Florin din Greenfield e un pic supi…

Un băiat care locuiești in cartierul de lângă pădure e supărat pe mine pentru că eu sunt de vină că ei au luat țeapă de la dezvoltator și acum protestează aiurea.

Deci a căzut un copac din pădure și a blocat drumul de lângă pădure? Ce nasolică. Adică pădurea nu ne dă doar verde și frumos, ci și probleme? Nasolică. Propun să se taie, să nu mai aibă oamenii neplăceri din astea.

Altfel, uitați-vă ce copăcel mic e. 3-4 bărbați puneam mâna și îl împingeau, asta dacă nu se temeau că le afectează manichiura. Dar probabil erau obosiți de la muncă și de la luat decizii importante de tipul “știm că nu există momentan un guvern, dar hai să protestăm la Palatul Victoria duminica asta, când oricum nu e nimeni acolo”.

Și dacă vreți să îi necăjiți cu adevărat pe bieții locuitori din Greenfield, întrebați-i câți au buletine acolo sau cui plătesc curentul și gazele.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

156 comentarii

  1. Lasa ca ii trece supararea lui si te cheama la un gratar in padure la Greenfield . :)

    00
  2. Dupa protest o sa ii vezi la mall la Baneasa intinsi pe scaune la terase cu telefoane de ultima generatie,cu ceasuri smechere la maini uitanduse la fraieri de sus.

    00
  3. „Prostul daca nu-i fudul
    Parcă n-ar fi prost destul”

    stiu ca e veche, dar se potriveste perfect.

    00
  4. ăla e copac care, apucat de un capăt, e mutat ușor de unul ca mine, care-s orice, numai superman nu. sincer, e nasol dacă, în momentul în care apare o problemă, în loc să ne gândim s-o rezolvăm, primul lucru pe care-l facem sunt pozele, iar al doilea jelania pe facebook

    00
    • nu, au sunat neamurile și plâns lor. nu au avut timp de mutat, toți stăteau pe telefoane și se plângeau.

    • @berenger – ori puteau sa îl tragă cu o mașină

      00
    • E verde, e greu, plin de apă și dacă mai e prins de restul trunchiului sau de rădăcini nu e ușor. Asta dacă n-ai cumva un topor sau fierăstrău în portbagaj ca un prepper ce se respectă! :)

      00
    • Pai cum mai primeai like si share daca mutai copacul in loc sa faci poze?

      00
    • @berenger in afara de situatia ca esti vreun elefant, totusi ala nu-i copac de „tras” deoparte asa usor…..
      poate cu un tractor sa-l misti, dar nu suficient cat sa degajezi complet drumul, treaba asta se face cu drujba si pe bucatele….

      00
    • Nu cred ca cineva din cartierul ala are masina de teren ca sa poata lega cu un cablu copacul si sa il traga, eventual doua masini de teren. Cartier de saraci….

      00
    • @ursu, crede-mă, pentru că am făcut-o de sute de ori în adolescență și tinerețe, când cu un simplu topor, o țapină și un fierăstrău asiguram lemnele de foc pentru casa părinților mei: la o lungime nu mai mare de cinci metri și la un diametru nu mai mare de 20 de cm, este foarte ușor de mutat, apucat de vârf, deci de partea cea mai ușoară, și răsucit în jurul rădăcinii pentru a fi scos din drum. pur și simplu tragi de vârf în lateral, nu-i nevoie nici măcar să-l ridici. și, dacă, prin absurd, nu merge, oamenii mai știu să folosească și unelte. cu o creangă ruptă din același copac și cu un bolovan faci minuni în a muta obiecte grele. nu pomenesc de lanțuri, șufe, mașini sau forța mai multor indivizi, ci doar de inteligență, adică acea capacitate a ființelor dotate cât de cât cu creier de a rezolva probleme

      00
    • Ok, e prins in radacini, nu e copac de tras, n-au funii, cabluri, dar suna dracu’ la 112 sa trimita pompierii sau cine se ocupa cu d-astea, ca n-o fi primul copac cazut in drum.

      00
  5. „Hei, hei m-au dus să tai un copac… cu prietenii mei să tai un copac”

    00
    • La ei s-a blocat placa la ” cadeee cade cade copacul” da vina pe baiatul ca noi este cu coniacul.

      00
  6. Pe bune ca ai dreptate cu mutatul.. cate masini sunt acolo? Cel putin 4. Dar ei aleg sa se planga pe facebook in loc sa puna mana sa rezolve singuri. Fix ca aia carora le intra raul in case si se uitau la pompieri cum duceau saci cu nisip… Dar facand parte din cei care s-au mutat acolo probabil nici nu i-a dus capul ca exista si varianta asta…

    00
  7. NOU
    #20

    Dacă e asa greu se poate lega de o mașină si trage deoparte. Fiecare ar trebui să își tina o sufa in mașină pentru tractare.

    00
  8. Ma intreb ce se intampla daca, de exemplu, maine e fortuna de aia solara nasoala si ne trezim in epoca pietrei, duduiele astea ce fac? Plang ca nu ii ajuta statul? Cum tu, mascul alfa, iti mai aperi familia daca nu te duce capul sa impingi un copac sa poti trece? Adica preferi sa plangi ca o virgina si sa astepti cateva zeci de minute sau ore sa vina pompierii sau cineva sa indeparteze copacul in loc sa pui osul la treaba 5 minute?

    00
  9. Totusi cat de retardat sa fie?
    Zoso ai putea vorbi cu cetin sa iti imprumute un ras homeric, sau mai bine sa mergeti la fata locului pentru live session, sa aiba dl florin motiv sa se planga ca doi bloggeri au f@#*t fengshui-ul zonei.

    00
  10. Ai nostri ca brazii

    00
  11. Cand stai in padure, intai iti iei o drujba. Apoi iti faci cont pe feisbuc.

    00
    • Drujba, motocoasa, freza de zapada. Cam 1000€. Cei mai bine cheltuiti bani.

      00
    • @mahtub: nu sunt de acord. Pune deoparte si de o carte de gramatica: „cel mai bine cheltuiti”; adverbele nu au gen si numar

      00
    • @Andrei , iti multumesc pentru cuvintele pline de intelepciune. Din pacate erorile nu le putem corecta cand ne prindem ca am scris un comentariu cu vreo greseala in el.

      P.S. Interesant insa ca din toata discutia tu te-ai legat de un kkt…insa deh, daca la asta tragi… :)

      00
  12. NOU
    #31

    Imi place cu sta ala cu mainile pe solduri asteptand o minune, lipsea norocul la 3L si niste coji de seminte, sa zica mersi ca n-au ursi sau porci mistreti in padure, sa le zguduie putin masinile.

    00
    • la asta mă gândeam și eu, niște mistreți ar face un pic de ordine pe acolo. „să ieșim cu biclele in pădure, că de aia stăm lângă pădure”.

    • La cum creste popendulatia de animale salbatice in romania, sa se astepte si la asta

      00
    • exista mistreti insa nu se apropie de drum.
      pica copaci in plin bucuresti, cu atat mai mult in padure. dar nu e de luat in ras. daca pica pe masina cuiva?

      00
    • #AccidentalRenaissance, lipsea sa isi ridice nenea ala tricoul peste burta.

      00
    • @Vali: nu rade, ca odata, cand ne intorceam de la mallul din Baneasa, pe portiunea dintre Privighetoarea si Zoo era sa dam peste un familion de mistreti… Era sotia la volan, si s-a cam speriat…
      E drept ca era iarna si probabil ca erau in cautare de mancare.

      00
    • Dar se merge cu bicicleta prin padurea Baneasa fara probleme. Mistreti sunt dar nu te afecteaza cu nimic. Mai periculosi sunt vanatorii (no joke, se vaneaza si sunt afise cu accesul interzis , risti sa te impuste la vanatoare).

      00
  13. NOU
    #38

    Ei vor acces prin padure cum au avut in trecut, sa mai polueze putin si pe acolo. Maine or sa faca protest ca n-au unde sa faca gratare, ei erau bucurosi ca s-au mutat la aer curat iar acu’ cersesc drumul prin padure.

    00
  14. scuzati de impresia contrara, dar daca la copacul ala i-au ramas juma de radacini in pamant iti trebuie tractor sa il scoti/tragi in laterale.

    00
    • iar acolo erau cel puțin 2 mașini 4×4, gândite pentru drumurile de la noi stil off-road … alea sunt tractoare de lux.

      00
    • n-aveau chingă de tractare. sau aveau din aia elastică, civilă :D

    • sau un topor, haidi bre.

      00
    • @adi, copacii verzi, elastici, care sunt inca in pamant se trag cu troliu dintr-o masina bine fixata in pamant. eventual asigurata de un alt copac. in nici un caz nu te apuci sa tragi folosind motorul cu o masina de oras.

      00
    • Nu il tragi, il rotesti un pic. E la 90 de grade fata de drum, cat de greu e sa il aduci la un 30, sa eliberezi macar o banda?

      00
  15. La noi la Buzau au ajuns porcii mistreti in municipiu: http://reporterbuzoian.ro/video-turma-de-porci-mistreti-pe-strada-frasinet-ce-ii-atrage-oras-explicatia-specialistilor/
    Sa ii ghidam spre pasarica aia care se plange ca le ai stricat energia, sa vedem daca mai are timp de poze pt fb.

    00
  16. Oamenii astia nici macar nu au citit ceva la viata lor – cu munca fizica nu o au e clar – ok.

    Era o poveste cu Leaganul sub dropul de sare.

    00
  17. Supararea trece . Dar situatiile de genul asta, cred ca niciodata n-o sa treaca .

    00
  18. doare prostia???
    Apartamentele din acest cartier erau lux acum 10 ani…cele construite recent sunt ieftine. Bogatanii se muta cu 3000 euro avans si rate la banca restul vietii. Afirmatiile cu fitosi sau bogatani dau dovada doar de ignoranta si prostie , dar cancan ul genereaza trafic pe blog si se vinde mai bine …

    00
    • „Bogatanii se muta cu 3000 euro avans si rate la banca restul vietii” – asta e ”cea mai” afirmație cu fițoși sau bogătani din această pagină.

      00
  19. Deci, bazându-mă pe poze și pe bun simț:
    1. Puneai mâna pe telefon și sunai prietenii din zonă sau relativ apropiați să faci rost de un topor, fierăstrău etc. ;
    2. Mergeai până la blocuri ( nu pare departe) și mai căutai câțiva bărbați și o frânghie sau șufă să muți copacul;
    3. Dezvoltatorul are utilaje și oameni prin zona (încă construiește din câte știu – e posibil să aibă măcar ceva paznici) și îi rugai să te ajute!
    În concluzie, se găseau soluții mai bune și mai rapide decât să postezi aiurea…

    00
    • mergeai?!?!? băăăăăă, unde te crezi?!?!!? cum să mergi? ești nebun?! de aia au ei mașini, să meargă?! ei doar conduc!

    • Nu a fost nevoie nici de barbati nici de topoare/chingi/4×4, doar ca lumea prefera sa vorbeasca si sa isi dea cu parearea in necunostiinta de cauza. Timeline:

      10:40 – Prima poza –> Copac cazut
      10:55 – Ultima poza –> utilaj din santier a venit sa dea copacul din drum.

      Nu vad unde este tragedia.

      00
    • NOU
      #54

      Nu a fost nevoie de barbati…
      10:40 -> copac cazut
      10:55 -> utilaj din santier venit sa dea copacul din drum… condus in graba de o femeie gravida, ca avea ciorba pe foc, rufe la spalat, copii mici ramasi nesupravegheati + trebuia sa-l trimita urgent in oras pe pampalaul de sot sa cumpere tampoane, dulciuri si fructe ca i s-a facut pofta.

      00
  20. Cred ca s-au folosit cuvinte gen:cataclism,tara de cacat,nu putem să-l ocolim,cum facem focu’ daca trebuie sa rămânem doua săptămâni aici,mami poti sa vii,te rog.

    00
  21. NOU
    #56

    Retardati, au asteptat televiziunea si pe Gabrela sa le dea copacu pe marginea ulitei

    00
  22. Mi-a luat ceva să înțeleg limbajul codat pentru organul masculin în jargon, am rămas în urmă…

    00
  23. NOU
    #61

    1. marea majoritate a locuitorilor si-au luat apartamentele cu credite si nu sunt bogatani(daca un apartament cu 3 camere la 80000 de euro e apartament de bogatani…). Locuiesc in cartier si nu cunosc pe cineva la mine in bloc care sa fie bogatan.. Si eu am cumparat cu credit si am o slujba normala la fel ca restul.
    2. in caz de urgenta pot sa moara oameni/ copii .. deci nu cred ca e loc de gluma aici .. vorbim totusi de oameni si nu putini (4000).
    3. cred ca fiecarui locuitor din Bucuresti autoritatiile ii dau teapa in anunite forme prin proasta administrare.. asta nu inseamna ca nu au dreptul sa protesteze si trebuie sa il batem pentru ca au ales sa locuiasca in Bucuresti
    4. Nu dezvoltatorul a intocmit puzul drumului din padure ci chiar primaria.
    5. in cartier exista liceu/gradinita/scoala generala (avenor) ce aduce zilnic peste 1000 de copii din alte cartiere( lipsa accesului e un pericol si pt. ei).
    6. dezvoltatorul nu poate rezolva o problema pe terenul primariei
    7. acest cartier exista .. si nu are cum sa dispara.. deci nu poti ignora problema grava a 4000 de oameni..
    8. oamenii cand s-au mutat nu aveau de ce sa protesteze pt. ca aveau 2 cai de acces.

    00
    • care a doua cale de acces? poteca prin padure? in contractul de vanzare exista mentionata poteca? Nu stiu de unde o tot scoateti cu doua cai de acces – acolo a fost si este una singura – drumul paralel cu centura.

      Nu mai dramatizati cu urgentele, ca exista drum pe unde poate ajunge salvarea/politia etc; care lipsa a accesului pentru copii in contextul in care aveti drum.
      Sa mor de va inteleg; de fapt inteleg, problema voastra este ca aveti doar un drum (care e aglomerat) si mai vreti unul, doua…

      00
    • Frate când ai cumpărat acolo nu cunoșteai situația? Sau a crescut pădurea intre timp și au montat aia și cale ferata?
      Nu va mai mutați pe promisiuni și sa așteptați sa plătească comunitatea prostia voastră.
      Problema voastră este exclusiv dezvoltatorul care va plimba cu preșul prin curte și va spune ca este avion. Asa cum nu iți pasa ție de metroul din Drumul Taberei asa nici altora nu le pasa de poteca voastră.

      00
    • Dude, data viitoare poate voteaza si bucurestenii la alegerile locale. Si poate voteaza cu capul… Bafta multa!

      00
    • Nu ai inteles ‘locuitorGreenfield’ care este ideea. Stai in nord esti smecher. Acum pe bune… Astia care comenteaza aici sunt niste sarantoci care lucreaza pe unde apuca si nu isi vor permite un apartament acolo in Greenfield (pentru ca nu le da banca credit) si isi revarsa frustrarea aici. Sunt niste studenti care stau pe chirie in Militari sau locuiesc cu parintii. Astia sunt aia cu mentalitatea aia: „Astia si-au permis casa acolo…sigur au furat, sunt smecheri, nu ai cum din munca cinstita, hai sa le aratam ca noi suntem „revolutionari”. E doar invidie. Faza cu drumul prin padure este motivul de care se leaga. M-am referit la cei care comenteaza aici. #Zoso e destept…face audienta :))

      00
    • http://imgur.com/a/eihDg
      uitate mai atent !
      Prima data se trag utilitatile si se fac drumurile de access. In cazul multor zone „residentiale” dezvoltatorul a inceput cu fundatia si apoi oameni au sarit cu bani pe el sa le vanda apartamente. Apoi cu promisiuni ca se muta ferma de pui, ca se fac autostrada pana in buza blocului si alte bazaconii.
      Intelegem ca ai luat credit pe 30 de ani, dar daca nu iti place zona nu te obliga nimeni sa stai poti vinde si te poti muta unde ai cate cai de access iti doresti.
      2.Speram sa nu fie nevoie de urgente si sa ai copiii sanatosi. Cand te-ai mutat acolo nu ai vazut situatia cailor de access?
      3. E dreptul tau sa protestezi, dar nu poti sa iti faca casa in buza aeroportului fara autorizatie si apoi sa protestezi sa se inchida aeroportul ca poluare,zmogot si alte ….. a… nu e cazul la voi dar e ceva asemanator.
      4.Si apoi primaria a dat-o la intors?
      5.Voi cand a-ti cumparat nu a-ti vazut ca nu sunt drumuri de access cate vreti si pe cate benzi doriti?
      6.Dezvoltatorul poate concesiona de la primarie terenul pe 99 de ani si cu acordul primariei poate face drum sau ce e de facut pe acolo pe terenul respectiv.
      7. 4000 de oameni care nu au vrut sa dechida ochii cand a trebuit.
      8. Au crezut ca aveau 2 cai de access. Si care e problema daca e doar un drum? Sa ne uitam cate orase, sate din Romania au doar un drum de access, si credema ca sunt multe si de cele mai multe ori nu sunt in cele mai bune conditii, iar cand ploua mai tare sau ninge nu mai au nici un drum de access.

      00
    • 4.000 de voturi (plus dacă și-ar convinge familiile) ar cântări greu. dar când ai buletinul în altă parte…

    • „complex rezidential privat”

      Fraza asta iti zice ceva ? Autoritatile publice nu au dreptul sa se implice si sa construiasca pe propietate privata…

      00
    • Unde erau oare locuitorii din Greenfield cand mureai asteptand pe Drumul Osiei din cauza lucrarilor la canalizare? Sau unde vor fi cand moare prima persoana lovita de o masina din cauza lipsei totale a trotuarelor pe acelasi drum infect? Sau cand nu poti deschide geamul de la putoarea groapei de gunoi Rudeni. Probabil plang un pic si protestant si de fiecare data cand ii refuleaza unui locatar de pe Drumul Fermei veceul – adica la fiecare ploaie. Si lista poate continua cu fiecare proiect rezidential de cacat construit in Bucuresti si prin imprejurimi.

      Pe scurt, nimanui nu ii pasa, Greenfield. La tăţi ni-i greu.

      00
    • @wd: gîndești corect dar scrii prost. Încearcă să nu mai folosești cratima unde ți se pare c-ar trebui și s-o folosești atunci cînd… lasă, mai bine să fii consecvent și n-o mai folosești deloc (zici și tu c-ai scris în viteză!).

      00
  24. Cam asta e de facut http://imgur.com/a/jNjsL in zona acolo. E deja un giratoriu pe centura, mai trebuie un pic de drum, un pic de beton pe la sinele de tren si bariera, desi pe acolo n-a mai trecut de mult trenul. Daca rezolva cu terenul si cu autorizatiile, in cateva zile se poate rezolva, cred ca e vorba de 10 metri de drum.

    00
  25. NOU
    #72

    Si aici nu e vb de copacul care a cazut.. data viitoare poate sa fie un copac mai mare ce nu se poate muta.. e vorba de principiu.. faptul ca nu se poate, unui cartier cat un orasel, sa ii asiguri mai mult de un drum de acces .. in conditiile in care se poate bloca oricand.. Daca copilului meu ii se face rau si drumul e blocat ? Se pot pierde minute esentiale ce pot sa ii salveze viata..

    00
    • Sa stii ca padurea a fost prima acolo, nu cartierul!

      00
    • trebuia sa ai toate ingrijorarile astea atunci cand ai luat decizia sa te muti la porumb.

      00
    • NOU
      #75

      Aia e, va luati drujbe cu voi in portbagaj, taiati copacelul ala mare in 4-5 bucati si-l mutati singurei, nu e de ajuns ca poluati padurea dar vreti si drepturi de la primarie, pe ce baza pana la urma doriti drepturile? V-ati mutat acolo si stiati situatia sau probabil nu v-ati interesat si acuma cersiti drepturi, la fel se intampla si pe prelungirea ghencea. Cel mai simplu este sa suportati consecintele de boieri sau de oameni lejeri, mai bine il cautati pe nenea dezvoltator sa va faca o pasarela.

      00
    • @locuitorGreenfield, nu mai bine vinzi apartamentul din Grenndfield si-ti cumperi altul unde exista si drum/uri ?
      Problema ta e fix ca „Drobul de sare”

      00
    • Sunteti la tara, in padure, in sat. La ce va trebuie inca un drum de acces, scoala, gradinita? Cate sate din tara au asa ceva? :P

      00
    • Ai dreptate, numai că vezi tu, minutele alea trebuie pierdute încercând să rezolvi problema DIY style, nu cu poze și telefoane la incompetenți.

      00
    • vezi sa-ti faci unghiile semipermanente ca atunci cand l-oi lua in brate sa sari peste copac cu el pana la centura sa nu ti le strici. prietene, aia de stau in sate in cucuietii din deal sau mai rau in creierul muntilor, ce sa mai zica ?!
      padurea a fost prima acolo, trebuia sa te gandesti la orice posibilitate cand ti-ai cumparat. ce ma fac daca se blocheaza drumul ? ce ma fac daca ramanem fara gaze in pustietate, oare canalizarea face fata in pustietate? oare e presiune la apa in pustietate? oare enelul a dimensionat deajuns reteaua pt la vara cand toti cei 4000 de oamni vor da drumul la AC in casa ? te-ai gandit la astea vreodata? sau tie ti-a placut modelul de gresie din baie si ai intrebat direct unde trebuie sa semnezi ?

      00
    • probleme existentiale.

      ti-ai pus aceste intrebari si cand ai luat apartementul?

      i

      00
    • Mi-e milae de tine .Serios
      Da de mine mi se rupe inima

      00
    • Fucking snowflake

      00
  26. Este nevoie de demolarea acestui cartier si salvarea padurii Baneasa. Ani de zile, greenfieldistii au profitat de coruptia generalizata a autoritatilor si si-au dus masinile lor prin mijlocul padurii Baneasa. Au siluit-o fara pic de mila pentru ecologie si natura. Când un singur ins a inteles ca legea si ecologia sunt mai importante decat ambitia de a distruge natura fara remuscari, toti asa zisi civilizati au luat foc. Nimeni nu este mai presus de lege! Trebuie demolat intregul complex si cerute despagubiri pe persoana fizica celor care au autorizat absolut ilegal cartierul. Repet pentru cei ce nu stiu, GreenField nu are canalizare, apa curenta, drum si mai are bonus un PUZ anulat. Este nevoie de buldozer!

    00
  27. Bine ca n-a cazut pe un locuitor al cartierului. Ca sa fi vazut televiziuni, SMURD, salvari, descarcerari, palestinian, Busu sa explice ce si cum…

    00
  28. #Selfie cu busteanul @ Greenfield

    00
  29. Are you for real ??? Nu v-a mutat nimeni cu forta acolo, ca pe vremea comunismului. La cumpararea unui apartament/casa, cel putin eu m-am interesat si am luat in calcul toate aceste aspecte, pentru ca nu ma bazez pe stat sa-mi faca sa-mi dreaga, fiind vorba de un complex rezidential privat. Pun pariu ca singurele aspecte interesante pentru majoritatea locatarilor au fost : pretul mic in comparatie cu alte blocuri noi, padurea de langa, awww ce frumos e drumul prin padure, cresc copiii in natura, etc. V-ati mutat acolo pentru natura, padure, liniste, si acum vreti sa se taie padurea sa aveti drum de acces.

    00
  30. Mana sus cine a mutat un copac verde rupt de furtuna (prin namol), in afara de mine.
    De dat cu parerea am vazut mai sus.

    00
    • Eu mut macar doi pe saptamana. Stiu ca e un hobby mai ciudat dar am mutat o data unul, mi s-a parut interesant, am mai mutat de cateva ori dupa care mi-am dat seama ca e fain.

      Si este super sanatos.

      Si nu sunt singurul, in covasna si hargita este sport national, toata lumea face asta, mai ales noaptea.

      00
  31. Simpatici oamenii din acest cartier.
    E ca si cum m-as duce eu sa protestez ca atunci cand m-am mutat in Chiajna nu erau atat de multe blocuri in Militari residence.. si uite acum ce mult fac pana ies pana la Iuliu Maniu.
    Dupa 2 ani de cand ne-am mutat la casa – erau vreo 2 vecini pe strada de servitute care au refuzat sa contribuie cu 2-300 ron de familie pentru drum caci ei aveau promisiune de la dezvoltator ca o sa-l faca el intr-o zi. Si au preferat sa iasa cu masinile/la pas prin noroiul ala ingrozitor 2 ani. Astia sunt oamenii! Sa vina cineva sa faca, nu eu!

    00
  32. In momentul in care am vazut Idiocracy era un s.f. ironic. Azi se pare ca poate fi incadrat la filme documentare.

    00
  33. Bai zoso bai tot un frustrat ai ramas. Noi astia smecheri din ” rezidentiale” ne pisam cu bolta in capul tau si a celor care comenteaza prost din cauza frustrarilor, majoritatea mancati de rate sau de parinti. Ca e nasolica sa stai la 30 ani+ cu parintii sau sa muncesti pe cartofi ca nu iti mai raman bani din cauza ratelor.

    00
    • am aprobat comentariul tău doar ca să râdă și alții de cât de prost ești. sigur, mail fals, nume la fel, nu contează. amuzant e că tu latri că eu/noi suntem de vină că tu ai fost prost și ai luat țeapă cu rezidențialul la porumb sau la pădure. și acum e nasol să râdă unii de tine că ai fost prost și că ai luat țeapă. de aia nu ai tu două căi de acces și faci o oră și ceva până în oraș, că alții stau cu părinții. păi, prostea, e bine că stau cu părinții, dacă își luau și ei la rezidențial, se aglomera și mai mult drumul, prostule care ești tu prost cu spume.

      ps: eu stau in centru, casa mea e achitată integral. prostuleeeeeeeeeeeeeee

    • La cat stati in trafic acolo cred ca va pisati cu bolta si intre voi. In curand o sa faceti cometitie de pisat prin bolta direct prin trapa masinii din fata. Castigatorul este lasat sa iasa primul din cartier joia viitoare. Auzi la altii ca social e mort.

      00
    • nu, aia cu „ne pișăm pe voi” e de la stat mult in trafic, au o sticlă cu ei mereu, că nu se știe când ii apucă la volan…

  34. 3-4 barbati de statura ta (no offence). Eu as putea singur sa il mut, la fel si cetin :)

    00
  35. Eu la faza asta aș cam ține cu ursoaica. Aia din pădurea cu complexu. Pentru că, uitîndu-mă pe comentariile de pînă acum, n-am cum să nu observ la 99,99% dintre cei ce-și spun oameni totala lipsă de empatie pentru niște semeni cărora li s-a întîmplat un accident. Știu, toți sunteți pricepuți, ultra deștepți, mega cunoscători în imobiliare și fini observatori ai crizei de locuințe din București. Nu ca cei care s-au mutat acolo și au crezut orbește că ditamai proiectul e făcut la mișto. Și nici în ruptul capului nu ați putea vreodată să comiteți o astfel de eroare în luarea unei decizii de achiziție a unei case. Pe undeva păreți genul celor care, la vederea unuia ce se zbate în valuri, în loc să-i aruncați o frînghie sau să chemați ajutoare, îl luați pe ăla la sulă: ”Băi retardatule și idiotule! Cine te-a pus să te bagi în apă? Așa-ți trebuie!”
    Da, acum, după cele întîmplate, poate că nu pare cea mai inspirată idee luată de cei de acolo. Dar nici nu cred că e cazul de acest public shaming pe care Vali l-a lansat cu mîndrie. Pentru că nu e vorba de o casă izolată în vîrf de munte ci de un complex de anvergură, care nu putea fi construit chiar fără nicio aprobare. Că s-ar fi făcut niște nefăcute între dezvoltator și primărie care acum au explodat și put, acum nu mai contează. Faptu-i consumat și nu se mai poate da timpul înapoi. Sunt chestii inevitabile și se petrec și la case mai mari. Și cred că cei din Greenfield au ghinionul că acolo nu stă vreun potentat (deci e clar un complex de #săraci) pentru care s-ar fi rezolvat problema imediat. Că nu cred că dacă s-ar fi întîmplat același lucru pe partea cealaltă a pădurii, în Stejarii Country Club, nu s-ar fi rezolvat totul imediat, dintr-o singură ridicare de mustață de-a lu Țiriac.

    PS Nu, nu locuiesc în Greenfield și nici nu știu cum aș putea să-i ajut pe cei de acolo. Dar măcar nu-i consider idioți. Că sigur nu am luat și nici nu voi lua mereu în viața mea cele mai inspirate decizii.

    00
    • teoretic, ai dreptate. mare dreptate. numai că problema se pune un pic altfel. oamenii din rezidențialul ăsta au făcut cum i-a tăiat capul și au mers înainte pe barba lor. și-au asumat, drumul ăla nu era permanent, au mers înainte, și-au asumat din nou. pe drumul ăla închis acum era chiar un panou care scria că nu e drum permanent. ei au cumpărat în continuare. acum, când situația s-a agravat, ce fac? se duc duminica la guvern. CA SĂ FUCKING CE?! ia-ți nene o zi liberă și blochează cu mașinile primăria dacă vrei să te bage cineva în seamă. du-te în față la CFR și cere urgentarea aprobărilor pentru strada aia peste calea ferată nu protestezi în weekend, la mișto, două ore, în fața unei clădiri goale.

    • Așa e. Metoda de protest aleasă pare ciudată. Dar cred că disperarea te duce invariabil la fapte necugetate. Mai ales cînd te trezești pasat de colo-colo între administrațiile pentru care durerea în cur face parte din fișa postului.

      00
    • @krantz. da, suntem mai priceputi. da suntem mai destepti. nu nu am putea niciodata sa comitem erori. ba e cazul de public shaming. conteaza ca s-au facut nefacute. nu e inevitabil, ce case mai mari? despre ce plm vorbesti? arata-mi o astfel de situatie in orice tara civilizata

      00
    • @krantz
      „Pe undeva păreți genul celor care, la vederea unuia ce se zbate în valuri, în loc să-i aruncați o frînghie sau să chemați ajutoare, îl luați pe ăla la sulă: ”Băi retardatule și idiotule! Cine te-a pus să te bagi în apă? Așa-ți trebuie!””

      Achizitia unui imobil, de multe ori pe credit de 30 de ani, NU este un accident (sau eu asa sper…)

      „. Și cred că cei din Greenfield au ghinionul că acolo nu stă vreun potentat (deci e clar un complex de #săraci) pentru care s-ar fi rezolvat problema imedia”

      Mda, toti sunt niste victime, ale sistemului… :) Ei saracii nu au vina…

      00
    • @Flat, uite, de exemplu, ce s-a petrecut la incendiul blocului din Londra. Un complex de locuințe învelit în căcat inflamabil. Și acolo au murit oameni.
      Așa că mai ușor cu deșteptăciunea pe scări. Eu unul îmi recunosc limitele.

      00
    • @krantz
      sa empatizez cu cine coane? cu un om matur pe care il avertizez ca daca baga mana in foc se arde?

      hai sa iti zic ca acum cativa ani cand un prieten si-a cumparat acolo si eu i-am zis ca se muta in curul pamantului si ca accesul e naspa (eu avand munca prin zona cu masina zilnic), plus ca dpdv social e mort si etc … a ridicat din umeri si a zis ca e ok man, se rezolva.
      i-am punctat fix ca daca e drumul primariei aia se vor pisa pe ei cand li se vor urca in cap.
      „nu e man problema”

      sau sa iti spun de alt prieten pe care l-am sfatuit sa nu isi faca credit in franci elvetieni si acum e dator pe viata? cand le-am explicat ca trec prin minim doua conversii valutare si deci esti dependent de doua monede in timp ce tu tu castigi in a treia, a facut la fel ca asta de mai sus, „lasa ma, ca stiu eu mai bine”

      au luat o decizie proasta si acum suporta consecintele.
      lasa-i sa suporte.
      deciziile proaste se platesc.
      si eu le am pe ale mele si aia e, suport consecintele pentru ca eu am zis ca „stiu eu mai bine”.

      cand o sa va obisnuiti cu ideea ca tu esti prima persoana care trebuie sa aiba grija de tine si de familia ta?

      00
    • @Alexx, am considerat ”accident” situația cu înjumătățirea căilor de acces.
      La chestia cu #săraci, îmi cer scuze că nu am desenat gluma.

      00
    • @krantz – este exact povestea drobului de sare numai ca nimeni nu vrea sa recunoasca asta. Pentru cei ce nu stiu, povestea spune ca o familie descopera ca pe un raft deasupra patului in care era bebe se gasea o bucata mare de sare care daca ar fi cazut de pe raft ar fi omorat copilul. Toata familia se jeluieste si e disperata, insa nimeni nu muta copilul sau bulgarele de sare.
      Sa iti dau un exemplu mai vechi, de la stramosii romani „Errare humanum est, sed perseverare diabolicum est”.
      Eu nu discut cum au ajuns in situatia asta, insa vreau sa stiu cum 4000 de oameni au motive foarte solide sa nu vanda maine si sa plece intr-o zona civilizata. Toti facem greseli in viata, insa ne regrupam, platim pierderile si mergem mai departe. Si pentru incheiere o sa folosesc ceva recent „si cu sula-n cur si sufletul in rai nu merge”.

      00
    • nsa vreau sa stiu cum 4000 de oameni au motive foarte solide sa nu vanda maine si sa plece intr-o zona civilizata.

      1. pierd prea mult la credit dacă vând.
      2. doar idioții vin să cumpere acolo când văd ce înghesuială e.
      3. doar idioții cu credit vin să cumpere acolo.

    • @adi, și nu-i așa că, ca om, te simți mult mai bine cînd îi spui acum amicului: ”Ha, ha, idiotule! Ți-am spus eu!”

      00
    • @krantz

      „accident” = fenomen imprevizibil
      „Greenfield azi” = complex cu 1 drum de acces castigat irevocabil in instanta de Romsilva dupa un proces de 9 ani (noua ani).

      Toti au stiut unde se muta, au stiut ca se poate inchide. Totusi, au cumparat… s-au mutat.
      Deci unde e imprevizibilitatea ?

      00
    • @Alexx, zici tu că: ”Toti au stiut unde se muta, au stiut ca se poate inchide.” Eu unul nu pot fi atît de sigur că toți cei 4000 de acolo au știut/ au fost informați de această perspectivă. Și îndrăznesc să cred că, la o mutare într-o zonă, nu prea fac mulți cercetări pe la judecătorii să vadă ce procese sunt pe rol prin vecinătăți.

      00
    • kranz, era panou mare când intrai pe drum cu situația lui. serios.

    • @krantz, cu diferenta ca alora din blocul din Londra li se spune de ani buni ca blocul ala e un pericol si li s-au pus la dispozitie alternative foarte convenabile . Doar ca au fost caposi, ca aia din Greenfield si au zis „lasa ca ce se poate intampla” . Fiecare ia decizii aiurea in viata, dar asta nu-l scuteste de consecinte.

    • @krantz – De ce nu stia cumparatorul si cine ar trebui sa stie in locul lui? Principiul de baza in imobiliare e acelasi de 2 mii de ani incoace, doar ca atunci se numea „caveat emptor” si azi se numeste „buyer beware”. Iti cumperi masina veche de pe olx cu livrarea acasa si platesti banii in avans? Iti iei nevasta de pe internet si o vezi dupa casatorie?
      Ce motiv logic ai avea sa nu cercetezi totul cand e vorba despre o casa? Nu te obliga nimeni sa cumperi o casa sau acea casa, pui mana si faci cercetari in legatura cu tot ce pare dubios sau nu.

      00
    • Poate că ar fi interesante și vreo 2-3 păreri ale celor care locuiesc acolo. Cu ce li s-a spus, ce au semnat, ce prevăd contractele în acest sens. Detalii de-astea tehnice. Și dacă ei recunosc că ”Da, domle, am fost niște idioți cînd ne-am mutat acolo!” atunci mă retrag spășit din conversație. Și vă dau dreptate tuturor.
      Pînă atunci ne dăm doar cu părerea din zona noastră de confort. Aia aleasă fără greș și cu multă înțelepciune, din care se vede mereu doar retardul altora.

      00
  36. Nu au putut sa mute copacul pentru ca au intrat in contact cu latura lor feminina….

    00
    • Barbatii din Greenfield nu isi strica manichiura sa ridice copaci. Vine Gigi sa il mute singur ca nu i-a placut scoala. Vezi ca smecherii din Greenfield platesc bine…

      00
    • Daca aia sunt smecheri……

      00
    • Care latura feminina? Daca-n masinile alea era vreo femeie pe care o astepta bebelusul acasa sa-l alapteze, aia muta/misca pomul ala/facea loc in doi timpi si juma’ de miscare. Ea personal, nu-l punea pe iubi.

      00
  37. Cred că aici este grupul frustraților care nu înțeleg că poți să faci un credit și să locuiești decent.Invidia bate ironia!?

    00
    • dap, așa se explică prostia voastră, prin frustrarea noastră. sunt frustrat că fac 3 minute cu mașina până în centru și 15 pe jos. plâng.

    • nu crezi bine.

      00
    • Si de ce as avea nevoie de centru. Ce sa fac in centru ?

      00
    • așa e, doar săracii și frustrații stau in centru. adevărații stau la porumb.

    • Eu te intrebam ce sa fac in centru. Lucrez in Baneasa si nu am vazut porumb. Nu am mai fost in centru de anul trecut. Si daca stai in Drumul taberei si faci 1 ora pana in centru cum e ? O dam in diverse…

      00
    • Si totusi ce legatura are facutul de 3 min pana in centru intr-un oras mic (comparativ cu capitala) cum e brasovul…cu timpul facut pana in centru bucurestiului? Sa apara altu dintr-un sat sa ne spuna cum el face 30 de secunde pe jos pana in centru…crezand ca da rusine la toti.
      In orice societate normala, comunitatea aia din greenfield ar fi avut tot suportul autoritatilor/statului/administratiei locale. La noi, statul e construit impotriva propriilor cetateni…si cetatenii sunt construiti impotriva propriilor semeni. Ce face romsilva cu drumul ala? Si-l baga in fund? Nu e tot o regie a statului platita din banii celor impotriva carora vad ca actioneaza?

      00
    • In orice societate normala, comunitatea aia din greenfield ar fi avut tot suportul autoritatilor/statului/administratiei locale.

      corect. dar tu locuiești in românia și știi cât durează să se facă orice. ce faci, cumperi la porumb sperând că statul va face? OK, știm că va face, dar când?!?!?! tocmai pentru că nu ești picat din cer aici știi că statul nu se mișcă repede.

    • in centru bei bere. stiu, voi stati si beti pe terasa in padure.

      00
    • asta dacă își aduc aminte și și-o cumpără din timp din drum, că acolo unde stau ei nu au magazine :D

    • s-ar fi deschis vreo 3 Mega, dar trebuiau sa aprovizioneze cu elicopterul, ca in Alaska

      00
  38. Dude, serios, reclama la Provident la tine pe site? Tu care ne vorbeai despre moralitate si tineai lectii despre cum trebuie sa ne organizam viata? :)

    00
    • Eu am dat click și după asta back, să fie dl. Petcu în top la referreri și să sară Provident cu banul gras.

      00
    • Auzi la Provident: 123,01% DAE . Wtf. Probabil se bazeaza pe oameni care deja stau cu un picior in groapa si vor sa se asigure ca intra cu totul.

      Bai Vali, da-o-ncolo de treaba. Punem aici de o cheta, dam clickuri la emag, ce vrei tu, numa scoate dracia aia de banner.

      Parca tot tu urlai ca nwradu face advertoriale la oricine ii da un piscot. Presupun ca Provident a dat un tort, dar totusi…

      00
    • confunzi advertorialele mascate cu publicitatea.

  39. Nu toți au putere sau portbagajul plin de scule de bricolaj, boss :D

    00
  40. NOU
    #136

    Daca eram eu acolo, cu un 4 X 4, drujba, echipamente…. tot la fel ca ei procedam.

    Pentru ca am o problema mare cu drumul si asta e cea mai buna ocazie sa marchez un punct pentru ea.

    Sigur, dupa ce faceam poza & circus, dadeam buturuga la o parte din drum :)

    00
  41. Plin rezidențialul de incapabili. Bărbați adevărați acolo, unu și unu!

    00
  42. NOU
    #139

    Se vede ca nu citeste zoso.ro, altfel stia ca e musai sa aiba un topor bun la el. Zic sa-i lasi un link relevant in comentarii.

    00
  43. Daca esti smecher faci un canal pana la copac aduci apa din cel mai apropiat lac si aștepți sa vina castorii sa facă copacul bucati pentru o casa noua. Win-win.

    00
  44. ba, iarasi de prea mult bine ne impiedicam de cacaturi. ce atata empatie ? esti prost ? te fac la buzunare !
    am 2 cunoscuti : pe unul l-am facut sa deschida ochii ca isi lua apt langa un stalp de inalta tensiune (lucru rau din 2 motive, ii las pe baietii de acolosha din grinfild sa le descopere) si inca pe cineva care isi lua la cucuietii din deal si I-am zis doar sa isi ia liber intr-o zi si sa faca un drum cu masina pana acolo, tocmai ninsese. dupa 3h nu ajunsese… mereu mersese la vizionari in weekend.
    dar cacat cand ajungi in bucuresti din vaslui pui botul la toti dezvoltatorii ca orice arata mai bine decat coliba ta de chirpici iar internetul il folosesti doar pt tinder si facebook nicidecum sa cauti informatii.
    la o simpla cautare, nu vorbesc de sunat la enel sau gaze ca sa intrebi daca exista proiect pt o zona, se gasesc probleme pt aproape toate rezidentialele din bucuresti.
    eu cand mi-am luat apt, am vb cu administratorul, cu vecinii de pe coloana, m-am dus de 3x la vizionare, o data cu un amic architect si am cerut si acces in subsol sa vad care e treaba acolo (apa, gandaci, mucegai, etc…)
    o fi cerut cineva cartea blocului sau cum cacat ii zice ? in care theoretic sunt trecute si materialele folosite ? a cerut plua.
    si 2. pm sunt 4000 de oameni !! nu esti in stare sa te organizezi sa faci ceva ?! orice ! manifestatie, brigazi in cartier, un consiliu care sa verifice toate actele existente, sa dai in judecata dezvoltatorul, cfr si primaria. nu prietene, eu am suv, fac gratar si ma doar la bascheti de restul de 3999. merg la mall baneasa sa beau limonda cu menta in fata.
    la 4000 de oameni cumparatu drumul ala de la romsilva si tot faceau ceva.

    00
    • eu am fost pe lângă apartamentul pe care il voiam la toate orele. dimineața la 8, seara la 6, in weekend, duminica seara, să văd: e liniște, e greu de ieșit la ora aia din cartier, pun vecinii manele, sunt locuri de parcare libere…

    • @zoso
      Da’ ma, da’ tu esti special… Tie nu trebuie sa-ti asigure statul de-din-toate, tu le ai de la mama natura, picate din cer [cu nitel trolleala :D]!

      Eu zic sa faca astia niscaiva petitii online… poa’ se prinde ceva!

      00
    • Mai zoso, de ce nu te faci tu consultant imobiliar? Mai ca ar merita o mie de euro pentru un studiu de-asta de specialitate- sa stiu daca sunt manele pe unde imi iau apartament, daca e drum de acces, cum stam cu mistretii samd.

      PS: nu te supara, ca am glumit. putem sa facem firma impreuna, ca si eu tot asa am facut cum zici tu. chiar m-am razgandit la un apartament prin Buc Noi doar dupa ce am vazut imprejurimile pe inserat :)
      PS2: cred ca ar merge deschis si un info chiosc/rescue point pe drumu ala de acces la Greenfield, cu topoare si drujbe disponibile la cerere. Contra cost evident (in Pipera in 2004-2005 cand au fost ploile si inundatiile alea nasoale si nu era canalizare, era 1000 dolari pe zi inchiriatul unei pompe de apa sa scoata bogatanii apa din casa- mie aia mi s-a parut apogeul prostiei all time)….

      00
    • sunteți două inutile. now go make me a sammich.

  45. Ala-i copac, ma?! Pai ala si cu pendula il muti de acolo. Problema e ca barbatii d-acol’ n-au asa ceva in dotare. Stau si se mira ca niste muieri proaste.

    00
  46. Circula la un moment dat o poza cu o batrana din Rusia care cara copaci dinastia pe umar… numa zic :D PS: Trollez si eu ca e gratis, oricum nasol moment pentru unu care nu are jeep :D

    00
  47. In editia urmatoare, locuitorii oropsiti din Greenfield se vor plinge ca nu le merge netul 4G din cauza lu’ Zoso, blogerul malefic care le deturneaza latimea de banda alocata intregului cartier pentru a juca el CS: GO.

    00
  48. parcă văd că băieții verzi au doborât ei copacul ca să creeze awareness pentru situația lor …
    fac ăia orice numa’ să se victimizeze, poate sare vreun miracol și-i scoate din rahatul în care au intrat visători crezând că-i paradis.

    00
  49. da un pod peste copac nu s-ar putea face?…

    00
  50. Eu stau in alt capat de tara, insa vreau sa se rezolve o data mai repede problema asta cu Greenfield din urmatorul motiv : urmaresc pe Facebook un scriitor celebru si pe sotia sa (care de asemeni scrie foarte bine, o apreciez); ei bine, oamenii stau in Greenfield si de la inceputul problemei singurele lucruri pe care le posteaza pe facebook sunt poze cu coada de masini si hatereala la adresa lui Firea ca nu rezolva problema. Au fost si in Piata Victoriei pentru asta !
    Da’ haideti sa se rezolve o data, sa lasam oamenii sa scrie linistiti si sa mai vedem (din nou) postari mai intelectuale din partea lor pe Facebook :-)

    10
  51. Nu se putea muta acel copac… erau multi acolo, nu aveau loc toti la poza de facebook….

    00
  52. Ce probleme existențiale au ăia. A căzut un copac. hai să ne plângem toți pe facebook, nu să ne adunăm 3-5 inși și să-l mutăm.

    00
  53. Asteptam filmul din drona cu situatia de ansamblu. Bear Grylls style.

    00
  54. Follow-up:
    In urma sesizarilor + aglomeratia derivata si din iesirea/intrarea spre Greenfield, CNAIR a luat decizia de mai jos:
    http://www.cnadnr.ro/sites/default/files/comunicate-de-presa/Prezentare%20solutie%20DN%201-DN%20CB.pptx

    Astfel, s-a mai eliberat gatuirea de la intersectia Teisani cu breteaua care vine de la DN1 spre DNCB https://www.google.ro/maps/@44.5332943,26.0701439,17.5z/data=?dg=dbrw&newdg=1!5m1!1e1?shorturl=1&dg=dbrw&newdg=1

    Partea trista e ca s-a mutat aglomeratia pe sensul opus, incepand de la intersectia Tunari spre DN1 e trista situatia zi de zi.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube