Cea mai tristă știre de săptămâna asta

Nu, nu e aia cu femeia care a născut în budă și a lăsat copilul acolo:

Din câte se pare, naşterea este la termen, mama are 20 de ani, nu este căsătorită şi a declarat că nu a ştiut că este gravidă până în această dimineaţă când a născut spontan. Copilul este sănătos.

Normal că nu știa că e gravidă, că nu e nici un clip trending pe feisbuc despre asta.

Asta e cea mai tristă știre

Descoperire înfiorătoare într-o casă din Braşov. Două femei, mama şi fiica, au fost găsite moarte de vecini, iar decesul celor două pare să fi survenit în urmă cu doi ani. Se presupune că ele s-ar fi intoxicat cu gaz dar ancheta este abia la început. (sursa)

Locuiau în Ungaria, aveau o casă aici, au venit acum doi ani și jumătate, au făcut niște reparații și apoi au dispărut. Vecinii au bănuit că s-au întors acasă.

Și timp de doi ani nimeni nu a alertat autoritățile că au dispărut. Doi ani. Nici un vecin, nici un prieten, nici o rudă. Nimeni. Au murit.

Mi se pare teribil de sinistru. În primul an în care ne-am mutat aici ne-am cunoscut toți vecinii de care suntem lipiți, vecinii de peste drum, vecinii de la câteva case mai încolo. După care, pe lângă fetele de la casă  de la magazinele de bricolaj și băieții de la raft, vreo două familii de la grădiniță și tot așa. Plus colegi de muncă ai soției și bloggeri locali. Mă gândesc că, dacă nu mai sunt activ 2-3 zile pe net, cineva se miră. Daca trec 2 săptămâni și nu știe nimeni nimic, vine cineva la poartă să vadă ce s-a întâmplat, fie un vecin, fie un moldovean sau un un designer.

DOI ANI, în pana mea! Mi se pare teribil. Sigur, explicații se pot găsi. Poate, și asta e scuza cea mai frecventă, avea un caracter infect și nu aveau prea mulți prieteni, sau poate cei cu care erau prieteni în zonă dispăruseră. Aici. Dar dincolo? Să nu aibă prieteni deloc acolo? Să nu fi anunțat că se vor întoarce după 6 luni? Să nu fi rugat pe nimeni să supravegheze un pic casa?

 

 

batran-singur

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

55 comentarii

  1. “Mă gândesc că, dacă nu mai sunt activ 2-3 zile pe net, cineva se miră.”

    Cred ca mai degrabă se bucura, la cum sunt romanii.

    00
    • Nu sunt asa romanii.

      O consecinta a dezvoltarii tehnologiei este ca ne-am izolat fiecare intr-o bula, care devine din ce in ce mai mica.

      Nimic nu mai prezinta interes daca nu ne afecteaza in mod direct si o metoda eficienta in care sa te ajute cineva in caz de viol sau talharie este sa strigi „Foc!” pentru ca altfel nu apare nimeni.

      00
  2. Barbacsu: nu mi-am dat seama ca au disparut pentru atata timp, era asa liniste in casa incat am crezut ca sunt in coma si visez.

    00
  3. nu rezulta nicaieri ca femeia din Constanta a avut intentii rele referitoare la nou-nascut sau ca „l-a lasat acolo”. probabil dupa ce s-a dus la buda din curte si a nascut spontan acolo a sunat la SMURD ca altfel cum ar fi venit atat de repede sa salveze copilul?
    desi mi se pare aproape imposibil cum sa nu stii, ca femeie, ca esti gravida, cred ca populatia acestei tari are nevoie de o campanie nationala de educatie sexuala, pentru ca din ce citesc in ziare e o reala surpriza pentru multi ca daca faci sex neprotejat mai si ramai gravida sau iei boli.

    00
    • A fost un caz anul trecut la Braila in care o asistenta medicala a fost luata cu ambulanta de la locul de munca si dusa la maternitate unde a nascut fara sa stie ca a fost gravida. Si mai trist este ca in toata sarcina de care nu a stiut a fumat si a luat ceva medicamente fara consult (automedicatie pentru bolile inchipuite de ea) iar copilul s-a nascut cu grave malformatii la inima si coloana.

      Asistenta medicala cu ani experienta in sistemul sanitar nu isi poate da seama ca e gravida! In halul asta a ajuns sistemul sanitar din Romania.

      00
    • @valeriu Ei ash. A vrut femeia sa-i faca felul, probabil a aflat prea tarziu. Bestii…de sterilet n-or fi auzit?

      00
    • Si totusi nu sunt chiar putine cazurile cu femei care afla abia la termen ca sunt gravide. Banuiesc ca fata din Constanta era grasa si copilul nascut era micut.

      00
    • Exista chiar si o emisiune cu astfel de cazuri deci….se intampla mai des decat ai crede. Si nu, nu toate care o patesc sunt cat casa ca sa zici ca de aia nu au vazut…

      00
    • Păi e clar, gata, q.e.d, dacă sunt emisiuni la tv nu mai avem ce să discutăm. Ăsta e etalonul acum? când gunoierul principal, cu cazier, îți aduce știrile acasă…

      00
  4. Ma gandesc ce fata a facut homeless-ul care le-a descoperit si cei care au intrat dupa aia…

    00
  5. La mine pe strada nu se ingrijoreaza nimeni de nimic, fiecare sta in patratica lui.Banuiesc ca la bloc sau condominium cum ii zice acum e si mai si.

    00
  6. da nu trebuia sa se simta un miros mai puternic de hoit ???

    00
  7. Voi nu stiti show-ul „I didn’t know I was pregnant”?

    Mai in gluma mai in serios, o combinatie perfecta de factori poate duce la situatia asta. Unele au menstruatie neregulata, sau au menstruatie/sangerari in timpul sarcinii, simptome de sarcina pe care la atribuie altor chestii, etc.

    00
    • Din fericire nu stiu acest show.

      00
    • Si toate sunt cat balena…

      00
    • E…unii nu prea inteleg chestiile astea, ca daca 90% din sarcini sunt normale, pai alelalte 10% nu au cum sa existe. Si cum am mai zis, nu, nu toate sunt mari.

      00
    • @ioana: imi explici si mie cum „ascunzi” un produs de conceptie (nu e doar copilul si si placenta, lichid amniotic etc) intr-un corp fara sa se vada? Gen, in a cata luna incepe sa se vada sarcina la o femeie normala?

      Nu ma gandesc la nasteri premature ci la o sarcina normala, copil dezvoltat corespunzator.

      Iti zic eu, nu exista sa te „nasti pe tine” daca nu ai tonaj mare. Pur si simplu nu pot crede asta.

      00
    • Deci vreo 3 oameni menționează o anume emisiune care prezintă astfel de cazuri. 3 oameni zic că nu toate erau balene. Corector, care-i probabil bărbat, zice că nu se poate și nu se poate. O fi omul oltean. :)

      00
    • Desigur ca tot ce apare la TV e pe bune sau cum ? Cunosc emisiunea, si stii cum e cu ce se da „pe sticla”…
      Eu te invit sa-mi explici cum si unde incape intr-o femeie *normala* in zona abdominala un pepene de vreo 5-8 kile (no offence, am 2 copii) fara sa se vada. Vezi cum arata o gravida incepand cu luna a 7-a. Si nu, nu-s oltean.

      Repet, nu copii subdezvoltati etc.

      00
    • Unde dracu 5-8kg? Cate kg au avut copii tai la nastere?!

      00
    • @maxp – 3,8kg fie-mea şi 4,6kg fi-miu. Mai pui lichidul amniotic şi eşti p-acolo: 5-8kile.

      00
  8. Acum cetățenii români se bucură de intimitatea de care nu au avut parte 45 de ani, când te spionau toți vecinii și te raportau pentru fiecare bășină sau aliment cumpărat pe sub mână.

    00
  9. La noi vine omul cu lapte în fiecare sâmbătă. Și el știe tot ce mișcă și ce nu mișcă. În plus, la nevastă-mea la muncă sar toți în sus de parcă pică tot sistemul național financiar-bancar dacă lipsește juma de zi de la muncă. Eu cred că s-ar afla mai repede!

    00
  10. Crezi ca daca esti singur (fara frati, parinti) si mori intr-un apartament (de la etaju 9 intr-un bloc din Bucuresti) te gaseste cineva mai repede? Sau hai sa presupunem ca ai parinti si frati cu care vorbesti cand cum.. mori intr-un apart. cand crezi ca te gaseste cineva?

    00
  11. Daca nu-ti platesti utilitatile (apa/canal, gaz, curent sau mai mai stiu ce abonament TV/radio) pe o perioada mai mare de 3 luni, te trezesti cu citatii in posta si cu serviciile taiate sau debransate.
    Apoi, un organ, reprezentat legal al firmelor ce presteazaz serviciile respective o sa incerce sa-si recupereze pierderile (in cazul asta banii).
    Dupa alte cateva luni, un alt reprezentant la firmelor inpreuna cu un procuror care in prealabil a primit un mandat de perchezitie de la un judecator, vin sa pe la respectivele persoane sa discute.

    Ca sa nu mai spun ca unele citatii se pot ridica doar pe baza de semnatura iar daca nu se ridica, se intorc la expeditor iar expeditorul trebuie sa ia masuri.

    Tot ce-i mai sus este teoretic …

    00
  12. Sarac sat daca nu a intrat nimeni in curte sa ciordeasca un fier o uluca o caramida si tot se baga de seama ca s-a furat casa si au ramas cadavrele pe dusumea

    00
  13. Eu la inceput credeam ca stirile cu „nu stia ca e gravida” sunt exagerari sau minciuni ale femeilor. Dar tin sa intreb toate femeile care sunt mame si comenteaza pe aici: chiar e posibil sa nu iti dai seama ca esti gravida? Adica na, inteleg ca mai pui cateva kilograme si te gandesti ca poate ai mancat prea mult, dar nu-s si alte schimbari care te pun pe ganduri?

    00
    • sănătatea aparatului reproducător feminin e strâns legată de cea a ficatului (din motiv de metabolizare a hormonilor excesivi sau insuficienți, detoxifierea corectă a sângelui și mai sunt), majoritatea celor care nu-și dau seama de sarcină au o greutate mare și diverse afecțiuni conexe (grăsimea excesivă se traduce în exces de estrogen care provoacă dereglări în princip ale sist de reprod și digestiv) și prima senzație e că au probleme cu ficatul sau pancreasul sau stomacul sau diabetul, sarcina e ultimul lucru la care se gândesc. Ca idee, o femeie care ia medicație anti-diabet poate suferi de lactație falsă sau dereglări ale ciclului menstrual (asemănătoare cu cele induse de menopauză sau sarcină) atât de grave sunt afecțiunile conexe.

      00
    • „Cryptic Pregnancy is a pregnancy where there is NO detectable hCG in the mother’s system, due to a hormonal imbalance in the mother. The fetus may go undetected by mother and doctors, until delivery.” ………

      00
    • Eu chiar nu stiu pe nimeni sa fi suferit de sarcina asta criptica. Si, cand era fii-mea la dospit, de prin luna a 8-a dadea niste suturi la pateu, de o simteau, cred, si vecinii. Hai ca inteleg sa nu stii ca esti gravida in primele zile / saptamani , dar in partea din urma nu te mai poti apleca sa iti legi sireturile si-ti modifica urmasu’ semnalmentele pe interior de arati ca la Alien, cand iese ala prin burta. Cum, iarta-ma al de sus, sa nu stii ca esti gravida in cazu asta?

    • Nu am avut simptome specifice sarcinii, gen: grețuri, pofte, umflat picioare, contracții false etc. dar burta tot a crescut și mi-am luat lovituri puternice la ficat. Știu și eu emisiunea aia, dar nu știu ce să cred … Eu am știut că sunt însărcinată înainte să fac testul, fiind un copil programat am fost atentă la toate simptomele, am simțit într-o noapte când s-a fixat ovulul fertilizat de peretele uterului.
      La emisiunea aia unele femei recunosc că au luat puțin în greutate sau că au avut stări de greață și amețeli dar nu le-au luat în seamă pentru că luau anticoncepționale și se gândeau că nu au cum să rămână însărcinate. Referitor la burtă, variază de la o persoană la alta, depinde de constituția corpului, masa musculară, țesut adipos etc. Eu m-am putut apleca fără prea mult efort să mă încalț chiar înainte să plec la maternitate deși aveam contracții.
      Revin, nu există sarcini fără semne evidente doar femei care cred că li se trage de la altceva.

      00
  14. Vezi ca site-ul designerului e picat.
    Dai o fuga pana la el sa afli daca s-a intamplat ceva?

    00
  15. Eu stau de 12 in ani in acelasi apartament si a durat cativa ani pana am aflat cine unde sta. Aveam 5 ani de cand eram acolo si vecinii de la parter nu stiau ca stau pe scara cu ei. Plecat la servici, venit de la servici, plecat din oras, intors etc.
    Probabil doar administratoarea blocului ar fi sesizat ca nu platesc. Daca esti mai in varsta, iti mor rudele si nu are cine sa te caute…. Si nu ca nu am prieteni, dar ne vedem si auzim rar. Cand o facem e la fel ca intotdeauna, in rest fiecare are problemele lui de rezolvat.
    Nu mi se pare chiar exagerat.
    Daca eu intr-un bloc pot sa traiesc asa, cum o fi la casa? Nu mai e ca atunci cand eram mic si aveam banca la scara si ocupatia dupa servici/scoala era sa iesi in fata blocului. Suntem mult mai izolati

    00
    • Pai si io locuiesc aici de cand m-am nascut, adica de 30 de ani si nu am tangente cu mai nimeni. Cand m-am dus la presedintele asociatiei de locatari sa-i cer semnatura sa-mi fac sediu in apartament m-a intrebat daca sunt nou mutat. Nu bos, TU esti nou mutat. Probabil.

      Ce voiam sa zic mai sus e ca Vali nu cred ca se referea la faptul ca vecinii ar trebui sa observe. Ar trebui sa observe cineva din familie/anturaj/de la munca. Ii stiu pe vecinii de vizavi ca ne intersectam, pe cei de langa din acelasi motiv si pe cei de dedesubt pentru ca stau la 1 si cand e inundatie toate pica in capul lui. Si o stiam si pe administratora ca ii plateam intretinerea da’ s-a mierlit saptamana trecuta.

      00
  16. Eu te-as da dsparut daca nu posterzi „Stirile zilei” 1 zi. Cat stau in masina si astept colega sa coboare dimineata sa mergem la serviciu, mai citesc ceva. Azi dimineata am zis ca ai patit ceva…..

    00
  17. „Mă gândesc că, dacă nu mai sunt activ 2-3 zile pe net […] vine cineva la poartă să vadă ce s-a întâmplat”

    Nu boss, nu vine nimeni. In 2 saptamani poate.
    Noi romanii suntem cei mai dezinteresati oameni.

    00
  18. Ca moldovean, dacă vecinul nu servește o vișinată vreo două săptămâni nu chemi doar salvarea, chemi și popa și pe învățătorul din sat.

  19. eu voiam sa te caut maine daca tot nu apar stirile zilei

    00
  20. Nici acum nu-i găseau dacă nu intrau boschetarii, eu cred ca aia au dat zvonul șușu șușu nu că.. „vecinii”
    Cred ca de acum e normal asa ceva, si euam doi vecini plecați de mult, poate sa moara oricând unul intrat pe nv în casa, doar sa miroase ceva, altfel, ce sa caut pe acolo si de unde naiba sa știu?

    00
  21. @zoso: Daca mai tii legatura cu lumea, poate anuti „un designer” ca la link-ul ala obtin „Server not found”..

    00
  22. Teribili de buni vecini ungurii, daca cei din Brasov credeau ca ele s-au intors in Ungaria.

    00
  23. 1 lipsa de educatie sexuala, lipsa de educatie in general, excesul de educatie religioasa… stie toata lumea ca de nascut nasti doar virgina si sub sfintele auspicii ale casatoriei si familiei traditionale, nu cand te futi pe la colturi… ce panarama ailalta, magdalena sau cum dracu o chema a nascut ceva?

    2 „PROBABIL au aveau un caracter infect”? PROBABIL ? cert, sigurt, 101% poate. caracter, comportament, obiceiuri. suficient de infecte incat 2 ani de zile sa nu intereseze pe nimeni soarta lor. si nu bag aici vecinii sau fata de la casa ca aia poate se bucurau ca nu mai au de-a face cu ele. dar prieteni si familie? sau si aia se bucurau ca au fost lasati in pace?

    00
  24. Nimic nou. În Danemarca, de pildă, unde relațiile dintre părinți și copii sunt mai reci (copii dați la creșă de la un an-doi, școli, after school, statul care are grijă de toate), dublate de felul lor mai glacial de a fi, nu mai e o știre că unul dintre părinți este descoperit la vreo jumate de an sau chiar mai mult după deces, pentru că copiii nu-și sună părinții, vecinii nu-și cunosc vecinii, prietenii nu (prea) există, există numai relațiile alea afabile dintre colegi.

    00
  25. Am fost acum doi ani în Japonia și la vremea respectivă era un fel de scandal într-un caz asemănător în care un japonez în vârstă de vreo 60 de ani a fost găsit mort în garsoniera lui după mai bine de cinci ani! Cinci ani intr-o zonă ca Japonia care este eminamente o țară fiscală unde exiști prin faptul că dacă nu îți plătești taxele, vin ăia și îți rup capul. Iar blocurile de la periferia Tokyo-ului (de fapt nu știu dacă acest oraș are vreo periferie!) sunt absolut dezolante, toate fiind la fel, formate din mii și mii de garsoniere. Tinerii japonezi au toate șansele să locuiască cu părinții cel puțin până la vârsta de 40-45 de ani, fiindcă în parte nu există foarte multe legături sociale care să îți permită să cunoști oameni cu care să îți întemeiezi o familie plus că majoritatea pun pe primul plan cariera, care până la urmă practic le distruge viața! Este a treia economie mondială, dar cu ce preț!

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.