Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

50 comentarii

  1. bine ar fi 50k…..:)

    00
    • bitcoin a scazut la 3500 euro ieri :))
      dupa scaderea asta sigur ajunge la 50.000 si-mi iese de o garsoniera in voluntari la primarita!

      00
  2. 2200 pe familie, doar daca ai contoarele manarite, iti faci concediile la Carrefour (si nu ca sa cumperi, ci pentru ca e aer conditionat) varful atins in materie de vestimentatie este Decathlon si nu te deranjeaza sa conduci un Opel Astra din 98.

    00
    • maşina nu e obligatorie.

      00
    • Boss, ultima fita este sa nu ai masina ( te dai eco cu bicicleta ) casa ( investesti in experiente nu in betoane ) nevasta sau prietena ( astea vor coafor, cosmetica, haine, mai bine te duci la curve )

      00
    • Întîmplarea (sau obişnuinţa) face ca eu să cheltuiesc în jur de 2400 de lei lunar pentru a-mi întreţine familia, deşi veniturile sînt mai mari de atît. Dacă e nevoie, pot defalca banii pe categorii cu mare uşurinţă.

      00
    • In astia 2200/2400 intra si rata pt casa/chiria? Ca eu cheltui 2900 pt o persoana si un pisic (intra si rata la casa) si e cam spre limita de jos a decentei.

      00
    • @Dan, ultimul trend e sa ai trotineta electrica: https://www.youtube.com/watch?v=Q4C2CmXc5tY

      Ieftina (pana in 400 euro)
      Eficienta (autonomie 20 km, viteza de croaziera 25 kmph)
      Eco friendly (electrica, se incarca in 4-6h)
      Pentru lenesul din tine care nu vrea sa pedaleze
      Modulara, o iei usor in casa cu tine.

      O poti lua peste tot cu tine si in plus, nu te sperie cum ii sperie masinile, motocicletele, scooterele sau transportul in compun pe hipster.

      Transportul viitorului pentru barbatii gay si femeile cu catelush pufos acasa!

      00
    • @A – dacă întrebarea-mi era adresată mie, da.

      00
    • @ratza: Poti detalia, te rog; chiar sunt curios.

      00
    • Mașina nu este obligatorie în București sau alte orașe mari în care transportul în comun funcționează.

      Mașina este o necesitate în multe sate și orășele mici în care transportul în comun este jalnic: circulă doar până la 7-8PM, circulă din 30-in-30 de minute și care are maxim 11-12 locuri; de asemenea, unde cel mai apropiat super-market, pentru ați putea face cumpăraturile la prețuri decente, nu la magazinul de la colț cu adaos până la cer.

    • Pensionarule, nu inseamna „trend” sa treci pe trocarici electric. Inseamna „imi bag piciorul in el de trafic de cacat”.
      Am balcon care da la bulevard (Bucuresti) si vad zilnic biciclete si trotinete electrice care depasesc masinile ce asteapta in coloana.
      Un trocarici electric e 1000 de euro, daca e „de firma”, cu mari sanse ca in doi ani sa ajunga 500 de euro. (Acum doi ani aceste trotinete electrice erau doar „prototip”, pe-afara).
      Nu mai ai grija locului de parcare, asigurare, accidente, cauciucuri etc.-uri.
      Trocarici electric + metrou; in general trocarici electric + transport in comun.
      Asta E viitorul, si nu e „gay” deloc, e „smart”.
      [ieri, un coleg a dat ture de cartier 20 de minute in cautarea unui loc de parcare]

      00
    • @Radu-Mihai
      Rata: ~650
      Auto: ~400
      Utilităţi şi întreţinere: 80 – 350 (vară, respectiv iarnă)
      Telefoane: 100
      Cablu+net: 80
      Haleu: între 700-1000 (vară, respectiv iarnă)

      Toate astea pentru o familie de doi adulţi şi doi copii. Da, nu includ ieşiri în oraş, plimbările pe la mama dracului sau alte mofturi pe care mi le fac oricînd am chef, dar se poate trăi decent.

      00
    • Vrei sa imi spui ca pe tine te costa incalzirea+lumina+apa/canal+curatenie+gunoi maximum 350 de lei pe an? Cred ca nici pt o garsoniera nu e atat.

      00
    • Toate sumele de mai sus sînt valabile pentru o lună.

      00
  3. Toate cifrele cresc cu…o sticla de vin… 5000 devin 50.000

    00
  4. Nu se da un ordin de impuscare a 150 de scarbe care au distrus padurile? Cati dintre cei care stau langa padurile rase s-au apucat sa planteze copaci? Vezi ca statul nu se ocupa, fa tu ceva impreuna cu tot satul. Da, nu or sa creasca pomii aia peste noapte, dar e logic ca situatia de acum se va agrava pe viitor si in ritmul asta, or sa ajunga sa nu isi mai faca grji ca vine ursul din padure, ca nu va mai fi nici o padure.

    00
    • Care „tot satul” fata ? Ai fost de curând prin satele romanesti ? Sunt depopendulate, îmbătrînite,saracite sau dacă mai sunt tineri, sunt „chicizate”.. E usor sa fii revoltat de pe telefonul destept, in drum spre corporatie…acum câtiva ani au fost colegii la o actiune de asta corporatrista, sociala, „hai sa mergem sa plantam copacei in satul Foamea de nu stiu unde”…au facut ei febra musculara, poze, selfieuri, social media, tot tacâmul, seara au plecat fericiti acasă că au făcut o faptă bună….peste 2 ani copaceii erau taiati…crezi că a putut primarul sa le facă ceva alora care i-au tăiat ,ei fiind cu foamea in glanda?

      00
    • Care sat? Pai aia care se strang ca la circ in fata camerelor de filmat ce sunt? Sunt si pensionari, dar cei mai multi care au gura mare au 40-50 de ani, nu 80. Sunt si destui adolescenti, da stai ca aia nu pot fi pusi la munca, le pica orgoliul si fac crize ca nu mai au timp sa se pozeze cu buda din fundul curtii. Ti se pare exagerat ca vorbesc de unitate? Pai atunci hai mai tata sa stea fiecare cu p masii si sa se planga la tv, ca lucrurile sigur se vor rezolva. Si stai calm ca nu sunt in drum catre nici o corporatie, mai lasati cliseele astea. N-a zis nimeni ca e usor dar si nefacand nimic, e bine? Stiu prea bine care e situatia cu UNELE sate, ca nu toate sunt asa cum zici tu, parasite, cu 3 mosnegi si doua babe. Aia oricum nu au ursii ce sa le fure ca nu mai au ei forta sa tina vaci, porci sau cai, cu atat mai putin sa cultive hectare intregi. Fara o organizare serioasa si pe termen lung, care implica si masuri impotriva furtului pomilor plantati de doi ani nu o sa se ajunga nicaieri. De ani buni in tara asta totul se rezuma la gasit scuze si lamentari in stanga si in dreapta si gasit vinovati, dar de facut ceva concret efectiv, nimic! Sunt comune unde s-a vrut si s-a facut, s-au pus camere de supraveghere, asfalt, curat, utilitati, aia de ce pot si altii nu? A, stam si ne plangem ca fura don primar, da nu mergem pana in panzele albe sa scapam de el, atunci asta e, sa fure in continuare ca asta e viata si lasam ursul si mistretii sa vina ca la fast food.

      00
    • Eu nu am înțeles nici până acum de ce firmele care taie copaci nu pun si puiet în loc.
      Cât poate sa coste un copăcel, sa fie plantat in locul uriașului pe care l-ai tăiat?

      00
  5. Ce BMW e ala din poza?

    00
  6. „sifonau”? chiar ne facem iluzia că dacă l-au prins pe medicul lui dragnea (care peste 5 ani va lua trei ani cu suspendare și nu se va recupera niciun ban), putem folosi termeni din ăștia la timpul trecut?

    00
    • Parca mizeria aia de card de sanatate a fost facut pt a nu se mai fura din sistem. Zeci de milioane de euro, probleme cu sincopele it( cand nu se pot valida cardurile la medic / farmacie si nu primesti reteta sau servicii medicale) si tot se fura.:(

      00
  7. Asta cu 50.000 e pe principiul ” o cunoscuta actrita de la noi a murit” si cand dai click era una de la teatrul din focsani?

    00
  8. Ai schimbat ceva la site/dns-uri/hosting? Pana ieri-alaltaieri, pe reteaua de la munca dura 10 secunde sa se incarce (o chestie care se intampla de cel putin un an). Acum merge instant.

    00
  9. 2300 costa traiul decent ? De unde au putut scoate asa o aiureala ? Rechizite pe toamna pt 1.45 copii sunt 1500 de lei. Sau traim doar cu apa, paie si bataie ?

    00
    • Le cumperi in fiecare luna rechizite de 1500 lei? Nu mai insist pe ce ai putut da 1500 lei…da’ nah, poate ti-a scapat si tie un zero in plus.

      00
    • vrei să vezi lista cu rechizite pentru clasa 1? :)

    • NOU
      #35

      Cam ce intra in aia 1500 de lei si ii cheltuiesti in fiecare toamna?

      00
    • Ar merge un articol separat, daca se ajunge la sume de genu :)

      00
    • facem așa: eu pun poza cu cerințele și voi calculați fiecare cât ar costa.

    • plm, eu aveam două caiete și un pix pentru zece materii.

      00
    • Plm, un tricou Frankie Morello Junior e 139 redus. Cum naiba va descurcati cu 1500?

      00
    • Chiar în clasa I e mai greu, dar de prin a patra poti învăța copilul sa folosească un singur caiet mecanic (cu 10 pagini goale) în loc de 5-6 caiete folosite 20% fiecare.

      00
    • @shoric- te-ai nascut prea repede.Ai ratat manualul multifuncțional al impostorului ce îşi zice ministru.

      00
    • Am cumpărat 20 de caiete de la Carrefour, pe care am dat 20 x 0,19 lei.
      Un set de geometrie a costat 1,35 lei.
      Cinci radiere (set) – 2 lei.
      Ghiozdan textil – 50 de lei. Unul „plastic”, ce ține un an – 10 lei.
      Ce 1500, ma? PE CE?
      Va rog, detaliați, ca poate-s tâmpit.

      00
    • Set de mine de creion 0.5 si 0.7, 20 de mine pe set(!), 1,87 lei setul. Carbon, treaba serioasa, nu polimer! Am luat cate „un bax” – adica, doua cutiute de 12 seturi bucata.
      Cred ca am terminat cu capitolul creioane pe 5 ani. :)
      Cautati daca gasiti mine DACO. Duritate 2B, negru intens, nu spălăceală.
      Pe linkul asta uite, sunt si mai ieftine.
      http://www.magazinbirotica.ro/mine-creion-mecanic-daco-0-5mm-0-7mm.html

      Sunt pasionat de creioane. Am colectie de zeci de creioane mecanice. ZECI.
      Minele DACO sunt printre cele mai bune. La 1,5 lei setul, bat la fundul gol calitate/pret minele Rotring sau alte mine…

      00
  10. 2200 lei e decent pt. 1 persoana. Cam 1000 lei chirie + intretinere (garsoniera, depinde de oras), 500 lei cheltuieli lunare si mai raman un 700 pt. haine, mica excursi, economisit….

    00
    • da foarte decent, daca pui 200 de lei deoparte si tot de c@ci un pic pe tine la cheltuieli neprevazute: o vizita la dentist, ai nevoie de un avocat, notar, ti se strica lucrurile in casa. Boss, merge 2200 cand esti tanar, pe termin scurt, dar nu e un trai decent. Tic tac iti face ceasul pana ajungi la Provident.

      00
    • da, e decent cand iti lasa parintii o garsoniera cumparata din vandut apartamentul de 3c de la comunisti.
      facusem un calcul si o alimentatie corecta si sanatoasa porneste de la ~1600ron/persoana adulta.

      00
    • Da-ne si nouă calculul ăla, te rog.
      Un kil de pui e 9 lei, o paine mai de soi e 3 lei, un kil de rosii e 2 lei, un kil de orez e 6 lei, un kg de malai e 2-3 lei… Ce conține alimentatia sănătoasă din calculul tău?

      00
    • Adevarul e la mijloc…1600 alimentatie lunara daca esti sportiv de performanta, ca nu toti avem nevoie de 200 de grame de proteine de calitate zilnic, dar si puiul ala de 9 lei kilu…mai bine il eviti.

      00
  11. Şatena aia care îi blondă a mai fost prezentată aici.Sau este episodul 2 dubla 3?

    00
  12. Hai ca vad ca sunt multi de acord ca 2200 lei sunt suficienti pentru traiul unei familii cu 2 copii.
    Poate da cineva cheltuielile defalcate.
    Fiindca:
    Mancam ff rar la restaurant, in rest doar acasa, mancare gatita. La job ne punem pachetel de acasa.
    Imbracaminte cumparam la pret intreg doar in caz de urgenta, in rest urmarim reducerile.
    Copilul il ducem rar la locuri de joaca platite, in rest prin parc si in jurul blocului cu alti puradei.
    La activitati doar la Palatul Copiilor, nicidecum la privati.
    Meditatii deocamdata nu face.
    Singurele „arogante” pe care le facem sunt: imbracamintea copilului, ca nu vrem sa fie un exemplu negativ printre colegii de la scoala, un concediu la mare care se incadreaza in 2000 euro si faptul ca nu fraierim contoarele ca sa iesim mai ieftim la intretinere.
    Si tot nu reusim sa ne incadram in 2200 lei. Desi eu zic ca daca am mai economisi mai mult am da-o in austeritate.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.