Oamenii care nu știu că nu e trafic, ci ei sunt trafic

Smartwoman, Voxpublica și alții ar fi geloși la cât de amuzanți neintenționat sunt oamenii de pe Republica. De la ciorditori ca Negruțiu la economiști gen Cheosea la oameni care pur și simplu nu gândesc înainte de a vorbi.

Cum e cazul lui tanti Sofia. Tanti Sofia se plânge de trafic în timp ce ea face pe șoferul pentru copil, ducându-l cu mașina de colo colo, ca să aibă parte și de meditații la engleză și de cursuri de arte.

Azi după-amiază, de exemplu – pe străzile dintre Vatra Luminoasă şi Şoseaua Iancului se stătea. Se stătea în maşini, da. Eu, norocoasa, am găsit un loc de parcare. După ce mi-am luat copilul de la cursul de engleză, în 5 minute eram înapoi la maşină. Pe carosabil, totul îngheţat. De abia dacă se mişcaseră preţ de un automobil. Ziceai că a venit Apocalipsa, alta nu. Doamne fereşte, în caz de vreo nenorocire, trebuie să ne dotăm cu ghete Kangoo Jumps. Altfel, crăpăm în maşini, ca în filmele americane de mâna a şaptea.

Spre centru, gol… las copilul la alt curs, de arte de data asta, ca să-şi echilibreze cele două emisfere, să nu tragă spre stânga. Dau să mă întorc acasă, ca de obicei, pe străduţele ştiute numai de mine, de nici Waze-ul nu poate mai bine. Pe Calea Călăraşilor, stop şi bară la bară. După ce unei ambulanţe de pe sensul opus i-a luat 2 minute să treacă de intersecţie, mi-am amintit că ăla mai deştept cedează. Aşa că am făcut cale întoarsă spre centru. Încă o aglomeraţie mică, dar fluidă, frumoasă, aproape ca într-o zi obişnuită de lucru la 8 dimineaţa. Norocoasa de mine, am găsit un loc de parcare la câteva minute de mers pe jos de centru vechi. Să-i dea Dumnezeu sănătate parcagiului – i-am dat şi eu 1 leu să aibă grijă de maşină, altfel mă trezeam cu vreo urare de sărbători inscripţionată pe ea, cine ştie?! O cumpărătură rapidă, o vizită la toaletă, o cafea băută cu întârzierea de rigoare… înapoi la mașină… cu experienţa de şofer din cursul zilei şi frustrarea pe moaţe, am tăiat două semafoare pe galben în plin centru, am ajuns la timp la copil… ura! Pe drumul înapoi spre casă, am avut grijă să ocolesc zona mall-ului căpcăun.

Și totul e din cauza traficului, de aia n-are ea loc. Să mai stea naibii acasă, voi n-auziți că nu găsește parcare pentru a duce copilul la meditații?!?!

Cu un pic de efort, i-am descoperit profilul de feisbuc. Psiholog, jazz, poză cu niște minore, bănuiesc că una e fi-sa. Faza e alta. Uitați-vă un pic la CV-ul ăsta (n-a mai plătit hostingul la site de doi ani, probabil era ocupată). Pare un om cât de cât normal, nu? Cerebral. Logic. Genul de om care ar gândi.

Doar că, așa cum ne-am fi așteptat, de multe ori nu e cazul. Dar a lăsat un leu la parcangiu, că nu sunt vreo 3 parcări pe lângă Centrul Vechi.

 

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

64 comentarii

  1. Eu am incercat argumentul asta cu diversi amici.
    Dar m-am lovit de „sa se facă”, ” sa se decida”, „sa ne dea”.

    00
  2. Mie mi se par foarte amuzanți ăia care pun map comments pe Waze și înjură diverși politicieni pentru aglomerație. WTF, chiar își închipuie cineva că în rush hour vor fi străzile libere și sunt constant surprinși de cât de aglomerat e?

    Plm, dacă pleci cu mașina la ore d-astea sensibile trebuie să-ți cam asumi aglomerația, iar asta nu se întâmplă doar în București/România.

    00
    • nu e o chestie binara. E sau nu aglomerat. Desigur ca si alte orase mari sunt aglomerate. Intrebarea e „Cat de aglomerate?”. Bucurestul a fost aglomerat si acum 5 ani. Dar nu asa rau ca acum.

      00
    • Ii sfatuiesc pe cei care se plang de aglomeratie, sa se mute in Slobozia, Calarasi sau Motru. E mult mai lejer pe acolo.

      00
    • Daca stii cand sa folosesti masina, eviti aglomeratia. Seara dupa 10, in weekend inainte de ora 10-11, in timpul saptamanii foarte de dimineata.

      In schimb ce ma nedumereste pe mine, este unde p*&a mea se duc toti oamenii aia cu masini, de se face aglomeratie, in zi de munca, intre orele 11 -16 cand ar trebui sa fie la birou/fabrica/santier/etc. Sunt situatii exceptionale, am ceva de rezolvat, etc. cand nu lucrez la ora aia, imi iau liber, ma invoiesc, etc. si ma surprinde cati alti oameni au drumuri tot la ora aia. Chiar asa multi someri cu masini?

      00
    • pendula mea, asta intrebam și eu aici și lumea zicea că sunt offtopic https://zoso.ro/podcast-despre-prea-multe-masini/

    • Sunt situatii exceptionale, au ceva de rezolvat, etc. cand nu lucreaza la ora aia, isi iau liber, se invoiesc, etc.

      00
  3. Saracul copil :(.

    Apropo, ce e aia parcagiu?

    00
  4. Azi la birou vine o tipa manager langa un coleg de-al meu sa-l intrebe de conditiile din nu stiu ce blocuri rizdentiale de pe langa o gura de metrou, pentru ca ar vrea sa inchirieze ceva.
    Eu stiind ca ea sta la casa in Domnesti, o intreb de ce ar vrea sa inchirieze (da stiu, curiozitatea a omorat pisica)?

    Si a inceput sa-si verse naduful: pai bai frate nu se mai poate! Pierd intre o ORA jumate si cateodata DOUA ore jumate doar DUS pentru a-mi duce fiicele la scoala privata la iesirea pe Autostrada Soarelui!!!!11one (PS noi lucram in West Gate Militari). Deci cineva isi pierde 3 ore din viata ei si a copiilor ei stand in trafic pentru ca de ce nu.

    Le fel, o tipa care la prima vedere pare cu capul pe umeri, middle management.
    Egoismul asta al oamenilor nu pot sa-l inteleg, ma mut la casa la porumb ca sa-mi pot servi ceasca de cafea pe veranda si sa pot sa am un caine si o pisica si un petec de iarba, dar nu ma gandesc o secunda ce fac cu copiii cand o sa creasca, daca scoala e buna la porumb sau o sa am un job part time de sofer.

    00
    • Cei care s-au mutat acolo au avut promisiuni de la primar/dezvoltor ca se va largi strada, ca se va face pasaj. Este normal sa vrea ceva mai bun pentru ei si copii lor. Au fost pacaliti si au crezut aceste promisiuni facute de niste gunoaie. Probabil ca se vor face intr-un final, dar in cei 10 ani cat au asteptat sa se faca vor imbatrani cat pentru 20.

      00
    • Nu mai bine nu faci copii ?

      00
    • Razvan, daca dai bani pe promisiuni, inseamna ca:
      1. Ori esti prost de bubui si nu cunosti valoarea banului si a muncii pe care o depui, ca sa platesti casa aia. Ca sa nu mai zic de timpul pierdut.

      N-ai invatat nimic din promisiunile din campaniile electorale, de atatia ani?

      2. Ori esti foarte bogat si te doare in cur daca ai aruncat pe geam 80-100k euro, ca te poti muta oricand.

      Astia sunt oamenii, carora, daca le dai un credit de 85.000 de euro si ii pui sa aleaga intre o casa la cheie, cu 5 camere, curte si garaj, in Militari si un apartament de 2 camere in Baneasa (desi ei lucreaza in Pipera, iar scoala copiilor e tot prin sectorul 1), or sa rada cu curu’ la tine si or sa aleaga… ghici ce?

      Nu stiu, pentru mine, timpul e nepretuit, nu face cat nici cea mai mare casa, oricat ar fi ea de ieftina. Timpul nu il mai iei inapoi. Alea, 3 ore pe zi, nu le mai iei inapoi. In alea 3 ore, prefer sa citesc, sa ies in parc, sa fac un extra curs pentru mine, sa investesc in mine, sa petrec timp cu familia.
      La ce folos ai ditamai casa, daca nu apuci sa te bucuri de ea?
      Nu apuci nici sa te bucuri de casa, nici de copil, nici timp pentru tine, sa investesti nu ai. Stii doar munca- acasa- munca- acasa.
      Cum dracu’ sa nu voteze lumea cu PSD, cand emisiunea lu’ Badea e pe Zu, fix in intervalul orar in care se sta in trafic, dupa servici? LOL. #SpalaturaPeCreierDinPlictiseala
      Cum dracu’ sa nu se destrame familiile, cand ajungi acasa cu nervii la pamant, din cauza traficului + probleme la servici, vezi ca mai ai o ora si te culci si nu apuci nici macar sa vezi un serial, sau ceva, cu care sa iti mai destinzi creierii?

      Ma scuzi, dar aici nu e vina primarilor si a celor care promit. E a celor care nu isi cunosc prioritatile, valoarea muncii, valoarea demnitatii lor, ca oameni (cum plm sa pretinzi J de mii de euro pe o casa si sa imi PROMITI ca imi faci canalizare?? mi-a dat ma-ta bani de casa? marsh la cacat, eu ma duc sa cumpar casa la civilizatie, pana faci tu canalizare si drum) si… valoarea timpului.
      Multi cunosc asta, mult prea tarziu.

      00
    • Au avut primisune din pendula majoritatea.

      Terminati cu cacatul asta de pseudo-zvon, ca nu e asa. Am destui amici in Bucuresti care stau pe la coceni si (majoritatea la betii) recunosc ca au fost prosti si nu stiau functioneaza si s-au dus cu capul inainte si nu le-a pasat, unii manipulat-impulsionati de sotie (de multe ori mai prost informata) si momiti cu gratar in aer liber si backyard ca in suburbiile din US.

      Iar cacatul asta se repet acum in Cluj. Ia casa in fundul manastului langa padure aer curat, vezi animale faci 1 ora pana in centru, sau nu faci nimic cand pe strada ta se face un nou „complex rezidential” din 2 case cu 30 de apartamente, sau esti momit cu floresti ori buna ziua unde 3000 de oameni se inghesuie pe o strada cu 2 benzi in fiecare dimineata si seara.

      00
  5. Mda, vaca aia are gandire tipica de taran venit la oras.
    S-a contruit „mol” si acum nu mai am loc de el.

    00
  6. Hai să zicem că dacă ai de mers de la A la B, asta e, te urci în mașină, traficul e ceva inerent.

    Mie îmi plac mai degrabă alți deștepți: au de ajuns la punctul B. Dacă nu parchează la maxim B minus 10 metri (eventual blocând pe alții) e jale. Le cad picioarele să meargă pe jos 100m.

    La fiu-meu la școală 90% din ei vin până în ușa de la intrare, cred că dacă ar putea ar urca și la etaj cu mașina. Școală privată, oameni cu condiții medii spre bune, relativ tineri, din ăștia cu pretenții la o ”țară ca afară”

    00
  7. Ca o coincidenta, azi am plecat din Pantelimon cu metroul, mers pana la Iancului sa ridic ceva de la un magazin, apoi pe jos pana pe Mosilor sa schimb bani, era aproape. Mai departe metrou de la Obor, mers pana la Pacii si Valea Cascadelor pentru platit niste chestii specifice strazii si apoi frumos in metrou si iar acasa. Timp total de lucru (asta fara graba sau ceva, cu cascat gura, etc.) – 2.5 h. Cat faceam cu masina din Pantelimon pana pe Valea Cascadelor daca luam masina la ora 9 dimineata?

    00
    • Pai ti-ar fi luat cam dublu.

      00
    • 2:30 – 3 ore. Atat am facut eu ieri, am fost sa vad o masina in zona

      00
    • Cat faceam cu masina din Pantelimon pana pe Valea Cascadelor daca luam masina la ora 9 dimineata?

      Faceai cel mult o ora jumate daca nu plecai cu turma la 9 dimineata, ci plecai mai inspre ora 11, de exemplu.

    • Sub 45min-1h/drum nu scoti între Est si Vest decât cu noroc, și nici măcar direcția de deplasare nu mai contează asa mult.

      Traseul aproximativ descris de tine mai sus mi-a luat ieri peste 2:25 de condus (si in afara orelor consacrate de trafic)

      Ncsf :D

    • Ce ai ridicat de la un magazin? Niscai materiale de constructii? Cateva cutii grele? Chestii din astea? Hai sa ne cacam pe noi ca am avut o zi in care ne-am descurcat fara masina… ce ecologisti si mergatori pe jos suntem noi. Putem sa te atingem?

      00
  8. „Să se facă” ar trebui și s-ar putea ..adică să se facă metrou în toate cartierele Bucureștiului….dar ar trebui să nu se mai fure atât…cum sunt atât de multe mașini în trafic ( și nu ieftine), dacă salariul mediu in București este 600 euro ? 😉

    00
  9. la câteva minute de mers pe jos de centru vechi :)) la distanta asta sunt parcari cu plata, unde mereu gasesti locuri goale…

    00
    • Nu gasesti locuri goale. Gasesti parcarile goale.
      1 leu/ora este o avere sa platesti pe parcare

      00
    • Adică vrei să spui că românul care are mașină (ȘI A DAT BANI PE EA, DA?!) trebuie să:

      1. Parcheze la mai mult de 25 metri de locul unde are treabă.
      2. Dea bani pe parcare.

      ??? Nu ești sănătos la cap! Comunistule!

      00
  10. Eu mai merg cu bicicleta si sunt tratat cu “bai saracule nu ai bani de un Logan. Uite-l si pe saracu’ asta sa mearga cu bicicleta nu a avut bani de un mertan din 2000, vai de capul tau de amarat!“

    00
  11. Cred ca pentru cazul prezentat exista o oportunitate de afacere: soferi pentru copii. Un tip mai calumea care face uber sau are timp liber, poate sa vina sa ia copii dintr-o zona, ii duce la scoala, ii ia de la scoala, ii duce acasa/meditatii/alte activitati. Si astfel parintii nu mai trebuie sa se scuze la serviciu. Evident ca nu e usor, dar poate ar merita incercat ceva…

    00
    • aveam o amică cu șofer. de la 16 ani până la 18, când a plecat in anglia, un tip pe la 50+ stătea după ea să termine de băut și de distrat. plătit de ta-su.

    • Am un vecin care face treaba asta. Are un Logan MCV cu 7 locuri si duce/aduce zi de zi copii. Nu e angajat la gradinita sau scoala ceva, face asta pe banii parintilor.

      00
    • Și , ca sa fie fraza completa, ilegal. Tipic românesc !

      00
  12. Pe femeie o deranjeaza afluxul de trafic in plus pe care il atrage Mega Mall si care chiar a distrus toata zona aia. Inainte de mall zona era chiar ok.
    Din cele 3 iesiri, la doua esti obligat sa faci dreapta (Pantelimon, 2 benzi si Pierre de Coubertin 1 banda care ajunge tot in Pantelimon) in strada unde este semafor la 50-70m si este bara la bara aproape tot timpul. Si asa se creeaza bottlenecks.

    https://www.google.ro/maps/place/Mega+Mall/@44.4417975,26.1527513,540m/data=!3m2!1e3!5s0x40b1f92e79e7a57d:0x8539bf0e5a7b5abb!4m5!3m4!1s0x40b1f92e70c78979:0xd31f7c535d8b30bb!8m2!3d44.4423985!4d26.1525885

    Lasand asta la o parte, traficul din Bucuresti nu poate fi rezolvat. Nu stiu cati au inteles asta.
    Ori facem ca inainte de 89, par si impar, ori dam amenzi, punem taxa pe centru, ori vom ajunge la niste blocaje de ore.
    Asta e orasul, astea sunt strazile. Nu poti darma case sau blocuri sa largesti strazi. Nu poti pretinde de la primarie locuri de parcare oriunde si pentru toata lumea. Nu-ti place, esti liber sa pleci in alt oras. Dar sa parchezi aiurea stiind ca blochezi/deranjezi pietoni/creezi bottlenecks si sa bagi scuza ca nu ai unde sa parchezi este penibil. Stii ca nu ai unde sa parchezi inainte sa pleci de acasa in marea majoritate a cazurilor si tot o faci. Eh, daca ai sti ca primesti amenda zilnic, nu ai mai merge cu masina. Nu e un drept constitutional sa mergi cu masina sau sa ai loc de parcare.

    Nu cred ca va avea vreun politruc 00le sa puna taxa de centru, sa aplice legea si sa dea amenzi pe banda rulanta pentru masini parcate aiurea, pe treceri de pietoni, pe tot trotuarul, in intersectii, sub semnul de parcare interzisa!!!/etc. O sa fie nasol cand vor sta in trafic salvari/pompierii/politia. Abia atunci poate se va schimba ceva.

    00
    • Confirm pentru zona cu MegaMall, am patit luna trecuta intr-o seara sa raman blocat 30 de minute acolo, tramvaiele treceau numai pe rosu, cand aveam verde intersectia blocata, pana la urma am luat-o spre iancului. Pe 5 seara, s-a blocat tot Pantelimonul cu Mos Nicolae, noroc ca anul asta Craciunul este duminica spre luni, bine vineri o sa fie omor oricum…

      00
    • cine a crezut ca un mall cacat in mijlocul unui oras e o idee buna?

      00
    • bonus:

      @razvan: hai sa cascam ochii daca faci un inel complet in jurul bucurestiului scap de o tona de trafic, daca faci inca unu dupa buftea, deja e boierie.

      Intra omu in oras unde are nevoie daca are nevoie, si terenul prin papusoi si gropi de gunoi e mult mai ieftin.

      00
  13. am citit de 2 ori textul lui tanti sofia, am luat o aspirina. DE CE ai scris si DE CE ai publica un asemenea text? Care e scopul? Cu ce ajuta? Pe cine intereseaza?

    00
  14. O vită.

    00
  15. Emisferele trebuie sa si le echilubreze ea, nu copilul.
    Bani la parcagii nu dau. Ever. Prefer sa parchez in parcare cu plata. Iar in centrul vechi nu ai de ce sa ajungi cu masina.
    De ce sa tai orasul in doua si sa pierzi timp in trafic pentru cursuri…. nu stiu. De ce sa impingi copilul de la spate sa devina swiss knife uman…. nu stiu.
    Are sotia o colega mandra de casa ei la porumb in prelungirea ghencea. Doar ca e din aia lipita cu a vecinului. Canalizare free, normal. Si copilul prin giulesti la gradi. Si munca in pipera. Pana la urma a inchiriat in oras apartament. Te doare capul …

    00
    • Tanti is chinuie copilul ca sa traiasca prin el toate kkt-urile pe care ea nu le-a putut face. N-a facut engleza si arte?! Face acum prin fiica’sa. Ea e o mediocra singura probabil fara barbat care trebuie sa demonstreze ceva cuiva.

      00
    • nu tre să demonstreze. o face ca să aibă subiect de discuție și mai târziu de victimizare. vai, dragă, ce obosită sunt, am stat atâta in trafic cu aia mică, e groaznic ce se intâmplă.

      și după aia „mucoaso, m-am sacrificat pentru tine, te-am dus la meditații la engleză și la arte”

    • @Alexandru @Vali

      11/10

      00
    • Și mai grav e ca pare de meserie psihoterapeut. I mean…. fuck!

      00
  16. Doua chestii, ambele cu “contributia” primariei.

    #1 Locul de parcare nu e un drept. Trebuie amendat oricare cetatean care nu a parcat pe un loc amenajat si facuta licitatie / marita chiria pentru locurile inchiriabile, eventual introdusa o taxa de acces in centru. Trebuie sa iti permiti costul asta daca vrei masina. Nu ma intereseaza ca e mai nasol cu transportul in comun, cu bicicleta, pe jos, whatever. In primul, rand transportul in comun e o alternativa buna doar daca poate ajunge mai repede. Si nu poate pentru ca sunt prea multe masini. Benzile unice sunt pansament la picior de lemn. Da, am masina si o folosesc – sunt o parte a problemei. Nu asta e discutia.

    #2 Doamna are dreptate intr-o privinta, si cred ca asta era ideea principala: se dau autorizatii pentru constructii care genereaza trafic in locuri care nu au capacitatea sa il acomodeze.

    00
  17. NOU
    #50

    Trecand pe langa obsesia hipstereasca cum ca mai multa infrastructura genereaza si mai mult trafic si-ar trebui sa ne intoarcem la origini, adica in mamele lor, la intersectiile Ghica-Chisinau si Fundeni – Morarilor trebuia demult pasaj, mai ales ca acolo o sa se vomite si parte din traficul A3.

    Si Iancului si Ferdinand sensuri unice, cu interzicerea virajului stanga pe Mihai Bravu in dreptul acelor intersectii.

    Locul de parcare n-o fi un drept, dar este o reparatie morala istorica pt ca unii idioti au construit fortat, nedemocratic, blocuri turn inghesuite fara parcari…
    Idiotii care-si cumpara acum in rezidentiale la porumb fara parcare pot fi biciuiti, dar nu-i poti interzice locuitorului din Pantelimon sa aiba o masina…

    Ii poti interzice sa aiba a doua masina, sa vina cu duba de munca acasa, etc…

    Pe langa amendatul idiotilor ar merge si o lege pt amendarea beneficiarilor de trafic, astfel s-ar scurta lista cu carciumi, spitale, scoli, fara locuri de parcare…

    Sa vezi cum e sa te cheme directorul, sa-ti dea amenda sa platesti si sa-ti zica ca-ti exmatriculeaza avortonul daca mai parchezi ca pendula in dreptul lor.

    Una e aglomeratie, alta e grid lock!

    00
    • Nu ii interzici sa aiba masina, il obligi sa aiba loc de parcare inainte de a avea masina. Pe strada mea sunt masini nemiscate de ani de zile si masini folosite o data la cateva luni.

      00
    • Sa reformulez. E dreptul oricarui om sa isi cumpere ceva, inclusiv masina. Dar nu e dreptul lui ca ALTCINEVA sa ii puna la dispozitie un loc de parcare pentru masina, inclusiv aluia din Pantelimon. Reparatie morala ca sa aiba masina? Ce-i aia? Iti permiti sau nu sa platesti taxele orasului, daca o vrei neaparat, asta e intrebarea.

      Daca orasul prost construit nu iti permite sa maresti numarul de masini, ce faci? Astepti ca proprietarii sa ocupe orice loc disponibil, inclusiv pe spatiul verde? O vor face. Si Amsterdam e un oras prost construit pentru masini, la fel ca si alte orase europene vechi. A fost si el blocat de masini, pana cand aia au zis ca nu se mai poate si au descurajat prin orice mijloc legal detinerea unei masini. Poti sa iti iei masina? Sigur. Te costa mai mult sa o parchezi undeva si sa circuli prin oras? Yup. Ia o bicicleta.

      00
  18. În Cv-ul acestei doamne psiholog Sofia nu găsești nimic cu adevărat relevant .. doar chestii de umplutură.

    00
  19. „You know, I’ve often wondered why it is we have children in the first place.
    And the conclusion I’ve come to is…
    At some point in our lives we realize things are screwed up beyond repair.
    So we decide to start again.
    Wipe the slate clean.
    Start fresh.
    And then we have children.
    Little carbon copies we can turn to and say, „You will do what I could not. You will succeed where I have failed.”
    Because we want someone to get it right this time.”

    https://www.imdb.com/title/tt1682180/quotes

    00
  20. va dati seama ca in arabia saudita se reducea destul de mult problema traficului cand nu erau lasate femeile sa conduca? trebuiau sa faca car pooling cu barbatii. nu-s misogin, la noi sa interzica barbatilo sa conduca, whatever. in afara celor care sunt soferi de profesie, bineintels.

    00
  21. NOU
    #57

    Sunt singurul care crede ca daca ar fi transport in comun civilizat, s-ar reduce aglomeratia in orice oras? suficiente locuri(autobuze), curatenie, live tracking si ETA, 2017 cineva ?
    sigur, si ceva taxe daca tot nu merge cu frumosul

    00
  22. „Stradutele stiute numai de ea” le cunoastem toti cei care locuim in zona, asa ca sa ma scuteasca. Daca le stie asa de bine, stie ca o poate lua la picior, nu faci din Vatra pana Rosetti mai mult de o juma de ora.
    E adevarat ca in seara ajunului de mos a fost un ambuteiaj pe Mihai Bravu si zona adiacenta, insa nu cred ca mall-ul era problema. Mai lasati masinile acasa pentru 1 km distanta de parcurs, nu va mai urcati la volan pt orice fleac! Stiu c-o sa ma injure toti, asta e.
    Degeaba ma dau mare fata de „saracii cu biciclete/ratb/metrou/mers pe jos” ca am masina, daca stau in masina bara la bara si-mi pierd cea mai de pret resursa, timpul.

    00
  23. E amuzant cum in Cluj se gândesc la fel de fel de soluții complicate, așa cum era pe vremuri in Bucuresti. Ba străzi suspendate, ba centuri, poate chiar mai multe sensuri ca doar nu avem nevoie de trotuare așa de largi … când de fapt soluția e simpla, in viziunea mea. Restricționarea traficului si încurajarea transportului in comun.

    00
  24. Încep prin a spune ca eu stau în Mogoșoaia și ajung foarte ok în oraș. Folosesc transportul în comun și când va fi gata Park and ride ul de la metrou Străulești pot lăsa mașina acolo. Metroul este o varianta excelenta și cu adevărată viabila de a te deplasa prin București. Ratb ul Nu. Eu susțin în continuare ca niște sensuri unice ca ÎN Brașov ar ajuta dr nu ar rezolva problema. În schimb o taxa de congestie ca în Londra ar fi binevenita. M am saturat de idioții cu numere de TR care acasă își conduc mașina o data pe săptămână în traficul lor de provincie cu 3 mașini și vin în centrul capitalei și blochează intersecții trotuare etc. Vrei sa mergi cu mașina în București, e normal sa plătești. Dar tu plătești taxe la Satul Buci, îți parchezi harbul cu volan pe dreapta o săptămână pe trotuar, ca la tara asa se face, și mai înjuri și conduci ca animalul în oraș. Apropos, ce face acest centru de management al traficului re inaugurat, mutat și modernizat de Firea? Un rahat atât timp cât pe Berzei stai la semafor și la 6 dimineața ca să nu mai spun de Iuliu Maniu. Sincronizarea semafoarelor e varza și o taxa de acces, traversare în centru mi se pare imperios necesara.

    00
  25. Cu ocazia asta, ce parere ai de AFI-ul care se tranteste in centrul Brasovului? Intrare mai proasta nu cred ca reuseau sa faca nici daca ma puneau pe mine s-o proiectez.

    00
    • nu am văzut planurile. știu că se va construi acolo in centru, dar nu am treabă deloc in zona aia, nu știu ce să zic.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube