ROTLD pune la dispoziție un simulator pentru data expirării domeniilor

Primit pe mail acum:

Stimate client,

Primiți acest mesaj deoarece adresa dumneavoastră de e-mail figurează în baza de date a Registrului Român de domenii .ro – RoTLD ca adresă de contact pentru deținătorul unuia sau a mai multor domenii .ro.

RoTLD – Registrul Român de domenii .ro vă informează că la data de 1 martie 2018, se va efectua tranziția către sistemul de înregistrare și mentenanță anuală pentru domeniile .ro. Începând cu data de 1 martie 2018, domeniile .ro se vor înregistra și reînnoi pe o perioadă limitată de timp, între minim 1 an și maxim 10 ani. Serviciul de mentenanță anuală se va putea achita începând cu data de 1 martie 2018 prin partenerul RoTLD care administrează domeniul. Detalii suplimentare, găsiți AICI.

Clienții RoTLD se pot informa în detaliu despre schimbările procedurale și actualizările ce urmează a fi implementate din data de 1 martie 2018 accesând site-ul www.rotld.ro.

Data de expirare a domeniilor .ro se va calcula ținând cont de principiul conform căruia vechea taxă de înregistrare trebuie să acopere minim 5 ani de mentenanță. Pentru verificarea datei de expirare a domeniului dumneavoastră, RoTLD pune la dispoziție o aplicație de simulare a datei de expirare a domeniilor .ro ce poate fi accesată AICI.

Pentru alinierea la practicile europene, la respectarea bunelor practici și a recomandărilor ICANN, RoTLD vă solicită în baza Regulilor de Înregistrare (Art. 20) și a Contractului de Înregistrare (Art. 4)  disponibile pe site-ul www.rotld.ro, să verificați și să actualizați datele de contact cu ajutorul interfeței online de administrare a domeniilor disponibilă pe site-ul www.rotld.ro în secțiunea "Administrare domenii -> On-Line" sau prin intermediul partenerului RoTLD (registrar) care vă administrează domeniul.

Vă mulțumim,

Echipa RoTLD

Dacă nu ați văzut in text, simulatorul este aici, dar date fiind antecedentele ROTLD, nu m-aș grăbi să verific domenii pe care vreau să le iau.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

35 comentarii

  1. Was about time

    00
  2. Pai e pe luate? care e termenul de gratie?

    00
  3. NOU
    #3

    ce chestie, nu e luat

    https://imgur.com/a/Oy4bd

    00
  4. io unu’ nu pricep cat e tariful….anual
    6 sau 12 euro?

    00
    • Tariful practicat de către registrarul ICI București (vânzare directă
      pe site-ul http://www.rotld.ro) va fi de 12 EUR/an + TVA

      00
    • se merge pe „da si tu manca-tz-ash cat te lasa inima ca am famelie si copii” …

      00
    • 12 euro + tva dacă iei la bucată de la RoTLD
      6 euro+tva per domeniu dacă ești reseller și plătești câte 10.000+ domenii per tranzacție.

      Mai departe, ca reseller, peste partea cuvenită RoTLD (6+tva) trebuie să adaugi și tu ceva ca să poți acoperi cheltuielile de funcționare, salariile pentru oameni, investiții în echipamente, cafele, dureri de cap provocate de RoTLD, … etc.

      pragul maxim până la care poți să te întinzi ca reseller este de 12 euro+tva dar la 12 deja îți pleacă clienții pe capete către RoTLD, cred că un prag maxim competitiv este undeva în jur de 7…8+tva, iar ca prag minim nu prea poți să cobori sub 6,1 euro+tva fiindcă ieși în pierdere după ce plătești mai departe cei 6€+tva către RoTLD.

      00
  5. em primit si eu e-mailul, zic: ”iar vor astia bani?” DELETE!

    00
  6. Cam pretentios sa numesti „simulator” un script care doar face scaderea intre doua date, dar probabil ca asta pentru ROTLD e ceva extrem de complex. Ajungea un „verifica data expirarii”, oricum cu schimbarile astea arata ca au evoluat putin de la nivelul de retarzi, deci o mingiuca alba pentru asta, dar mai e de lucru.

    00
  7. Mai in gluma, mai in serios, fiecare ar trebui din timp sa verifice in ce data ii expira domeniul anul viitor. Apoi sa aleaga cel mai bun pret pentru reinnoire, de la unul din partenerii acreditati Rotld. O pasarica mi-a soptit ca cel mai bun pret platit de client va fi de €6.99/domeniu/an. Ramane sa aflati voi ce partener Rotld va avea aceasta oferta.

    00
  8. de ceva timp am pus ochii pe un domeniu si mereu e folosit cu toate ca siteul nu exsita. de ce il tin blocat? exista vreo modalitate sa contactez pe cel care il detine?

    00
    • Si eu am pus ochii pe o vila in centru, tot asa, sta goala, nu o foloseste nimeni, mi-ar placea sa fie a mea, nu stiu de ce le da voie sa le tina degeaba asa!

      00
    • „nu exsita”

      si ce e in neregula? ai verificat NSurile macar? SOA? Si eu am domeniu, il folosesc doar pentru email. probleme?

      00
    • NS, SOA ? ce-s astea?

      pai platesti taxa aia anuala doar ca sa folosesti mailul?

      e vorba de un site ce reprezenta o anumita nisa…cel care detinea domeniul avea si un alt site mai mare si din cauza traficului mic l-a inchis pe primul. asta s-a intamplat acum vreo 5-6 ani. de atunci am tot urmarit sa vad daca s-a eliberat domeniul ca sa-l redeschid.

      00
    • @Mahershala

      eu DA!.. am domeniu ro de doar 3 litere… l-am luat doar ca să pot folosi adrese mail cool pe cărțile de vizită :)
      (iar ca site pentru domeniu am o singură pagină cu 3 rânduri de text ce explică de ce există domeniul și gata, 25 cuvinte total :)

      00
    • Greu cu astia care cred ca le stiu pe toate.
      Uite de exemplu mi-am inregistrat ca domeniu numele meu.
      Am setat in inregistrare ce NS (name servere) sunt autorizate sa raspunde pentru domeniul meu, iar cine le intreaba gaseste acolo SOA (Start of Authority) ce nu contine nici un www, website, …etc. Contine doar inregistrari MX (pentru email). Domeniul e folosit, doar ca nu ca website.
      Deaia ti-am zis sa verifici alea inainte sa deschizi faci gura mare pe aici. Daca nu te pricepi mai bine taci.
      Sau tu ai impresia ca daca intamplator ai acelasi nume cu mine ai dreptul sa imi iei domeniul pentru ca nu am si website si tu ai vrea sa ai?

      Hai sa lasam netul. La masini te pricepi? Ba, daca masina si locul din parcare le-am cumparat pe banii mei nu vii tu sa imi bati la usa si sa imi faci morala ca de ce n-am miscat masina de 3 luni daca tot am cumparat-o. Nu te fute pe tine grija ce fac cu o proprietate cumparata sau inchiriata de mine. Ai priceput?

      00
    • E dreptul tau sa faci cu domeniul sau locul de parcare tot ce vrei. Pe de alta parte, e la fel de adevarat ca domeniile au fost date ca si locurile de parcare pe preturi si taxe de nimic astfel ca oricine a reusit sa le insface isi permite astfel de lux. Putini sunt cei pentru care a folosi domeniul strict pentru mail reprezinta o necesitate care sa justifices sa plateasca o taxa maricica, dar cand e gratuit…. Daca ar curge whisky de 50 de ani la chiuveta toti l-am folosi la flambat banane sau in cocktailuri cu cola.

      00
    • am pus si eu o intrebare simpla si sunt tratat ca pe un prost vad..mai bine taceam

      00
  9. About time

    00
  10. La anu’ o sa sarbatoresc cum se cuvine ziua copilului!

    00
  11. Singurul lucru pozitiv e ca unele domenii prafuite vor fi disponibile din nou.

    00
  12. Eu am primit mailul, dar nu-mi aduc aminte sa am domeniu .ro, sau de orice alt fel, nu sunt cu internetii in relatia asta. E adresa de pe care comentez, daca poti afla, plix, de curiozitate, nu de alta.

    00
  13. Căcatul ala de simulator e online de o grămadă de timp. Și este complet inutil.

    Pe lângă asta, mai au și captcha la el, pentru că cine știe ce fel de pendula mea de informație importantă e acolo. Doar de-al dracu’ să nu poți automatiza.

    Încă nu au fost în stare să calculeze data exactă („simulator”) și să o pună acolo unde trebuie: îN WHOIS INFORMATION.

    Pula mea de analfabeți funcționali.

  14. Asa cum ai anuntat si tu si am primit si noi emailuri, nesimtitii astia de la ROTLD, ma rog, aka ICI au decis sa schimbe valabilitatea domeniilor .ro din pe termen nelimitat in termen limitat, cu plata anuala, pe motiv ca sunt singurii din Europa care nu au plata anuala. Considera ca suma platita de catre noi ar acoperi cam 5 ani. Practic daca ti-ai achizitionat domeniul acum 5 ani sau acum 6-7 ani, deja incepi sa platesti taxa. Daca ai cumparat domeniul acum 2 ani, vei mai avea 3 ani de gratie. Acum intreb si eu care am platit candva direct la ROTLD 50 dolari pe un domeniu .ro in conditiile in care un domeniu .com se gasea de vanzare si la 5$, cum vine treaba asta cu doar 5 ani? De ce nu 10? Ei echivaleaza practic o Dacia cu un Bugatti Veyron. Cam asta e diferenta intre .com si .ro. Dar ei pun semnul egal. Dar cea mai importanta este intelegerea initiala. Imi spui ca este pe termen nedeterminat, noi asa ne-am inteles. Au cerut mai mult pentru motivul acesta. Pot sa schimbe regula pentru cei noi sau cei care au domenii inactive, sa plateasca daca vor sa le mai pastreze. Ceva e putred si nu e in Danemarca. Sunteti de acord cu decizia lor?

    00
    • nu ai cumparat niciodata domeniu pe termen nelimitat, ci nedeterminat. e o diferenta

    • Înțelegerea inițială conținea, de când lumea și pământul, mențiunea că își rezervă dreptul de a trece la plată anuală.

      00
    • Renewal de domeniu.com la 5 usd nu am găsit pana acum. Toți te ‘incanta’ cu 5usd per an primul an și în general apoi e în jur de 10 give or take

      00
  15. „Contravaloarea serviciului de înregistrare și mentenanță va duce la
    posibilitatea asigurării securității și stabilității serviciului RoTLD,
    având în vedere că mediul virtual este din ce în ce mai agresiv
    asupra Internetului;”

    Care agresati bai Internetul in mediul virtual?

    00
  16. salut,
    1. rotld nu sunt administrati de https://www.comunicatii.gov.ro/, site care nu are nici macar certificatul de https luat corect?
    2. nu putem retrage dreptul gov.ro sa mai aiba de-a face cu rotld? sau, si mai bine, nu putem sa avem o entitate non-guvernamentala care sa scoata din IANA scursura politica numita rotld?

    00
  17. Ce nu am inteles eu si poate ma puteti ajuta voi… Tocmai voiam sa-mi iau cadou de Craciun un domeniu .ro. Are rost sa mai cumpar acum si sa platesc taxa initiala sau sa astept pana la 1.03.2018? Adica daca voi cumpara dupa 1.03 voi mai plati taxa care e acum?

    00
    • dacă iei acum, după tariful pentru durată nedeterminată (cât mai este valabil tariful ăsta), se va aplica regula că taxa de acum acoperă 5 ani de valabilitate, cu începere de la data înregistrării sau al celui mai recent transfer plătit, deci abia peste 5 ani va fi termenul de expirare.

      scrie asta în anunțul lor publicat în august (2017):
      https://rotld.ro/portal/site_media/downloads/anunt_introducere_serviciu_mentenanta_anuala.pdf
      citate:
      Data de expirare a domeniilor se va calcula ținând cont de
      principiul conform căruia vechea taxă de înregistrare trebuie să
      acopere minim 5 ani de mentenanță, astfel:
      […]
      se vor adăuga 5 ani la data cea mai recentă dintre data
      înregistrării domeniului și data ultimului transfer al dreptului
      de utilizare (domain trade).
      /citate

      și văd că pe site a apărut și chestia asta astăzi:
      15-12-2017
      Clarificări suplimentare privind notificarea din data de 14.12.2017.
      […]
      Începând cu luna ianuarie, RoTLD va pune la dispoziția deținătorilor de nume de domenii .ro un instrument prin care pot obține gratuit lista cu domeniile .ro atașate unei adrese de e-mail. Vă rugăm urmăriți site-ul http://www.rotld.ro.
      […]

      în sfârșit vor permite să afli lista de domenii pe care le ai (în caz că le-ai pierdut/uitat)

      00
  18. Salut! Am construit un instrument prin care putem verifica cand ne expira domeniile. De asemenea avem posibilitatea sa inregistram domeniul pentru a fi notificati inainte cu o saptamana sa expire.
    Enjoy :)

    00
  19. oare domeniile .ro care erau pe viață rămân așa? să sperăm că nu că preferatul meu sa luat și nu se folosește din 2015 dar îl ține blocat

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube