De ce naiba îl bate un tată pe colegul fiului la școală?!

La o școală de lângă Timișoara:

Copilul mi-a spus că este un coleg care-l tot înjură. În ziua respectivă, în pauză a fost înjurat din nou și copilul s-a dus la primul profesor pe care l-a întâlnit și i-a spus ce se întâmplă, acesta punându-i să-și dea mâna și să se împace. În ora următoare, profitând de faptul că profesorul a ieșit din clasă, băiatul respectiv s-a dus din nou la el și l-a înjurat. Al meu l-a împins și a ajuns în geam. După cinci, zece minute a apărut tatăl băiatului, unul Cristi care face case și le vinde. S-a repezit la copilul meu, l-a prins cu stânga de piept și cu dreapta a început să-i care pumni în față sub privirile colegilor. L-a făcut sac de box. (sursa)

Eu știu așa: dacă tu te apuci de înjurat colegi, nu îl chemi pe tac-tu să îi și bată. E aiurea. De obicei ăla care nu mai scapă și e hărțuit constant se plânge acasă și până la urmă se întâmplă ceva (pe vremea mea, îl chemai pe fratele mai mare sau pe altcineva să îi spună ăluia să înceteze și apoi să îi și dea câteva capace).

Nu am auzit vreodată de faze gen:

Tată, știi că e unul pe care îl înjur și de care îmi bat joc la școală? Hai și tu într-o zi, să îi dai câțiva pumni în gură!

Și dacă era să vină un tată să căpăcească pe cineva, era de obicei pe un băiat care se luau prea mult și prea tare de fi-sa. Și ăla se ducea acasă și se plângea și îl mai lua și ta-su într-o serie de capace.

De asta zic, e ceva dubios acolo.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

61 comentarii

  1. cat de retardat sa fii tu ca si barbat sa mergi sa bati un copil de clasa a VIII -a, mai ales intr-o scoala cu zeci de martori? Ieri erau niste femei care bateau un alt copil, macar ala era copil problema repetent de ani buni de zile, si tot nu se scuza fapta. Cel mult vii la scoala si bagi frica in el, pui niste baieti mai mari sa-l tempereze, ii dai un suc cu ciocolax, dinastea :P

    00
    • Știrea e incompletă. Tatăl bătăuș are antecedente penale pentru violență, acum e dat in urmărire generală

      00
    • @Andrei tu judeci ce scrii? „pui niste baieti mai mari sa-l tempereze” – suntem in jungla intr-un film western .. Nu faci asa ceva niciodata. Iei legatura cu profesorul si atat. Daca se mai intampla mergi la diriginte.

      00
    • Un lucru interesant dacă am înțeles bine faptele: băiatul care are tatăl violent nu îi răspunde colegului care îl înjură chiar dacă îl are ca exemplu negativ chiar pe tatăl lui.
      Pe de altă parte, copilul ştia ce poate tatăl lui, din păcate.

      00
    • Mno… E perseverent.
      Ma întreb eu, oare, cu cine seamănă copilul lui, de unde asa comportament rafinat și select.

      00
    • Simplu. Ulciorul nu merge de multe ori la apa… s-a saturat si ala sa isi vada copilul agresat de niste labagii. Profesorii nu fac nimic, directiunea nici atat, militia nici atat. Cand te saturi si mai si stai prost cu nervii apoi futa-l dumnezo de prunc ca ii dai pana ramane impotent sa tina minte pe viata!

      00
    • Se pare că asta e ultima propunere pentru imnul național.
      https://www.youtube.com/watch?v=z7mgALlUFNQ

      00
    • @verde: ai tras ceva pe la spate recent?!
      Eventual îl înveți pe al tău să îi dea înapoi ce primește cel puțin cît a încasat.Așa ajunge ochi pe ochi și ban pe ban.

      00
    • @sly – si daca fizic nu poate? Unii sunt mai dezvoltati decat altii. Unii au doar note de 10 in timp ce cei cu puta mica si creier de papagal ii bat pe astia mai pricajiti asa de felul lor… prima data zici hai fie, testosteron, floci la curl 15-16 ani. Apoi mergi la diriginte, nu se rezolva. Apoi la director, i se scade nota la purtare cu un punct. Apoi iar la director, dupa atata timp pruncul tot nu e exmatriculat. Apoi la militie, militia deschide dosar, pana se finalizaeaza dosarul daca se finalizeaza pruncul termin 3 universitati. La un moment dat te saturi si tu ca parinte si ai 2 variante: iti iesi din minti si il clapacesti pe ala micu sa vada cum e clapacit de unul mai mare sau il bati si pe prunc si tacsu. Un fel de asta:
      https://www.youtube.com/watch?v=gRyfXvid_6g

      00
    • @Andrei: Eu citisem ca ala batut ieri de niste muieri a trebuit sa repede clasa fiindca a venit de pe nu stiu unde (Siria? parca) si a trebuit sa echivaleze… Mie mi s-a parut absurda si faza aia…

      Insa adevarul e ca s-au cam schimbat vremurile… Frica si rusinea cea mai mare cand eram eu copil era sa nu cumva sa-i fac ceva unuia si sa vina ala la maica-mea (sau invers) ..

      00
  2. cele 3 mamici din constanta tocmai ce au fost retinute cu propunere pentru arestare preventiva

    00
  3. Au „zis-o” bine aia in true detective : https://youtu.be/JHOGs5x90PU

    00
  4. Ce e asa dubios? Ala mic, smecher si tare in gura, pana a dat de unul mai smecher, dar care e tare in pumn. Cand a vazut ala ca nu poti domina doar din gura si eventual a fost facut si de cacat in fata clasei i s-a plans lui tacsu. Tacsu, ghertoi s-a dus sa il bata pe ala, sa repare demnitatea familiei. Se practica. La asta se rezuma educatia la noi, tebuie sa arati ca tu esti miezul. Ieri trei mame l-au batut pe unul in scoala, ce-i drept, satule probabil de abuzurile respectivului asupra urmasilor lor. Prin lucrul ala au dovedit si ele ca sunt primate.
    Traim inca in evul mediu, dar cu smartphone.

    00
    • Sau poste ca traim intr-o tara bananiera in care dreptatea ti-o faci doar singur sau alegi calea legala, adica faci o plangere, nu o rezolva nimeni si te resemnezi. Asta inseamna civilizatie in romania, resemnare. Hai sa vedem cat de sustenabila e civilizatia asta pe termen lung.

      00
    • Intr-o tara in care politia face pierdute plangerile penale si pina la urma ala se sterge undeva cu ordinul de restrictie si te omoara … hm, apare legea junglei?

      00
  5. Pt ca e plin de cretini impulsivi si cu pb psihice si pt ca pedepsele pt loviri si violente sunt inca mici.

    00
  6. Dubios e cum a intrat tatăl în școală.

    00
  7. Nu mi se pare nimic dubios acolo. Smecherul credea ca poate sa injure in continuare si era obisnuit ca nimeni sa nu faca nimic, la un moment dat ala s-a enervat si a dat cu el, smecherului i-a cazut lumea in cap, cum adica, sa mi-o iau eu, Greuceanu? asa ca l-a sunat pe tac-su, care probabil era la fel de smecher ca si fiul si a iesit ce a iesit.

    PS: ala care e hartuit, cel mai probabil nu va zice nimic acasa.

    00
  8. NOU
    #28

    Pai nu, boss: „Al meu l-a împins și a ajuns în geam”

    De aia a venit tac’su! Bine, aia e clar o familie de imbecili violenti

    00
  9. eu as pune camere de supraveghere in scoli pana si in bude!

    00
  10. Intr-o tara civilizata ala statea la racoare cel putin 24 de ore iar victima obtinea despagubiri considerabile.

    00
  11. NOU
    #33

    Din cate vad articolul se bazeaza doar pe declaratiile facute de tatal copilului batut.

    Daca situatia nu sta cum spune acesta? Eu cand eram mic imi gaseam scuze pentru toate boacanele facute, niciodata nu eram eu de vina. Daca si in cazul asta e o situatie de genul asta si victima l-a imbrancit pe celalalt fara motiv si „ca sa se scoata” a bagat faza cu injuraturile?

    00
  12. Intr-o tara civilizata un adult nu intra in scoala. Deloc. Nu avea cum. Punct.

    00
  13. bullying romanesc :))) Adica bullying cu mami si cu tati.
    Problema este invatamantul romanesc- profesorii se fac ca muncesc – guvernul se face ca ii plateste
    Invatamanul romanesc a ramas in sec.18 iar societatea romaneasca a evoluat in sec 19

    00
  14. Problema cea mai mare e in sistemul judiciar, unde pedepsele aplicate sunt orientate de obicei spre inchisoare cu suspendare, iar pe inculpat il doare undeva de suspendare.
    daca mentalitatea judecatorilor s-ar schimba in aplicarea de amenzi penale, iar pe inculpat l-ar ustura tare, atunci s-ar mai linisti ninjalaii.
    Sa exemplificam: pentru infractiunea de loviri sau alte violente pedeapsa e de la 3 luni la 2 ani sau amenda. Amenda ar fi de la 120 la 300 zile/amenda. O zi amenda e de la 10 la 500 lei. Sa presupunem ca judecatorul ii aplica inculpatului 200 zile amenda, cu ziua amenda de 100 lei, ar rezulta o amenda penala de 20000 de lei. Daca nu o plateste face inchisoare in regim de detentie 200 de zile. Ce l-ar ustura mai tare pe inculpat inchisoare cu suspendare sau 20000 de lei amenda???

    00
    • De ce „ziua amenda” nu are o valoare fixa? E complicat si cand lasi lucrurile sa fie interpretate prea mult de altii iese un mare cacat. In orice caz ai dreptate, avem nevoie de amenzi mai mari dar si de o modalitate de a „forta” sa fie platite amenzile respective.

      00
  15. Eu am o ipotetica dilema morala .

    daca un copil la scoala il necajeste sistematic pe fiu-meu cu chestii marunte (tras de par, ghionturi, ghemotoace, din astea), cât de deplasat ar fi s-o pișc pe mă-sa de cur la prima ședință cu părinții ?
    Da’ pișcat ostentativ, să vadă si diriginta, și ceilalți părinți.

    00
  16. Pe langa ca suntem un popor de maimute, nici autoritatile nu au facut nimic. Ma refer aici la personalul didactic din ambele scoli unde s-a lasat cu bataie.
    Eu consider comportamentul maimutelor efect la delasarea autoritatilor. Legal nu e ok, da’ fiecare implicat acolo poate a invatat ceva.
    Ah…nu am auzit nimic de la inspectoratele politice de acolo (scolare). Tot cu degetul in cur stau?!?!?!

    00
  17. Ah…si ca sa raspund punctual la intrebarea ta: ‘De ce naiba îl bate un tată pe colegul fiului la școală?! ‘
    Pentru ca sistemul nu este in stare sa-i apere pe cei abuzati. Nici pe astia mici, la scoala. Nici pe astia mari, cetatenii tarii. Statul roman e degeaba. Mai mult incurca.

    00
  18. Principalii vinovati sunt profesorii si conducerea scolilor unde au loc astfel de evenimente.
    Fiindca nu nu-i intereseaza, nu sunt capabili sa i-a decizii.
    Caz real. Cand a fost micu meu in clasa 1-a, era un coleg violent care mereu ii necajea. Imbranceli, pumni, haine si caiete rupte, tot tacamul. Cu precadere fazele aveau loc dupa ore, cand de multe ori invatatoarea era inlocuita de eleve de liceu care faceau practica la pedagogie.
    Vine sedinta cu parintii. E luata la rost mama copilului. Cu ocazia aia aflam si noi ca aia e batuta in cap deci nu am avut cu cine sa ne intelegem. Acasa nu-l vroia dupa ore si ne tot ameninta ca ne da in judecata, ca e copil si asa se joaca el.
    Totusi ala dispare de la programul de afterschool. Cum nu m-a interesat in mod special situatia mi-am imaginat ca i-a gasit pe cineva sa stea cu el acasa.
    Asta pana la urmatoarea sedinta cand mamica respectiva ne-a rugat ca daca se poate sa-l primim si pe al ei, ca nu-i normal ca un copil de clasa 1-a sa stea la program cu cei de clasa 4-a.
    Culmea e ca ala se domolise si la ore. Probabil ca l-au amenintat ca daca nu-i cuminte o sa faca si orele tot impreuna cu cei din clasa 4.

    00
  19. Tata il bate pe tatu!

    00
  20. Pentru ca poate ……cum spunea un cap de penis ……

    total de accord cu @ Flo no 35

    00
  21. Esti norocos, n-ai trait pe langa suedeji, sa iei bataie pentru ca reactionezi.
    Cum eu am, nu mi se pare asa ciudata stirea.

    00
  22. Ce sa faca profesorii, conducerea scolii, inspectoratul ca flacaii astia ii bat in clasa pe profesori si ii pun sa latre de sub catedra si nu poti sa iei nici o masura cu ei. Umilirea profesorilor e distractia elevilor. Asta intra in drepturile copiilor. Pe vremuri erau doi trei profesori in scoala care bateau cu arta. Nu exista elev sa recidiveze dupa ce trecea pe la vorbitor cu unul dintre ei. Ei erau autoritatea. Si era disciplina, respect, ordine.

    00
  23. Daca s-ar respecta regulile unei scoli de toata lumea atunci nu ar fi nevoie sa mearga un parinte la scoala. Profesorul e vinovat ca nu a luat masuri! Nu are ce cauta un parinte la scoala decat atunci cand e chemat. Ce sa caute la scoala? N-are ce cauta acolo! Elevul trebuie sa mearga imediat la profesor / diriginte si sa spuna apoi profesorul ia masuri! Ca nu merge elevul de rusine sau .. atunci seful clasei sau alt coleg care a vazut. Sunt camere de luat vederi in scoli.

    00
  24. Ar cam trebui sa avem grija la manipulare.
    De cateva zile vuieste media de cazul nenorocitelor de mamici de la Constanta care au agresat un copilas nevinovat.

    Citind presa locala, situatia sta putin diferit. Deci:

    Copilasul agresat, Mustafa, avea vreo 14 anisori, dar era in clasa a 5-a. Deci repetent vreo 2-3 ani. Se pare ca Mustafa isi cam teroriza colegii:
    – „A bătut doi copii de clasa a 5-a, timp de 6 luni non-stop. A abuzat toată şcoala, directoarea nu a luat nicio măsură, atunci a intervenit familia deoarece copiilor le este frică să meargă la cursuri. Unde este dreptatea în această ţară? Băga copii în baie şi îi sechestra, îi lovea cu capul de calorifer. Pe unul l-a sugrumat de faţă cu dirigintele”, scrie Hanim Ağa Bei Baba.
    – sau – „Acest copil … a bătut groaznic şi a chinuit copiii din şcoală. I-a pus la pământ şi i-a ameniţat să nu spună nimic părinţilor că îi omoară, a încercat să sărute băieţi pe gură. Este repetent de două ori la rând.”
    – si – „Pe fata mea a bătut-o şi se plânge că o doare mâna. Nu zic că fata e uşă de biserică dar nu mai vrea să meargă la şcoală din cauza … şi conducerea nu ia nicio măsură.”

    In plus, Mustafa povesteste „Nu am avut conflicte cu copiilor lor. Ne-am certat, ne mai jucam, ne mai împingeam, făceam glume, …”

    00
  25. Era in cartier la noi un celebru cuțitar, Gogu parca… Fi-su mare bataus, smecheras de coltul strazii.. pe amandoi ii cunosteam din vedere.. La un moment dat, intr-un magazin, l-am prins in flagrant pe ăl mic, ciordea niste bani cand patronul era dus in depozit sa caute nu stiu ce dracu.. L-am luat de ceafa, dar pina sa apara patronul a reusit sa se elibereze si sa o radă.. Papagalul ciorditor, la cat era el de mare smecher si bataus pe strada, n-a avut coaie sa ma atace cand m-a vazut iarasi prin cartier, a incercat o perioada sa ma prinda cu ta-su, pe mine, tocilar gras si ochelarist..

    00
  26. astea-s consecințele, efectele problemei, de după revoluție încoace.
    și-o să fie și mai grav. logic 101

    semeni vant culegi furtuna

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.