De ce protestează sindicaliștii zilele astea…

Sindicatele din România au fost confiscate după 1989 de niște băieți deștepți. Dacă vă uitați, sunt aceiași șefi care conduc treburile de la revoluție încoace. Aceiași gușați îmbogățiți până peste cap din afaceri și avantaje personale, pe care nu le pot explica sindicaliștilor de sub ei.

Și toate sindicatele astea votează, istoric, cu PSD. Sau, mă rog, asta e directiva de sus, că poate nu toți cei care aparțin unui sindicat sunt obedienți. De ce fac asta? Pentru că, așa cum explică ei, mai multe voturi înseamnă putere mai mare de negociere, deci dacă votează toți același lucru, pot forța partidul pentru care votează să le dea mai multe drepturi. Și partidul care a fost cel mai receptiv a fost mereu PSD.

Altfel, cine sunt sindicaliști? Păi, toți incompetenții din învățământ, puși acolo de partid, pentru că altfel nici să dea cu mătura nu ar fi buni. Toți maiștrii și toți șefuleții din fabricile falimentare, speriați de perspectiva unei munci cinstite și asumate. Toți șefii și șefuleții de la Metrou, RATB, RADET, CFR, Tarom, tot ce înseamnă companie de stat falimentară, falimentară din cauza căpușării de către acești sindicaliști cinstiți și inamovibili. Cum să vrea ei schimbare când își umplu buzunarele cu ajutorul protecției politice pe care o au? Cum să voteze altceva decât un partid care le dă mereu și pe care îl cunosc că e plin de oameni cu care „se poate discuta”? Partid care nu își lasă oamenii la greu?

Sindicaliștii au ieșit zilele astea la atac pentru că vor să arate că sunt încă vii. Nu vor dărâmarea unui partid corupt, nu vor schimbări, se prefac că…chestii.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

26 comentarii

  1. Au iesit pentru ca i-a tradat partidul prea-iubit. Nu pe aia de sus, ci pe aia din sindicat. Si atunci sefutii se prefac ca fac ceva.

    00
  2. Gresesti, nea Zoso,
    Au iesit pentru ca au primit niste „scrisori”, sa zicem asa, in care scrie „Mane, Tekel, Fares”. S-au speriat rau de tot, si au iesit sa guite ca nu e bine nimic, ca partidul le fura banii „oamenilor muncii”, etc.
    Niste lepre ordinare carora (aproape) le-a sunat ceasul.

    00
  3. In rest, tata e bine ?

    00
  4. Pe scurt: lichele.

    00
  5. Conducerea sindicatelor dorește mai multi bani, mai multa influenta.
    In 2001 am participat la o greva a studenților, imi amintesc ca a apărut un prefect si ne-a spus ca toate revendicarile au fost soluționate: se vor crea locuri de parcare in campus si se vor asfalta străzile. Eram toti consternați, noi am iesit la greva pentru conditii mai bune in camin, pentru burse mai mari, gratuități la transportul in comun etc. La câteva luni, seful ligii studenților si-a deschis un bar la parterul unui cămin, se pare ca el a negociat bine.

    00
  6. Sa nu uitam ca Victor Ciorbea tot din pozitia de sef de sindicat a pornit.

    00
  7. Sa stii ca in general sefi de sindicate sunt cei mai incompetenti si lenesi dintr-o institutie/companie. Intotdeauna astia sunt primii care sa ceara drepturi suplimentare, pentru ca ceilalti sunt prea ocupati sa munceasca. Nu e vorba ca ii pune partidul pe undeva si ii alege intr-un anume fel, pur si simplu asta e caracteristica ”speciei”. Exista, evident, si mici exceptii.

    00
  8. Tu vorbesti? Copil de sindicalist? Huoooo!

    00
  9. Sau varianta in care baietii au fost scosi la inaintare astfel incat astia de la PSD sa nu-si taie singuri craca de sub picioare … un „noi am incercat dar societatea civila, sindicate ,etc.nu vor”asa ca nu mai marim salarii ,etc.

    00
  10. OFF TOPIC, referitor la articolul cu produse in bulk. Am trecut azi prin DM, ca tot ziceam ca e sapunul lichid ieftin, ti-l recomandasem, dar nu mai stiam cat e.
    Asadar, rezerva de sapun lichid Balea, 500g= 4,99 lei.
    Cum am si mentionat, daca barbati-miu a zis ca e ieftin, uite ca, chiar e :))).

    00
  11. Si o sa adune maine fix 10 oameni. Membrii de sindicat vin daca ii bagi in autocar, le dai un sandwich, o apa, stegulet si fularas… Asa la un apel civic nu vin, nu au asa ceva in constiinta

    00
  12. niște nume de mari sindicaliști: miron mitrea, victor ciorbea, miron cosma, liviu pop

    00
  13. Vor iesi in strada pentru ca exista riscul real sa castige mai putin.De asta si nimic mai mult.

    00
  14. Sa traiasca sindicatu’,ca mi-a angajat barbatu’!!!

    00
  15. Din fericire (sau din păcate – pentru sefii de sindicat si acolitii lor din PSD…), oamenii nu prea mai bagă în seamă bolboroseala liderilor. Sentimentul general că PSD iși bate p…a de restul țării e din ce în ce mai puternic, și crește în progresie geometrică în rândul popendulației, după fiecare gafă de ministru sau zeflemea emisă de Dragnea.
    IMO, există șansa să vedem, curând, niște chestii de genul celor descrise de Parazitii, https://www.youtube.com/watch?v=eBwqpVbh9tM. Insh’allah!

    00
  16. Cand te arde la banii de ski parca nu mai rămâi insolent, nu?

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.