Cam cât de cârnați sunt americanii…

Ia fiți atenți aici:

Armata americana a interzis luni „pana la noi ordine” consumul de alcool trupelor sale stationate in Japonia, ca reactie la un accident rutier mortal provocat duminica in insula Okinawa de un militar american beat, relateaza AFP, citata de Agerpres.

Ai condus beat și ai făcut accident? Nu mai are voie nimeni să consume alcool! Ai omorât 20 de oameni cu arma? Hai, lasă, vii la toamnă la reexaminare, ce naiba, oameni suntem, doar n-o să interzicem armele acum după al 274 masacru în masă, ca fraierii ăia de australieni.

Dar de extrădarea lui Puiu Popoviciu sau Christopher Van Goethem ați mai auzit ceva? Ah, la naiba, iar mi-am distrus șansa să fiu invitat la petrecerea de 4 iulie la Ambasada Americană!

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

58 comentarii

  1. Van Goethem e liber si nevinovat, conform justitiei americane, nimeni nu are treaba cu el. Aia e, ghinion, copac, semafor…

    • păi normal. ce, a făcut ceva rău? a fost condamnat de ceva?

    • Vali,

      Câini și căței, câini și căței…

      00
    • pentru cei care plang dupa extradarea lui van goethem o sa zic doar 2 cuvinte: serban huidu.

      00
    • Van Goethem a recunoscut ca a baut dar testele aratau ca nu avea alcool sau droguri in sange, apoi ce o fi zis nevasta dupa ce a aflat ca executa secretara de ambasada e alta poveste.
      Uitate la politia din Beverly Hills ca nu poate face nimic ca soferul are imunitate diplomatica.
      Nu ca ar fi Romania tratata ca tara de mana a treia dar in astfel de cazuri cand sunt acoperiti de imunitate diplomatica.
      Legat de arme in america, isi duc nepoti sau nepoatele de 10-12 ani la poligon de tragere, la 18 ani isi cumpara propriul pistol sau arma. In Alabama firme care instaleaza acoperisuri ofera cadou cate un AR15 pentru fiecare acoperis nou.

      00
    • @thebblack

      Dacă nu exista ființa numită Șerban Huidu, tu n-ai fi avut ce să debitezi. Ce zici?

      00
  2. Ce treaba are puiu popo cu regulile spontane din armata americana?

    00
  3. Unde s-a vazut in istorie ca un soldat dintr-un imperiu sa fie condamnat pt ca a calcat cu caruta ceva sclavi din colonie ? :D

    00
    • În Japonia. Și nu puțin. Doar că japonezii, satui de violuri și accidente de tip Teo Peter au pus punctul pe i. Pleacă militarul vinovat de infracțiune? Pleacă și baza cu el.

      00
  4. Sunt hotarari care sa dea bine la public. Cand se intampla la ei acasa masacre la care faci referire trec mai usor. Insa cand se intampla in tari straine unde ei trebuie sa se poarte ceva mai diplomat ca doar de…….au baze pe pamant strain, iau decizii ceva mai puternice la public.

    Cam acum 3 ani cativa soldati Americani au violat o prostituata Romanca in nordul Italiei si au fost instant dati afara din serviciul militar si au primit si cate o condamnare. Daca se intampla la ei acasa se musamaliza mai bine cazul.

    00
    • Asta după ce telecabina aia nenorocită a avut tupeule să se așeze traseul unui avion american. Vezi cît de pedepsiți au fost piloții. Cavalese cable car disaster

      00
  5. N-am inteles nimic argumentatia ta, dar soldatii americani sunt protejati, indiferent ce ar face. Cazul Teo Peter e light, pe langa „Masacrul de la Cermis”, de exemplu: https://en.wikipedia.org/wiki/Cavalese_cable_car_disaster_(1998)

    00
  6. Boss, nu le compara. Alcoolul nu le permite americanilor sa se apere de dictatori.

    00
  7. Qae, vezi ce zici ca imediat o sa iesi din casa numai cand e noros sau ceata sa nu rataceasca vreo drona o bomba care de fapt era adresata talibanilor.

    00
  8. In plus, si mecul e din plastic.

    00
  9. NOU
    #22

    Las-o balta cu propaganda liberala/democrata (US) cu interzicerea armelor.

    00
  10. sigur ca da – doar se stie ca standardele militare pot fi aplicate si civililor oricand, dupa chef, cu rezultate absolut miraculoase. de fapt, daca toata lumea ar fi o baza militara sub lege martiala totul ar merge mult mai bine.

    00
  11. Am fost sa trag cu arma la un poligon in US. Din regulile lor: „Minors are welcome to shoot as long as they are tall enough to reach over the range bench and accompanied by someone 21 or older.”

    Era si un baiat de vreo 14-15 ani, venise cu ta-su, tragea fara probleme cu ceva H&K.
    Dar doamne-fereste sa vrei sa bei o bere in mod legal inainte sa faci 21 de ani. Americanii au prioritati ciudate.

    00
  12. Americanii n-au cum sa interzica armele, practic ar omora un sfert din economia lor, cel putin un sfert, ar intra in colaps. Oricum cat e trump la putere nu interzic armele si golful si nici cazinourile.
    Chiar daca ar fi posibil economic sa le interzica si nu ar pierde nimeni locurile de munca tot ar iesi americanii in strada ca nu le convine, practic gun ownershipul e sportul lor national. de la ce crezi ca vine numarul ala de stele de pe steagu lor? de la numarul de atentate cu arma din fiecare an :))

    ps. nu ti-ai distrus sansele, ce, americanii stiu romana? si la cum traduce google n-ai nici o sansa sa te inteleaga.

    00
    • „The firearms industry makes up a $31.8 billion chunk of the US economy, up from 27.8 billion three years ago. – Dec 17, 2012”

      „More than 100,000 people are shot each year in the US at a total cost of $2.8bn in hospital charges, a study published on Monday has found. If lost wages and hospital charges are considered together, the authors said, the annual cost of shootings in the US could be as high as $45bn.”

      00
    • Ce legatura are economia frate ….?…..handguns sint numai 3% din industria de armament a SUA, restul 97% este industria de armament militar…..ai vrut sa spui ceva poate de second amendment al constitutiei americane care le garanteaza dreptul de a detine o arma .

      00
  13. Nu e primul incident din Japonia. La un moment dat, japonezii au vrut sa ii roage cat se poate de serios pe americani sa se care din tara lor.

    Sa se interzica armele in SUA? Nici o sansa. E o afacere mult prea profitabila.

    00
  14. Man usor cu logica de gaina pe blogul asta…

    00
  15. Vor să zică așa: Nu e el de vină. E o problemă sistemică. Hahahahah.
    Ca la copii. Cum să-i pună 5 în catalog ? Dacă sistemul nu era defect, copilul știa. Hahahaha

    00
  16. Da, dar aceiasi carora li se interzice acum consumul de alcool n-au bucurat cand, intr-o speta similara, alde van Goethem a fost achitat. S-au simtit protejati. Ia sa-l fi bagat la bulau pe viata, poate ca asta din Okinawa s-ar fi gandit mai bine inainte sa se urce la volan. There ain’t no such thing as a free lunch. Au mancat, acum vine si nota de plata.

    00
  17. List of countries by estimated number of guns per capita:
    Rank/Country/Guns per 100 Residents
    1 U.S.A. 101
    2 Serbia 58.21
    3 Yemen 54.8
    4 Cyprus 36.4
    5 Saudi Arabia 35
    6 Finland 34.2
    7 Iraq 34.2
    8 Uruguay 31.8
    9 Norway 31.3
    10 France 31.2
    11 Canada 30.8
    12 Austria 30.4
    13 Iceland 30.3
    14 Germany 30.3
    ..
    66 Russia 8.9
    ..
    86 Bulgaria 6.2
    ..
    160 Romania 0.7

    00
  18. Nu te amăgi, oricum nu aveai loc de nwradu.

    00
  19. Van Goethem ăla e pa definitiv, n-are nicio treabă cu extrădarea. Acordul de extrădare Ro-SUA a intrat în vigoare la mulți ani după accident, abia prin 2009.

    00
  20. Cred că sunt foarte stresaţi americanii de ce părere au nişte cetăţeni dintr-o ţară unde poliţiştii sunt bătuţi cu topoare de ţărani, sau dacă un şmecher se încuie în maşină se adună în jurul lui să se roage de el să se dea jos să-i poată da amendă:))

    E complet altă mentalitate. Faza cu armele a pornit de la faptul că n-au avut armată şi au luat-o în freză, şi a rămas peste timp pentru că în SUA distanţele sunt mari, şi adânc în natură, şi trebuie să supravieţuieşti. Discutăm de un continent complet sălbatic, care foarte recent a fost popendulat.

    Exemplu concret, într-un oraşel mai remote (mono industrii de obicei) sunt şanse mari să te întâlneşti cu animale sălbatice, cu indieni cu furci şi topoare, sau hoţi. Şi toată lumea avea arme, era ceva normal, şi s-a transmit prin generaţii.

    Oraşele au rămas împrăştiate până azi, iar timpul de intervenţie al poliţiei poate fi lejer peste 30 de minute pur şi simplu din cauza distanţei, fără a lua alţi factori în seamă. Aşa că oamenilor li se pare normal să se poată apăra în caz de orice în timpul ăla.

    Plus, americanii sunt obişnuiţi să se descurce singuri, e greu de explicat mentalitatea când românul toată viaţa lui a fost obişnuit să fie ocrotit, ba de boieri, ba de biserică, ba de bravul stat român.

    Da, normal că sunt periculoase, normal că sunt nebuni care abuzează, dar la fel puteam vorbi şi noi dacă am luat în calcul câţi şoferi au access la maşini.

    Plus că americanii n-au avut 2 războaie mondiale pe teritoriul lor ca să aibă frica asta de arme, care în europa e complet justificată, europenii au lehamite (complet justficată) de arme cât să le ajungă pentru 200 de ani.

    Suntem culturi diferite, cu probleme şi aşteptări diferite de la viaţă.

    00
    • Corect si logic, dar nu cred ca ai nevoie de 10-20 de arme semiautomate cu incarcatoare de cel putin 30 de gloante pentru a te apara de animale.
      Da, suntem culturi diferite dar sa zicem ca prefer cultura in care copilul meu nu trebuie sa faca active shooter training la scoala.

      00
    • Another country, another continent, another people. That’s the point.

      00
    • Dacă stai în pădure, s-ar putea să da.

      Dacă nu stai în pădure, atunci ai absolută dreptate, mi se pare abureală şi n-ar trebui permis ceva de genul.

      Dar mai uităm încă ceva. Dpdv economic, în SUA se-nvârt cei mai mulţi bani. Unde se-nvârt bani, există crimă organizată puternic înarmată.

      Noi în românia nu ştim ce-i aia să se jefuiască o bancă pentru că nimeni nu riscă 15 ani pentru 2-3 sute de k eur cât are o sucursală românească cash. Poate nici atât. Când or să aibă zeci de milioane, probabil vom discuta altceva. Plus că la noi infrastructura praf e baraj natural, că n-ai cum să fugi nicăieri :))

      Apoi putem vorbi şi de clanurile de droguri, noi nu ştim încă ce-nseamnă să se vândă droguri la toate colţurile, şi toţi să fie înarmaţi şi poliţia să nu poată face nimic că n-au comis nici o crimă. Şi mie mi-ar veni să-mi iau 2-3 arme când vedeam cum umblau unii care îi vedeai de la o poştă că au arme în buzunare. Şi acolo ar trebui făcut ceva, dar dacă umblă poliştii pe stradă legitimând lumea fără motiv (la ei nu există conceptul ăsta, constituţional trebuie să aibă probable cause) sar imediat activiştii politically correct că e hărţuire rasială şi profiling. Aşa că-i lasă-n pace.

      E un cerc vicios nasol, una trage după sine alta.

      Abia aştept să vedem când va ajunge salarul mediu 1,1.5k eur în românia, cum ne vom schimba radical părerea despre arme după ce vor veni dealerii marocani peste noi, găşti organizate, prostii, iar poliţia va fugi după ei cu bastoanele :))

      Sunt mega-fericit că încă în România nu avem probleme de genul, şi sper ani buni de-acum înainte să nu avem, dar odată cu bunăstarea vor venii şi problemele specifice, pentru ca poliţia noastră nu va fi deloc pregătită şi atunci ce vom face?

      00
    • Oriunde ai sta, nu ai nevoie de 10 arme. N-ai cum sa argumentezi asta. Una pentru autoaparare, una pentru vanatoare. Astea sunt necesitatile. Mai departe tine de piticii din creierul fiecaruia.
      Chestia asta cu bani=crima organizata=>arme nu prea se leaga. Multi bani sunt in vestul europei. Luxemburg, Monaco, Elvetia etc. Nimeni nu are nevoie sa se apere pe strada. Chiar si in US, zonele cele mai bogate au cele mai drastice reglementari pentru arme.

      00
  21. @Giani Mucea:
    Citat:
    „…asta e treaba, daca ajungi sa ii intelegi nu te mai uiti la ei cu admiratie…”

    Normal, te uiți cu invidie, nu?

    00
  22. De ce n-ai lasat poza aia din home si in articol?
    Asa ne trateaza pe noi cea mai mare democratie din lume cand mergem la vize… ne tin ca pe vite, sub o copertina, la poarta. Arza-i focu de ticalosi! (in primul rand pe toti ministrii nosti de externe care s-au vazut ca nu observa mizeria asta)

    00
    • Depinde. La mine a durat toata treaba 4 zile, din momentul cand am constatat ca am nevoie de viza si pana in ziua cand mi-au dat inapoi pasaportul. No waiting, interviu de 20 de secunde. Un fel de semi-Tariceanu asa.

      00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube