Știrile zilei – luni, 26 februarie 2018

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

36 comentarii

  1. „RATB desființează casele de bilete”
    Daca si pana la o firma de stat sunt inlocuti oamenii cu masini la ce sa ne mai asteptam de la firmele private…

    00
    • Ai și tu dreptatea ta, dar când eram student, comparam sistemul de transport local din Alba-Iulia cu cel din Cluj-Napoca. În Alba – automate de bilete, luai oricând. În Cluj – casă de bilete. Când era coadă la abonamente sau se închideau casele…mai ia bilete dacă poți. Poate uiți, poate îți trebuie pentru autobuzul de noapte. Omul va avea mereu program de lucru, automatul nu. Și cât va mai trece până vor dispărea și automatele?

      00
    • Ce-i Alexxxx? Ti s-a ruinat visul de a sta in frig, intr-o cutie pe strada, indeplinind rolul unui tonomat ieftin?

      00
  2. >>Geely a cumpărat o bucată mare din Mercedes Benz

    Știri din ăstea mă amuză teribil (adică, într-un mod câtuși de cinic, uitându-mă restrospectiv la istorie & soarta noastră) de nici nu-ți închipui.
    Dacă eram în anii ’90, străinul ar zice/sfătui că asemenea achiziții, de către firme sau persoane private străine, înseamnă „liberalizarea” țării, a pieței și pornirea tranziției spre capitalism, piață liberă, ălea-ălea. Totu’ frumos și drăguț… până când industria construită de părinții și bunicii noștri (în cazul unora, chiar de stră-bunici ca prizonieri politici), sub tratamentul & supravegherea inumană cămătărească a comuniștilor, a fost vândută bucată cu bucată.
    Ce s-au întâmplat cu acele bucăți a fost previzibil: unele au fost dezasamblate & porțiunile redirecționate spre alte țări (știu un exemplu clar cu Ungaria), altele au avut aparatură veche & nouă și au fost vândute la fier vechi sau la second-hand pe piața gri/neagră, iar restul au fost falimentate intenționat sau direct aruncate la fier vechi fără să se țină cont de nimic & nimic.
    …Acum… la nici 30 de ani după Revoluție… aflăm dintr-o dată de la buletinele de știri străine (Deutche Well, CNN, BBC ș.a.) că achizițiile făcute de chinezi în Vest sunt „un pericol la securitatea națională”.

    Mișto, de altfel.
    Acum 30 de ani, asemenea achiziții erau ‘bune’ pentru „liberalizarea economiei”, de ne-au lăsat handicapați dpdv economic (financiar, industrial, tehnologic, agricultural…), dar acum, când străinii simt ce înseamnă să-ți vinzi bunurile tale, muncite de către familiile tale generații în urmă, dintr-o dată este „pericol pentru securitatea națională”, iar xenofilii români (politicieni sau anumiți oameni de rând; pentru mine nu mai e nicio diferență reală) probabil că o să le plângă de milă străinilor… sau ajung să se poarte frumos cu chinezii iar democrația și libertatea devine „overrated” dintr-o dată? Hmmm… foarte interesantă ipoteza mea, dacă-mi e permis să mă laud.

    Niște link-uri:

    https://nextshark.com/terrorism-analysts-racist-tweet-china-quickly-ruins-life/

    https://www.reuters.com/article/us-moneygram-intl-m-a-ant-financial/u-s-blocks-moneygram-sale-to-chinas-ant-financial-on-national-security-concerns-idUSKBN1ER1R7

    Pentru cei care nu înțeleg asta, în special xenofilii: dacă situația era acum 30 de ani, cu comportamentul Vestului de astăzi, toți ați fi zis că America și Europa [de Vest] sunt comuniste fiindcă nu vor să-și liberalizeze economiile pentru firmele străine chineze, pe motiv că „ce atâta ‘securitate națională, nu, liberalizare’ fraților, fără comentarii și vindeți să deveniți capitaliști”.
    Da, nicio grijă, înțeleg implicațiile voalate; însă, pentru xenofili să priceapă/realizeze că străinilor le-a fost mai îndemână să ne nenorocească pe noi, noi care am vrut cu Vestul și valoriile europene/americane și care am încercat să-i sfidăm pe sovietici cum am putut mai bine să demonstrăm că „nu vrem cu ei”… iacătă… străinilor nu le place când li se întâmplă lor, așa cum au făcut cu „frații” din Est, la porțile Europei.

    Dumnezeu e român, păcat de noi că trebuie să suferim la îndemâna trădătorilor [xenofili], cu noi & ai noștri (familie, prieteni…) drept daune colaterale. #atât

    00
    • Aberezi, ca de obicei.

      Desfiintarea fabricilor s-a facut sub conducerea AGA controlate 100% de PSD, pe timpul lui Iliescu (2 mandate!) care era opusul xenofiliei.

      Mai mult, fabricile au fost tinute in puterea „poporului”, cu cupoanele pacii. Concluzia a fost ca managerii comunisti nu au fost capabili sa faca profit in perioada asta. Si fabricile au fost desfiintate chiar de catre proprii directori, cu acordul pe sub masa al AGA.

      De pe urma pesedelei tale nu a ramas decat ruina.

      00
    • Mi-au dat lacrimile citind pledoaria asta pentru industria care nu era în stare să facă o minge rotundă a stră-stră-bunicilor noștri.

      Concluzia e că Dumnezeu e inuman de român.

      P.S. Telefonul ăla cu disc, EM-72, îl mai ai sau l-ai aruncat? Stră-stră-bunicii noștri l-au făcut cu sudoarea frunții lor.

      00
    • @mac gregor

      Dacă FSN, PSD(R) nu erau xenofili, am fi avut și acum industrie, atât ei cât și alții le-ar fi dus capu’ să nu țină cont de sfaturile contraproductive. Vrei să rediscutăm problema lu’ Năstase și agenturili străine (dacă mai ții minte perioada aia când a sughițat) sau când a vrut iliescu să-l pună pe negrițoiu la banca națională și pe urmă nu l-a mai pus, l-a lăsat pe manole în pace?

      Hai lasă-mă cu povești nemuritoare, minte-l pe altu’ care s-a născut ieri, alaltăieri, și povestește-i de întâmplări pe care nu le-a trăit și văzut cu ochii săi.

      S-a vândut totul cu binecuvântarea xenofililor conducători + tentațiile pe sub mânecă ale străinilor. Diferența dintre politicienii și conducătorii xenofili de acum și acei anumiți oameni de rând (tot xenofili, ca tine mac) e că unii sunt la putere în timp ce voi nu sunteți la putere. Atât.

      Continuă să-i aperi pe străini, xenofilule, și continuă să ignori tot ce am scris.

      De pe urma pesedelei tale nu a ramas decat ruina.

      „pesedelei tale(mele)”? Oaie, tu n-ai priceput să nu-ți acuzi adversarii de ceea ce ești tu? Nu toți suntem pesediști ca tine, macule, xenofilule.
      Și mai bagă: FSN, PSD(R), PNL, PDL. Toți xenofilii sunt o apă și-un pământ, difereneța e, am spus, unii la-s putere, ceilalți se uită cu invidie.

      00
    • boss, stiu pe cineva care era lider de sindicat si a incercat sa opreasca desfiintarea undeva.

      Directorul era pesedist, si i-a cumparat pe muncitori la bucata, exact cu aceleasi metode folosite de PSDul lui Dragnea. Promisiuni nesustenabile: votati cu mine si va maresc salarul!

      S-au bucurat de salarii marite exact trei luni, dupa care unitatea s-a desfiintat. Succes in viata!

      00
    • Sa zicem ca ai dreptate si ca ne-am vandut viitorul, sa zicem ca fabricile romanesti erau cele mai dotate, cu cel mai competent personal si cu cele mai bune produse. Intrebarea mea e: daca tot suntem poporul ales, buricul universului, locul unde a scuipat dumnezeul la care se inchina toata lumea, de doua ori pe an, etc. unde p*** mea sunt toate afacerile romanesti de succes? In astia aproape 30 de ani nu s-a ridicat nici o firma care sa concureze cu firmele europene? Sau nu ne-au lasat „masonii” sa ne ridicam, tot aia rai fac in asa fel incat sa nu fim nici macar capabili sa asfaltam o strada care sa tina mai mult de 1 an.

      00
    • problema nu e ca s-au vandut ci ca dupa ce s-au cumparat s-au vandut la fier vechi. Pentru ca in loc sa le vanda pe bune, cu reguli si cacaturi, le-au dat la primu care a dat spaga mai buna.
      Pentru ca de exemplu Dacia nu prea e romaneasca. Si cu toate astea…

      00
    • @alupigus
      Acum avem industrie, nu pe vremea lui Ceaușescu. Daca lucrau mai multi oameni în domeniu atunci, nu înseamnă că era peste ce e acum. Normal că o parte din ce era atunci a făcut trecerea cu succes la prezent , dar unele erau mizerii sinistre care ar trebui clasificate și ca genocid (vezi ce se întâmpla la copsa mica , baia mare, Zlatna etc; și cică din cauza e-urilor se face cancer )

      00
  3. Urmatorul pas dupa desfiintarea chioscurilor RATB ar fi disparitia liftierelor care croseteaza intens in spitale. Hai ca incet, incet ajungem in sec XX.

    00
  4. Pt ce căcat i-au dat 1000 de amenzi? Pai daca, de exemplu, a trăit 10 ani pe străzi, e una la nici 4 zile! Adevărați vlazi tepesi românii ăștia, cu cine au curajul. Lași.

    00
    • Nici nu-i de mirare că ne pleacă și cerșetorii ! Nu că el ar fi fost, nu știu, dar probabil și ăia se satura de atâtea hârtii tăiate.

      00
    • Şi mai au curajul să declare că nu există normă la amenzi, e evident că există, şi o fac pe cine apucă, chiar dacă ştiu că nu se va încasa, îi încarcă pe cei care n-au posibilitatea să se apere.

      Norma se face, leafa merge, să trăim bine în continuare!

      00
  5. @RATB desființează casele de bilete: visul meu devenit realitate, o sa avem autonomate (chiar daca sunt facute cu curul)

    00
    • o să fie din alea aduse de UTI, care nu merg și nu știu să dea rest.

    • or sa fie devastate in cateva luni, batranii nu vor sti sa le foloseasca, vor avea erori, pm…. lucru romanesc

      00
    • Să nu te lovească prea tare realitatea și să fie prea puține automate / stație. Combini asta cu lipsa de pricepere a unora (am văzut și în Germania nemți care nu știau să ia bilet, dar măcar erau 2-5 automate în stație) sau cu automatele „în teste” sau „în revizie” și mai bine o iei pe jos.

      Am vrut să văd cum poți sta cu banii în mână fără să ai cum să iei bilet și în Cluj. Am mers 3 stații pe jos, de la stație la stație și nu mergeau automatele. Am mai văzut unele care au stat în revizie câte o săptămână, de 2 ori pe lună, apoi nu acceptau plata cu bancnote și s-a întâmplat pur și simplu să nu mai dea biletul după ce lua banii.

      Deci dacă nu o să meargă impecabil atunci mai bine lipsă. :)

      00
    • – Sunt la fel ca cele de la Metrorex doar ca pentru RATB sunt vopsite in albastru si da sunt cam de kkt.
      -Luna trecuta cel din Aeroport nu mergea, tot de la ghiseu mi-am incarcat cartela.
      – Chiar ma uitam la cat de faine sunt cele din Lisabona, Porto, Roma, Paris, etc :)

      00
    • In Cluj poți lua bilet și cu sms

      00
    • Explicati josvotul la ce am zis cu Clujul. Nu mai e valabil? In 2016 era.

      00
  6. Nu stiu daca UTI sau nu, dar noile automatele de la metrou sunt aproape decente – macar mecanismul de inghitit/recunoscut banii e mai bun decat la un automat de 1 leu cafeaua.

    00
  7. ” Per total in 2017 pe tot anul vanzarile de smartphone-uri au totalizat 1,53 miliarde unitati, cu 40 de miliiane mai multe decat in 2016 ” . Parca in titlu era vorba ca au scazut vanzarile

    00
  8. Voi va bucurati degeaba cu RATB, cine crede ca angajatii aia urmeaza sa fie disponibilizati?

    Nop, le baga in autobuze langa sofer, responsabil cu deschisul usii.

    00
    • Sau ar putea sa fie transformati in controlori si daca ar fi invatati sa dea amenzi tuturor indiferent de culoarea pielii ar fi si mai bine.

      00
  9. Eu vad ca un lucru bun miscarea RATB-ului, cu automatele. Insa e amuzant ca acei casieri nu vor fi concediati (adica ne modernizam dar pe stil romanesc, psd-ist/comunist de-a dreptul). Dar in afacerea cu automatele vad si un tun al cuiva, la fel cum a fost cu autobuzele.

    00
  10. Apropo ar putea pune automate de bilete si in vehicule, am văzut asta in mai multe locuri

    00
  11. Pai uite exemplu meu, cand a aparut Galaxy S2 l-am cumparat cu vreo 2500 lei parca, era super la vremea aia. Daca ma credeti l-am tinut pana a aparut S7 Edge. Pe asta ultimul am dat vreo 3500 lei parca. Il am si in prezent, e impecabil. De ce sa as lua S9 acum, cand nu are nimic in plus sau acel factor wow. Ca mine gandesc multi, dam la o parte adolescentii, tinerii sub 22 ani etc.

    00
    • Exact, cam orice pe Snapdragon 801 (sau echivalent 625/435/etc) isi face treaba cu brio pe orice (browser, social, chat, banking, poze; hai si un pic jocuri), si ala e vechi de 4 ani, gasesti o groaza <100euro.

      00
  12. „…cei care isi iau telefoane premium de minim 500-600 euro aleg sa le tina tot mai mult, astfel ca producatorii si operatorii au de suferit…”

    Ai drq consumatori! Saracii producatori si operatori, AU LUAT DEJA minim 500-600 euro, dar au de suferit ca anul asta NU mai primesc iar 500-600 euro. WTF?

    Altfel, da, au vandut 1.5miliarde de bucati… si totusi cate miliarde de oameni NU au un smartfone? 3-4? #numaifitisaraci

    Ma uitam la noile Nokia de ieri de la MWC, da, faine, numai ca iei SH ceva mai bun la acceasi bani, deci… da… nu mai contorizeaza ei vanzari. Trist.

    00
  13. E bine daca se desfiinteaza casele de bilete RATB ca vom putea sa ne incarcam cardul online si sa asteptam 48 de ore ca tranzactia sa fie validata. Asta pentru cativa lei sau cateva zeci de lei.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube