Sfaturi pentru furtună de la Departamentul de Situații de Urgență

Nimic nou față de ce am zis în trecut aici sau aici: lanternă (de preferat frontală, ca să o puteți pune pe cap și să aveți mâinile libere), baterii, cash, trusă de prim ajutor, electronice încărcate, fluier, apă, mâncare și mult optimism că veți fi găsiți repede dacă se întâmplă ceva.

Plus o pelerină de ploaie serioasă dacă aveți treabă pe afară, nu mizerii de 12 lei.

Știu că aveți treabă fix în seara asta și nu poate fi amânat, dar stați în casă.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

46 comentarii

  1. Nici un link spre pelerina serioasă? Eu am un complet de protecție nr 1 in care mai încap cat de cat… o fi bun?!

    00
  2. Vezi ca incep sa se trimita panici aiurea prin grupuri inchise:

    “Bună! Am un client care lucrează direct cu Firea în PMB și m-a avertizat acum că nu se dorește creare de panica dar situația ciclonului e mult mai grava decât s-a anunțat oficial. Maxim la ora 17.00 să fim adăpostiți şi mașinile parcate corespunzător sa nu fie expuse la căderi de copaci sau acoperișuri. Anunță și tu pe cine poți. E neoficial.”

    00
    • acelasi spam l-am vazut si eu, dar in loc de Firea era ISU… e bun!

      00
    • Nu stiu care e scopul unui mesaj fals de genul asta dar cine striga „lupul” degeaba ar trebui sa faca niste parnaie sa se racoreasca. Unii poate chiar cred si consuma degeaba resurse si timp. Si dupa ce se dovedeste ca e fals nu or sa mai fie atenti a doua oara cand o sa fie pe bune.

      00
  3. aplicatia ISU e o idee buna, pacat ca nu functioneaza. De cand o am instalata am primite cateva notificari de coduri, chiar si una de cutremur, problema e ca atunci cand dai pe notificare, aplicatia nu se incarca.

    00
  4. la bunica mea la tara este o vb:”cand vorbesti de ceva rau, parca faci cumva ca acel rau sa se intample candva in viitor”… si ma gandeam eu asa: unul dupa altul (cutremure in mexic, uragane in atlantic, incendii in iberica, vreme rea in balcani) tot vin tragedii peste noi.. oare nu cumva e un semn ca ne apropiem de evenimentul ’77?

    00
  5. in prognoza vantul este doar 35km/ora .. sau e gresita prognoza sau este exagerata alarmarea .. om vedea !

    00
    • Dupa furtuna din Timisoara acum sufla si in iaurt. Macar saptamana asta isi fac si ei treaba ca apoi uita lumea pana la iarna.

      00
    • Adica se fac ca isi fac treaba. Iarna asta Firea a facut o schema similara – a anuntat cod rosu desi afara nu ningea ca sa inchida unitatile publice fiindca nu a fost nici o dezapezire. Noroc ca nu a nins prea mult timp si ca s-a topit zapada repede ca altfel o tineam doar in cod rosu.

      00
  6. Cum boss, nici o recomandare de Breitling Emergency? Ce e cu saracia asta?

    00
  7. Cum stiu ca e aplicatia oficiala?

    1. E tradusa de vreo secretara. „The official app of DSU dedicated to the citizens informing” Informing pe cine, pe SECU?
    2. Nu merge.

    Link la kituri de supravietuire se poate?

    00
    • Da, e cazul sa mergem ACUM sa luam un kit, nu din timp ca pana acum am stat pe partie, sau la soare, la mare, fetitele sunt ….

      00
    • NOU
      #22

      Aplicația nu merge pt că acum a descoperit-o toată lumea, a instalat-o și a blocat-o. Până acum era o durere generala la bască. Iar aia care au făcut aplicația nu cred că s-au gândit că o vor instala mulți. E cam cum e site-ul INFP care se îneacă la fiecare cutremur

      00
  8. Bă eu înțeleg sa ai optimism dar chiar sa te apuci sa canti la fluier mi-se pare prea mult!

    00
    • Si neaparat sa ai bani la tine. Daca ti se face foame doar n-o sa iesi la cumparaturi pe urgie. Comanzi o pizza sau ceva.

      00
  9. Circ pentru prosti,în curând avertizare pe telefon ca a răsărit soarele .Se trece de la o extrema la alta ca sa își ascundă incompetenta bubuitoare.O sa mărească impozitul pe apa de ploaie.

    00
  10. Mai nou ne panicam la fiecare cod galben?

    00
    • Chestiile astea o sa devina din ce in ce mai dese. Vremea devine mai extrema, or asta inseamna perturbarea activitatii noastre – retele electice care cad, alunecari de teren care trag dupa ele drumuri si cai ferate, caldura care duce la proliferarea tzantzarilor si alte bucurii.

      Din fericire suntem destul de evoluati ca societate ca sa le facem fatza.

      00
    • Scuze, m-am gândit la societatea civilizată. Noi suntem în Africa că mentalitate.

      00
    • @hash

      cica de cand s-a votat Firea, au reaparut sobolanii in Bucuresti.

      Nu prea vad cum suntem destul de evoluati ca societate.

      00
  11. Eu tot cu ale mele impresii raman..e drept ca in carti nu se scrie 100% adevarul, dar in multe din cele vechi despre viata la tara se scria de cate o furtuna de smulgea copacii din radacini si apele veneau cu asa furie ca luau carutele pe sus..si tot asa si despre zapezi etc…deci nu cred ca astfel de fenomene nu au mai fost. Ca e periculos e una, ca se dau avertizari de parca se intampla vreo mare tragedie e alta…am prins o furtuna asemanatoare cu ce a fost in timisoara, acum vreo 8-9 ani, cand stateam inca in giulesti. Tot brusc a inceput, vant de zici ca trecea acceleratul pe strada, efectul exact ala era, cand trece un tren cu viteza si in urma lui se formeaza acel vartej. Au picat ghivece, s-au spart geamuri samd…da ce sa vezi, la prima rafala dubioasa, toti de pe la bloc eram inauntru si ne uitam de acolo. Inca una grava prinsa a fost pe la unirii acum vreo 2-3 ani, pornita tot brusc, ploaie si vant de nu mai vedeam efectiv pe unde mergeam, am inghesuit masina intr-o benzinarie si am asteptat sa treaca si aia a fost.

    00
  12. au inchis bazinu de la olimpia. E logic…daca ploo afara, se facea valuri in bazin

    00
  13. Furtunile sunt o mica amenintare. Cutremurele sunt o amenintare majora in fata careia suntem foarte descoperiti. Daca o sa fie o nasolie grava o sa fie dezastru in aglomeratiile urbane(Bucuresti sau Timisoara). Daca s-ar darama cateva mii de blocuri noaptea pur si simplu nu avem nici plan si nici logistica sa organizezi o salvare in masa. O sa se moara de deshidratare pe capete sub daramaturi pana o sa apuci sa pui un plan serios de salvare.

    00
  14. https://en.sat24.com/en/forecastimages – 95% corect – cand apare galben, rosu e buba .
    in rest e panica degeaba, le e frica de timisoara, sa fie ei acoperiti

    00
  15. O sa fie un fas.

    00
  16. Sa ne recomanzi si un topor pentru durii aia care se duc peste vecini sa le ia alimentele.

    00
  17. Am fost la supermarket sa iau paine,apa si cateva conserve. Cel din fata mea de la casa avea in cos 5 sticle de 2 litri de Noroc. Fiecare cu prioritatile lui.
    Am parcat masinile in subteran cu plata.
    Anul viitor sper sa ne mutam la casa astfel incat sa nu depind de autoritati in caz de cutremur.

    00
  18. Norii au venit dinspre prahova, cel putin aici in otopeni din partea aia au venit si cum acolo e codul portocaliu…aia e. Oricum ma amuza ca se intrerup stirile tvr ca a inceput furtuna in bucuresti…cat despre dna firea, a declarat mai devreme tot pe tvr ca o sa ii caute si o sa le faca buba celor cu zvonul acela din „interior”…nu vreau sa ma gandesc ce o fi acum in oras dpdv al traficului.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube