri si nu e obligatoriu, etc…

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube