Podcast: clișeul cu copiii și vârsta, aplicat

Probabil ați auzit-o toți pe asta cu “dacă faci copii prea târziu, nu te mai poți bucura de ei și nu prea poți face activități cu ei”. Și asta se vede cel mai bine în parc sau la săniuș.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

45 comentarii

  1. Ahahahaaaa, ce-ai dat-o cu tataie :))))

    00
  2. Neah dude, e de la conditia fizica. Si eu in momentul asta la 33 imi dadeam duhul la faza cu partia

    00
  3. Nu stiu ce ai zis prin podcast, da numa zic si eu : am 40 de ani, copil de 2 ani si anul trecut il caram in spate in rucsac pe piatra mare/postavaru/tampa/spre sf.ana lasand in urma tineret care nu erau in stare sa isi care nici gentutele.

    00
    • câtă modestie

      00
    • Welcome to the club!

      00
    • @user, da, dar tot risti ca sa-ti zica cineva : vaaaai ce frumos, si mie mi-ar fi placut sa ma duca bunelu pe munte cand eram mic. :)

      00
    • Foarte tare, dar cati din generatia ta pot asta? Eu aveam copil de 2 ani la 27 de ani, puteam sa stau chircit cu orele sa ne jucam cu masinutele sau cu lego pe covor. Sau sa desenam pe masuta din living. Sau sa ma dau impreuna cu el in leagan. Ma tinea tineretea sa alerg cu el, sa joc fotbal etc.

      Daca as avea acum un copil mic, as fi in stare doar sa dau indicatii :D

      00
  4. Aici depinde si de conditia fizica a fiecaruia. Ma indoiesc ca tu, la 50 de ani, nu o sa fii in stare sa joci fotbal cu copilul, pentru ca esti o persoana care face miscare in mod constant, nu?
    Ma uit la bunicii mei de la sat si bunicii de la oras. Astia de la oras (adica mamaie, ca tataie s-a dus), la 70 de ani ABIA se taraie pana la toaleta. Sa iasa pana la poarta? Deja isi da duhul si ia pauza de 4-5 ori. Si curtea are cam 200 de metri lungime.

    Tataie si mamaie de la tara, la 70 de ani ALEARGA dupa gaini in curte. Deci, alearga. Inca bat kilometri intregi, sa mearga cu vaca, samd.

    00
    • „Tataie la 70 de ani ALEARGA dupa găini”

      …bcs găina gandeste: daca STAU zice ca-s curvă

      00
    • +1
      Aveam un amic care s-a lasat de fumat cand i s-a nascut copilul pentru ca voia sa fie in stare sa alerge cu el, sa joace fotbal etc. nu sa-l apuce tusea dupa 20 de pasi, deci iti mai trebuie si un pic de responsabilitate.

      Fi-miu are trei ani si are bateriile incarcate la maxim cand ajung eu acasa, asa ca in fiecare seara il iau la o tura de exercitii (inspirate din P90X) in sufragerie – alergat in cerc, topait, numaram genuflexiuni etc.
      Eu personal nu simt ca daca as fi fost mai tanar (am 38 de ani) as fi fost mai neaparat mai odihnit. Din contra, cand eram mai tanar fumam mai mult, petreceam mai mult, mancam numai gunoaie…

      00
  5. Am lesinat de ras, foarte tare:))

    00
    • „de aia e mica si moale, ca să nu leșini de râs”

      00
    • Nu stiu de ce imi da lumea minus :))) Eu rad pentru ca mi se pare foarte adevarat textul si foarte amuzant. Imi aduce aminte de cand ma tragea tata cu sania prin Bucuresti(nu aveau saracii bani nici sa ne cumpere cadouri de craciun). Si nu era sanie usoara era clasica de fier cu lemn d’ala gros. Si ma plimba saracul kilometri.

      Da ce e drept avea 30 de ani :) Nu 50 cum povesteste Zoso

      00
    • BĂ!!! eu am 38, nu 50!!

    • ce mi-e 38 ce mi-e 50

      00
  6. Vezi, acum ne prindem de ce anumite etnii se căsătoresc pe la 7 ani și fac primul copil pe la 9 ani. În plus, dacă tati nu învață bine și repetă câțiva ani, vine puștiul din urmă și ajung colegi de bancă, dau bac-ul împreună, chestii din astea.

    Dar, la subiect, e vorba de condiție fizică, poți fi lejer rablamentat și la 30 de ani.

    00
    • Unde ai vazut tu parinte la 9 ani? In vis?

      00
    • Chiar am avut o colega care a dat BAC-ul deodata cu ma-sa :)) Si nu era de etnie conlocuituare, doar ca muncea ca asistenta sau ingrijitoare pe la spital si avea nevoie de BAC.
      Mai stiu, si sunt convins ca nu e singular, si un caz de politist comunitar care, fiind angajat deja, si-a facut liceul la seral, si-a luat BAC-ul si are diploma de la nu stiu ce facultate privata. A reusit pe la 30 si ceva de ani, dar la experienta si pregatirea lui, poate sa ajunga si ceva secretar de stat.

      00
    • @bebito85

      Mai stiu, si sunt convins ca nu e singular, si un caz de politist comunitar care, fiind angajat deja, si-a facut liceul la seral, si-a luat BAC-ul si are diploma de la nu stiu ce facultate privata.

      Ce e singular?

      00
    • Maestro, deja sunt penibile toate intervențiile astea. Am înțeles, ești pe șina ta, dar ne plictisești. Încearcă totuși să folosești goagăl când ai nelămuriri, fiindcă în 90% din cazuri va fi și cu succes.

      00
  7. Depinde mult și de condiția fizică. Și eu la 28 de ani mai obosesc câteodată când fiu-meu cere să îl fac avionu’ prin apă de 4567876 ori. Dar da, în principiu e bine ce spui, e nasol ca părinții să fie confundați cu bunicii copilului. Eu mi-am zis că vreau să fiu o mamă tânără ca să pot merge cu fiemea în club din când în când fără să îi fie rușine cu mine și fără să facă prietenii ei glume de genu: ”ți-ai scos bătrâna în club în loc să o duci la azil” etc. Nu a fost să fie fată. Măcar nu sunt nici chiar atât de tânără încât prietenii lu’ fiu-meu să îi spună: ”ce bună-i mă-ta”.

    00
  8. Vreau si eu la oala cu shaorma! Unde gasesc?

    00
  9. Man, se rupa tara in doua, Kovesi, justitie si tu ii dai cu bricolaj si copii.. Mai au astia un pic si ne dau afara din UE si nu scrii nimic despre asta.

    00
  10. Nu stii nimic. La 50-60 de ani, om de cariera ai bani sau ar trebui sa ai. Platesti pe unul tanar sa se joace cu copilul. La fel si cu nevasta. :D

    00
  11. Tine de conditia fizica si de sanatate in general, nu neaparat de varsta.
    Ce e nasol insa e ca de multe ori copiii care au parinti in varsta au si probleme de sanatate. Devine riscant si mai putin probabil ca o mama de 50 de ani sa nasca un copil sanatos, comparat cu una de 25-30.
    Pe de alta parte cum e sa fii tanar parinte si sa n-ai timp de copil pentru ca ai si serviciu si copilul merge la afterschool pana seara la 7?
    Sau e mai ok sa fii pensionar si sa ai tot timpul din lume sa il petreci cu el in afara orelor de scoala?

    00
  12. offtopic: pe digi24.ro poti afla cine a scris un anumit articol. tot ce trebuie sa faci e sa tii devtools deschis, te duci pe tabul console si expandezi obiectele de sub „–CALL– handleByGtmCfg”.

    00
  13. Mno, noi l-am facut de tineri, am avut energie sa-l ducem peste tot, parc, drumetii, inot, role, biciclete, pe munte, etc., dar copilul a fost, de la mama natura, mai degraba static decat energic, si toate aceste activitati minunate erau, pentru el, un soi de pedeapsa, cam asa ceva. Evident, la fel de „sportiv” a ramas pana in ziua de astazi, in ciuda impinsului de la spate catre activitati fizice pe care l-am practicat de-a lungul timpului. Singura speranta care mi-a mai ramas a fost ca poate isi va gasi o fata asa, mai atletica, si va reusi aia acolo unde parintii lui au esuat lamentabil…
    Dar, ca idee, parerea mea e ca un om e in deplinatatea puterilor lui fizice pe la 40 de ani. Cand aveam 20 de ani, imi venea greu, de exemplu, sa fac curat in toata locuinta (apartament de 2 camere). Sincer, imi lua timp, oboseam, simteam nevoia de pauze etc. Cam atunci l-am nascut pe fiu-meu, si imi amintesc ce dezastru aveam mereu prin casa in primii lui 2-3 ani din viata, desi el era cuminte, linistit, dormea noptile etc.
    Acum, la 40 de ani, fac curatenie in casa mult mai mare decat apartamentul ala, fac curat si prin curte, ma ocup de gradina, flori, etc., sterg toate geamurile la casa dintr-un sut, o gramada de activitati fizice la care, la 20 de ani, as fi obosit numai gandindu-ma. Si tot asa, pe cand eram eu de 20 de ani si maica-mea de 50, maica-mea avea cam de trei ori mai multa energie si eficienta in absolut toate muncile fizice decat aveam eu.

    00
    • și al meu e static, dar are câteva ocupații mai sportive. înot, box, mers. i-am cumpărat un sac de box că a văzut la tv un băiețel care voia asta și i-a plăcut și se joacă cu el din când în când. iar cu mersul pe munte, chițăie un pic primele minute și după aia începe să îi placă.

    • Al meu, dupa 4 ani de mers cu el saptamanal la inot, a fost intrebat ce stiluri de inot a invatat si care dintre ele ii place cel mai mult. La care al meu a declarat, senin, ca cel mai mult ii place sa faca pluta… :D

      00
    • eu mă joc cu el așa: el face pluta și eu îl învârt în jurul meu, ca pe o barcă :D

  14. E vorba si de un pic de egoism la mijloc: hai sa facem copii pentru noi, sa nu ne gandim la ei prea mult. Cand ai 45-50 de ani, poate ar fi bine sa fii un pic mai pragmatic: fumez, nu fac miscare, mananc prost si mult, cam cati ani estimez ca mai traiesc: 20 maxim? Serios, nu e un pic trist sa stii ca al tau copil va trai fara tata/mama de la o varsta asa tanara? Toti cei care sunteti acum la 30 de ani si spuneti ca nu vreti copii (foarte bine ca sunteti sinceri cu voi) duceti treaba asta pana la capat, nu va cacati pe voi la criza mijlocie si faceti copii la 45 de ani, ca riscati sa-i futeti un pic viitorul si dezvoltarea.

    00
  15. Copil facut la 20 si un pic de ani. Acum plecat din casa parinteasca( tot la 20 de ani) sa fie independent. Intamplare amuzanta: mergem la munte in gazda( copilul de 16 ani dar parea mai mare, noi de 36+ dar paream mai tineri) si am fost refuzati. Motivul gazdei : nu inchiriez studentilor in grup( cerusem un apartament). Ne-a bufnit rasul si am scos CI-urile sa aratam ca suntem familie.
    Relatia noastra e mai mult de amicitie decat parinteasca( ceea ce este gresit)

    00
  16. am făcut-o de tânără și fie-mea a fost statică în ciuda activităților de genul ski, înnot, role, patinaj, jogging pe care le-am făcut împreună; a venit și momentul când mi-am dat seama că fumam și munceam prea mult (pe la 30-32), când mi-a dat fie-mea clasă la ski într-o iarnă, eu am obosit după o singură coborâre, ea zburda după o zi de ski, așa că m-am lăsat frumos de fumat 2 pachete de țigări pe zi și muncit ca disperata câte 12 ore tot pe zi și am început să fac antrenamente acasă: insanity, p90x, wushu, de-astea. Anul următor i-am dat eu clasă și odată cu asta s-a apucat și ea de întreținut fizicul constant cu antrenamente regulate. Ideea e că atâta vreme cât nu văd exemplul tău personal, copiii nu vor crede că există beneficii sau rezultate în ceea ce faci, indiferent de vârsta ta sau a lor. Și da, să îți educi copilul să se îngrijească de el este una dintre cele mai importante lecții pe care o poate oferi un părinte.

    00
  17. Am un plan secret să-l ajung pe fi-meu la făcut flotări. El face 50 dintr-un foc. Eu maxim 15.

    00
  18. Dacă nu poti sa te bucuri de copii in parc macar ai grija sa nu se bucure vreun pedofil de ei!

    00
  19. Nu tine de varsta la care ai facut copilul, tine de societatea asta bolnavicioasa, grasa spre obeza si sedentara in care 90% din romani se regasesc.

    Mama m-a facut de tanara, dar batea deja suta de kile. N-a contat deloc faptul ca m-a facut de tanara. Tot nu se dezbraca pe plaja, nu innota, nu alerga.

    Eu am facut copil la 35+ si alerg cu el pana pica el, nu eu.

    Sa iti mai zic ca in Germania la piscina de cartier mi-a dat mucu o bunica? Eu aveam limba de un cot, copilul meu si nepotul ei la fel, iar ea a mai bagat 4 bazine (olimpice) dupa ce noi ne-am oprit la joaca pe margine.

    00
    • Nu tine de varsta la care ai facut copilul

      Ba da, ține, chiar mai mult decât crezi.

      Sa iti mai zic ca in Germania la piscina de cartier mi-a dat mucu o bunica? Eu aveam limba de un cot, copilul meu si nepotul ei la fel, iar ea a mai bagat 4 bazine (olimpice) dupa ce noi ne-am oprit la joaca pe margine.

      O fi fost fostă olimpică din RDG, dopată și aia.
      da’ probabil nu te-ai abținut să bagi ceva cu jegmania și jegmanii

      00
    • @N, dupa ce bunicuta a facut 50 de lungimi de bazin a fost intrebata : – Vai, doamna, sigur ati fost campioana olimpica la inot. – Pe naiba, am fost curva in Braila si lucram pe ambele maluri ale Dunarii. :)

      00
  20. Mergi cu copiii pe deal la såniush,
    Acasa a ramas nevasta… dar si Cornelush

    00
  21. Copiii nu se fac la tinereţe doar din lipsă de rezistenţă fizică. Asta, ce-i drept, poate fi combătută de oamenii care fac sport de când se nasc până mor. Copiii se fac la tinereţe în primul rând pentru binele lor, dacă vreţi să le transmiteţi o zestre genetică optimă. Tinerii au imprimate în ADN bucuria de viaţă, boli puţine, imunitate bună, iar pentru femei există un ceas biologic, dacă nu-l ascultă şi nu dau naştere primului copil până la 30 de ani, riscul ca acel copil să capete boli autoimune creşte exponenţial. E plin internetul de femei care urlă de durere cu copii suferind…. Sigur, de vină sunt vaccinurile, mâncarea cu pesticide, teoria conspiraţiei şi Simona Halep. Că părinţii erau ocupaţi cu cariera şi cu planningul familial. Ce vreau să zic este că…. dacă hotărâţi că nu sunteţi genul de adulţi care fac copii…. rămâneţi la prima opţiune, nu mai încurcaţi populaţia planetei.
    Citesc 3 şi simt nevoia să adaug: îmi pare rău dacă ţi-am stricat buna dispoziţie. :)))

    00
  22. este un trend, cine se mai casatoreste la 18-19 ani?

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube