Știrile zilei – 14 iunie 2017

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

18 comentarii

  1. Bietul miner, ori a murit de ciroza sarac si singur ori e pensionat cu 8000lei lunar medaliat si avansat la exceptional

    00
  2. Jim Rogers e un fel de Hancu de la INFP, ala de prevestea cutremure la OTV in anii 2000.
    E mai mult scriitor decat investitor si antreprenor. El din asta traieste, din prevestirea crizelor pe hartie. E normal sa vada crize peste tot. Cine dracu ii cumpara cartile daca nu arunca pastile alarmiste? Cine il mai invita la televiziuni sau publicatii?
    Investitorii reali nu au nici un motiv sa anunte ca vine vreo criza majora, de fapt ei abia asteapta ca pe timp de criza se fac banii cei mai frumosi.
    Da, va fi o noua criza intr-o buna zi asa ca hai sa incepem sa o prevestim de acum ca pe urma cand se intampla sa zica lumea ca am fost vizionari.

    00
    • „vor dispărea instituții foarte vechi: muzee, spitale, universități, instituții financiare, a conchis investitorul”, Muzee? Serios? Inteleg ca celelate is legate puternic de economie dar muzee? Inteleg ca lista a fost gandita sa loveasca unde doare, cultura, sanatate, economie, dar muzee?

      00
    • Daca ne uitam pe bursa cam la fiecare 10 ani a fost o corectie( criza). Daca ne uitam la SP500 in 2007 era la 1500 a cazut sub 700 si acum se apropie de 2500. Jim Rogers nu vine cu explicatie si de la ce incepe criza doar ca datoriile sunt mai mari.

      00
    • In SUA multe muzee, universitati, spitale, etc au o parte din finantare asigurata prin detinerea de actiuni pe bursa, in cazul in care nu sunt chiar ele listate la bursa. O alta sursa de finantare e asigurata de fundatii finantate de firme listate la bursa sau sponsorizari directe.

      00
  3. Hyundai Kona seamănă mult cu Citroen Cactus C5

    00
  4. Civilizatia pulii.

    00
  5. La digi companiile detine fransize…

    00
  6. NOU
    #13

    Cei care prezic moartea big oil in 2025 uita ca lumea este formata si din alte tari decat SUA. Haideti sa ne inchipuim orase precum Teheran, Jakarta, Cairo sau Bucuresti avand o infrastructura completa de incarcat masini electrice si capacitatea financiara a locuitorilor de a-si cumpara astfel de masini. Hai sa fim seriosi…

    Iar principala provocare tehnologica a masinilor electrice din prezent nu este capacitatea sau fiabilitatea bateriilor. Este timpul de incarcare. Cand o masina electrica va fi incarcata in 5 minute, va costa in jur de 10-15.000 EUR si va avea o autonomie macar apropriata de 600 km, atunci big oil va muri. Dar pana atunci mai este.

    00
    • Exista deja masini electrice care functioneaza fara baterii si o mare parte din locuitorii unui oras mare il folosesc in fiecare zi – se numesc tramvaie electrice sau trolebuse. In afara oraselor sunt trenuri electrice. In sensul asta e relevant o schimbare semnificativa a optiunilor de transport . In vest 70% din transport se face prin mijloace de transport in comun. Astea o sa fie 100% electrice. Restul de 30% pot sa fie si pe disel si pe carbuni, nu va fi semnificativ pentru ca in majoritatea timpului stau in parcare.

      00
    • @ sittingduck. Eu sunt de acord cu tine.

      The current popendulation of South-Eastern Asia is 647,229,493 as of Wednesday, June 14, 2017, based on the latest United Nations estimates.

      Astia toti merg cu motociclete. Big oil moare cand or sa scoata japonezii motociclete si scutere electrice.

      00
  7. Românii sunt cel mai bine adaptați la criză. La noi a fost criză din 1929 , cu mici pauze. Cei mai afectați vor fi pasionații de dezvoltare personală.

    00
  8. „Un urs a murit, dupa ce a fost lovit de locomotiva, langa Brasov.”

    Era pe bicicleta, si avea castile in urechi?

    00
  9. Ce prostie cu articolul ala ”big oil”! De aia eu lucrez acum intr-un proiect oil&gas de vreo 4 miliarde de euro, ce isi va recupera investitia in 20 ani.. Laudati si vestul Europei, aici nu sunt ambuteiaje, sunt doar masini electrice pe strazi, prize, autobuze zburatoare, tramvaie cu levitatie magnetica, un adevarat paradis!

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube