Încă un anunț de job mișto…

Nu știu ce e FiveTN, dar anunțul lor de job e mișto de tot:

Pe capitole.

Cum ar trebui să fie:

1. să nu comenteze când întârzie salariul sau când stă peste program.

2. să știe manele.

6 și 7. să muncească cât mai mult, peste program și peste atribuțiile ei.

9. să nu creadă că, dacă și-a terminat treaba, poate pleca acasă, în timp ce colegii ei se luptă cu un proiect. să facă cafele, să aducă gogoși, ceva.

11. om care vine la part time să știe Photoshop sau Illustrator la nivel avansat? de ce ar lucra cineva ca marketing specialist dacă ar ști așa ceva? de curiozitate întreb.

Ce va face această persoană:

2. va fi designer și copywriter.

3 și 4. va face social media.

5 și 6. va face client service.

8. face strategie.

10. face campanii online

Ce îi oferim:

1. salariu fix si mic.

3 și 4. de ce ar avea nevoie cineva care lucrează part time de laptop și telefon?

8. chestii rămase de la clienți.

9. cine își face cărți de vizită pentru un job part time?

10. când cumpărăm bilete ca să deducem cheltuielile.


Acum, sincer, ce fel de om cred ei că vor angaja la cerințele astea? Photoshop sau Illustrator avansat? Adwords? Copywriting? Marketing? Pe cineva care a auzit de programele astea, nu știe prea bine ce face și va fi ieftin. Iar rezultate vor fi de genul celor pe care le vedeți online peste tot: ieftine.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

31 comentarii

  1. E la fel ca un job care a fost sters acum cateva zile:

    Sa stie solutii de public hosting
    sa stie balansoare F5
    Virtualizare (VMWare, Hyper-V, Xen)
    sa stie SIEM!!!!!!
    sa stie ANSIBLE
    sa stie MSSQL si Active Directory
    Sa stie Java Scripting

    Un singur job cu toate alea. Well din descrierea aia se pot face lejer 3 joburi fiecare cu un salariu mediu de 5500-6000 lei luna. un Security – SIEM, un programator (java) si un DBA (MSSQL)

    Si ofereau 7000 lei, apropos…

    00
    • Java, javascript, potayto, potahto

      00
    • 3 joburi, really? Tu crezi ca angajeaza cineva Java (btw, era javascript dar cine mai numara) care nu stie *Sql? :)

      00
    • Eu sunt amuzat de oamenii care se lauda ca au lucrat 5 ani pe virtualizare. Apoi pun 10 VM-uri cu MSSQL pe 1 singur server fizic, descopera ca HDD-ul nu faca fata la IOPS, placa de retea de 1000 Mbps nu duce, RAM-ul face swapping si parca nici PING-ul nu e ok. „Dar HP a zis ca putem pune pana la 24 de VM-uri fara probleme.”

      00
    • Fiti voi destepti :) imi pare rau ca nu mai e link-ul valabil sa vedeti descrierea completa. Java Scripting, Shell scripting, bash, C++. De asta am bagat un job e „programator” . Ca tot programare e si HTML5, si PHP si Java SCRIPT, si bash.

      00
    • mai asteptati cativa ani, astea or sa fie cerintele minime pentru casierele de la auchan. :)

      00
    • un_oarecare:
      Iar voi puneti VM-uri cu baze de date pe HDD-uri interne, da?

      00
    • Tud e ironic, nu?

      00
    • @Tud: pentru că ăla care e pe Java trebuie să știe SQL, nu? Că de asta e pe poziție de Java. Și ăla care e pe SQL trebuie să știe ce? Și Java? Da, ăla pe Java o să știe SQL cât să nu îl mănânce vreun tabel sau vreun query, dar optimizările și rachetele le face celălalt.

      00
    • @Teniescu: Mai stie cineva vreo boaba de SQL in zilele noastre? Nici update cu join nu mai stiu oamenii sa faca.

      00
    • @costin … multumesc, azi chiar n-am ras.

      @catalin …. da o muie … o muie stapatamanala primeai impreuna cu jobul ?

      00
  2. Probabil patronul e angajat la stat..unde pe hartie toti stiu de toate..sper sa gaseasca la fel si la privat :)

    00
  3. Nesimțit, la oficiul de șomaj cauta secretara cu permis b; 2 in 1, salariu 1500 net.

    00
  4. Trist. tot ce citesc e de fapt ca e foamete in publicitate. Sunt pe undeva date cu si despre ce sume se cheltuie cu publicitate ?

    00
    • Ce inseamna „foamete”? A, aia cu smenuri, da, aia au cam dat faliment.
      Eu am lucrat la o agentie care traia mai mult de jumatate din contracte cu primaria lui Oprescu.
      Crezi ca agentia aia mai traieste? Nu.
      Bine, colegii mei si-au gasit toti joburi. Care in agentii, care in florarii.
      Daca 5 studenti cu un plotter pot fi numiti „publicitari” (vorbesc din experienta, ca am avut de facut niste materiale cu „publicitari” din astia) da, e foame in publicitate – cand iei totul la gramada.

      00
  5. Un buton unde putem dona și noi niste bani pt. un plugin decent pt. poze?

    00
  6. Au pus bine cărțile de vizită ca beneficiu, pt că doar unul care uită din când în când cum îl cheamă ar accepta sa facă un job Jacobs. Adică 3 în 1

    00
  7. Ce ma amuza e superioritatea cu care e scris anuntul. Daca nu raspunzi la intrebarea aia idioata si inutila nici nu ne uitam pe cv. Cam asa era pe vremuri la joburile unde era cerere mica si oferta de angajati mare. In orasele mari (cum e si Clujul) lucrurile s-au schimbat radical. Cred ca nici necalificati cu un minim de seriozitate nu gasesti prea usor. Eu locuiesc intr-un sat la 5km de Constanta si nu prea reusesc sa gasesc nici salahori. Pe-aici sunt anunturi de angajare in geamurile tuturor magazinelor, iar alimentarile platesc 1500lei salariu si nu gasesc vanzatoare. Usor usor se vor curata stapanii de sclavi si vor ramane doar angajatori care stiu sa-si respecte angajatii si care-i si vor plati in consecinta. Probleme au ramas in orasele mici si in multe localitati rurale mai departate de orasele mari.

    00
    • Intrebarea in sine nu e proasta, cine a gandit-o a vrut sa vada motivatia celui care aplica, problema este ca a fost preluata de tot felul de maimutoi care isi inchipuie ca lucreaza la cea mai grozava firma din univers si asa scopul ei a devenit un fel de laudometru.

      Am fost intrebat chestia asta la o firma dupa ce le-am facut perfect toate testele practice (era un post de web developer) si aparent raspunsul „pai eu stiu sa fac ce aveti voi nevoie sa fie facut si in acelasi timp imi place sa fiu si platit pentru asta si cum voi platiti pentru ce stiu eu sa fac m-am gandit sa aplic” nu este suficient de bun pentru o firma care lucreaza intr-un apartament de 2 camere.

      00
    • La Vaslui, locul 3 a ajuns in topul celor mai sărace județe din România, situația e la fel: vitrinele magazinelor sunt pline de anunțuri „angajăm”.
      Ce ai prefera, sa fii vânzătoare la Vaslui, ori să ambalezi pui in Germania?
      Lasă, că poate așa e mai bine.

      00
  8. Nu ai avut curiozitatea sa intri pe site?

    „La Fivetn-Development noi nu cream lucruri, noi dezvoltam idei unice si transformam software-ul in ganduri si idei materializate. Misiunea noastră este să transformăm imposibilul în ceva simplu si superbul în ceva folositor.
    Suntem o companie multi-nationala specializata in Social Media Marketing, Web Design Cluj, Aplicatii Mobile, Realizare Website de prezentare, Creare magazin online, Software si Platforme operationale precum: CRM, e-Learning, e-Government etc.”
    https://www.fivetn-development.ro/

    I rest my case :-)

    00
  9. „3 și 4. de ce ar avea nevoie cineva care lucrează part time de laptop și telefon?”

    Nu inteleg intrebarea. Cum adica de ce? Pentru a fi disponibil pentru overtime neplatit, oriunde, oricand, la orice ora si sa faca cele 100 de task-uri pe zi din cele 20 de roluri pe care le va avea in firma, task-uri pe care nu e in stare sa si le prioritizeze eficient. Va fi platit part time pentru munca si disponibilitate 24/7.

    00
  10. – Deci poti sa indeplinesti toate cerintele respective dar daca nu ai cont pe FB ai kkt flagul, iti vor arunca CVul si nu vei fi evaluat/angajat? Cam ce spune asta despre seriozitatea criteriilor de selectare ale unui posibil angajator si despre felul cum te va trata?
    – Am vaga impresie ca si conditionarea atasarii unei fotografii la CV pica sub incidenta CNCD, adica e cam un pic ilegala. Nu e scris nicaieri ca defilezi undeva in chiloti ca sa conteze fizicul, or o fotografie tocmai pentru asta e utilizata, la evaluarea si discriminarea pe criterii fizice.
    Un anunt scris de niste stupizi aroganti care se cred hip si funny.

    00
  11. la partea cu „ce ii oferim” e numerotat pe sarite sa para mai multe beneficii :))))

    00
  12. five-ten development e un hint despre programul de lucru: de la 5 (dimineata) la 10 (seara)

    00
  13. Avertizare pentru cei care cauta site-u lor: opriti volumu la sunet inainte sa dati clik pe link, altfel va paste un mini atac de cord. In varianta in engleza macar te ia din prina, da in romana asteapta pana dai un scroll si apoi te sperie. Nu imi vine sa cred ca in 2017 se mai practica din astea. Si inca se mandresc ca se pricep la seo. 100% bounce rate!

    00
  14. Punctele 2 si 6 de la ce ofera unde au disparut? Sau e un test, hidden text, doar pentru cunoscatori, ca aici pe blog. Cine stie ce ferrari iti ofera!

    00
  15. Acum 1000 de ani, in cadrul unui interviu, s-a prezentat o situatie ipotetica cum ca proiectul la care lucram, eu ca si team leader si echipa, ramine fara finantare. La variantele de raspunsuri, printre altele era, x. conving echipa sa terminam proiectul, ca doar mai e putin, y. ce alta varianta.
    Eu am raspuns: nu avem bani, toata lumea acasa. Decit sa muncim degeaba, mai bine stam degeaba.

    00
  16. Da’ instalari uindous nu se cer?
    gizas!

    00
  17. Se pare ca sunt singurul care a vazut ca in anuntul lor scrie de sus pana jos „bussines”. Inseamna ca au nevoie si de cineva care sa le corecteze anunturile si care sa vorbeasca si sa scrie in engleza

    00
  18. Și eu fac mai multe joburi… Dar eu am început cu unul și restul au fost mai mult din pasiune. Am asa o presimțire ca se mai profita de mine, dar pe lângă ca îmi place pot sa zic ca și salariul e decent.
    M-am angajat ca și c# developer… Am învățat și mssql, nu ca și un Db developer, dar știu destule. Sunt și team leader. De o vrem fac și chestii de pm, ca ne-au plecat oamenii. Știu tot ce tine de partea de administrare servere și mașini virtuale legate de proiectul pe care lucrez, chiar și lucruri despre hardware-ul care ne trimite informațiile pe care le procesam și afișam clienților.
    Asa ca se poate dacă vrei, dar trebui sa te vinzi bine și scump :))
    BTW, is 100% sigur ca ei nu o sa ma dea afara, le pica business-ul, asa ca și eu profit de pe treaba asta. Poate as putea profita și mai mult dacă as fi nesimțit.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube