ZF despre avântul economic al României după creșterea salariului minim…

Ziarul socialiștilor fani PSD publică azi, sub semnătura directorului editorial care nu știe de ce autostrăzile sunt mai lungi decât DN-urile, Cristi Hoștiuc, o odă superbă închinată PSD-ului.

Economia s-a dublat, s-au creat jumătate de milion de locuri de muncă, a scăzut șomajul, a crescut consumul, ce să mai, suntem noua Chină la cât crește România.

Detaliile, caracteristice unei publicații economice, lipsesc. Unde s-au creat alea 500.000 locuri de muncă, cam în ce domeniu? Cum a scăzut șomajul? Nu cumva a scăzut numărul șomerilor, care e un pic diferit?

Și mondială aia cu “nu se găsește forță de muncă, trebuie să aducem din afară”. Eu am fost corigent la matematică, dar dacă scad din ăia 18 milioane de români pensionarii, bugetarii, copiii și cei angajați oficial, rezultă minim 4 milioane de români care n-au loc de muncă. OK, unii sunt la țară, n-au ce face, alții sunt romi, nu le place munca, dar restul?

Oricum, e amuzant cum au lăsat-o în coadă de pește și nu au vrut să sape prea mult, să nu descopere chestii neplăcute.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

26 comentarii

  1. 500000 locuri de munca in agricultura. Plus aia 3000 de la ZF sectia documentare si anchete jurnalistice!

    00
  2. O mizerie platita , absolut gretos !

    00
  3. Editorialele ZF, atunci cand nu sunt clickbait (ex: ING sparge toate recordurile) sunt de-a dreptul dubioase sau chiar pline de greseli intentionate https://economie101.ro/fake-news/.

    Nu zic, trebuie sa vinzi publicitate, ai nevoie de click-uri, dar oare nimeni de acolo nu au auzit ca ziarele online serioase se orienteaza spre calitate si acces pe baza de abonament? Ei chiar cred ca in afara de cateva firme cineva ar da bani pentru a citi titluri de genul: Compania X a spart toate recordurile doar pentru a descoperi niste banale cifre de profit?

    00
  4. Ce cacat de articol e ala, textul zici ca-i de pe referate punct ro

    00
  5. De ce nu dublam atunci salariul asta minim pe economie macar o data pe an ca sa ieșim din sărăcie si chiar sa ajungem din urma si sa depășim tari ca Germania, Olanda, etc?

    00
  6. Nu mă miră că au dezactivat comentariile. Acum ceva ani îi înjura lumea pe -acolo, câteodată se mai nimerea unu care lucra în firma pe care ei o tunau (la comanda altei firme probabil) și îi făcea urât, altădată invers l, lăudau o firmă care rupea tot dar nu plătise salariile de 2-3 luni.

    E o fițuică de 2 lei cu fonturi de publicație business. Atâta a mai rămas de zf, fontul ăla.

    00
  7. Duduie economia… Eu am inchis doua firme anul asta, una cu 6 angajati, de piese auto, si o fabrica de pantofi care avea 12. Probabil am avut si partea mea de vina/nepricepere, dar cert e ca mai sunt 18 oameni care vor de munca in tara sa le satisfaca nevoia de forta de munca celor de la ziarul financiar…

    00
  8. Ca au scazut tensiunile e adevarat. In rest econonomia a crescut pentru ca IT, Dacia, investitii si pentru ca s a furat mai putin.
    Consumul din cresterea salariului minim a avut o contributie prea mica si oricum aia nu e crestere reala.

    00
  9. Mă, boss, eu nu mai am încredere în ZF de când au tot făcut lobby împotriva legii dării în plată pentru ceva reclamă plătită de ALB (asociația băncilor)

    00
  10. Ma gandesc cum ar arata Romania dupa un an daca fiecare cetatean de peste 18 ani ar primi 1.000.000 euro. De la mucea de 18 ani si o zi pana la ultima pensionara din Cacaletzii din Deal. Daca ai CNP si 18+ ai 1.000.000 euro in cont.
    Pur si simplu te duci la taxe si impozite completezi o cerere si in 5 zile ai banii in cont. Bani curati, nerambursabili, fara nici o obligatie.
    Cum ar reactiona oamenii cu 1 milion de euro pe mana? Ce ar face cu ei? Ar mai putea spune pe urma ca nu au avut ‘noroc in viata’, ca statul e rau, ca mama e de vina, ca seful e prost?

    00
    • 1/4 ar da fuga la cazinou ca să ii dubleze.

    • Nu fii nebun cu păcănelele, nu se ajunge acolo.
      Cu jumătate din bani ar plăti datorii (tu nu te împrumuți când știi că trebuie să primești bani?) și cealaltă ar investio în imobiliare (am auzit că sunt bani siguri).

      00
    • dacă toți o să aibă case, cine să mai stea in chirie?

    • Exact, boss!

      00
    • Daca ar avea toti 1 milion de euro n cont maine, n ar mai valora nimic. o paine ar costa 100 euro. Asta e si problema cu Universal Basic Income ala propus de UE. Daca vor implementa chestia asta spuneti va adio de la ce economisiri ca vor valora mult mai putin

      00
  11. Brace yourselfs! Duduie economia!

    00
  12. cine kiteste kktul ala?

    00
  13. Indiferent la comanda cui scrie ZF, marirea salariului minim a fost buna pentru ca n-au plecat toate companiile cum sustineau sus si tare toti bloggerii si influencerii care n-au trait in viata lor pe 1000 de lei pe luna.

    In legatura cu locurile alea de munca, evident ca au crescut din cauza investitiilor straine, uneori ajutate si de ajutoare acordate de statul roman (vezi Dacia, Vodafone, etc). IMM-urile s-au descurcat cum au putut.

    Nu conteaza ca 3-4 milioane de romani s-au carat prin vest sa lucreze in conditii mult mai bune. Important e sa revenim la 700 de lei pe luna minimul, ca daca l-a modificat PSD-ul, sigur a fost o decizie proasta.

    00
    • Sa revenim la salariul minim 0 vroiai sa zici :) Ideea ca toti merita minim x lei pe luna e o aberatie si o nesimtire la adresa popendulatiei.
      – se creaza un grup de someri constanti
      – creste inegalitatea (companiile care sunt obligate sa creasca salariile vor duce aceste cresteri la consumatori)
      – averile imense sunt neatinse
      – meritocratia la gunoi

      Genul asta de solutii le stim de la PSD: quick-fixes, ceva usor de inteles, fara studii, fara intelegere aprofundata, ca altfel cei 2 neuroni ai lui Dragnea, Firea si compania ar lua foc. Solutii complexe nu sunt bune, ca nu le mai inteleg analfabetii din partid. Trebuie ceva care sa poata fi desenat: bani de la consumatori la angajati.
      Aceeasi angajati care aduc atata valoarea companiilor si tarii incat vor fi dati afara maine ca sa fie inlocuiti de niste masinarii banale.
      ––
      Asa ca data viitoare cand zicei: cresteti salariile la oameni. Gandeste-te ca aceeasi oameni ar fi avut salariile marite daca economia mergea bine.

      00
  14. a scazut somajul… saracii, li s-a terminat indemnizatia de somer. Mizerie comandata… vedem noi in iarna distractia asta prosteasca a stangii.

    00
  15. PLM – toti clientii pe care ii am se plang de lipsa de comenzi de la inceputul anului. Vorbesc de firme care produc ceva. Cresterea asta ( daca exista – ca eu am mari dubii ca baietii sunt corect in raportari din astea) e bazata pe orice altceva decat productie. Si asta nu inseamna decat faptul ca la un moment dat ne vom duce in cap…

    00
    • Exact. Pe hârtie şi la ştiri stăm bine, în jurul meu văd doar mici afaceri care pică sau se reduc. Şi nu par genul de afaceri care să fie canibalizate de alții mai mari, pur şi simplu scade cererea pe nişele lor. Şi aia care pleacă nu prea găsesc joburi. Singura chestie pozitivă e că ăia care rămân trag mai tare de frică să nu rămână şi ei fără salariu, dar nu ajută dacă pică tot.
      E ca în reclama aia: viitorul sună bine dar se vede prost.

      00
  16. E adevarat ca fiecare guvern se împăunează cum că a creat nşpe mii de locuri de muncă, ceea ce e fals. Ei nu am cum să creeze niciun loc de muncă pentru că nu mai construiesc fabrici. Ei doar facilitează prin reduceri de impozite si scutiri ptr ca firmele sa angajeze mai multi oameni.
    Oricum suntem singura tara din lume care se agita ca de ce se maresc salariile si pe toti ii arde grija bugetului de stat. Cand se dadeau contracte de 100 de ori valoarea nu se agita niciun rezistent. Acum toti sunt finantisti. Stati linistiti ca sunt bani si de triplarea salariilor ptr ca nu se mai fura la contracte.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube