Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

27 comentarii

  1. Fiind week-end azi nu ma asteptam la articolul acesta :)
    Mersi Zoso.

    00
  2. Bitcoinul e la moda, oamenii investesc in el doar pentru a face profit si nu pentru ca se poate folosi la cumparaturi… Mai devreme sau mai tarziu investiturii vor avea nevoie de bani…

    00
    • Un fel de aur. In fond și aurul nu are o valoare acoperita de altceva decât de cerere și ofertă. In rest doar e ceva care există fizic, obiectiv de ce fac oamenii. In afara de faptul că e minerit. Ca bitcoinul. Care există matematic, nu fizic, dar tot obiectiv de ce fac oamenii, o data ce a fost descoperita tehnica. Avantajul fata de aur e că poate fi mutat mai ușor și în cantități mai mari dintr-un loc in altul.

      00
    • Nu neaparat. Aurul are şi valoare reală, mai ales în tehnologia de azi, datorită proprietăţilor sale conductive şi multor altele.

      În aproape orice device electronic există aur în diverse cantităţi, şi mereu va fi nevoie de el.

      Faptul că e shiny şi a ajuns metodă de stocare a valorii e doar o conjunctură istorică oarecum.

      00
    • Și blockchainul e util, independent de valoarea bitcoinului
      Daca se descoperă ceva mai bun decât aurul pt chestiile de care scrii, crezi că nu va mai fi folosit că activ de refugiu în caz de criza? Aplicabilitatea aurului in tehnologiile respective e recentă. Aurul e de mult folosit. Ok, pt că era shiny și nu ruginea. Dar și bitcoinul e shiny și nu ruginește prin faptul că are matematica in spate, nu politici monetare, importuri, exporturi și alte chestii omenești.

      00
    • S-o zic altfel. Bitcoinul acopera nevoia oamenilor de aur. Care e prea greu de carat si de schimbat pe alti bani si produse. In venezuela ar folosi aur, daca ar fi la fel de usor ca cu bitcoinul.

      00
    • eh. diferenta fata de aur e ca nu poti face mai mult aur din ala care e deja. in schimb cate fork-uri s au facut deja din Bitcoin anul asta? 5-6? Asta dilueaza valoarea lui si la un moment dat o sa si dea seama investitorii ca de fapt n au nimic de valoare. ca si cu lalelele, ca si cu pamantul din mississippi etc.
      Chestiile astea au fost facute si refacute de a lungul timpului, doar cine nu are deloc cunostinte de baza financiare nu a auzit de ele.
      Bitcoin nu e nimic decat un pump & dump urias. Care poate merge mult mai incolo sigur, pana va interveni un eveniment care o sa l dea peste cap complet.
      Marea majoritate a ‘traderilor’ inventati peste noapte au impresia ca sunt genii pentru ca merge doar in sus iar cei care vad ca e o bula care o sa sparga au senzatia ca isi dau ei seama si o sa iasa la timp.
      Dar n o sa iasa la timp, pentru ca cei care conduc piata asta si pompeaza bitcoin nu o fac manual ca restul oamenilor, folosesc sisteme complexe si algoritmi de high frequency trading care executa milioane de comenzi pe secunda, si cand decid ei ca e petrecerea gata Bitcoin poate ajunge la $100 in cateva ore.
      Doar ca exemplu, Ethereum a picat intr o chestiune de secunde de la $320 la 10 centi

      00
    • Tocmai pt că avem baza financiara nu putem compara cu alea de acum sute de ani. Care erau cu totul alt fel de active și cu o piața mult mai mică. Spre deosebire de aur și bitcoin.
      Forkurile creează alte monede, nu tot bitcoin.
      Chestia cu ethereum a fost un glitch, nu o chestie reală. In cat timp a revenit la loc? In plus, ethereum era mai la început.
      Singura fragilitate reală e progresul tehnologic.

      00
    • nu va zic ce mancati…. pentru ca nu stiti ce vb.
      Da, Bitcoin e ca aurul, storage of value dar poate fi si folosit ca metoda de plata super simplu. Spun din experienta pentru ca am spart o gramada luna trecuta cu un card Xapo de USD.

      00
  3. „DN1, ora 8.40 ”

    Pe lista cauzelor acestei aglomeratii, undeva pe la punctul 4 sau 5, ar fi si mizeriile de motoare care se vand mai nou pe la noi, alea la care apesi azi acceleratia, iar masina se misca maine. Pe 1, 2, si 3 sunt infrastructura, spiritul de turma, si permisele date la toti idiotii.

    00
  4. articolul cu proseco e de o tampenie inspaimantatoare. ce plm a vrut sa zica autorul si despre ce kkt vorbeste?

  5. „In Germania, numarul copiilor care depind de ajutoarele sociale este in crestere”. Si ce ar trebui sa faca pentru a nu mai depinde, sa mearga la munca?

    P.S. oare astia de la hotnews n-au bani de un design mai de anii 2000, ca pare de la inceputurile internetului…

    00
    • Acuma s-au luat toți după ziarele lui murdoch, cu demonizarea asistaților și a ajutoarelor. Nu, diabolici sunt cei care se folosesc de ele, ca pesedeul.

      00
    • Copii nu au nici o vina. Parintii ar trebui sa fie castrati, nu au ce manca si toarna 3, 4, 5 copii. Nu vorbim de cazurile in care parintii si-au „permis” copii apoi s-a intamplat ceva si s-a schimbat situatia, este vorba de majoritatea famililor care au multi copii cu toate ca sunt sarace de la bun inceput. Un copil nu se face din greseala, este o serie lunga de alegeri si chiar si atunci sansa ca o femeie sanatoasa sa ramana insarcinata este relativ mica.

      00
  6. Da leo, se vede că ești deosebit, în sensul de special, cum spun americanii. Așa e, e de la motoarele mici, de la șoferii cu permise de Arges… Nu are nicio legătură cu faptul că pleacă simultan 100.000 oameni către același destinații obosite, pe un drum care se gâtuie la o bandă pe sens de la Comarnic încolo.

    00
  7. Cate conturi erau fake pe Facebook? Sa vezi cate vor devenii brusc inactive acum…
    https://www.wired.com/story/facebooks-new-captcha-test-upload-a-clear-photo-of-your-face/

    00
  8. bitcoin vs aur, card vs cash, virtual vs real.
    daca ramanem fara curent, fara interneti, fara bancomate?(ok, nu ramanem, dar sa presupunem)
    ce ai in mana nu-i minciuna.

    00
    • Si unde valorifici ce ai in mana daca odata cu netul si curentul pica si piata centralizata care zice cat face ce ai in mana ? Ajungi ca la razboi, dai cerceii si verigheta matii pe un kil de orez.

      00
    • Aur și imobiliare, nici bancnotele nu valorează mare lucru fără curent. Având în spate economie bazată pe curent.

      00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube