Companiile abuzează de reclamele Youtube

Reclama tipică YouTube: ceva vag interesant, cu “tineri” trecuți binișor de 30 de ani, vorbind de lucruri de oameni mari.

Altceva e interesant. Acolo în stânga jos, unde am pus săgeata, e durata reclamei. DOUĂ MINUTE ȘI CEVA. Nu am văzut reclame românești care să fie scurte, pentru că oamenii care fac reclamele astea sunt români și gândesc românește: cât e maximul? 2 minute? atât îl facem!

Nu se gândesc dacă au ce comunica în două minute, nu se gândesc că în două minute plictisesc publicul, nu, ei bagă maximul cât li se dă voie, pentru că atât îi duce capul. Și după aia ei se plâng că reclamele nu sunt eficiente, iar youtuberii că reclamele sunt ieftine și nu prea ies bani. Oare a încercat vreunul să le spună companiilor ăstora că nu așa se face? Sau, ca de obicei, n-au cu cine?

Am mai văzut asta. Putem să punem cu sunet? Putem să punem sunetul să pornească automat? Hai să ascundem butonul de închidere a overlayerului. Hai să punem 2-3 reclame una peste alta. Ce se poate întâmpla? Nimic rău.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

53 comentarii

  1. https://support.google.com/youtube/answer/2467968?hl=en
    Nu pare să existe limită de timp pentru reclamele skippable. Am văzut „reclame” de 20 de minute, de pe la arabi de obicei.

    00
  2. Reclamele de 2 minute sunt inca ok… Sa vezi cand prinzi reclama de 10-15 minute (Nu stiu daca mai exista acu, dar sigur erau acum 1-2 ani, spun din experienta proprie). Pe langa durata, nici nu aveau buton de skip :)

    00
  3. Pe youtube mai sunt reclame? Inseamna ca ad-blockerele chiar isi fac treaba.

    00
  4. Eu dau skip dupa perioada de 5-6 secunde. Oricum pe tvbox nu am vazut mai mult de 2 reclame intr-o jumatate de ora.

    00
  5. De filmulete de 14 minute nu ai avut parte? De firme care faceau reclama la bormasini si simteau nevoia sa iti bubuie creierii testandu-le in reclame?

    00
  6. Te stresezi degeaba, piața învață când se frige la mâna nu când încearcă lumea să îi educe.

    00
  7. adblock sa traiasca ca nu stiu ce reclame sunt pe youtube.

    00
  8. Nui nimic, infloreste piata adblockrelor. La mai mare, vorba cuiva de mai sus, mai sunt reclame pe YT?

    00
  9. Pe aplicația de mobil e crunt. La fiecare 5 minute reclama. Din păcate fișierele mai lungi vizionate prin browser crapă. Soluția rămâne laptop cu adblocker sau downloadul clipului.

    00
    • 1blocker cumpărat e soluția.

    • Pi-hole pentru reteaua de acasa, ca prim obstacol. Nu prinde chiar tot, dar de restul se ocupa orice adblocker.

      00
    • 1blocker nu este doar pentru browser? Pentru ca asta inseamna sa te uiti pe youtube din browser si ai avea o experienta media limitata. Eu pentru mobil folosesc adguard cumparat (si pe ios si pe androidul fara root)

      00
    • merge și pe youtube și pe fb adguard ăla?

    • Adguard functioneaza creand un vpn local. In aplicatia youtube de pe ios functioneaza si nu prea (blocand unele reclame, pe altele nu). Facebook nu folosesc dar pe forumul lor se zice ca le blocheaza. Pe android e foarte ok, blocheaza tot.
      Exista varianta de trial, poti incerca.

      00
    • Folosesc aproape un pihole. Mi-am făcut inclusiv un VPN pe el pentru când sunt prin alte zone și/sau pe 4G și/sau vreun wireless sinistru. Habar n-am cum arată cel puțin 90% din reclame. Mi-am convertit inclusiv rodns făcut de zoso special pentru el. Dacă sunt curioși, lista e pe git, la https://github.com/niladam/rolist-dns

      Cu 2 TVuri cu YouTube, 2+ telefoane plus 2 PCuri, nici nu știu ce-a alea reclame. În afară de Facebook futu-i în haripă..

      P.S: tare curios sunt de ce a luat Mucea minus..

      00
    • bitch, și nici o mențiune la rolistul meu? :(

    • O sa incerc si eu lista aia, la mine mai trec cateva reclame pe youtube din cand in cand.

      00
    • @zoso în readme n-am pus. C-am fost dobitoc și-am uitat. Dar în listă am specificat:) – oricum trebuie să-i fac un revisit și eventual un update.

      P.S: De *aproape un an*. Că inițial am crezut că-i mai mult de un an, dar m-am corectat înainte să trimit comentariul.. Plus că eram de pe telefon..:)

      00
    • Scade viteza sesizabil daca il folosesti prin VPN din afara retelei? Ce VPN folosesti?

      00
    • @Giani Mucea: Insesizabil. Folosesc https://github.com/hwdsl2/setup-ipsec-vpn – cu mici modificari. Ideea e sa ai si un router suficient de bun (eu folosesc un Mikrotik RB951G-2HnD) ca router principal, pe care mi-am facut port forwardurile..

      @zoso: Happy now ?:P

      00
    • @Giani Mucea: Am uitat sa zic, am un OnePlus 5 pe care folosesc clientul VPN nativ. N-am testat pe vreun/alt telefon. In principiu n-ai nevoie de mare lucru. Si pentru ca (evident) acasa am RDS cu IP dinamic, am folosit *hostname* in loc de IP cand am facut setupul si la server si la client..

      00
    • vag. tot meriți o nuia pe fund :P

    • @madalin: merci, o sa incerc sa il configurez si eu (nu prea ma pricep la chestia asta, dar daca instructiunile sunt suficiente imi iese pana la urma). Eu am un Archer C7 legat la cutia provider-ului, de care nu pot sa scap si care e cea mai mare mizerie pe care am vazut-o pana acum. Ca telefon am deocamdata un iphone dar o sa scap de el curand.

      00
  10. Exact, Adblock Plus. 392K ads blocked pana acum.
    Zero de pe acest site :)

    00
  11. O alta problema e si pe ce videoclipuri le introduc. Mi se pare de mare rahat sa vad reclama la film de groaza pe un videoclip pentru copii (Tom Camionul de tractari).
    La fel si reclama de rahat la CEL.RO. Ce treaba au copii cu reclamele la magazine IT, banci ?

    00
    • asta nu e doar vina firmelor care isi fac reclama, nu poti controla absolut unde sa iti faci sau nu reclama, poti adauga adrese de inclus sau exclus, dar cand exista zeci si sute de mii de siteuri ce vei face?

      00
    • Las ca-i bine copilul se sperie inchide youtubu si nu mai vrea sa-i cumperi camionul Tom de 350 de RON cu 2 leduri si un difuzor din magazinul de jucării!

      00
    • N-au treaba cu ce video vizionezi. Au treaba cu trendul tau de cautare si navigare web.

      00
    • VMO, nu stiu ce copil ai tu, dar al meu se uita la desenele respective ca sa invete engleza , forme , culori, numere, alfabetul.
      Si nu stiu ce crize face al tau, dar al meu nu cere sa i se cumpere ci are pusculita si strange singur bani si hotaraste ce vrea sa-si cupere in functie de buget. La 4 ani facem deja educatie financiara.

      00
    • Glumeam evident. Dar ca mai luat la Ironii d’astea fine poate ar fi cazul sa bagi si tu mâna in buzunar sa cumperi niște DVD-uri sau un abonament de Netflix? Sau mai bine mocangeala de pe YouTube, am uitat ca faci educație financiară!

      00
    • @ Vmo -„m-ai”

      00
    • @Andrei: „-copiii”

      00
  12. Reclamele pentru romania sunt ieftine fiindca au ROI-ul mic si fiindca sunt putine firme care isi fac reclama online.

    00
    • nu. e fiindca google isi permite sa plateasca youtuberii romani cu coji de seminte.
      nici macar nu conteaza ca primesti trafic din afara daca ai contul facut din ro o iei in bot la monetizare, de minim 4-5 ori mai putin decat dintr-o tara cu apa calda’
      asa functioneaza capitalismul si monopolul. tarile bananiere primesc pendula in brate in timp ce muncesc pe branci, altii profita, plm de ce sa avem politicieni care sa impinga legi sa ii oblige sa verse mai mult in buzunarul omului cand ei se multumesc cu o spaga varsata in buzunarul lor?
      de ce crezi ca au chinezii big wall of china pe net? gandeste-te cate miliarde s-ar scurge din economia lor daca facebook si google ar fi prezenti acolo.

      00
    • Cam de 10 ori mai putin.
      Youtube plateste in functie de cat primeste la randul sau. De exemplu cand e campanie in SUA creste si CPM-ul. Romania primeste nimic fiindca producem nimic pe care il promovam cu nimic si il vindem la preturile din alte tari ca sa avem cu ce platii taxele si impozitele.
      Daca la content-ul tau se uita oameni din Norvegia tu primesti banii dupa reclamele de acolo.
      Eu nu inteleg de ce ar face cineva video-uri in limba romana. In romania avem un procentaj foarte mare de utilizatori de adblock, putini oameni care se uita, reclame ieftine.
      Treaba asta cu nationalismul este o tampenie, companiile alearga dupa profit nu dupa mandria nationala.

      00
  13. Eu am prins reclama, facuta ca la carte, la nu stiu ce medicament de sezon. Pana sa ajung sa dau skip se si terminase. Chiar ma gandeam ca sunt primii care au inteles cum se face o reclama.

    00
  14. sunt reclame de 4-5 minute si nu poti da skip. Si apropo, nu doar romanii fac reclame de 2 minute si peste.

    00
    • la ce ai văzut reclame lungi? am văzut la under armour, cola, red bull, toate sub 30 secunde.

    • daca ar fi 30 de secunde la un film de 90 de minute parca parca… dar 30 de secunde la un clip de 2 minute jumate inseamna 20%… 20% din timpul meu…. as zice ca este ENORM!

      00
  15. Reclama la alcool peste desene de copii de 3 ani

    00
  16. Iti strica tot cheful de ascultat muzica de pe iutub cand piesa are 3 minute si reclama 2 minute. Si macar de ar fi reclame amuzante sau utile pentru mine,dar nu,”sa le bagam rahat pe gat ca oricum nu au ce face in privinta asta”.

    00
  17. Boss, uBlock Origin + privacy badger pentru orice browser pe desktop.
    Firefox pe mobile + aceeasi extensie. Yep, Firefox Mobile e singurul care la ora actuala inghite aceleasi extensii ca pe desktop. Hence, ii pui lejer uBlock Origin si te-ai scos.

    Si totul e de vis ;)

    00
  18. de cand cu adblock am si uitat de ele, la fel si pe telefon

    00
  19. Urasc reclamele ce pornesc automat cu sunet si cele gen pop up window… mai trist mi se pare ca de la an la an se gasesc noi metode sa irite publicul.
    Si parca sunt mai triste fata de cele de acu 10 ani de ex…

    00
  20. eu tin minte la ce e reclama si NU cumpar folosesc produsul respectiv, am o lista pe telefon, mi-ai dat reclame cand eu voiam sa vad altceva decat reclame esti pe lista!! bani de la mine nu vezi!!

    00
  21. Am prins o data o reclama de o ora. Era primul episod din serialul Atlanta.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube