O să mor sărac #2

E o fază foarte mișto în Sopranos, episodul “Pine barrens”. Chris și Paulie urmăresc un rus prin pădure prin zăpadă, trag în el, îl lovesc, dar nu fatal, apoi rusul dispare. La finalul episodului, Tony îi spune lui Paulie "să ne înțelegem de pe acum, dacă tipul ăsta supraviețuiește, e problema ta, nu a mea".

Mi-am adus aminte de scena respectivă recent, când am fost îndemnat să particip la niște campanii sociale fără să avem discuția necesară. Pentru că, oricât de cinic este, discuția asta există și e cam așa:

Gigel, te implici în campania asta socială și ne reglăm noi ulterior, iar dacă întreabă cineva, o faci pe gratis, ceea ce e adevărat.

Sună extrem de cinic ce spun, și este, dar prea puține persoane se implică într-o campanie de dragul problemei. Agenția de piar vrea să strângă niște simpatie de pe la companii (atunci când nu sunt companii în spatele unor campanii sociale, desigur), actorii implicați vor să spele păcatele reclamelor la Catena și CEL.ro sau să câștige de 5 ori mai mult de pe urma favorurilor și tot așa. Și împreună apasă butonul “e o campanie socială, nu avem bani, dar avem nevoie să scrii”.

În timpul ăsta, eu sunt înjurat pentru că fac reclamă la țigări (nu știu unde, dar aparent fac). Și mă întreb de ce refuz ca un fraier reclame la case de pariuri (care oferă sume colosale) sau IFN-uri (care nici măcar nu încearcă să negocieze când le spun tarife x2 sau x3).

Întrebarea e: dacă tot mă înjură, nu mai bine să le dau motive? De ce să stau fără un Forester nou, dar cu moralitatea intactă, în timp ce diverși îmi iau morții și familia la înjurături? De ce să nu fac reclamă la orice îmi pică în mână? Eu înțeleg că e reclamă, voi înțelegeți că e reclamă…

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

59 comentarii

  1. Reclamă la Provident că vin sărbătorile, fă românii fericiți, oricum – decât cu headerul gol mai bine la pariuri sau orice altceva atât timp cât plătesc bine. A nu se confunda cu reclame la site-uri precum codroșu sau altele.

    00
  2. Păi fă reclamă.

    00
    • chiar dacă nu fumez?

    • Fa un studiu comparativ: bagi 120 de RON, pariezi 20 RON, retragi 100 de RON. Ce comisioane ai platit, cat a durat. Nu mai bag la jocurile de noroc, dar sunt curios care este nivelul actual al pietei.

      00
    • Dacă nu fumezi atunci clar fără reclama la țigări.
      Dar dacă vrei Forester nou cu cutie manuală cum vrei să faci reclamă la pariuri dacă nu joci şi nici bani iei împrumut pt Crăciun?
      😎
      Ce rămîne în mînecă pt Forester?

      00
    • Despre fumat, niciodata nu-i tarziu sa te apuci…

      00
  3. Unde ai vazut tu ma drac sarac?
    Sa nu mai zic de drac mort
    😂😂😂

    00
  4. Pentru că te-au crescut părinții greșit. Pe mine m-au îndemnat să fiu Domnu’ Inginer, si-o să mor tot sărac.

    00
  5. Se pare ca fumezi destul din moment ce refuzi banii.

    00
  6. sincer ca nu stiu de unde problema de a face reclama sau de a lucra cu clienti care platesc corect. Noi am executat un client printre cei mai bogati de la noi din targ pentru 2000 de lei… si acum plange pe la colturi ca sa ne intelegem sa facem pe din doua… ca ce oameni neintelegatori suntem.

    Pe de alta parte am lucrat cu un club de manele care a platit intotdeauna intocmai si la timp, basca cadouri de craciun si mese de sarbatoare de 2-3 ori pe an unde erau invitati toti colaboratorii.
    3 ani am lucrat cu ei… acum nu mai am timp si fratele meu nu a vrut sa-i preia.

    in general le dau o m*e larga tuturor celor care imi tin lectii despre cum ar trebui sa-mi fac business-ul si viata.

    In continuare lucrez cu clienti care platesc intocmai si la timp si nu accept de nici o culoare povesti ca raman dator si alte balarii daca ne prinde data de 1 fara sa achiti factura nu ma mai cauta ca n-are sens.

    fratemio are regula in contracte… se emite factura pana in data de 5 pana in 10 intra banii. Orice intarziere inseamna rezilierea contractului si la revedere drum bun… mergeti la altii mai buni, mai frumosi, mai destepti, orice.

    dar asa ai toti frunizorii platiti la timp, ai bani in firma, nu ai griji si dureri de cap, ai tot interesul ca in data de 1 sa dai rapoarte pe luna anterioara, livrezi intotdeauna in termen… dinastea. Nu ai multi clienti… dar traiesti.

    00
    • Ai face reclama la ferma de porci a lui Dragnea? Sau la cazinoul de pe insula Belina cand il vor face?
      Asta daca platesc la timp, bineinteles.
      Nu ar fi ilegal, dar ar fi moral oare?

      E vorba de double standards.
      Zoso vrea sa tine un blog de calitate din cate vad. Aplica si niste principii de viata invatate din Germania (mai ales dpdv economic). De aia nu-l vad sa faca reclama la credite cu dobanzi 500% si alte mizerii.
      In plus poate prefera sa fie sarac dar profesionist decat fripturist de duzina.

      00
    • In Romania daca vrei sa traiesti cu angajati cu tot, lucrezi doar cu clienti buni platnici si nu te risti. Daca ar plati la timp as face… dar din experienta iti spun ca astia ca dragnea nu platesc la timp ca sunt prea smecheri. Platesc dar doar cand vor ei… ca sa iti arate ca sunt bo$$i. In schimb cu ifn-uri lucrez oricand. Nu e treaba mea sa fac educatie financiara nimanui mai ales neintrebat.

      00
  7. Toti avem pretul nostru, trist e cand vezi una ca Nadia care pentru doi poli a dat cu margarina pe paine

    00
  8. moș, pagina aia e de caterincă și-atât, eu îi zic pagina de artă contemporană, dacă nu ar fi existat acea fotografie nici nu aflam cine e ăla micu și insignifiantu’ – aparent un trolete cu blog, specializd dă soșeal midiea – și cheia în care trebuia citită poza aia era așa: „bag plua-n toți blogheții pluii care fac ei reclamă la câcaturi ichios dă fumuri dă earbă, dă nu mai pot să găsesc dreacu’ o țigară normală, d-aea dă tutun”; da, arhi s-a inflamat mai tare ca tine și complet gratuit iar tu erai din categoria „toți blogării, indiferent că fac sau nu reclamă” – mi-a plăcut poza, așa cum am mai spus, e artă mai de clasă ca warhol da’ oi fi io prea pervertită (ș-asta mea plăkut https://www.facebook.com/milenamistodieart/posts/158316974906030?pnref=story)

    00
    • bos, aia nu e caterincă. știu de glumă, de aia zic că nu e.

    • dacă nu era caterincă de ce te-a pus și pe tine la insectar, că toată lumea știe că nu scrii de țigări, în toți anii ăștia nu-mi aduc aminte să fi citit vreodată măcar un comentariu de-al tău legat de fumat

      00
    • ai citit și comentariile? par caterincă?

    • da, am citit, am rămas în continuare la părerea că era doar trolaj clasic cu heităreală, de ex a avut odată radu-gălețidețâțe-piticifree un articol de caterinco-heitărealo-miștocărealo-laudă pe care toată lumea l-a luat în serios, era articolul ăla din vice despre participanții la nu-ș ce comic con din bucale, tot feisbucu s-a inflamat că i-a luat în bâză pe tinerii de aur, viitoarele generații bla, bla – după ce am citit de mai multe ori la rece mi-am dat seama că am pus buza aiurea la ce scrisese ăla – era doar o atitudine de răzvrătire împotriva tuturor celor care pretind să vorbești după reguli, reguli impuse de ei, că vezi doamne ei sunt sensibili și nu mai putem spune nimic că se inflamează careva; dacă ăia au răspuns agresiv a fost din cauza că arhi i-a înjurat direct, și ei au răspuns la fel, că doar sunt bărbați

      00
    • Mda, de cand am vazut poza am ras si am pus-o la hashtag caterinca, trolajiefint, saseofticealisterii. Ma gandeam ca va sfatuieste sa mai faceti naibii si voi reclama la ceva din care se scot bani sanatosi nu topoare si frigidere.

      00
    • Piticigratis a fost doar prost la faza aia, nu un scriitor român post-modernist și neînțeles.

      00
  9. :D cash-ul e cash… da sa sune boss, ca nu deranjeaza pe nimeni.

    00
  10. Tot vorbim de cît de multa informație găsești pe net și ce ușor e acum să iei decizii informate, dacă ai minima răbdare să cauți ce ai nevoie.

    Din punctul ăsta de vedere, eu unul nu am nici o milă pentru cei care își iau țeapă după ce aud de ceva din o reclamă de pe net. Vezi o reclamă la ceva IFN și nu știi ce e ăla și cum funcționează? Nu-i nimic, te pui și cauți și auzi una-alta. Dacă ți se pare ca e o idee bună sa iei bani de la ei, e ok. Dacă folosești calculatorul suficient de mult încît să dai click pe o reclamă și mai și citești ce vezi la ei, eventual și din alte surse, nici măcar nu putem compara cu situația în care vezi o reclamă într-un ziar. Ce faci atunci? Cauți în cel mai bun caz alt ziar, dar ghici ce? Ăștia manipulează reclamele peste tot in print, dacă nu ai pe cine întreba e clar ca iei țeapă.

    Plus să nu uităm că pe net din 2-3 clickuri maxim ajungi pe ceva site de hater, indiferent de subiectul de care discutăm. Așa că pînă la urma tot dai de o părere contrastantă la ce ai vazut pînă atunci.

    00
  11. Te-ai hotarat sa treci de partea intunecata a fortei, obioane? :)

    00
  12. NOU
    #39

    Oricum, ce rămâne de la Forester să se împartă între comentatori!
    Sa înceapă votul 😀

    00
  13. Atat timp cat nu educam utilizatorii de internet intr-un mod specific si nu exista respundere pentru ce postam pe interent se va merge din rau in mai rau. Crestem o generatie de copii heitari.

    Pariuri? Poti sa pariezei responsabil, 20-30 de lei pe saptamana. Mai pierzi, mai castigi dar daca nu esti planta si reusesti sa faci din asta o pasiune ramai cu cultura generala. IFN? Daca nu ai fost capabil sa te protejezi, ai ajuns la fundul sacului si IFN-ul e singura ta varianta, de ce nu?

    Cat timp nu faci ca nwradu carui ii spun o mare parte din cititori ca au avut probleme la plata cu cardul iar el ca raspuns baga un articol ce ridica in slavi plata cu cardul, da-i bataie, hai sa vedem testdrive-ul la Forester.

    PS: Ai uitat de escorte si videochat.

    00
    • Am un prieten bun care pariaza. Online, numai la sporturi la care se pricepe, sume fixe – cateodata e statuia, cateodata e porumbelul, dar na, asa e norocul.

      00
  14. Ah, pe pagina aia sunt blocat că le-am zis că furau meme de la mine… Anyway, unii dintre voi pățiți chestii din astea pentru că pădurea blogging-ului nu se mai vede de uscături (influenceri și alte d-astea). Poate că nu e vina ta… dar…

    00
  15. Cine a cunoscut cum e saracia cunoaste totul ! :-D

    00
  16. Oricat ai incerca, nu o sa educi multimea. 5% comenteaza, iti sunt alaturi, insa cand vei pune reclame cei 5% te vor blama maxim. Parerea mea, am trecut prin asa ceva, cei 5% doar dau din gura. Cati din acei 5% care te sustin maxim vor da si bani in caz de un abonament lunar? …Prea putini…

    Suntem invatati sa avem totul gratuit, si cat mai la botul calului’ cum zice o vorba….cum nu ne convine ceva ne ducem in alta parte. Punct si la obiect.
    Crezi ca daca inchizi taraba nu o sa gaseasca alta sursa de informare? Pune reclame si monetizeaza la maxim tot ce poti acum, oricum 90% din vizitatori le e indiferent :))

    00
  17. La amicul tau cetin n-am mai calcat pe blog din momentul in care am vazut cum pedala cu provident. Stiu, nu conteaza, sunt doar un vizitator. Dar aia e.

    Pe de alta parte, daca face reclama la provident, unde se va opri? Unde va trage linie? Care va fi urmatoarea marlanie la care va zice „da, asta e, ma bag”?

    Si, ca sa evitam un alt subiect de discutie: moralitatea mea nu e relevanta pentru discuta de față, nu sunt blogger. Si nici moralitatea in general, dar parca trebuie sa incepem de undeva.

    Eu am ales cu amicul cetin. Daca bagi provident, nu mai calc p-aici. Stiu, nu conteaza, sunt doar un vizitator. Dar aia e.

    00
  18. Ma scuzati, ce este un IFN?

    00
  19. In locul tau as pune reclame la pariuri[reclame decente, nu popup sau care sar in ochi]. Jumatate din cititorii si comentatorii tai nu au atractie cu pariurile datorita nivelului inalt intelectual. La IFN nu as pune reclame pt ca din consumul acestui produs rezulta drame. La pariuri online nu am vazut reportaje la televizor sa le ia casa ca la IFN…Calculezi venitul din reclame la pariuri sa ti achite avansul si citeva rate la forester, apoi faci o pauza, iar dupa un timp iar le afisezi online…si toata lumea e multumita. Tu ai forester, scrii reviewuri, noi vedem o reclama la pariuri, glumim, dar mergem mai departe. Daca pui reclame la ifn, cand au de o drama din cauza lor, mental te pot asocia ca si contributor la esecul acelora…Succes!

    00
  20. da chiar, unde ie reclamele dupe un sait asa popendulat? chestiile elitiste si exclusiviste denota lipsa de seriozitate fata de restul cititorilor. nu? :-)

    00
  21. Am pierdut niste stiri se pare… care-i faza cu „pacatul reclamelor la Catena” ?

    00
  22. NOU
    #55

    Problema mea e de ce ti-au pus t*t*le cele mai mici tocmai tie. Daca e s-o luam pe relevanta, trebuia minim un E-Cup.

    00
  23. Daca refuzi de gura altora, mai bine nu refuza. Daca refuzi pentru ca astea sunt principiile tale, nu conteaza ce zic altii. Daca nu iti lipsesc chestii, nu ai nevoie sa te prostituezi sa le obtii.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.