Două cu zăpada: încălțări de zăpadă și curățat trotuarul

Nu mă prind de ce românii pleacă în încălțări comode spre birou când văd ce e afară. Am văzut oameni în teneși, în adidași, în adidași din ăia de pânză, în ghetuțe. Nu știu de ce n-am împrumutat și noi de la britanici apucătura cu "ghete de scandal pe iarnă, teneși comozi la birou". E la mintea cocoșului. Cum la muncă nu stai cu geaca pe tine, poți să nu stai nici în cizmele antiviol de zăpadă.

 

Am văzut că primarul Bucureștiului roagă oamenii să își dea zăpada din fața casei, în loc să trimită Poliția Locală să taie amenzi până nu mai poate. Eventual traseu două ore, făcut poze, după care mers la birou și scris amenzi. Pentru că, așa cum spuneam anul trecut, înainte să te plângi că Primăria nu face curat, trebuie să faci tu.

De asta când ies pe străzi am crampoanele cu mine. Pentru că jumătate dintre vecini nu au timp să dea zăpada și n-am chef să mă afund în zăpadă.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

50 comentarii

  1. lasi ghetele cu miros de sosete sub birou :) * 100 corporatisti = „aere de oameni cultivati”

    00
  2. Cum te ajuta crampoanele sa nu te afunzi in zapada?
    Poate pe gheata.
    Datul zapezii din fata casei are un aspect: unde o pui? In drum si apoi il blochezi?

    00
    • Si mai e un aspect. Plec la munca, dau zapada, 9 ore sunt plecat. Pot lua linistit amenda daca ninge serios in intervalul asta.

      00
    • in gradina

      00
    • In Iasi e simplu, zapada ranita o pui fix pe marginea trotuarului, trotuar de 1.5 m, 0.5 m pentru depoziat 1m pentru troturat, iti ajunge da-o in plm doar nu mergi zig-zag si n-ai loc.
      Plus de asta nici locul de parcare nu este blocat, asa incat bulangiul, care o dat 100k euro pe apartament a facut o economie la locul de parcare de vreo 5k si parcheaza pe strada.

      00
    • @zarax: cam asa am patit eu ieri: la 6 dimineata am dat zapada, cand m-am intors la 7 seara acasa…. ghici ce? Am dat zapada…

      00
    • Da Zarax, că la tine ninge dublu, ca să recupereze și să ajungă la nivelul zăpezilor de la vecinul, să nu se vadă deloc că într-un loc a nins peste ceva curat și în celălalt loc peste 1 metru de zăpadă neatinsă.
      De asta nu ajungem nicăieri.

      00
    • @Zarax: verificarea se face o data pe zi, dimineata. In plus, oamenii primariei oricum asteapta sa inceteze ninsoarea can sa iasa pe teren (vezi deszapezitul strazilor).

      00
  3. Germania. -12 grade la 9 dimineata, se simte ca la -20 grade. Fara zapada. 30% din oamenii de pe strada au adidasi de panza.

    00
    • Romania, -16 grade la 9 dimineata, se simte ca la -25. Majoritatea oamenilor merg ordonat spre mijloacele de transport in comun, pe trotuare curatate „la negru”.

      Traficul e fluid dovada ca sistemul de semafoare inteligente introdus de Firea isi face treaba bine. Metroul din Drumul Taberei preia tot mai multi corporatisti care-si beau linistiti cafeaua in drum spre munca cu rucsacurile in mana.

      Oamenii isi pot lasa masinile linistiti la intrarea in oras de unde pot lua rapid un mijloc de transport in comun spre unde au treaba. Dovada ca si utilajele de deszapezit isi fac treaba la timp iar zapada de pe bulevarde a fost ridicata deja.

      Aerul e curat. S-a renuntat la dieselul sh din Germania si tot mai multe electrice sunt inmatriculate pe zi ce trece.

      Parintii isi duc copiii la scoala de mana, pe jos. Rasete se aud din loc in loc, acolo unde mai izbucneste o bataie cu bulgari. N-are rost sa-i mai duca cu masina in conditiile astea. Nu se mai face aglomeratie, toata lumea e linistita, aerul e curat.

      Apoi ma trezesc ca a sunat alarma de la telefon sa plec la munca.

      00
  4. TÉNIS (1) s. n., (2) teniși, s. m. 1. S. n. (Și în sintagma tenis de câmp) Joc sportiv care se practică cu mingi mici, lovite cu rachete de către doi sportivi sau două perechi, pe un teren special amenajat, despărțit în două printr-o plasă joasă; sportul alb. ◊ Tenis de masă = joc sportiv practicat cu mingi mici de celuloid și cu palete, pe o masă specială de formă dreptunghiulară, despărțită în două părți egale de un fileu, care se desfășoară între doi jucători sau între două perechi; ping-pong. 2. S. m. (Mai ales la pl.) încălțăminte pentru tenis. Pereche de teniși. – Din engl., fr. tennis.

    00
  5. la noi in b, in s3, la trotuarele de langa blocuri zapada e data asa cum s-a putut. problema mare e la bulevard unde desi avem niste trotuare late de poti sa bagi lama pe ele sau alte utilaje de dat zapada mai mici si motorizate, nu se sinchiseste nimeni (a se citi primaria)

    00
  6. „de la britanici apucătura cu “ghete de scandal pe iarnă, teneși comozi la birou”
    …serios, astia la 1 cm de zapada tara e blocata si oamenii fix in tenisi, pantofi, adidasi sunt.

    00
  7. S-au facut 3 ierni de cand stau in actualul bloc.

    In anul 1 si 2 iesit afara dupa ninsoare cu inca un vecin si am dat zapada cu lopata de pe aleea din fata blocului. Anul asta nu am putut iesi. Zapada de pe aleea era deja batatorita ca-mi trebuie ranga sa curat o juma’ de zi. In bloc locuiesc barbati ca bradul cu sotii si copii mici acasa.

    In fiecare an iesit si dat zapada de la masina. Nu fac curat doar in dreptul meu. Curat tot culoarul dintre mine si vecinul de langa. O jumate de lopata latime nu ma omoara.

    Anul asta am curata zapada in fiecare zi in care a nins cum am spus mai sus. Ieri unul dintre vecini isi curatase zapada de pe masina fix pe culoarul dintre mine si el si o batatorise bine ca n-am mai putut s-o iau cu lopata.

    Concluzie: unii oameni sunt de cacat.

    PS: Raluca Aprodu nu se mai plange pe nicaieri?

    00
  8. Prietena mea se ocupa cu mărțișoare la Timisoara. Are 2 standuri, la una sta ea, la altul un băiețaș plătit cu ziua.
    Se anunță – 13 grade, cu ce vine echipat pițiponcul sa stea la temperatura asta in viscol? Jeans subțiri mulați, adidași de pânză și bineînțeles gleznele golașe, fără de care nu poți arata ca un galinaceu cool. A fost foarte cool băiatul, atât de cool ca dupa 2 ore s-a învinețit și a trebuit trimis acasă…

    00
  9. Ies cei mai multi oameni cu incaltari comode pentru ca doar atata au. Nu isi permit mai mult decat 1-2 perechi sau i-a prins iarna nepregatiti sau poate atat le trebuie ca sa ajunga pana in masina. My 2 cents

    00
  10. Citat de pe feisbuk : .
    Pantoful cu platforma si toc inalt a fost inventat ca sa nu se murdareasca aristrocatii pe picioare de balegar cand mergeau teatru sau opera.

    00
  11. Bucuresti: astia de la „institutii” au dat zapada numai in fata firmelor lor.
    Cum primaria nu a dat zapada de pe trotuare, se merge pe drum „cu petice” de zapada.
    Am luat lopata de la firma unde lucrez si, in 10 minute, am eliberat o carare pe o bucata de trotuar unde zapada nu era data.
    Ieri seara, am luat iar lopata si in 15 minute am curatat in fata statiei de autobuz de langa casa. Hai, ma, ca nu e greu. Putina vointa si… „minimum 30 de minute de miscare pe zi”. :)
    Stiti, daca ne lasam in baza primariei, murim inecati si inzapeziti. Lasa, ca „vestul” il aduc eu in tara, nu primaria.
    Cacat. („cacat” = cum dracu’ de ei pot, iar pe noi ne paralizeaza 30cm de zapada?)

    Plusez cu un link: „Inzapezitii (teatru radiofonic) comedie”
    https://www.youtube.com/watch?v=bm44NKBvoEw

    00
  12. Pentru că brexit.

    00
  13. Danemarca in perioada asta, daca e uscat toate gagicile umbla in tenesi si glezne dezgolite, desi afara e ger de iti ingheata sufletul mai ales cum bate vantul acolo.

    00
  14. Primarii (nu numai din Capitală) fac următorul calcul: bine, îi amendez, dar… Statistic, probabilitatea e de peste 50% să dau peste proprii votanţi. Scenariul 1: ăla se prezintă spăşit, plăteşte amenda şi se comportă pe viitor ca un cetăţean responsabil. Scenariul 2: de-al naibii şi nu mai votez cu ăsta, ce, de 200 amendă îmi plătesc eu altădată intrare la concerte cu Vijelie, cu tot cu micii şi fasolea aferentă. Acum, plasăm acţiunea în RO, Anno Domini 2018. Alegeţi dumneavoastă scenariul :)

    00
  15. Am o mica diferenta de viziune asa pentru partea cu zapada data de la poarta, bloc etc. Sunt de acord ca ar fi de bun simt ca toti sa isi curete zapada, dar pe de alta parte de aia si platesc taxe.

    Sunt unii batrani sau alte soiuri de persoane care nu pot pur si simplu. In Tineretului in seara cu zapada multa 5 idioti care trebuiau sa curete trotuarul in zona aia de la metrou (adica una foarte circulata) aveau urmatoarea discutie:

    idiot #1 pai daca dam acuma intr-o ora e la loc
    idiot #2 daaa normal uite ce ninge (nota: pai de aia esti tu acolo bai vita)
    idiots #3-5 dau din cap a aprobare si isi pun la loc capul de vita pe coada lopetii si stau si asteapta … sa termine de nins cred …

    Acuma din cand in cand pe acolo pe trotuarele din fata blocurilor trec niste neni tot din astia de mai sus care curata trotuarul, dar ei curata doar asa cat se ia pe lopata si sub ramane un strat batatorit si inegal care va duce intr-un final la situatia asta in care oamenii isi vor rupe picioarele degeaba pentru ca stratul ala va deveni gheata.

    Pe prostii astia tot noi ii platim din taxe si impozite.

    Acuma pun pariu ca orice asociatie poate lua o freza de zapada (daca nu se pun cas toti idiotii din bloc) ba chiar se poate lua o freza la 2-3 blocuri ca acoperi cu ea o suprafata mare.

    Cea mai ieftina costa 375 lei!!!! https://www.emag.ro/search/freze-zapada

    Mai mult primariile ar putea lua niste freze din astea si in loc de 5 gigei cu lopeti ai 5 gigei cu freze care ghici ce: fac treaba mult mai repede si mai bine, ajung acasa la caldurica si mai repede si nici nu sunt frustrati.

    00
  16. In legatura cu amenzile pentru deszepezire. Cati jurnalisti/bloggeri/ziaristi au sunat la asa zisele politii locale sa intrebe cate amenzi s-au dat ?
    Cred ca au dat amenzi alora care are primaru’ boala pe ei si nu voteaza cu pesedeaua

    *politia locala =adunaturi de putori si lipitori de afise-eu le zic asistati social functionali-de lux!

    00
  17. Majoritatea alora in tenisi cind afara e zapada sau frig de-ti ingheata mucii in nas vor sa fie cool,trendy,dezinhibati in fata urgiilor naturii.Un fel de “ nu-mi pasa,nu ma face pe mine un pic de zapada sa renunt la feel-free movement”…daca va uitati cu atentie la multitufinea de cur-fudul de Romania,veti observa o multime de haidamaci cu blugi tip “ itzari” deasupra gleznei,fara ciorapi,tenisi in picioare,buricul gol,miini fara manusi ( desi vinete de frig),in schimb la git au un ditamai fularul incolacit de 3 ori ca in Desert Storm si caciula de blana cu urechi ,tip URSS in cap.E “ cool”….in limbaj popular asta se cheama “ pizdificarea barbatului”….

    00
  18. sa inteleg ca io platesc taxa de salubrizare si tot io tre sa fac salubrizarea aia?
    Tu cand mergi la restaurant iti iei singur berea din frigider? Iti faci singur fripturile?

    00
    • trotuarul e reponsabilitatea ta. so says ză law.

      de curiozitate, pe afară faci gât când nu-ți convine ceva? sau ciocu mic până la cetățenie? :D

    • Pe afara nu vad oameni iesiti sa faca treaba autorităților. Si, in sect 4, de exemplu, platesc taxa de salubritate inclusiv pt firma fara punct de lucru acolo.
      Nu e misto, trotuarul nu iti apartine, dar tre sa faci curat pe el. Pentru ca…

      00
    • așaă e legea :)

    • inteleg ca daca legea zice sa ii sugi pula lu dragnea, te asezi agale in genunchi si zici „asa e legea”
      Dar imi place cu cata ardoare aparati legea care zice „dati banii sa va curatam trotuarul. Dar, daca e murdar vi-l curatati voi”

      ca un test, incearca sa vinzi rosii de pe trotuarul tau.

      00
    • o poți face dacă ai actele necesare.

      nu, nu s-a ajuns la „legea cu suptul pulii lui dragnea”, dar e aiurea să ai pe stradă firme care fac curat și tu nu să nu faci, că tu ești civil.

    • NU. aiurea este sa mi se ceara bani si sa ma puna sa si fac eu asta.

      00
  19. Dar primaria plateste ceva amenzi ca nu deszapezeste decat 20% (si sunt optimist) din strazi ? Adica cele principale, restul cel de sus cu mila ?

    00
  20. Noi, corporatiștii din Brașov, avem la intrare un dulap cu bare de inox și tavi de plastic sub ele, pe care punem ghetele pline de zăpadă și ne luăm papucii.
    Bine, suntem obligați, că avem pardoseală și papuci ESD, dar dulapul a fost făcut cu bare de atârnat umerașele de la Hornbach.

    00
  21. pe mine mă distrează cum deszăpezirea străzilor se face cumva de autorități dar trotuarele dă-le-n plm.
    pentru că orașele sunt ale mașinilor pamPAM

    00
  22. Stau in bloc de 8 etaje, 34 de apartamente. 2-3 vecini cu timp la dispozitie ies iarna la zapada, primavara-vara la lucru pe spatiul verde. Restul dam 5 lei pe luna de apartament pentru scule, consumabile etc. Cinstit?

    00
  23. Iar aia care o iau de pe trotuar si o dau pe carosabil ,mai ales acolo in cartiere unde deszapezirea nu vine , sa se mute inapoi la ei acolo la tara unde nu au asfalt. Ca sa nu zic ceva urat de mamele lor.

    00
  24. Legendă: teneși==teniși :-)

    00
  25. Nu mai știu pe ce blog a fost discuția, cineva zicea ca pentru 5 zile de ninsoare nu îți iei parbriz încălzit.
    La fel și cu bocancii.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.