Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

22 comentarii

  1. La articolul cu ratele, atât am înțeles: iei 50.000 de euro, iar in 30 de ani dai inapoi 80.000 de euro. Adica, „pierzi” 1000 de euro pe an.
    Dacă te apuci să calculezi „rata de economisire” (ce-ti rămâne după ce plătești toate alea), bag seama ca cel puțin două luni pe an muncești pentru bancă. Pentru a plati dobânda, nu pentru a achita creditul.
    Îți amanetezi două luni pe an, timp de 30 de ani… :(

    00
    • time is money. vezi filmul „in time” cu timberlache.

      00
    • înainte de asta, muncești vreo 170 de zile pentru stat (da, știm, ăla care asigură învățământul gratuit, sănătatea gratuită, face autostrăzi și întreține o birocrație redusă dedicată cetățeanului).

      00
    • 60zile munca pt banca+170zile pt taxe si impozite la stat+aprox 50zile pt traiul zilnic si mai raman vreo 50zile pt tine…daca nu am uitat ceva…c est la vie!

      00
    • Pai nu te opreste nimeni sa nu platesti cash cand iti casa ( pentru mine, in afara de casa, restul lucrurilor nu are rost sa le iei pe credit). Aa… nu ai bani… Atunci iei credit.

      Avantajul ( dupa mine) este ca in toti acesti 30 de ani stai in casa pe care ti-ai dorit-o. Altfel , presupunand ca nu vrei sa dai la banca dublu in 30 de ani, stai pe unde apuci ( si iti permiti) ca sa economisesti o suma cu care cel mai probabil nu-ti vei lua nimic peste 30 de ani… cand vei fi oricum hodorog si nu-ti va mai arde sa-ti iei nimic.
      Sau – stai in chirie ( avantaje si dezavantaje si aici. Pe acelasi principiu enuntat de tine se poate spune ca arunci in fiecare luna echivalentul unei rate pe fereastra).

      Deci – depinde de ce-si doreste fiecare de la viata. Important este sa-ti asumi.

      00
    • @geretus, daca iti ia 30 de ani sa platesti casa/apartamentul nu prea cred ca e casa ce ti-ai dorit-o ci cea pe care ti-ai permis-o.

      00
    • @geretus si @lrpxx, cu credit pe 30 de ani e casa pe care si-au permis-o sau pentru o parte, destul de mare, pe care nu si-au permis-o, si care nu le este necesara, dar s-au lacomit.

      00
  2. Alternativa este sa nu iei credit si atunci vei munci doar pentru tine.

    00
  3. Am dat juma de kil doar citind articolul despre slăbit!

    00
  4. La ce salarii au in banci mi se pare cam putin

    00
    • ce salarii au ? crede-ma ca pt 95% sunt mai mici sau la nivel cu cele ale bugetarilor …ia intra pe site-urile ministerelor si vezi declaratiile de avere ale zecilor , sutelor de consilieri de pe acolo si vezi ce salarii au …un ‘seller’ – cel care interactioneaza cu clientul in agentia bancara , nu are ca incepator mai mult de 1500 lei…

      00
  5. Sa iei un credit de 50.000 de euro pentru casa e ok, ai sanse mari sa ii creasca valoarea sau in cel mai rau caz sa ramana la fel peste 30 de ani, exista cicluri cand urca si scade.
    Sa iei un credit de 25.000 de euro pentru masina e cea mai proasta alegere, dupa 5 ani masina respectiva poate valora vreo 10.000 de euro.

    00
  6. Ce fac bancile centrale cand creste peste un prag creditarea ??? Exact, cresc dobanda (ROBOR, EURIBOr, etc)….sa mai raceasca economia. Si uite asa ai ciclurile de criza. Creditarea scade, cosnumu scade, unii isi mai pierd serviciu, firme nu mai pot plati creditele si usor usor iar e criza. Canda jung la fund, banca centrala iar baga dobanda spre 0….and here we go again

    00
  7. off-topic: Vali, stii daca se organizeaza targuri de vechituri in Brasov? si daca da, unde?

    00
  8. Sunt din Pitești: născut, crescut până într-o dimineață de iulie 2013 când am plecat. Acum de curiozitate, ăsta ce credea că a plecat Pendiuc și a venit vreun cinstit? Am un vecin care a lucrat în primărie și care când a auzit că sunt controale a crezut că pe Ionică (pe atunci vice) l-au încălțat. Vreți să vedeți cât de bătuți în cap sunt majoritatea piteștenilor? Uitati-va cu ce procente câștiga Pendiuc mandat după mandat. Chiar când a pierdut, cercetat penal fiind, a pierdut la doar câteva sute de voturi. Argeșul e fieful PSD. Ceva cam ca Teleormanul dar mai favorizat temporar de soartă.

    00
  9. Cam sla cu stirile in ultima vreme.. Ce se intampla Mr. Zoso?

    00
  10. Ft bun articolul despre slăbit, mulțumesc!

    00
  11. De cel putin 15 ani se face export masiv de lana in Turcia, acum cativa ani cand mai eram implicat intr-o parte a procesului de export turcul care apare in film trimitea 3-400 de camioane pe an, si pe langa el erau altii mai mici care mai trimiteau in total 2-300. Alte cateva zeci ajungeau in Rep. Moldova.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.